Keresés

Részletes keresés

zöldeskékeks Creative Commons License 2016.10.24 0 0 267

Bőséges cement, alapos tömörítés !!

Előzmény: arpad-lajos (266)
arpad-lajos Creative Commons License 2016.10.12 0 0 266

Tud valaki valamilyen vizet nem áteresztő betonadalékot javasolni? (Oxydron nem válaszol).

Előzmény: arpad-lajos (265)
arpad-lajos Creative Commons License 2016.10.11 0 0 265

Az OXYDRON-ról van valakinek tapasztalata?

Előzmény: Öreg Halász-) (264)
Öreg Halász-) Creative Commons License 2016.10.10 -1 0 264

SZIA!

Az aqvapoolnak én kb 30 éve bedőltem,Te ne tedd,átverés az egész.Aljas,csaló banda! A másikat amit említettél nem ismerem,de ha hasonló elvem működik mint az aqvapool akkor az is csak átverés! Szörnyü,hogy ezek a csalók nem börtönben ülnek.

Előzmény: tgbuda (263)
tgbuda Creative Commons License 2016.07.10 0 0 263

Sziasztok!

Én is pont egy hasonló helyzetben vagyok, mint Sheila és Tibor...

Röviden: fszt-i lakás egy 100+ éves házban. A pince rosszul szellőzik (ennek orvosolására mondjuk remélhetőleg hamar partner lesz a társasház) és alulról kúszik fel a nedvesség a szobafalon. Egyik oldalon "salétromos", másik oldalon nem szárad ki, és mindkét fal az udvarra néz, nincs szomszéd. Mondjuk a ház külső szigetelése-vakolása sem csúcsminőség...

Nagyjából arra várok, hogy a ház az injektálásos vagy más hasonló technológiával leszigetelje a ház falait. (társasházi költségvetés kérdése) Addig viszont belülről rendbe kell - ha csak ideiglenesen, 1-2 évre is - raknom. Ezért gondoltam, hogy a nedves, salétromos vakolatot leverem, kezelem és visszaburkolom. Ezzel kívül tartom a nedvességet és átvészelem azt az időszakot, amíg a ház megcsinálja az ő részét.

(ha pesszimista vagyok, nem csinálják meg évekig, így pár év múlva újra felújítok belülről...)

Ehhez keresem a legjobb ár/érték arányú megoldást... Szóba jött az Aquapool vagy a Promatect MC, de ahogy Ti is írtátok "kétséges" megoldás. Az Aquapool, ezek szerint felejtős, a Promatect MC vagy MC plus tetszene, jókat olvastam róla, de kérdés, hogy nincs-e hasonló, a célt szolgáló megoldás belülre az én esetemben...

Köszönöm válaszotokat előre is!

Előzmény: sheila1 (262)
sheila1 Creative Commons License 2016.06.30 0 0 262

Nem vagyok profi a témában, csak annyira, hogy a vályog házunkban volt ilyen probléma. Először bedőltem az Aquapol-os szemfényvesztésnek, de után csak szükség volt a falátvágásos gumilapos technológiára. Amennyit ezekből tanultam az az, hogy attól, hogy egyik oldalról lezárod a falat és a másik oldal felé el tud párologni a víz, még nem fog kiszáradni. Hiszen folyamatosan van utánpótlása a talajból. Tehát az a fal , addig amíg a talaj felől le nem  szigetelik, nem igazán lesz hőszigetelő. Ezt a "kiváló" Aquapol-os technikából meg is tapasztaltam. Lábazatról lévén szó, kifelé nem volt vakolat, bent lélegző vakolat, de penészedett a fal, mert hideg volt és ott csapódott le a benti pára. Ha használható helyiséget akarsz, kénytelen vagy utólag alulról vízszigetelni. 

Előzmény: Tibor Dominek (261)
Tibor Dominek Creative Commons License 2016.05.19 0 0 261
Sziasztok!

Egy klasszikus alulról felfelé vizesedéses problémám van, egy kb 20 nm falfelületről van szó. Végigolvastam a topikot, az ilyen akvacucc varázslás abszolút nem érdekel, és nem szeretném vágni, injektálni sem a falat. Az olvasottak alapján az lenne a kérdés, hogy járható út lenne-e, ha csak vakolatot cserélnék, mert a fal másik oldala tűzfal, kívülről nincs szigetelve és az már a szomszéd udvarára néz. Ha én ezt belülről egy vízzáró, vagy lélegző vakolattal behúzom, akkor csak kifelé fog távozni a nedvesség? Vagy ugyanúgy kúszik felfelé? Mert ha a szobában megszűnik a belső nedvesség és csak kifelé menne, az nem zavarna senkit. Illetve elég hűvös is a szoba, olvastam, hogy a vakolatcsere után a burkolást-hőszigetelést nem ajánlja senki, elképzelhető, hogy ha kiszárad a fal, nem is lenne rá szükség?
Olvastam még a promatect lapokról,amik kifejezetten ilyen célokra készültek, de drágának tartom. Van erről tapasztalat, vélemény?
Oldman. Creative Commons License 2016.05.14 0 0 260

Szervusztok! 

Tanácsot szeretnék kérni. Nem a klasszikus alulról falba felszivárgó vízről van szó. Domb oldalába épült házat vásároltuk az idén tavasszal. Teraszosra alakították a  telkeket, hogy vízszintesek legyenek. A szomszéd udvara 1.5m-rel magasabban van mint a mienk és a másik szomszédunk ennyivel van alattunk. Kőből rakott fal választ el bennünket a felső szomszédtól és ez a fal egyben sajnos a garázsunk egyik oldali fala is. Kis híján folyik belőle a víz esős időszakban. Ez a fal állítja meg a szomszéd udvarán a csapadékvizet ami a régi folyásokat követve a falnál gyűlik össze. A garázs belső fala nem csak vizes hanem valósággal leesik ősszel és tavasszal a vakolat mert lenyomja az átszivárgó víz. El lehet ezt valahogy szigetelni utólag?

Laikusként valami kis szögben lejtő dréncsövekre gondoltam amelyek a fal és valami vizet nem áteresztő vakolat vagy burkolat között lennének és kihoznák a vizet a garázs mögé, hogy ne alakuljon ki nyomás a majdani vízzáró burkolat mögött ami képes azt lenyomni a falról. Ez működhetne vagy van valami bejáratott megoldás figyelembe véve, hogy szűkös anyagi keret áll rendelkezésre erre a feladatra mert a házon is rengeteg tennivaló van.

Köszönöm!

Kellemes hétvégét!

T Man Creative Commons License 2016.05.08 0 0 259

Sziasztok!

Segítséget kérnék, hogy szokás a víz szigetelő papírt falazás előtt lerakni, toldani? Vettem a praktikerben ilyen bitumenes szigetelőt, aminek mindkét fele megvan hintve homokkal, ezt hogy szokták illeszteni, alakítani, leragasztani?

Köszi a segítséget!

mj620di Creative Commons License 2016.04.24 0 0 258

A bitumen lenezen amit be vágnak a falba arra gondolsz? 

Csak a lábazatom só foltos a falak nem vizesednek !

Előzmény: starck (257)
starck Creative Commons License 2016.04.21 0 0 257

Előzmény: starck (256)
starck Creative Commons License 2016.04.21 0 0 256

OTT a megoldások egyik része: az épületet muszáj bitumen lemezzel IS megvédeni - az alapcsatlakozás egy másik problémás csomópont - ÉS a bitumen lemezre még egy vízelvezető drénlemezt is helyezni -

lásd pl.  a rajzot

Előzmény: mj620di (255)
mj620di Creative Commons License 2016.04.09 0 0 255

Sziasztok!

Hasonló a problémám mint az előttem kérdezőnek!

Szintén 71 es építésű házról van szó.100nm es kockaház.kb 80 cm magas alappal.tavaly szigetelve lett kívülről,illetve a lábazat le lett verve és újra vakolva csirkehálózva.Idén szeretném a lábazatot is le szigetelni,viszont az új vakolaton is látni a lábazaton a fehér só nyomokat.

Mielőtt le szigetelném a lábazatot mindenképpen kéne kezdenem ezzel valamit!

A ház fal mentén fel szeretnék szedni minden szilárd burkolatot,aztán le ásni kb 50 cm et a fal tövében majd szigetelni víz ellen.

Bitumenes kenhető anyagra gondoltam,illetve a külső lábazati szigetelést a föld felszin alá le ereszteném kb 20-30 cm el.

Aztán ahová nem kell járda oda kulé követ gondoltam végig valamilyen mélységben.Nem tudom ez jó e vagy rossz ötlet,vagy menjen vissza szilárd burkolat!

A kulé köves árok talán annyival lenne jobb hogy hagyná az alapot ki szellőzni folyamatosan!

runner 125 Creative Commons License 2016.04.04 0 0 254

Köszönöm a választ!

Magyarán elkerülhetetlen ilyen utólagos, kulékavicsos feltöltés mellett az árok dréncsövezése. Ez viszont piszkosul nagy meló lenne, ugyanis nem nagyon tudom elvezetni, és csak a szomszéd felőli falszakasz 32 méter a házhoz épített melléképülettel együtt . :-(

Előzmény: coffemilk (253)
coffemilk Creative Commons License 2016.03.30 0 0 253

1./ Lábazat hőszigetelése szükséges. A lábazati hőszigetelés a belső padlószint alá minimum 40 cm-el legyen lejjebb.

2./ Ha már kiásod az alap mellett, feltétlenül tegyél az alap oldalára bitumenes vízszigetelést + Dörken lemezt és utána a kulét.

3./ természetes száradással egy hónap alatt 3 cm falazat szárad ki kb. De!! Ha nyitva hagyod, akkor fennáll a veszélye, hogy egy nagyobb nyári zuhénál megtelik az árok és ugyanott vagy ahol voltál.

4./ Lábazati hőszigetelésből értelmetlen a lépésálló. XPS lemez és kész.

Remélem segítettem.

Előzmény: runner 125 (252)
runner 125 Creative Commons License 2016.03.27 0 0 252

Sziasztok,

Adott egy 71-ben épült, kő lábazatos, tégla családiház. 

A falakra még 10 éve került 5cm hungaroccel, idén meg szeretném csináltatni a lábazatot is, ugyanis néhol a téglafal alján látszik belülről némi penész. Gondolom azért, mert a lábazat felől jókora hideget kap...

Kérdés, mi a menete, h illik szigetelni a lábazatot? Nem mondanám, h vizes lenne a lábazat, annó kátránnyal szigetelték. A szomszéd felőli részen tavaly októberig nem volt eresz, így mindaddig a lábazatra verődött fel a tetőről lehulló esővíz. Ezzel a lábazati szakasszal mennyit illik várni, mire kiszárad? 

Szeretném egyébként körbe a ház körül, úgy 70 cm mélyen kisáni végig a lábazat mellett és 3-4 cm-es kaviccsal feltölteném, h a talajviíz még kevésbé érje az alapot. Kérdés h a földben lévő alap részhez ilyenkor szokás valami szigetelő anyagot rögzíteni, vagy mehet az árokba natúron a kavics?

Miután síkba vakoltattam a lábazatot egy 4cm (mivel a házon sajnos csak 5 van.) vastag szigetelést mindenképpen tervezek. Ezt a járdaszint alá mennyivel érdemes levinni? Létezik ebből lépésálló, grafitos XPS már?

Egyelőre ennyi, köszönöm!

m101 Creative Commons License 2016.03.16 0 0 251

Kedves Érdeklődő!

A falátvágás és a lemez besajtolás két különböző technológia. Mindkettő megbízható eljárás. Ha nem szeretne vegyi alapú védelmet akkor csak ez a két eljárás jöhet szóba. Mindenképpen kell számítani helyreállítási munkálatokra is és ez nem csak a kivitelezési roncsolás miatt kell hanem a szigetelés, felújítás velejárója. Bármilyen eljárást választ a vakolat cseréjét nem szabad kihagyni. Csak vakolatcsere sem megoldás mert azzal még maga probléma, a nedvesség felhúzódás, nem oldódik meg és mindig visszatér. Szívesen segítek a továbbiakban ha kéri. www.izometal2000.hu

Előzmény: rudibá74 (250)
rudibá74 Creative Commons License 2016.03.09 0 0 250

Kedves mindenki!

Segítségeteket és tanácsotokat szeretném ki kérni falvizesedéssel kapcsolatban!

Fél éve vásároltunk egy kb 1930-ban épült vegyes-falazatú házat(a lábazat az tégla)a többi vegyes vályog/tégla, aminél most kezdődtek meg a munkálatok festés stb, és e közben derült is ki, hogy több helyen vizes a fal, csak mikor vásároltuk szépen be volt rendezve a ház és eléggé elkerülte a figyelmünket ez a komoly probléma!

Ezért is szeretnék véleményeket tanácsokat kérni olyan emberektől akik hasonló cipőben jártak és meg tudták oldani a problémát!?

Hallottam, olvastam több féle megoldásról, pl: aquapol ebben nem hiszek !:), akkor injektálás dryzone folyékony krémmel; ebben bíztam, de most-már ettől is ódzkodom kicsit  mert erről is írnak rosszakat,vannak még ezek a vip-rex vakoló adalékok is ezeket sem ismerem, meg a fal átvágásos lemezes módszer, az meg elég nagy rombolással jár!

Melyik lehetne a tökéletes megoldás?

Kérlek benneteket aki tud segítsen benne!

Üdv mindenkinek!

Törölt nick Creative Commons License 2015.10.14 0 0 249

Üdvözletem mindenkinek!

Egy kis segítségre lenne szükségem, egy családi háznál kellene injektálni az alsó szint egyik helységének a falát (kőből épült). A probléma ott kezdődik, hogy a fal mögött közvetlen töltés van, felette egy  kinti lépcső, majd a kívül fal, vagyis a belső és a külső fal között több mint 1 méter van.  A töltésen keresztül felázik a fal, de nem vészesen. kb 50 cm-ig, vakolatot több évtized alatt sem dobta le, gyengítette meg, csak a festék pergett le róla. Úgy gondoltam, hogy a helység problémás falát bentről kellene injektálni, az alsó részét végigvésni kb. 20-30 cm mélyen majd belerakni az vízzáró anyagot vagy lemezt. Az elgondolásom szerint megoldás lenne ez a vizesedő falra ?

Attila  

file_nada Creative Commons License 2015.10.08 0 0 248

Kedves Topic Lakók!

Ötleteket szeretnék kérni, hogyan lehet elkerülni, hogy az alattam lakó beázzon tőlünk?

Már kevés víz, akár egy vödör felborulása kapcsán, átszivárog hozzá a víz.

Vizsgálat céljából  a plafonját több rétegben megbontották és csőtörés nyomát nem találták, a mi lakásunkban visszabontották a falat és ugyanerre a következtetésre jutottak.

Feltehetőleg a régi építésű lakás szigetelései a ludasak. elavult szigetelés, csempézése okozhatja a gyors átázást.

Esetleg a fugán keresztül, illetve az egyéb alattomos réseken, a már nem tökéletesen záró illesztékeken folyik át a víz.

Megértem a bánatát, és jó lenne minél hamarabb valamilyen védelmet kitalálni (nyilván csak átmeneti lehet, pár évre szólóan). A teljes fürdőszoba-cserére, felújításra nincs sem pénzünk, sem intőnk a munka mellett.

Valamilyen utólagos szigetelésben gondolkodom.

A kádat már körbe szilikonoztam pár hónapja, a padlót hogyan lehet a padlóburkolat felszedése nélkül szigetelni?

Ha a fúgába szilikont húzok, az botlásveszélyes.

Nincs valamilyen padlóra, és a falra alul felkenhető anyag?

Minden javaslatot előre is köszönök!

JK

Joe Boka Creative Commons License 2015.09.25 0 0 247

Regi epitesu csaladi hazunkat bovitjuk, korszerusitjuk. A falakat kivulrol hoszigeteltuk illetve a felszivodo nedvesseg
ellen DRYZONE kremmel injektalni fogjuk. A kerdesem a szobak beton padlozataval kapcsolatos. Felszedni nem szeretnem igy a hoszigeteles nem megoldhato, szintemelkedest nem szeretnenk. Nem szeretnek uj ajtokat sem venni, illetve a parapet magassagomat csokkenteni sem akarom.Van-e valami modja, hogy a felszivodo nedvesseg ellen leszigeteljem mieleott a parketta lerakasra kerul jelentos szintemelkedes nelkul? Szabad-e hasznalni mondjuk katranypapirt vagy bitumen lemezt kozvetlen a laminalt parketta ala? Vagy a furdoszobakban hasznalatos folyekony foliat tudnam esetleg lekenni a betonra, mielott a parketta lerakasra kerul? Esetleg milyen egyebb megoldasok vannak a beton padlo vizszigetelesenek jelentosebb szintemelkedes nelkul? Koszonettel

stealthwolf Creative Commons License 2015.07.29 0 0 246

Kedves István!

A ház alapján keresztül felszívódó nedvesség megállítása lenne a cél.A falazat az alap felett kisméretű téglából áll, viszont nem malter van a téglák között hanem vályog.A kérdésem az lenne,hogy ebben az esetben lehetne használni a Dryzone krémet?

Előzmény: utólagos vízszigetelés, v (236)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2015.07.15 0 1 245

Üdv! Mi dönti el, hogy Dryzone, vagy Sika Mur InjectoCream legyen az alany a szigeteléshez? Van valakinek infója róla? Az árkülönbség majd kétszeres.

kanyo83 Creative Commons License 2015.04.02 0 0 244

Szaisztok. Az alábbi problémánk van.

Adott egy 1974ben épült ház, 3 éve vettük. A fűtést korszerűsitették de csak a radiátorokat cserélték le, a régi vas fűtéscsöveket nem, ebből volt olyan ami az aljzatban ment, és hát sajnos szivárgott, igy azt az idén kiiktattuk, pontosabban csak elvágták, ki nem szedték és a többi csövet is lecserélték vékony, körszerűre. 

A gond viszont az, hogy ahol az szivárgott, ott felázott a fal is és salétrmosodott. Pattintott kőburkolat volt rajta, azt levertük, a vakolatot is és már 2 hónapja hagyjuk szellőzni de van ahol látom hogy pl a sarokban ilyen pókhálós, szerintem penészalakul még ki. 

Mit tudunk tenni? 

Sajnos haladnunk kellene, nemsokára jön a gyerek is, egészséges környezetet szeretnénk neki. 

Hogy tudjuk kiszáritani falat? Utána milyen anyaggal vakoljuk be?És honnan tudjuk mikor száraz?

Esetleg ha ezt a falrészt Dryzonnal injektálnánk az segitene?

Minden tanácsot nagyon szivesen fogadok...köszönöm

runner 125 Creative Commons License 2015.03.22 0 0 243

Sziasztok,

Amikor szabálytalan kőből rakott lábazatról beszélünk, milyen utólagos vízszigetelést tudok javasolni? Köszi.

Zoltán Tomasovszki Creative Commons License 2015.03.07 0 0 242

Udv ! 

Tombszigeteles kell oda , vasbetonba , dryin , GL-95 ami mukodhet ,

szigetelo vakolat csak tunetkezeles , de nem szunteti meg a valodi problemat . 

Előzmény: soulgramd (238)
Zoltán Tomasovszki Creative Commons License 2015.03.07 0 1 241

Ez igy nem teljesen igaz , a dryzonenak is lehet hatranya , de egyszeruen kikuszobolheto (gondolok itt vizzaro vakolat hasznalatara ugyanis a lezarast azzal kell megoldani .) , de nagyon nagyban fugg a falazat minosegetol , anyagatol egyeb tenyezotol , de minden megoldhato akar kombinacioval is .

hogy melle is szoljak , megfelelo fugaba a dryzone nagyon meggyozo hatast kelt .

Előzmény: qasztits (240)
qasztits Creative Commons License 2015.03.04 0 0 240

Tehát minden eljárásnak vannak hátrányai, kivéve a Dryzone -nak?

Ez ismerős , ha valaki elakarja adni a termékét, pld. aquapol, leírja az összes általa ismert eljárást, anyagot mindegyiknél kihangsúlyoza a hátrányokat, kivéve az ő anyagát,aminek semmi hátránya nincs  ÜGYES

Előzmény: vízszigtelés, vizes fal (171)
Bohumil69 Creative Commons License 2014.12.01 0 0 239

Tapasztalt szakember véleményét szeretném kikérni. A problémám az hogy nemrég csőtörés volt a házunk előtt, ezért a nagy mennyiségű víztől felázott a gyerekszobánk hátsófala. , ráadásul nagyon csapadékos az időjárás ezért esélyünk sincs hogy külső beavatkozás nélkül száradjon a közel 100 éves parasztház vert tégla fala. Az idő sürget minket , mert a napokban fog megszületni a kisfiunk, de így a gyerekszobát nem tudjuk ( nem akarjuk ) használni. Az a kérdésem hogy mit ajánlanak egy vízzel telítődött fal kiszárításához, valami pénztárcabarát megoldást keresek. Fúrógépem, vésőgépem van, a dryzone jónak tűnik , de kicsit húzós az ára. Kb 5 m-er 0,8m-es falról lenne szó. A  2-ik kérdésem hogy a préseléses technológia a padló szintjétől is megoldható, vagy csak a padló fölött kb 10 cm-rel indítható?

Előre is köszönöm a segítséget.

soulgramd Creative Commons License 2014.12.01 0 0 238

Üdvözlet!

Érdeklődnék, hogy milyen technológiát ajánlanátok a következő gondomra: Adott egy házba beépített garázs, aminek az alja a 0 szinten van(lejjebb mint a ház többi része). Sajnos a házban nincs a 0 szinten szigetelés, csak a lábazat és a fal között ami tökéletes. Sajnos így a garázsban sokszor látom,hogy vizesedik a lábazat. Csak ezt a részt szeretném megcsinálni/csináltatni. Az anyaga vasbeton.

Előre is köszönöm a segítséget!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!