A topik az amatőr és hobbi rádiózáshoz való készülékek és kellékek, pótalkatrészek csakis hobbi szintű, tehát nem kereskedelmi mennyiségű és jellegű adás-vételére szolgál. Célszerű a kínálati irányárat megjelölni és elérhetőséget feltüntetni, de utóbbinál mérlegelni a személyes adatok kiadását (például név, telefonszám, lakcím).
Az irányárra és alternatív beszerzési forrásra lehet megjegyzést tenni, de parttalan és főleg személyeskedő vita tiltás terhe mellett nem ajánlott. Az alkufolyamatot lehetőleg magánlevelezéssel célszerű lebonyolítani, szem előtt tartva a topik elsődleges célját: a cikkek (magáncélú) adásvételét illetve cseréjét.
Professzionális szinten is kereskedők tevékenysége addig mehet amíg nem haladja meg az egyéni szinten szokásosnak számító kereteket. Üzlet reklámozása sem megengedett, de merőben tájékoztatási célból meg lehet jelölni egy-egy beszerzési forrást, pl: "itt és itt kapható" az adott cikk. Aukciós és hirdetési portálok linkelése tilos.
A fentiek megszegői tiltást kaphatnak és a hirdetéseik visszamenőleg is törlésre kerülhetnek.
A problémák elkerülése végett:
Az árucikk paramétereit, állapotát, tartalmát magánlevelezésben ismételten pontosítsák a felek. A kifizetés célszerű ha átutalással történik, mert az később bizonyító erejű. Készpénzes üzlet esetén erősen javasolt egy adásvételi szerződés írása. Későbbi probléma esetén (hibás készülék, nem az van benne amit hirdetett, lopott, satöbbi) a hatósági feljelentés (rendőrség) illetve a polgári peres eljárás (bíróság) a lehetséges út. Ezt kérjük vegyétek figyelembe.
A Puskás börze utódjaként a továbbiakban a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban 1105 Budapest Szent László tér 7. szám alatt kerül megrendezésre.
Eladó, vagy gyári jól működő RH adóvégfokra (min. 500W) cserélhető egy kifogástalan REV-251-M rövidhullámú katonai vevőkészülék. értékegyeztetéssel. Csereérték 150e, kp. 130e.
Profin elkészitett EL KEY egy karos mechanika eladó. Fényképet emailba tudok küldeni róla. Ára: 17000ft plusz a posta ha küldeni kellene. Telefonszám: 06702059342
Eladó nyitott tökéletes állapotu és működő eredeti takaróval nem magyar használatival dobozos lcom-7300 képeket csak a vevő részére küldök ára fix 350000 pénz.....
Böngészve a fórumot, olvasom, hogy repsávos rádiót szeretne vásárolni.
Nos, nekem van egy ICOM ICA6E rádióm, mellyel már adni nem lehet, ki is van forraszta a végfok adótranyója.
Dobozában, gépkocsi töltővel,(ez soha nem volt használva), angol kezelési útmutatóval, övcsipesszel, nem eredeti töltő adapterrel, két jó régi akkumulátorral. Az egyik zsír új, de ez sem volt még használva. (egy ilyet pár éve szétszedtem, ceruza akksik voltak benne) Néha szoktam hallgatni, de mivel az eredeti gumiantennája nincs meg, egy kétsávos BNC-s antennával dolgoztattam, azzal is elég jól szólt. Sajnos antennát nem tudok adni hozzá. A 8,33-as raszter nincs benne.
Gondolja át, érdemes lenne-e ilyen felállásban foglalkoznia a készülékkel.
Ha esetleg érdekelné a dolog, privátban folytathatjuk, nyilvános az e-mailem.
Az RDA5807 mezei műsorvevő. Azt csak a broadband sáv vételénél használja a rádió. Hogy miért tettek bele egy ilyen IC-t, azt nem igazán értem.
A tényleges vételt és az adást a BK4819 IC-vel oldják meg (a rajzon tévesen BA4819-nek írták). Ennek fent van az adatlapja, benne van minden, ami kell egy korszerű vevőbe/adóba: PLL, ADC, DAC, DSP, stb. De kimondottan AM demodulátor üzemmódja ennek sincs. Ami nagyon durva, az a működési frekvenciatartománya: 18 MHz ~ 660 MHz, 840 MHz ~1300 MHz! Persze, erre is igaz, hogy ami a bemenetén, illetve az adókimeneten van, attól függ igazán, mit is vesz, hol is ad. A Q14 és Q17 tranzisztorok helyére BFU550W-t (szigorúan SOT-323 tokozásút, a SOT-23 nem illeszkedik a nyákhoz!) építve még jobban fog "hallani". Azon törpölök, hogy valamilyen AGC-t kellene bele fabrikálni, a repsávban lenne létjogosultsága, mert a nagyon közeli adások túlvezérlik a bemenetet.
Ennyire nem mélyedtem bele. De lehet egy olyan változat, ami megenged más modulációkat is. Szoftverből tisztán. Van olyan mod ezekhez, ami pl. SSTV-t, RTTY-t tud "séróból". Spektrum analizátor vízeséssel, térerő diagrammal. Pedig arra a "rádió chip" biztosan nincs betanítva.
Ha van egy lekevert, digitalizált adat folyam, onnan csak matek kérdés minden üzemmód.
Nekem TidRadio TD-H3 van. A belseje nagyon hasonlít a QuanSheng áramköreire. Én is moddolt firmware-t tettem rá, és megdöbbentően jól veszi a repülős sávot. Nem is értem, hogy egy dedikáltan FM tcvr-rel hogy lehet ilyen jó AM demodulációt megvalósítani! Letöltöttem az IC gyári adatlapját, meg sem említenek az FM-en kívül más lehetőséget, és mégis torzításmentesen lehet hallani a repülőket.