Azért ilyen alapvető szakmai bakikat nem lett volna pofájuk régebben elkövetni. Úgy látszik, már mindent megengednek maguknak. No de miért ne tennék? Hiszen a T. rajongóik minden ostobaságukat belakmározzák, mint kacsa a nokedlit. Ömöljön a szirup, fűszerként jöhet egy kis bulvár-pszicho, és minden más lényegtelen. :-((
Ja, a mentős jelenet csak annyi volt, hogy odament Házgergőhöz az egyik mentős, hogy nem tud vénát szúrni a romok közt megtalált csajon, erre Gergő bátyánk kioktatta, hogy a sípcsontba is lehet infúziót adni, de hát ezt nyilván nem tanítják a mentőképzőben. Majdan visszament a romok közé, belefúrta a csaj lábába a nemtommit (mert azért az IO-tól ennyire nem kell üvölteni, mint ahogy azt a nő tette, normál tűt meg az életben nem állít bele így!), majd egy kiálló vasdarabra felakasztotta az infúziós zacskót, csak úgy... Szép jelenet, csak hát egy ilyenért minden mentőápolót kivágnának a vizsgáról. Ja, és azért az a vérnyomásmérés is nagyon vadnyugati volt, amikor fonendoszkóp nélkül, pusztán a mutató röcögéséből megmondja a nő vérnyomását... (fonendoszkóp amúgy volt a felszínen, szóval semeddig nem tartott volna kérni egyet, valamint ha már vérnyomásmérő mandzsettája volt kéznél, azt akár az infúzióra is rátehette volna egy kis túlnyomásért).
A mentős leírás kontextusából egy szót sem értek, mivel nem láttam ezt a megható csodát, de nagyon jól szórakoztam rajta. :-))
A sárgarépából viszont úgy sejtem, hogy neked is megvan a véleményed, és ez nagyjából ugyanaz mint az enyém: miért hagyják ezeket a szerencsétleneket így szenvedni??? Rossz belegondolni, hogy a zárójelent micsoda szenvedésbe, görcsös próbálkozásba és totális kudarcba torkollott. :-))
Maxipocaknak még csak most volt ideje megnézni, de ha ti nem írtok a fórumba, akkor talán eltettem volna jövő hétre. Tömören kéritek, vagy fejtsem ki bővebben is a véleményemet? Inkább csak annyit mondok, hogy VAN benne sárgarépa... :o))
Ja, és úgy látom, hogy már a szakmai dolgokra se nagyon adnak a T. sorozatírók. :o( Cserébe viszont azt hiszem, hogy sikerült magukra haragítsák az amerikai mentőket, lévén intraosszeális (csont) fúrója még a legutolsó Paramedicnek is van, tudják is, hogyan kell kezelni, sőt, Házgergővel ellentétben valószínűleg azt is tudják, hogy az IO adott infúziót túlnyomással kell a betegbe küldeni. De azért rém hősies volt tőle, elismerem... Az egész helyszín és ellátás olyan szinten volt életszerűtlen, mint az évad maga. Igazából ennek a méltó befejezése az lett volna, ha Gregbácsi azt a tükröt a saját fején veri szét, majd szép lassan kivérzik csöndes magányában.
Nyugtass meg, hogy nem ezért a jelenetért akarnak neki Emmyt adni, hanem volt ebben a részben HL-hez méltó színészi teljesítmény is. :-)) Mert az a hamis és teljesen hiteltelen bambaság, amit produkáltak, az finoman szólva sem pályája csúcsa.
Igaz, ebből az ostoba izéből egyetlen színész sem tudna többet kihozni. Látszik az arcán, hogy egyáltalán nem tud mit kezdeni ezzel az elcseszett forgatókönyvvel.
Látom, hogy Te is olyan cinikus alak vagy mit én. Nem is értem, hogy lehet ezen a "szép" és "emelkedett" jeleneten nem meghatódni???? :-))
Én az egész évadot kihagytam, csak Maxipocak és néhány más hősies lélek leírásából tudok egy-két dolgot. Így az évadzárót sem láttam, fogalmam sincs, mi történt. Csak az utolsó néhány percet néztem meg néhány sejtelmes célzás miatt. Sírva röhögtem. Sajnos, csak később olvastam a kommentekben, hogy meg kellett volna hatódnom, és rendülnöm és katarzisba kellett volna esnem újfent.
A fene a ciniikus fejemet, már megint az ellenkezőjét érték el, ahogyan a NagyVánszorgás, és a negyedik évad végi Tom macskás sororaza-haldoklásokkal. :-)))
Nem, Vronszkij, ezeket ennyire elcseszték az évek során. :o( Jó, Wilson sose volt egy "tökös" fickó, de amíg House karaktere a helyén volt, pont jó is volt így. Amióta viszont mindenki csak a szenvedő idióta figurát tudja hozni, azóta már nem ellenpont Wilson személyisége, hanem szimplán unalmas.
Én is belefutottam a tegnapi részben. Valami rejtélyek okból kifolyólag kitartok, pedig leszámítva az évadnyitót - bocsi az nekem még bejött remélve, hogy ezzel lezáródik a ki a fene tudja, hogy ki vagyok én, és hova tartok és mi bajom is van egyáltalán vergődés? A lényeg: Wilson mindig ennyire vérszegény volt, csak én nem vettem észre vagy lassan tényleg nincs már egyetlen karakter sem, aki önmaga lenne.
Pincsi barátunk megint halluzott, hogy utána bamba képpek nyüszítsen? :-))
Könyörgök, lőjje le már valaki ezt a szerencsétlent, a többivel együtt... Nekik is megváltás lenne, meg azoknak is, akik az eredeti karaktert szerették. Mert már nekünk kínos a sorozat vergődése, még úgy is, hogy nem nézzük.
S06E20: unalmas, vontatott, érdektelen és totális agónia. Alapvetően gondolom, amolyan "útmutató House lelkéhez és gondolkodási mechanizmusaihoz hülyéknek" résznek szánták, de szar lett.
Valaki segítsen, mert mindjár megörülök. Nem jut eszembe annak a számnak a címe, ami tán az első szériában volt, mikor is Vogler folyamatosan szívatta Houst és a nyomában járt. House az irodájában, szól a ZENE!!, ő " játszik" az összes hangszeren, majd belép a szobába Vogler és közli vele, hogy most jön a lényeg vagy valami hasonló, erre Vogler kikapcsolja a lejátszót. Én AC/DC-re tippeltem, de hiába kerestem a youtube-n nem leltem megerősítést. Valaki...aki ebből rájött mit is akarok valójában. Köszi
Nos, a tegnapi (tv2) valóban nem volt valami fényes. :( Meg tudná valaki mondani, hogy tulképp mi baja volt a hetibetegnek? Mármint az elején mitől lett rosszul. Mert a végén a saját kezelésük okozta bajokat megszüntették épp, de az eredeti bajjal mi lett?
Brrr, ez az egész részletezve még förtelmesebbnek tűnik, mint elsőre. Az Említettenek, hogy ne legyen spolier, ezért a fantasztikus párbeszédért kellett visszajönnie?
Szerencsétlenek, ennyire nem tudnak mit kitalálni? Már előre vigyorgok azon, hogy micsoda bődületes marhasággal kell előállniuk a negyedik évad végi burleszk-haldoklások és az ötödik évad végi Nagy Vánszorgás után az évadzáróra, hogy odafigyeljenek rájuk. :-)))
Nem volt nagy fényezés. Naaaagy-naaaaaaagy lelkizés volt. Párosával. És ez ment majd' egy órán keresztül. Úgyhogy időnként beletekertem, abban bízva, hogy hátha történik is valami, de nem. Ha nem lettek volna ismerősek a színészek, komolyan azt hinném, hogy rossz fájlt töltöttem le. :o( Szerintem elég annyi, hogy nem volt hetibeteg... Élettörténet mesélésből és lelki nyavalyák boncolgatásából pedig fél perc is sok lett volna, nemhogy egy teljes epizód. Taub/Foreman, 13/Wilson, House/haldokló majdnempáciens, Cuddyanyu/ellopták-a-gyerekem-és-utálom-a-mostohafiam-kismama, no meg persze a Csézi/Mézi páros, akik végre jól kibeszélik magukból, hogy tényleg jobb elválni, mert Mézi nem is szerette Csézit, mivel nem haldoklott, amikor összeházasodtak, holott az mennyivel romantikusabb, mert akkor lehetne válogatni, hogy melyik mélyfagyasztott fiolából legyen Mézi terhes (na jó, ez utóbbit már én költöttem hozzá, de a haldoklásig stimmel).
Szóval ez egy akkora fosch volt, amilyet még világ nem látott!
Nem jó Kasszandrának lenni. :-((( Sejtettem, hogy csak tiszavirág életű volt a szapanhabzás felfüggesztése. De abba belegondolni sme lehet, hogy miylne rész lehet, ami még a Nagy Vánszorgást, a diliházas ámokfutást, a Birthmarkot és a negyedik évad végu kutyakomédiát is alulmúlja. A leírás alapján rémes lehetett, részvétem.
SPOILER
Mi a fene ez a nagy Cuddy-fényezés??? Öt éven át összesen talán két értékelhető vezetői-szakmai húzása volt, most pedig már a második olyan résszel állnak elő, amelyben ő a szuperfőnök. Elég gyenge utánlövés, annak bizonyítására, hogy nem csak egy aktakukac.
Tyuhúúú... hát gyerekek.... S06E16 az abszolút mélypont eddig! Amolyan igazi WTF epizód, amiben ugyan a House-ban játszó színészek vannak, de azon kívül az égvilágon semmi köze a sorozathoz. Épp, amikor már kezdtem örülni, hogy kevesebb a dráma és a nyavalygás, hát kaptam az arcomba egy töményet. Maga az epizód gyakorlatilag SEMMIRŐL nem szól, leszámítva a párosával lelkizést. Ja, és SPOILER, de döbbenet: Taub és Foreman betépnek a Vicondintól, majd vihogva elemzik a másik személyi aktáját. Életszerű, ugye? :o) Mint ahogy az is, hogy bár kutyás rendőrök fésülik át az épületet egy eltűnt csecsemő után, de végül Cuddy zseniálisan rájön, hogy a folyosón található szennyeskocsiban van, amit persze a kutyák nem szagolnak ki. Eh... egy Zs-kat. brazil szappanopera Nobel díjas drámajáték ehhez képest!