Keresés

Részletes keresés

RadyRr Creative Commons License 2008.03.17 0 0 2088
Elnézést. Feleségem rendre intett, hogy ez már eddig is így volt.
Előzmény: RadyRr (2087)
RadyRr Creative Commons License 2008.03.17 0 0 2087
A Redom honlapján a 7. ütemtől szerepel egy ilyen tétel a házak vételáránál:
"A lakás vételárán felül fizetendő csatornázási díj, mely összege x Ft."

Ez mi? Ez eddig része volt a vételárnak, nem?
darkfish Creative Commons License 2008.03.17 0 0 2086
"Én sem értem, hogy a hatodik ütem miért ilyen inaktív de majd lehet akkor kapkodni szaladgálni amikor kiderül ez sincs az sincs a tervben pedig azt hittük/hittétek igen."

Régebben már egy párszor említettük, hogy az ilyen állások oka, ami 2-6 hétig is terjedhet az úgynevezett "önfinanszírozás". Amint valamelyik ütem, fizetős stádiumba kerül, akkor majd tovább megy az építkezés.

üdv
Előzmény: VReeka (2080)
anikosan Creative Commons License 2008.03.16 0 0 2085
Köszönjük az infókat!
A.
Előzmény: ztm (2083)
ujkeco Creative Commons License 2008.03.15 0 0 2084

Szeretném felvenni  a kapcsolatot  a VII. ütem sorházi lakói közül  a  211 ház tulajdonosával. Ezúton kérem, hogy jelentkezzen  az ilona.molnar@t-online.hu cimen. Lenne  a házzal kapcsolatosan egy közös gond, amit meg  kellene oldanunk.

Köszönöm!

ztm Creative Commons License 2008.03.15 0 0 2083
VI. ütemesek!

Nézzetek szét a kecókban, mert a festők ész nélkül elglettelnek minden erős/gyengeáramú kiállást, dobozt! Amíg a glett nem szárad meg, addig jól látszik a doboz helye, még most bontsátok vissza onnan a glettet, hogy később ne legyen gond a madzagok keresgetése.

Persze ez a VII., VIII. ütemnek is aktuális lesz egyszer.
102/B/2-NÉ Creative Commons License 2008.03.15 0 0 2082
Bár, szerencsére azt hiszem a célok közösek.
102/B/2-NÉ Creative Commons License 2008.03.15 0 0 2081
Egyetértek veled... :)
Előzmény: VReeka (2080)
VReeka Creative Commons License 2008.03.14 0 0 2080
Sziasztok

Kicsit én is hozzászolnék a témához:)
Egyrészt sztem nem lehet egy üzleti vállalkozást érdemként felsorolni... Bár inkább örülök a belterületbe vont szántóföldnek nem valami mocsaras szemetes feltöltött résznek amire sajnos számtalan példa van..
Ebben a vitában mindenkinek van némi igazsága de legföképp annak van aki sac/kb kipengetett 2x mill ftot és sérelmezi a folyamatosan hülyének nézést, ill tologatást.
Kb fel lehet birka mód fogni, hogy majd megoldodik majd megcsinálják majd ez lesz az lesz, általában akkor lesz tényleg vmi ha az asztalra csapsz vagy ha nem fizetsz.
Sikerült megsimernem olyan szakembert az épitkezésen akit a továbbiakban szeretnék alkalmazni lakásfelujitásnál, viszont oylat is akinek baltát akartam a fejébe állitani sőt ez még most is áll:)
Én sem értem, hogy a hatodik ütem miért ilyen inaktiv de majd lehet akkor kapkodni szaladgálni amikor kiderül ez sincs az sincs a tervben pedig azt hittük/hittétek igen.
Réka
Executive Creative Commons License 2008.03.14 0 0 2079
nem NYOLCVAN NYOLC a vége! 20 520 9788
Előzmény: Executive (2078)
Executive Creative Commons License 2008.03.14 0 0 2078

"@Executive: tudnál írni egy kis helyzetjelentést arról, hogy hogyan áll a telekomm. ügy? Köszi előre is."

 

Kedves Barátok,

Teljesen informális csatornákon jutottunk mostanra információkhoz, és közbenjárásunk kapcsán van is vmiféle eredmény.

Röviden: kb. 2 hónap, és mindekinek lehet telekommunikációja, ez a legjobb eshetőség. Írás minderről sajnos nincs, egyelőre.

Nagyon összetett az esemény és résztvevőláncolat, akit érdekelne részletesebben inkább kérem hívjon fel. húsz öthúsz kilencvenhét hetvenhét.

 

Köszönöm,

Ex.

Előzmény: RadyRr (2057)
syrupos Creative Commons License 2008.03.14 0 0 2077
Szia szomszéd!

Nekem van frissebb,ez már a miénk lesz!

Üdv: syrupos


Előzmény: fazekne01 (2075)
szkocsyék 180/3 Creative Commons License 2008.03.14 0 0 2076

Szia!

 

Bár én a békésebbek táborát erősíteném, de amit javaslok: Burkoló lapokra, burkolásra, nyílászárók behelyezésére, szilózásra különösen figyeljetek. (A festést az előbb is kiemeltem). Eddig a gépészettel, villannyal nem volt senkinek komolyabb gondja és az előbb felsoroltak nagyon elkedvetleníthetik az embert. Érdemes a burkolás és festés időszakában naponta 1x a kulcsrakész munkaidejében kijárni és egyeztetni lehetőleg személyesen a kivitelezővel.

Előzmény: fazekne01 (2075)
fazekne01 Creative Commons License 2008.03.14 0 0 2075

Sziasztok,

 

bár nálunk még az alapok sincsenek meg, és baromira örültem ennek a fórumnak a legelején, most már lassan azt is kezdem meggondolni hogy elolvassam e. Kicsit nekem is kezd már durva lenni ez a sok fújjogás, arra emlékeztet mikor valaki sokat fikázza a munkahelyét, de még sem lép ki. Egyet értek egy-két hozzászóloval és én sem hiszem hogy jót tesz a közösségnek hogy fikázzuk a kivitelezőt, egyrészt mert nem jönnek új lakók másrészt meg akiknek még nincs kész a kecója, az is úgy indul neki, hogy már előre kihullott az összes szál haja, ráérünk meg ezzel szerintem később. A másik meg hogy tényleg nem kellenek ezek az összesküvés elméletek. Ettől függetlenül minden kezdeményezésen szívesen részt veszünk a párommal amelyek ésszerűek, lsd. szemétszedés, stb. Úgy gondolom, hogy a fórum inkább arra való, hogy megismerkedjünk, kapcsolatot tartsunk, esetleg segítsünk v. ötleteket kérjünk, adjunk egymásnak. Itt jegyezném meg hogy nagyon szépen köszönjük annak aki felrakta a VIII. ütemről készült friss fotókat, nagyon jó fej tőle hogy gondolt rá.

A másik amit még leírnék, hogy a párom legjobb barátai a VII. ütemben vannak és igaz hogy most csúszni látszik az átadás, de idáig még minden határidőre megvolt, és minden úgy ahogy szereték volna.

Szép hétvégét mindenkinek

probesz Creative Commons License 2008.03.14 0 0 2074
Értem. Akkor én is várom a nyilatkozatok közzétételét.
Előzmény: deresedő (2070)
102/B/2 Creative Commons License 2008.03.14 0 0 2073
Sajnos aznap én sem leszek itthon :(
Előzmény: deresedő (2048)
szkocsyék 180/3 Creative Commons License 2008.03.14 0 0 2072

Nos!

 

Előző hozzászólásom egy első reakció volt Bubu hozzászólására. Most azonban már végigolvastam az összes eddigi hozzászólást. Néhány fontos hozzáfűzni valóm van a korábbi megjegyzésekhez.

 

1. Nem vagyok senki bérírója. Ez még akkor is sértő, ha csak úgy "hangulatkeltésként" került leírásra. Egyszerűen csak képes vagyok néha a másik fél szemével is látni a hatékonyabb munkamenet érdekében. (soxor segített a kivitelezés folyamán)

2. Soha semmilyen külön mutyizás nem történt köztünk és a Redom/Kulcsrakész bármelyik embere között kivéve talán azt, hogy amikor a kulcsátadás volt, a csajoknak vittünk bonbont, a fiúk meg kaptak egy üveg Whiskyt.

3. Lehet, hogy alacsonyabb az ingerküszöb, vagy nem vagyok sokáig haragtartó, de összességében elégedett vagyok a kivitelezéssel. Egyetlen dolgot kivéve, és ezek a festők. Ők az egyetlen "szakember" gárda, akikkel személyesen nem találkoztam a megvalósítás során. Látszik is, hozzánk többet be nem jön egy se, pedig több 100e Ft-nyi javításuk lenne úgymint újra glettelés és újra festés, mert ami van, azt festéktüsszentő hapcibenő szebben csinálta volna a szomszéd kertből.

4. Kérdezzétek meg szegény M.Zs-t, hogy mit kapott a feleségemtől legutóbb. Nem ajándék volt, azt megsúgom.

 

A mondandóm lényege: Az, hogy nem vagyunk elégedettek valakivel, személyes okokból haragszunk rá esetleg tárgyalópartner helyett már nem is ellenfélként, hanem ellenségként kezeljük, az még nem indokolja azt, hogy az érdemeit ne ismerjük el és ne próbáljunk a valós indokokat felfedezni a cselekedeteik mögött. Könnyebb megoldást találni, jó kompromisszumot ajánlani, ha tisztában vagy a tárgyalópartnered képességeivel, lehetőségeivel, erősségeivel és gyengeségeivel. Ha ezeket számításba veszed, amikor beszélsz, akkor nem idegesíted halálra magad, hogy T.G. már harmadszor ígéri meg jövőhétre a kukatároló tetejét az elmúlt 2 hónap során. Kit érdekel? Belehaltunk? Nekik több pénzük lesz tőle? Nekünk?

 

Deresedő: Sajnálom, hogy ennyire elmérgesedett a helyzet köztetek, biztos vagyok benne, hogy van okod rá. Arra kérlek azonban, hogy ne menjen ez a fórum és a szomszédi viszony rovására. Ne gyártsunk összeesküvés elméleteket és ne riogassuk a leendő lakókat, akiknek a pénzéből nem mellesleg a mi javításainkat fogják csinálni. Elismerem az érdemeidet a lakóközösség építésében, a fórum megszervezésében. Tudom, hogy mennyi munkát öltél bele, hogy egységesen lépjünk fel és most is, mint már korábban is, köszönetet mondok érte. Nem nézem le a lakóközösség szerepét abban, hogy jó érzés itt lakni, pusztán csak azt állítottam, hogy ez azért nem csak és kizárólag a mi érdemünk.

szkocsyék 180/3 Creative Commons License 2008.03.14 0 0 2071

:) Nem kért meg senki semmire. Egyszerűen csak úgy gondolom, hogy "ez a műsor nem jött volna létre, ha nincs a ..."

 

Az szép és jó, hogy ez a telek egykori szántóból lakóövezetté vált, az is szép, hogy ezen sokan meggazdagodtak és sokan örülnek neki, hogy itt laknak. Lehet sarat dobálni, de azért van érdem, ha nem is sok, de van. Ha a Redom nem jut el a megvalósítás fázisáig az azonos tervek alapján sorozatban gyártott házakkal, akkor most nem laknánk itt. Vagy nem ennyiért, vagy nem ilyen minőségben. Nem dícsérem őket, mert rengeteg hibát látok abban, amit csinálnak. Sőt... nem értem, hogy miért ilyen hatékonytalanok, mert ha még vagy 2 Tóth Gábor pozíciót megfizetnének, akkor sokkal többet spórolhatnának a hatékony munkaszervezésen, mint a 2 ember bére. De ne menjünk bele fejtegetésbe. A lényeg, hogy az, hogy most itt lakhatunk, az azért a Redom vagy Kulcsrakész érdeme is. Nem lehet tőlük elvitatni, hogy megépítették ezt a lakóparkot. Hogy milyen minőségben, milyen áron, milyen csúszásokkal, ezt nem fejtegettem. Hogy lett volna más jelentkező a feladatra, ha ők nem csinálják, ezt sem vonom kétségbe. De attól még ők valósították meg. Tehát, ha tiszteletet nem is érdemelnek ezért, azt legalább igen, hogy elismerjük, az hogy most ilyen környezetben lakunk, az nekik IS köszönhető.

Előzmény: Bubu74 (2056)
deresedő Creative Commons License 2008.03.14 0 0 2070
Még várjuk több helyről az írásbeli nyilatkozatot. Mármint mindazok, akik ezeket az anomáliakat elkezdték felfedezni. Akkor majd közzétesszük.

De. Az utalások pedig igencsak konkrétak voltak. Ott van a tervező cég, ott vannak a műszaki és építési szakértők, több szem többet lát, lehet segíteni ez ügyben. Ezért utalgatok, ezért mondok, s még sosem fogtam mellé, legfeljebb néha sikerült elásniuk a gondot.

Amúgy pedig: ez a "nekem is van velük problémám"-dolog sosem működött egyénileg hatékonyan. Ezért javasoltam egy egységes fellépést, amiben igenis felsoroljuk feléjük 15-20 sűrű oldalon az összes problémát, lakásokra lebontva és egységesen fellépünk, kikövetelve a megoldást, az elmaradások pótlását, a károk megtérítését. Még ha késve is de legalább meglenne. Ez korábban nagyon is jól bejött. A II,III,IV ütem tudott élni ezzel a lehetőséggel. Meg is lehet nézni a szerződési, tervezési és kivitelezési különbségeket. Persze járt némi feszültséggel és idegeskedéssel, de ez van.

Előzmény: probesz (2069)
probesz Creative Commons License 2008.03.14 0 0 2069
Sziasztok!

Deresedő!

Kifejthetnéd ezeket részletesen, mert ez így nem más mint feszültségkeltés...
Nem a Redom/Kulcsrakész bérírója vagyok. Nekem is van velük problémám, de ezek az odavetett fél szavak, utalások mindenféle magyarázat nélkül csak felesleges idegeskedésre adhatnak okot (ld. VReeka, zida írásai). Ha tudsz valamit ami fontos lehet akkor oszd meg mindenkivel. Ha meg valamiért nem akarod elmondani akkor ne utalgass, ne mondj semmit.
Előzmény: deresedő (2062)
deresedő Creative Commons License 2008.03.14 0 0 2068
Vedd fel a kapcsolatot a VIII. ütemesekkel.
Előzmény: zida (2067)
zida Creative Commons License 2008.03.14 0 0 2067
Sziasztok!

Mi most tervezzük, hogy esetleg belevágnánk egy itteni lakás megvételébe, viszont ez a levonulás téma nem hangzik biztatóan, úgyhogy érdekelne ezzel kapcsolatban bővebb információ, akár email-ben is.

Másik kérdésem, hogy nem tudja valaki, hogy a C* területen (103-112 telkek) levő házakat ki építteti?

Köszi!
Zida

Előzmény: deresedő (2062)
deresedő Creative Commons License 2008.03.13 0 0 2066
Pontosabban a vastagságnak és annak szerepének.
Előzmény: VReeka (2064)
deresedő Creative Commons License 2008.03.13 0 0 2065
Kérdezzetek utána a gipszkartonnak.
Előzmény: VReeka (2064)
VReeka Creative Commons License 2008.03.13 0 0 2064
Sziasztok
Deresedö - ezt miért irtad?-"spórolásból a tűzvédelmi építési szabályok megszegése (még ez sem publikus), ami miatt kétszer nagyobb az esélye, hogy leégjen a házad,"
ha vmi konkrétabbat megfogalmaznál ezzel kapcsolatban:)
Réka
Előzmény: deresedő (2062)
RadyRr Creative Commons License 2008.03.13 0 0 2063
Lehet, hogy a gyűlölet tényleg túlzás (mea culpa Bubunak).
Bubu74 utolsó mondatán akadt meg a szemem, ugyanis nem tudtam arról, hogy a Redom csak úgy hajlandó megcsinálni valamit, hogy beszabályozzya az érintett lakótársat a fórumbeli tevékenyégében. Ez tényleg - khm - érdekes. Ejnye-bejnyét én is kaptam már hozzászólás miatt, de azért ez durva.
Viszont a még nem kipattant dolgokról írhatnál pár sort. Főleg erről a kivonulsáról, mert én eddig (múlt héten beszéltem Misivel) úgy tudtam, hogy 10-11 ütemet terveznek, ami azért nem lesz kész 1-2 éven belül.
Előzmény: deresedő (2062)
deresedő Creative Commons License 2008.03.13 0 0 2062
Bubu74 hozzászólásában semmi gyűlölet nem volt, még azt az ingerültséget is visszafogta, ami jogosan gyűlt fel benne másfél év során. Ráadásul igaza van, a lakókörnyezettel kapcsolatos öröm nem a Kulcsrakésznek köszönhető (aki nem ajándékba építette a házat, ellenkezőleg, HASZONÉRT), hanem egyrészt saját magunknak, hogy jó helyet választottunk, másrészt egymásnak, hogy van bennünk törekvés megismerni egymást, segíteni és együttműködni.

Az egyedi, háttérben kötött kényszer-alkuknak pedig sokszor összetevője az, hogy a Kulcsrakész kikényszeríti egy-egy tulajdonosból, hogy mit írjon, vagy mit ne írjon a fórumra. Ez nem egyszer fordult elő.

Mi is szeretjük a házunkat, szeretünk benne élni, szívesen térünk haza és minden nap tudunk örülni neki. Véleményünk szerint minden gond ellenére a Kulcsrakész a felső harmadban van, mint kivitelező. S ez független attól, hogy bizony sok disznóság derült és derül ki, lásd
- a T-Com tavalyi ellehetetlenítése parttalan mohóságból, ami miatt még mindig nincs internet (ez eddig nem volt publikus),
- spórolásból a tűzvédelmi építési szabályok megszegése (még ez sem publikus), ami miatt kétszer nagyobb az esélye, hogy leégjen a házad,
- a ma is észlelt, magára hagyott szemétégető tábortüzek, amiknek elég egy egy nagyobb szélroham és röpül az izzó zsarátnok a házakra,
- a már elkészült részek saját erőből kivitelezett fejlesztéseinek rongálása
- a Kulcsrakész kivonulása a területről egy új építkezés miatt (meg még ez sem publikus)
- az illetékes voodoo babák elérhetetlensége, márpedig, ha én 24-25 milkóért építtetek valamit, akkor jogosan elvárom, hogy a kivitelezőnél beszélhessek döntéshozó személlyel, ne csak betanított droidokkal
és még lehetne sorolni. Igen, ezeket szóvá kell tenni, s a kis problémákat is.

Pusztán arról van szó, hogy van akinek előbb telik be a hócipő, van akinek később. Ettől még szeretünk itt lakni. De nem a Kulcsrakész miatt. Hanem miattatok, többi 150-200 szomszéd.
Előzmény: RadyRr (2060)
ametiszt31 Creative Commons License 2008.03.13 0 0 2061
Lemeradt a kép,bocs
RadyRr Creative Commons License 2008.03.13 0 0 2060
"Ha megkértek, hogy írj róluk pozitív dolgot, és ennek tulajdonítható a lelkesedésed, az persze más. Elfogadjuk."

Ne haragudj, de ezt most nem értem. Mit tettek veled a kivitelezőink, amiért úgy gondolod, hogy senki sem lehet akár csak egy kicsit is megelégedve azzal, hogy végre saját lakásban aludhat?
Mi is húzzuk a strigulákat, mert még mindig nincsenek meg a külső javítások, kevés lett a föld, telken belüli kerítést nekünk kell megcsinálni, teraszlépcső és a műgyantás "vakolás" nem készült el, de valahogy mégsem érzem szükségét annak, hogy voodoo babát csináljak a teljes Kulcsrakész személyzetből. Elvégre felépítettek nekünk egy házat, na.
Szóval tényleg nem akarlak megsérteni, de miért bugyog benned ekkora gyűlölet?
Előzmény: Bubu74 (2056)
munyosz Creative Commons License 2008.03.13 0 0 2059

Szia Ex!

 

Lehet, hogy tudnék segíteni Neked, elérhetőségem a következő:20-9626-430.

 

Munyosz

Előzmény: Executive (1996)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!