Ezen a tortan nem vmi jol latszik a csokis maz, de talaltam egy tuti jo maz receptet piszkenel. Zselatinos es szep tukorsima lesz.Ami az igazi csokitoppingot illeti, az mindig torekeny ha vagod meg meleg kessel is. Ennel gyonyoru puha. Beleszerettem hihi Itt a cim: http://piszke.blogspot.com/2011/08/csokis-ribizlihabos-torta.html A maz cimu resznel. NALAM, 3db zselatin lap kellett. A papusnak keszits vmi naggyon fini tortat.hihi HA szereti a sort es formatortat akarsz, ajanlom a soroskriglit. A "fiuknak "mindig felragyog ha ilyesmit latnak.hihi
ZSUROM, most az egyszer csalodni fogsz. En Oetker yoghurt v turo "Naturel "tortaport hasznaltam ehhez. A 400ml viz helyett en tetszes szerinti izt adok e+ 500ml Natur vagy gyumis Yoghurtot vagy turot+ 200ml tejszint felveres nelkul, casak ugy"" .
Nem kell szamolgatnom, gramoznom a zselatint, hidegen is dolgozik"" Nekem itt gond a zselatinpor beszerzese, csak lapzselatint kapok, azt meg aztetgatni stb. Ilyen tortakhoz primanak tartom!...es Oetker jo minosegu. Adhatsz a 400ml viz helyett meg HERO markaju fagyiszoszt.Nagyon finom et EZ is jo minosegu cucc. Ha keves az idom igy keszitem a Yoghurt v. turo tortakat. Ritkan veszek porokat vagy nem.Ebben megbizok mert tobbszor keszitettem mar.
A pudingport a tej 3/4-vel és a 4 tojás sárgájával simára keverem. A tojásfehérjéket a cukor 2/3-val kemény habbá verem. A maradék tejet és cukorral, a vaníliás cukorral felforralom és ráöntöm a pudingkrémre, és jól összekeverem, és összefőzöm. Leveszem a tűzről és hozzákeverem a tojásfehérjét úgy forrón, mert így a felvert fehérje megfö az alapkrémben. Még melegen a kisütött lapra simítom és a tetejére teszem a másik lapot, amit elötte kockákra felvágtam. Képviselöfánkba is szuper.
GYONYORUEKET sutottetek es keszitettetek! Ne haragudjatok hogy eltuntem csak ugy "multkor de nem engedett irni ill. betenni ez a NET ide. /???/ 4x is irtam es mind elszallt az eterbe.
Szivesen megcsoriznam ezeket a gyonyorusegeket!!!! En errol vagyok hires. hihi Igazi "gomboc Arthur vagyok. Nalunk a szokasos magyar husveti reggeli van, sajat keszitesu fonott kalaccsal /tejszines, Limaratol/ 1 kg lisztbol 2db gyonyoruseges es finom.
Ebed: Erdei gombaleves, pipilepegetok fuszeresen zoldsegekkel sutve, petrezs. kr.+ tejfolos fokhagymas ubisalata. Essss egy naaagy taligakerek/ 28cm/ csokitorta narancsos-yoghurtos kremmel es zselatinos csokis toppinggal. Ez utobbi meg a huroben csucsul, varja a vendegeket. /csalad/ Ma meg sutok vmit mert nekem mindig viszket a cidrizom hogy vmi ujat "kene "kesziteni. Van 1 virag alaku sutocsovem/?/ amit meg nem probaltam ki. Lehet hogy sutok meg egy ket szinu csokis kalacsot benne. Majd megirom hogy sikerult.
A citromos nem szalakalis - egy egyszeru vaj-liszt-cukor alap, amit elore megsutok es ra a tojas-cukor-citromle-liszt keverek, amivel meg sutni amig megszilardul valamennyire. Egyszeru, finom.
En is csinnaltam citromos szeletet az iden. Szalalkalis a tied is? Kremest egyebkent egyszeru csinalni. Van egy atombiztos receptem a kremhez, ha gondolod, egyik nap beirom ide. A tesztaval nem szoktam veszödni, egyszeruen veszek hajtogatott vajas-levelest tesztat es kisutöm, aztan szepen betöltöm.
Nekem kimondottan tetswzik, hogy nem teljesen sima a tortad teteje! es az a kremes..... alig varom, hogy utazzunk haza Mo-ra es egyek a paksi cukraszda hazikremeseböl. Nem sok sutit csinalnak ott jol, de az mindig kifpgastalan, meg a meggyespitejuk:)
Nem csinalok eloetelt... a fott sonka kell, remelem jo lesz, meg soha nem foztem csontos sonkat... aztan egy uj etel is lesz, sult baranycomb. a koret a szokasos, krumpli - de nem fozom sonkaleben, tul sok a fustolt iz, hanem egy "scallop potato"-t csinalok, amit csak ossze kell rakni es be a sutobe.
Fott tojas - a feher mellett "pickled eggs" is lesz, az egyik ceklaval, a masik savanyu eros paprikaval.
No meg zold salata... valami egyszeru, friss, tavaszias...
Tormakremes lazacsonka es hagyomanyos sonkatekercs, töltött tojasok rakkal vagy sonkaval, franciasalata. Ezek lesznek a hideg etkek es persze a fött-fustölt sonka melle. Meleg etelkent fuszeres tarja roston, petrezselymes ujkrumpli es paradicsom salata mozarellaval. Szoval ennyi. Termeszetesen sok retek, paprika es himestojas:) Ti?
Igazabol, egyetlen dolgot fogok legközelebb valtoztatni: A tepsi meretet. Nagyobb tepsiben fogom sutni, hogy ne kelljen ket helyen is toldanom. Meg az sem art, ha kicsit vekonyabb lesz. De gyakran fogom alkalmazni, mert nagyon dekorativ es szepen egyben is tartja a tortat.
En a citromosat csinaltam es mondhatom, hogy valami isteni:) Ami meg nem hatrany, hogy gyors es nem komplikalt. Sutöttem meg ma egy nagyanyam fele fonott-foszlos kalacsot es ket adag pogacsat is:) Sonka a fözöleveben szepen hul... szoval... Lassan husvetodik:)
darabjaiban kostoltam csak, ugy finom volt. Megrendelesre keszult:) Az oldala ami erdekes. belinkelem, ahol talaltam a receptet hozza. Kölszönöm a dicserö szavakat:)