Keresés

Részletes keresés

V.László Creative Commons License 2010.11.15 0 0 14187

Egyik sem érinti a GPS pontosságát, márpedig itt ezt szokták felhozni iszugyi elméletével szemben.

Előzmény: Törölt nick (14186)
V.László Creative Commons License 2010.11.15 0 0 14184

"És miért nem a Li, vagy a Pb jóval nagyobb mértékű mozgása keltette fel a figyelmedet?"

 

Miért ne keltette volna fel a figyelmemet? A 13915. hozzászólásban, meg előtte és utána is írtam, hogy azok mozgása ezen a videón egyenletesnek mérhető. Erre adta iszugyi a tanácsot, hogy mérjek pontosan. Persze az eredeti videót nem adta hozzá, a tömörített változaton pedig ennél pontosabban nem lehet mérni.

 

Ettől függetlenül a szén gyorsulása még ennél a pontosságnál is letagadhatatlan (13915).

Előzmény: Bign (14177)
V.László Creative Commons License 2010.11.15 0 0 14183

Te most a speciális relativitás elméletről beszélsz, ahol még nincs bevezetve a szabadesés egyetemessége, nem kell számolni a gravitációval. A spec. rel.-ben csak a fénysebesség, mint állandó szerepel, ebből matematikailag levezethető az idődilatáció.

Mivel iszugyinak  semmi baja a fénysebességgel, feltételezem, hogy az idődilatációval kapcsolatban sem lehet kifogása.

 

Az áltrel.  az, amivel iszugyinak baja lehet: erős gravitációs mezőben térgörbület, stb. Szerintem kizárt, hogy Föld vonatkozásában ennek mérhető hatása lenne (mármint a térgörbületnek, meg ami ezzel együtt jár a GPS-mérés szempontjából).

Előzmény: _vs120_ (14182)
_vs120_ Creative Commons License 2010.11.15 0 0 14182

Föld esetében a relatív csekély gravitáció miatt kizártnak tartom, hogy az áltrelt is be kellett volna vetni a GPS szinkronizálásba

 

Azért ez durva "együgyü" kijelentés, ahogyan a mester is mondaná. Baromi egyszerű ellenőrizni, mert benne van a dokumentációban. Egyébként is, gondolj bele: a fény mennyi idő alatt tesz meg 10 méter utat?

És a műholdak relatív sebessége a fénysebességhez képest mennyi? MEnnyi ekkor az idődilatáció. Ha ezeket kiszámolod, akkor rájössz, hogy relszám nélkül a GPS sok száz méter pontatlanságú lenne.

Előzmény: V.László (14181)
V.László Creative Commons License 2010.11.15 0 0 14181

GPS óra: én úgy tudom, idődilatációt a Föld esetében  a fénysebesség állandóságából le lehet vezetni (a fénysebesség iszugyi elméletének is az alapja). Föld esetében a relatív csekély gravitáció miatt kizártnak tartom, hogy az áltrelt is be kellett volna vetni a GPS szinkronizálásba (iszugyi alapvetően az áltrelt tagadja szerintem).

 

Hónapokig szabadesés űrállomáson: ezzel mi a gond, ezt is kiderítettük már itt (ezért nem haszontalan ez az iszugyi kurzus). Az űrállomás napi kb napi 100 métert esik a Föld felé a légköri súrlódás miatt. Természetesen a benne lebegő tárgyakat a légköri súrlódás nem érinti, ezért azok szeretnének megmaradni az eredeti pályájukon. Továbbá ott van az űrállomást stabilizáló giroszkóp, ami szintén csak az állomásra hat, a benne lebegő tárgyra nem. A belső légkörzést még nem is említettem, ami ugyancsak nem elhanyagolható és állandó hatás, mesterségesen keverni kell a levegőt. Hát ennyit az űrállomáson belül hónapokig tartó lebegésről, meg arról a kijelentésről, hogy "úgy is feltűnt volna már", ha lenne iszugyi hatás. Ha valóban van ilyen hatás, és külső tényezőktől valóban annyira leromlik, mint ahogy a videón látjuk, akkor azt kell mondanom, egyáltalán nem biztos, hogy észre kellett volna venni a folyamatokban.

Előzmény: Arilou (14176)
Bign Creative Commons License 2010.11.15 0 0 14178

Igazad van, ezeket az érveket többen elmondták neki.

Ő erres soha nem hozott újabb érveket, csak bunkózott és ismételt.

 

"A brémai torony és egy űrállomás közt tehát csak annyi a különbség, hogy a tornyos kísérletnél az ellipszisnek csak egy nagyon rövid szakaszában tudjuk megfigyelni a mozgást, míg egy űrállomáson akármeddig."

 

Azért csak van a kettő között különbség, csak nehéz észre venni, mert az oktatási rendszerünk elfedi, de neki tudnia kellett volna (ha fizikus), de soha nem említette:

A toronyban a zuhanás alatt változik a gravitáció és (Föld forgás okozta) centrifugális erő mértéke, az űrállomáson állandó.

 

A többi állításoddal teljes mértékben egyetértek.

Előzmény: Arilou (14176)
Bign Creative Commons License 2010.11.15 0 0 14177

"Nem tudom miért gyorsul a szén. Csupán megállapítom, hogy gyorsul."

És miért nem a Li, vagy a Pb jóval nagyobb mértékű mozgása keltette fel a figyelmedet?

 

A kapszulla lökést kapott induláskor (ezt elismerik).

Ezek utén megjósolhatatlan a minták mozgása.

Szabadesésről (súlytalanságról ) van szó, a legkissebb zavar is is elmozdulást okoz.

Tavart okozhat akár a nem kiegyenlytett hűmérséklet kölönbség is.

Akár a mevhanikus rezgések is okozhatnak ilyen elmozdulást.

A helyi gravitációról, árapály állapotokról szintén nincs információ, pedig egy grasvitációs mérésnél rögzíteni kellett volna az állapotokat.

 

Ha az elmozdulás mértéke valamilyen összefüggést mutatna az atomsúllyal, vagy tömeghiánnyal akkor igen, de az csak kaotikus mozgás.

 

Valódi gyorsulást a végén láthatsz, amikor leérkezik a kapszulla, akkor minden minta megmozdul.

 

"Azonban ha így van, márpedig a videó szerint így van, akkor a "házi barkács" kísérleteknek nem sok esélyük van."

 

A gravitációt tetszőlegesen lehet növelni, s 100g esetén már 1,3m-en is hasonló eredményt kéne kapnia.

Igaz a filmfelvétel sebességét is meg kéne növelni, de ha keresnek, mindenre találnak megoldást.

Előzmény: V.László (14174)
Arilou Creative Commons License 2010.11.15 0 0 14176


Cáfolat rengeteg volt, a GPS műholdak óráitól kezdve az űrállomásokban több hónapig szabadon eső testekig, bár iszugyi a föld körül keringést nem fogadja el szabadesésnek valamilyen rejtélyes okból. Pedig az ő brémai tornyában sem függőlegesen esnek a testek, hanem egy ellipszis mentén, hiszen a föld is forog. A brémai torony és egy űrállomás közt tehát csak annyi a különbség, hogy a tornyos kísérletnél az ellipszisnek csak egy nagyon rövid szakaszában tudjuk megfigyelni a mozgást, míg egy űrállomáson akármeddig.

De ahol a leginkább kilóg a lóláb, az a saját kísérletének részrehajló elemzése.

Látjuk a felvételen, hogy egyes testek mintha engedelmeskednének iszugyi elméletének, mások meg egyáltalán nem, sőt inkább azzal ellentétesen gyorsulnak. Mi erre iszugyi válasza? Hogy azokban az esetekben, amikor a testek nem az ő elméletének megfelelően mozognak, ott különféle elektromágneses erők zavarták a jelenséget.

De ha ezek az elektromágneses erők ilyen mértékűek voltak, hogy képesek voltak teljesen lerontani az iszugyi féle hatást, akkor hogyan lehet biztos benne, hogy azoknál a próbatesteknél, amik viszon jól viselkedtek, nem ugyanezek az elektromágneses erők okozták-e a jó eredményt?

Erre sem kaptunk választ soha. És szerintem ez az ejtőkísérlet leginkább ezért nem ér semmit.

Én is bármit be tudok bizonyítani bármilyen kísérlettel, amiben több tárgy is szerepel és összevissza mozog. Kiválogatom azokat a tárgyakat, amik alátámasztják az elméletemet, amik meg nem, azokra ráfogom, hogy biztos valami más erő zavarta meg őket. Ez viszont nem érvelés, csak halandzsa.

Előzmény: V.László (14174)
Arilou Creative Commons License 2010.11.15 0 0 14175

Azért az tényleg röhej, hogy iszugyit innen kitiltották.

Semmiben sem értek egyet iszugyi állításaival, és egy kóklernek tartom, de ez az egész topiccsoport őmiatta lett létrehozva, gyakorlatilag vele vitatkozott itt mindenki. Kíváncsi vagyok, ezek után miről lesz itt szó, és mi értelme az egész témakörnek. Ennyi erővel ki is lehetne törölni egy mozdulattal sok év vitáit. Bár ettől a moderációtól, ami az index tulajdonosváltása óta itt van, ki is telik. Azt hiszem, ettől a moderációtól bármi kitelik.

Az esetleges feljelentőiről is hasonló a véleményem. Akinek nem tetszik  iszugyi a stílusa, minek jár ide. Van külön tudomány topic, ott megmutathatja, mekkora ész. De ide semmi másért nem volt érdemes járni, mint a vele folytatott vitáért, illetve annak olvasásáért (mert az opponensek érveléséből azért elég sokat lehetett tanulni).

Szóval gratulálok mindenkinek, akinek ebben benne van a keze. Egyre jobban utálom az index fórumát.

V.László Creative Commons License 2010.11.14 0 0 14174

Válasz: honnan tudnám én azt, hogy miért csak a szén gyorsul?

De miért is lenne bármire válasz egy ilyen féloldalas fórumon, ahol egyesek kedvük szerint töröltetnek ésszerű, de nekik nem tetsző hozzászólásokat. Ráadásul hozzá sem szólnak, csak lesnek, meg töröltetnek. Pedig érdekes volt, így egy csomó infó elveszett. Ahelyett, hogy másutt lennének aktívak, van elég ezoterikus fórum, de azt meg békén hagyják.

Na mindegy.

 

Nem tudom miért gyorsul a szén. Csupán megállapítom, hogy gyorsul. Egy olyan videón látom, ami a világ egyik legjobb ilyen laboratóriumában készült kísérletről készült. Eddig ugye volt a fagolyó-vasgolyó kísérlet fizika órán, meg tollpihe-kalapács a Holdon film, stb. Hozzá a "bizonyító" szöveg, hogy ugye látjuk, együtt esnek a különböző anyagú tárgyak. Végre van szerencsém egy komoly kísérlet eredeti videóját megnézni (nem pedig egy esetleg agyonkozmetikázott jegyzőkönyvet), és azt látom, hogy a szén lassabban esik az alumíniumnál. Hogy mi az oka, hát keressék meg a fizikusok. Én fodrász vagyok kéremszépen, vagy autószerelő, mindenki tegye a dolgát a saját munkájában. De ha köhög az autó, gondolom azt azért egy fizikus is meghallja, és nem kezdi el lebunkózni azt, aki erre esetleg figyelmezteti.

 

Sajnos az is leszűrhető a videóból, ha valóban létezik eltérés két anyag szabadesése közt, az messze elmarad az iszugyi által megjósolt értékektől.  Nem az én dolgom erre sem a felelet, hogy miért. Azonban ha így van, márpedig a videó szerint így van, akkor a "házi barkács" kísérleteknek nem sok esélyük van.

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Bign (14172)
Bign Creative Commons License 2010.11.14 0 0 14173

Amúgy nem kell Iszugyit félteni.

Ámokfutását nem hagyja abba.

http://canadahun.com/forum/showthread.php?t=26270&highlight=iszugyi

Bign Creative Commons License 2010.11.14 0 0 14172

"A szén gyorsul! Bárki megnézheti."

Mennyire porózus az a szén? Elektromosan mincs feltöltődve a plexi tartó?

Miért csak a szén "gyorsul"?

A vákuum létrehozása után mennyit vártak?

Mekkora a létrehozott vákuum?

 

Elmozdul az biztos, de nem bizonyít semmit.

 

 

 

Előzmény: V.László (14169)
őszszakál Creative Commons License 2010.11.14 0 0 14171

Megjelent a jó tündér, és teljesítette azok kívánságát, akiket iszugyi bunkónak nevezett.

Előzmény: _vs120_ (14170)
_vs120_ Creative Commons License 2010.11.14 0 0 14170

Ó, nem értem rá egy hétig a fórumot olvasni, erre eltűnik a mester.

Valaki el tudja mondani MMM-be nem ütköző módon, hogy mi volt a végkifejlet?

V.László Creative Commons License 2010.11.14 0 0 14169

Akkor Tőled elnézést kérek! Kicsit azért többet tudhatsz a moderáció sötét bugyrairól mint egy átlagos ártatlan hozzászóló amikor azt írod, hogy iszugyi ide már többet nem térhet vissza.

13915. A szén gyorsul! Bárki megnézheti. Iszugyi meg a zindex fórum Mártírja.

 

Előzmény: Bign (14165)
őszszakál Creative Commons License 2010.11.14 0 0 14168

„Ennyi év alatt nem a bizonyítatlan elméletét kellett volna ismételgetni, hanem egy alternatív (megismételhető) kísérletet kitalálni. Aztán majd utólag majd lehetne értékelni.”

 

A fentiekkel teljesen egyet értek. Viszont azzal nem, ahogy elzárkóznak attól, hogy iszugyi ne csak egy internetes fórumon vitathassa meg elméletét. (Vagy már itt sem?) Amint azt jelezte, összefogtak ellene és agyonhallgatják, minta félni kellene tőle.

 

Előzmény: Bign (14166)
Bign Creative Commons License 2010.11.14 0 0 14167

Ennyit írtál: "Mi vegyészek a neutrinó-kémiával nem foglalkozunk"

 

Magyarul akkor szerinted, amivel a vegyészek nem foglalkoznak az nem létezik?. :O)

Ha még is létezne, akkor bukna Iszugyi egyik alapfeltételezése.

Előzmény: Törölt nick (14162)
Bign Creative Commons License 2010.11.14 0 0 14166

Ebben igazad van, de nem a fizikával van a baj.

1) a legkissebb nem bebizonyított indokra nem kellett volna lehülyézni mindenkit

2) valahol a szóözön alján arról is szó van, hogy elismerték, hogy a torony nem alkalmas ilyen jellegű mérés elvégzésére és ezt nem nagyon akarják reklámozni

 

Miért nem alkalmas? Esetleg ütődés nélkül nem tudnak indítani, vagy elektromásneses zavarás miatt, vagy stb.

Ennyi év alatt nem a bizonyítatlan elméletét kellett volna ismételgetni, hanem egy alternatív (megismételhető) kísérletet kitalálni.

Aztán majd utólag majd lehetne értékelni.

 

Jelenleg nincs mit. AZ állításainak nagy része helyből cáfolva van, de jobban szeretném ezt ott folytatni, ahol reagálni is tudna rá.

 

 

Előzmény: őszszakál (14164)
Bign Creative Commons License 2010.11.14 0 0 14165

Ha vissza olvasnál, akkor láthatnád, hogy ezzel én nem értek egyet.

Ne azért legyen egyeseknek igaza, mert nem tud válaszolni.

Engem az nem szokott zavarni ha ellent mondanak.

 

Van 1000 nyomósabb indok is és a szájbefogás nem indok, csak tény.

 

Az itteni moderációval (tapasztaltam) nem lehet szót érteni.

Előzmény: V.László (14163)
őszszakál Creative Commons License 2010.11.14 0 0 14164

„S sajnos ez esetben egyetlen ellenpélda is összeomlasztja a teória légvárát.

Ezért van, hogy szalmabeli fizikus szóba se akar vele állni és a stilusa (és fantazmagóriája) miatt a kísérletet se ismételheti, még akkor se, ha itt-ott esetleg igaza is van.”

 

Ha a hivatalos tudomány fizikusai olyan magabiztosak abban, hogy iszugyinak téves az elmélete, akkor nincs semmi vesztenivalójuk, sőt véglegesen összeomlaszthatják egy általuk elvégzett kísérlettel a légvárát. Az LHC költségvetésének elenyésző hányadával megoldhatnának egy olyan problémát, amit nem lehet a szőnyeg alá söpörni azzal, hogy elfogadhatatlan stílusa van a szerzőjének. A tudományos életben feszült várakozással figyelnek minden alternatívát (SUSY, Higgs bozon, szuper húrok Stb.) , mert igazoló eredményeket akarnak. Nem értem miért kivételeznek a gravitációs töltés feltételezésével.

 

Előzmény: Bign (14156)
V.László Creative Commons License 2010.11.14 0 0 14163

"A véleményed nyugodtan fejtsd ki. Iszugyit ide nem fogják vissza engedni."

 

Nem szégyelled magad amikor ilyet leírsz? Magaddal, magatokkal fogtok ezentúl vitatkozni? Ez már tényleg elmebaj. Nem fogod fel mit művelsz?? Iszugyi monológja meg nem tetszett, mi?

13915. A szén gyönyörűen gyorsul.  Szerencsétlenségedre van Internet, nem lehet dolgokat letagadni, mint a régi szép időkben.

Előzmény: Bign (14160)
Bign Creative Commons License 2010.11.14 0 0 14161

Két hozzászólásodnál többet ne írján egymás után, mert túlzottan hasonlitani kezdesz egy másik i betűs nickhez. :O)

Előzmény: Törölt nick (14159)
Bign Creative Commons License 2010.11.14 0 0 14160

"ezt szépen meg is indokolta"

Elfogadható-e olyan indoklás, ami nem igaz?

pl. mi a véleményed a neutrinóról?

 

a) létezik, azért észlelik a detektorok

/ebben az esetben Iszugyi egész elmélete megy a kukába, mert nálla nincs ilyen részecske/

 

b) nem létezik

/akkor a fizikusok mit észlelnek, s ez miért jó ez nekik?/

 

A véleményed nyugodtan fejtsd ki. Iszugyit ide nem fogják vissza engedni.

 

Azt se értette, hogy a kísérlete az elméletétől független és elmélet csak annak a kísérlete, hogy megmagyarázza a jelenséget.

 

A kisérletet tanulmányozva nem történik semmi olyan esemény, amit a jelenlegi fizika ne tudna megmagyarázni.

 

Előzmény: Törölt nick (14158)
Bign Creative Commons License 2010.11.14 0 0 14156

"nem csak nem tették az iszugyi feltevését magukévá, hanem semmilyen elfogadható ellenérvvel nem tudtak szolgálni"

 

Akkor légyszives olvasd el az előző (nem általa írt) hozzászólásokat.

Ha kevesled, tidok adni még másik két fórum linkjét is.

 

Iszugyi több tévhitben él.

Ezek egyike, hogy a világ úgy működik, ahogy kitalálta.

Ami elképzelésnek (teóriának) elmegy, csak következetesen át kéne gondolni és szembesülni a következményekkel.

 

Erre nem hajlandó.

A teoriájára semmi bizonyíték és ebben benne van az el b****t kísérlete is.

 

Mit kéne tennie egy normális fizikusnak?

Ki találni egy végrehajtható kísérletet. ő nem tud.

Ami kisebb mint a Brémai torony, azért nem jó, mai nagyobb azért.

 

Ott leragadt, és csak ismétli az állítását (de-de-de) mint egy makacs óvodás.

Ráadásul lehülyézve mindenkit, minősíthetetlen stílusban.

 

"Ez a feltevés nekem, mint vegyésznek, nagyon tetszik. Nem is ismerek más elemi részecskét kijönni az atommagok bomlásánál, mint ezt a három elemi részecskét, vagy ezeknek az összetételéböl álló részecskéket."

Azért remélem elismered, hogy a kémián kívül is vannak dolgok, pl. mit észlelnek a neutrinó detektorok?

 

S sajnos ez esetben egyetlen ellenpélda is összeomlasztja a teória légvárát.

Ezért van, hogy szalmabeli fizikus szóba se akar vele állni és a stilusa (és fantazmagóriája) miatt a kísérletet se ismételheti, még akkor se, ha itt-ott esetleg igaza is van.

Ő túl sokat akart, szerinte az almúlt 400 évben minden fizikus hülye volt.

A fizikában (is) időnként jelennnek meg pontosabb, akár az előző eredményeket felül író eredmények, de ez nem jelenti, hogy az elődök hülyék voltak.

 

Előzmény: Törölt nick (14153)
Bign Creative Commons License 2010.11.12 0 0 14152

Én ezt nem vitatom, csak eleve hibás módszernek tartom az ütköztetést

(bár nem fogok tőle jobbat mondani).

Abban kételkedek, hogy olyan pontossággal össze lehet számolni a keletkező részecskéket, hogy ez cáfolja Iszugyit.

 

Két kissebb atommaggal esetleg. Amúgy nem kell cáfolni, neki kéne tudni bizonyítani.

Jelenleg (és ezt csak azért írom, mert emlékezetem szerint írtam neki is) csak az óvodás szintig jutott: "de-de-de-de-de...".

 

Tehát a bizonyítás fogalmával sincs tisztába, azt hiszi, ha valamit kellően sokszor ismétel akkor az elfogadottá válik.

 

 

Előzmény: vjozso (14151)
vjozso Creative Commons License 2010.11.12 0 0 14151

Értem a dilemmádat de a kvantummechanika meg a határozatlansági elv már csak ilyen. Bizonyosságok nincsenek csak valószínűségek. Ennek ellenére  kísérleti bizonyítékok vannak pl. olyan extrém rövid életű részecskékre, amik létezésük során rövidebb utat tesznek meg, mint egy atommag átmérője. Technikai részleteket nem tudok, de a lenti cikkből is kiderül (kvark-gluon plazma bejelentése körüli óvatoskodás), hogy egy kísérletből nem szokás elhamarkodottan messzemenő következtetést levonni. De ha már bejelentik, akkor az már jó alaposan leellenőrzött és több független kíséret által is meg van erősítve.

Előzmény: Bign (14147)
őszszakál Creative Commons License 2010.11.12 0 0 14149

Úgy látszik igen erős vitapartner iszugyi, mert egy idő után csípi a szemét, vagy egyéb szervét a partnereinek. :D

Bign Creative Commons License 2010.11.11 0 0 14148

Már elfelejkeztem rólla, hogy itt az indexen a tudományos vitákat hatalmi szájbefogással döntik el.

Ezzel csak Iszugyi malmára hajtják a vizet.

Aki nem tud egy vitába pártatlan lenni, az miért akar döntő bíró lenni?

Kicsinyes egóját ezzel hízlaja?

 

Na költői kérdéseimel, költői estet tartottam. :O)

Bign Creative Commons License 2010.11.11 0 0 14147

Jó nem ködkamra, de a részecskéknek kölcsönhatásba kell lépniük a detektor anyagával, hogy nyomot hagyjanak.

Két mozdony ütközésekor, kellő sebesség esetén több részre repülhet, mint ahány alkatrészből eredetileg össze állították, de részecske esetén biztosan.

Előzmény: vjozso (14136)
vjozso Creative Commons License 2010.11.10 0 0 14136

"...a jelenlegi megfigyelési mód (ködkamra)"

Azért ez már egy kicsit másképp néz ki:  http://hu.wikipedia.org/wiki/ATLAS-k%C3%ADs%C3%A9rlet

Előzmény: Bign (14135)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!