Keresés

Részletes keresés

H_G Creative Commons License 2018.03.30 0 0 3875

Csak volt jó valamikor nagyon régen. De amúgy persze kovácsolt kés is lehet vacak, puha, görbülős, törős, élezhetetlen, akármi. Konyhai késekhez ritkán használnak igazán jó acélt alapanyagként, sőt sok gyártó kimondottan magas krómtartalmút választ, hogy egész nap vízben állva se rozsdásodjon semmit.

 

 

 

Boarhunter Creative Commons License 2018.03.30 0 0 3874

Azt, hogy túlárazott gagyi.

Megnézed a gyártó honlapját, a többi termékük nincs beárazva ez a sorozat viszont igen, méghozzá igen magas áron. Aztán elkezded keresni és sehol nem találod, nem árusítja egyetlen kereskedő sem. A többi termékük közt keresgélve viszont nagyjából ez a kategória olyan tíz euró/kés körül mozog, vagyis annyiba kerül mint ezeknek az "akciós" ára.

Jó eséllyel valami kínai szar, mert a Németországban készült késeiknél ki is írják, hogy német gyártmány.

Előzmény: Dydand (3856)
szőrmók Creative Commons License 2018.03.30 0 0 3873

És nagyon sokan utálják is a Fiskarst.De mint minden márkának neki is van olcso és van drága de jó terméke.Nekem sajna a gagyi jutott.

Előzmény: AndrewM (3872)
AndrewM Creative Commons License 2018.03.30 0 0 3872

Már csak eggyet nem értek. Le szögezem, nem kötözködni szetetnék. Ebben a fórumban többen is nagyon dicsértek a fiskarst, utána olvastam a fiskars is hengerelt. Akkor az mégis jó?

ZsuR Creative Commons License 2018.03.30 0 0 3871

Hasonloak az en tapasztalataim is.  Probaltam dragabb keseket - nem sokba szerettem bele.

Ujabban az OXO keseket hasznalom - es szeretem.  Olcso, konnyen meg lehet venni, es jo.  Elezni meg attol fuggoen kell, hogy hanyszor es mire hasznalom :)).

 

 

Taaln ez volt az egyetlen, amit hirtelen felindulasbol megvettem - es nem hasznalom azota sem...

Előzmény: H_G (3868)
AndrewM Creative Commons License 2018.03.30 0 0 3870

Nem tudom. Nekem végül is egy szakács kés kéne 20-23cm. ami azért birja egy darabig. Nem reped neg és nem kell hetente élezni.

Előzmény: H_G (3868)
H_G Creative Commons License 2018.03.30 0 0 3869

Hát ha előre eldöntötted, hogy mi lesz jó neked és addig kérdezősködsz, amíg nem kapsz valakitől megerősítést, az más. Akkor nem koptatom a klaviatúrát fölöslegesen :/

 

Előzmény: AndrewM (3867)
H_G Creative Commons License 2018.03.30 0 0 3868

Egy másik hipermarket-akcióban (Interspar) hozzám is került néhány Zwilling 5 Star, de igazából feleslegesen, nem váltak a kedvenceimmé. A séfkésen már túl is adtam, a szeletelő és bontó még megvan, de nagyon ritkán használom -- így utólag nem nagyon érte meg az erősen akciós árat sem, a teljesért pedig végképp pénzkidobás. (Nem tudom, miért, az amúgy praktikus méretű bontó a szokásos módszereimmel elég nehezen élezhető.)

 

Amiket itt leginkább ajánlani szoktunk olcsó kovácsoltból -- CS Premium és Tramontina Century -- semmivel sem gyengébbek otthoni használatban szerintem.

 

AndrewM Creative Commons License 2018.03.30 0 0 3867

Én is igy gondolom. Azért ennyi pénzért még ha hengerelt is szerintem lehet , hogy jobb mint a sok kinai kovácsolt.  Ugyan is néztem a legtöbb kés még ha márkkás is kinában gyártják. 

Előzmény: joy (3865)
H_G Creative Commons License 2018.03.30 0 0 3866

"Hogy hengerel-e vagy kovácsolt, gőzöm sincs -gyanítom előbbi. :o)"

 

Nem, a Five Star már kovácsolt.

 

Előzmény: joy (3865)
joy Creative Commons License 2018.03.30 0 0 3865

Ha saját használatra kell, és nem dicsekedni, akkor egy márkás hengerelt is bőven megteszi.
+vallom, mi Tesco-akcióban vettünk napi használatra egy 4+olló+tartó készletet évekkel ezelőtt.
Akkor az összes volt annyi, mint most
 https://www.alza.hu/zwilling-five-star-2-db-os-keszlet-d5070166.htm?kampan=adeu_hu-dsa_alza-products_c_9062928_1t1&gclid=CjwKCAjwwPfVBRBiEiwAdkM0HXgKqd6ZF34uJ8PiPDTXHYqRKUXr4vges3H6fvv2WmY_ykUvTL0sLRoC8bYQAvD_BwE
Hogy hengerel-e vagy kovácsolt, gőzöm sincs -gyanítom előbbi. :o)
Mind tökéletes, -igaz az asszony nem is igen meri használni :o)

A Wüsthof a solingeni acél-csoport része, nem gagyi.
Ahogy az árait nézem...
Sztem jó lesz a hengerelt házi használatra, lényeg, az éle ne köszörült legyen, hanem maga a penge vékonyodjon borotvaéllé! Azonban sose használj élzőgépet!  1 élező acélt, vagy másik kés fokát használd, bőven jó az -egy ideig.
/A profi séfek leírhatják az adóból az aranypengéjű szamurájkardot is.../

Előzmény: AndrewM (3861)
AndrewM Creative Commons License 2018.03.30 0 0 3864

Értem. Köszi. 

Előzmény: H_G (3863)
H_G Creative Commons License 2018.03.30 0 0 3863

Bizony, kisebb márkától a kovácsolt jobb, mint a W.-hof hengerelt. De persze ha az tisztességes, elismert kisebb márka, nem F......s.

 

Előzmény: AndrewM (3861)
H_G Creative Commons License 2018.03.30 0 0 3862

Hmm, és jókat olvastál róluk?

 

Előzmény: AndrewM (3857)
AndrewM Creative Commons License 2018.03.30 0 0 3861

Akkor a wüsthofot nem érdemes meg venni ha csak hengerelt? A márka miatt ilyen drága?

Előzmény: joy (3860)
joy Creative Commons License 2018.03.30 0 0 3860
Előzmény: AndrewM (3857)
AndrewM Creative Commons License 2018.03.30 0 0 3859

Ezt nem értem ne haragudj. Otthoni használatra kell, erre gondoltál?

Előzmény: joy (3858)
joy Creative Commons License 2018.03.30 0 0 3858

Attól függ, mire kell?!

Előzmény: AndrewM (3857)
AndrewM Creative Commons License 2018.03.30 0 0 3857

Üdv. Sokat olvastam a fiskars késekről, viszont azt nem találtam sehol, hogy a 6-10 e ft. kategóriájú késeik azok hengerelt vagy kovácsolt vas? Tudna valaki segíteni ebben? Mert nézegetek egy séf kést teljesen új  wüsthof márkájút 13e ft. De az tudtommal csak hengerelt a kovácsolt vas verziója dupla annyiba kerül és mindenki a kovácsolt vasra esküszik. Akkor hengereltet nem is érdemes venni?

Dydand Creative Commons License 2018.03.30 0 0 3856

Kíváncsi vagyok mit gondoltok az új, MOL-nál begyűjthető késekkel kapcsolatban...

szőrmók Creative Commons License 2018.03.07 0 0 3855

Ügyes vagy. Solingenbenvan vagy 20-50 cég aki ilyesmivel foglalkozik.Ez náluk olyan mint a magyar vecsési káposzta.Az összes  maszek mind!kimért vsecsésit árul.Én keresgéltem a logot , még Solingen honlapján is de nem találtam.

Előzmény: tekesc (3852)
szőrmók Creative Commons License 2018.03.07 0 0 3854

Az anyaguk ugyan az mint a go-cook késeknek, viszont a boltban tapogatva a fa nyél nekem csuszós. Go-cook puha gumi, amiből vettem egy zöldséges kést meg egy élezőt. Tapasztalat nincs , pár napos a vétel.A Sabatier dizájnosabb szebb gondosabb kivitel.

Előzmény: arnyekxxx (3853)
arnyekxxx Creative Commons License 2018.03.06 0 0 3853

A Tescoban megjelent Sabatier késekről van valakinek tapasztalata?

tekesc Creative Commons License 2018.03.06 0 0 3852

Megtaláltam:

Friedrich Olbertz GmbH & Co. KG

Előzmény: tekesc (3850)
szőrmók Creative Commons License 2018.03.05 0 0 3851

Talán egy régebbi logoja ennek a gyártónak:Stahl krone Solingen.Vagy kötőjellel irva.

Előzmény: tekesc (3850)
tekesc Creative Commons License 2018.03.05 0 0 3850

OFF

Van egy régi ollóm.

Még nem találkoztam a gyártó logójával.

Tudja valaki hogy ki gyárthatta?

ON

Piro-schka Creative Commons License 2017.12.01 0 0 3849

Szia. Gratulálok.

Ezt próbáltam mondani, jobb minőség nagyobb öröm és a munka már nem is munka.

Én most daraboltam amit elő lehetett holnapra készíteni, hatalmas élmény számomra jó késsel dolgozni.

Minden alkalommal igazi élmény.

Előzmény: SzaLev (3848)
SzaLev Creative Commons License 2017.11.30 0 0 3848

Végülis mégiscsak egy felső kategóriás kés lett a vége. Wüsthof Grand Prix. Akciós volt így 15 eFt-ből meg tudtam venni.

Nagyon jó minden szempontból, kényelmes a tartása, érezni hogy a kezedben van, de nem nehéz, könnyen tisztítható és hát piszok jól vág.

Szerintem nagyon jó vétel.

Köszönöm mindenkinek aki segítetett a választásban.

Előzmény: SzaLev (3847)
SzaLev Creative Commons License 2017.11.07 0 0 3847

Mivel Mercedes-re nem futja, így ésszerű kompromisszumot kell kötnöm, amihez próbálok infót csipegetni, kérni.

Sajnos nem volt alkalmam sok kést kipróbálni, így nem tudom összehasonlítani hogy a 5.000 Ft környéki kovácsolt vas kevésbé márkás kés van olyan jó, mint a kétszer, háromszor ennyibe kerülő "nagy" márkák belépő darabjai.

Egy sok tízezerforintos forintos kés képességeit pedig nem hiszem hogy kihasználom tekinte a főzési gyakoriságot és mennyiséget...

Előzmény: Piro-schka (3846)
Piro-schka Creative Commons License 2017.11.06 0 1 3846

Szia,

nekem erről az jut eszembe, hogy 1996-ban a Trabant után új Mercédeszt vettem.

Mind a kettő ment.  :) De......

Hát neked is ezt kell eldöntened, vágni szeretnél, vagy élvezni szeretnéd a vágás örömét.

Nem szeretnélek megbántani, ne érts félre.

Én béna hobbiszakács vagyok otthon, aki alig várja, hogy főzhessen.

Mióta japán kovácsolt késem van nem a főzést várom, hanem, hogy darabolhassak, vághassak valamit.

Meg fenek mindent japán módon.

Hétvégén kihegyeztem az egyik ujjamat körmöstől.

Ennek is örültem, mert ezzel a késsel az is öröm:)

Vegyél valami igazit, amit anyagilag megvehetsz, az biztos örömet fog szerezni, hagyd a Trabantot másnak.

Előzmény: SzaLev (3845)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!