Szép estét, üdvözlök én is Mindenkit, külön is TÉGED Teresa! (bár, belátom, és sajnálom,kicsit előbb illett volna :(!
Régóta olvaslak Titeket, és köszönöm, ha befogadtok:)!....
"Az ember mindig látja minden kellemetlenségét jelen helyzetének, de semmit sem lát azokból, amelyek abban a helyzetben várnak rá, ami után vágyakozik". Stendhal
A szerelmesek egykor lángoló szeme megtisztul idővel. A szerelem egymás tökéletes megértésévé válik. Az ész és szív évről évre haladó tisztulása: az igazi házasság.
A jó házasság kilöki magából a szerelem anyagát, s a barátság életformáját keresi. Gyöngéd társulás ez egy életre; kitartás és bizalom, érdekközösség, hasznos teendők, kölcsönös kötelességek bonyolult szövedéke: ha egy nő rájött az ízére, többé nem akar férjének szeretője lenni. A hitvesi megbecsülés tisztességes és biztonságos fészkében jobban érzi magát.
Az életet azért kapjuk, hogy élvezzük, nem pedig azért, hogy egy hosszú, makacs, felmorzsoló háborúvá változtassuk, amelynek célja a minél nagyobb birtoklás, a minél nagyobb hatalom. (Orison Swett Marden)
Meggyőződésem, hogy szabadnak születünk. Szabadnak az öröklés béklyójától, mivel elhatározhatjuk, hogy tudomásul vesszük, amin nem tudunk változtatni. Szabadnak a környezet diktatúrájától, mert nem formálható tetszés szerint az, aki ellenáll annak, hogy tetszés szerint formálható legyen. Szabadnak születünk, más szóval mentesnek mindenféle eleve elrendeltetéstől. Mindnyájunkban ott lapul egy soha meg nem ismétlődő lény csírácskája. Lehet, hogy ez sok mindenből tevődik össze: öröklés, környezeti és más tényezőkből. De ez az összetétel teljesen új, és mindörökre egyedülálló a világmindenségben. Ez az Én sosem lesz Te vagy Ő. Ez az Én szabad, ha önmagát megismeri, elfogadja, és ennek megfelelően cselekszik. (Pearl Buck)