Keresés

Részletes keresés

freelance Creative Commons License 2005.10.14 0 0 2411

Ez az összeg, ha igaz, amit az MN elemzői írnak, akkor több személy átal elkövetett cselekmények összege. Te is említed Dobrevet, akkor még itt van Gyurcsány, akkor a cég, mint jogi személy stb.  Ha különválasztod őket, az összeg amit kapsz, nem valami egetrengető, ráadásul Gyurcsány több szerepben jelenik meg: mint férj, mint üzlettárs, mint cégvezető stb.

Szerintem az MN nagyon rossz irányból próbálta megfogni ezeket a dolgokat, felkészületlenül láttak neki az ügy feltárásának, sőt, el is kapkodták az egészet.  Azt hiszem ennek eredményeképpen Gyurcsány már kisiklott a kezeik közül.

Előzmény: kalocsay (2407)
kalocsay Creative Commons License 2005.10.14 0 0 2410

"Hoppá! Majdnem olyan jól irsz, mint én. De ez nem igaz, azt hiszem, jobban.

Most hirtelen nem tudom megmagyarázni miért, de továbbra sem hiszem, hogy ő a főnök a családban. Azonkivül házassági vagyonközösség van. Althus tulajdon is közös /persze lehet extra megoldás is külön házassági vagyonjogi szerződésben, de ez nem biztos. Nem lepődnék meg, ha lenne ilyen, azzal a lényeggel, hogy a lové nagyrésze az Apró-ágé."

Köszönöm, ez igazán kedves volt Öntől Asszonyom, ezért a bókért átnyújtok egy virtuális rózsát. :-) (mintha azt olvastam volna, hogy hölgy vagy.)

Nekem is sűrűn van olyan érzésem, hogy Gyurcsány felett is vannak valakik, de nem hinnám, hogy a család. Talán inkább valami régi titkosszolgálati vonal (ld. Ifjabb Apró cégét). Persze ez csak egy halovány sejtés.

Fogadni mernék, hogy házassági szerződést kötött Gyurcsány és Dobrev, ez mindkettőjük érdeke. Az Aprtó famíliának régebben, Gyurcsánynak pedig most. Már csak azért is gondolom, hogy így van, mert nemrég olvastam valahol, hogy Gyurcsány válásának vagyoni része csak 2003-ban zárult le.

Előzmény: Gyepürózsa (2398)
Gyepürózsa Creative Commons License 2005.10.14 0 0 2409

Jól kell házasodnod. És, ha találsz egy még jobb lehetőséget, ne habozz! De a harmadik házasság se rettentsen el, ha elég gyümölcsözőnek tünik!

Ami meg az első gondolatodat illeti, ne felejtsd el, hogy a kérdéses években még csak kezdték a bulikat. Talán a fittelina-projekt volt az első közös umbulda. Abból gondolom, hogy akkoriban házasodott.

Előzmény: freelance (2388)
Gyepürózsa Creative Commons License 2005.10.14 0 0 2408
Valami olyasmi, hogy nem magabiztos. Nem nyugodt. Nem kiegyensulyozott. Olyan bábuszerü, állandóan viselkedik. A szögletes és hirtelen mozdulatai...nem természetes. Szerintem ez a pasi otthon is szerepet játszik, valami nem frankó vele, az tuti.
Előzmény: Gyepürózsa (2398)
kalocsay Creative Commons License 2005.10.14 0 0 2407

"Az a jó ebben az egész sztoriban, hogy mindenki ezzel az uszodával, meg a feltételezett adócsalással van elfoglalva. Ez azonban csak néhány 10 milliós tétel, ami eltörpül egy milliárdos vagyonához képest."

Ezt azért nem mondanám. Az 58 milliós beruházás áfája önmagában több, mint 10 millió forint. Add még hozzá az adóalap több módon való csökkentésével elsummantott társasági adót, Dobrev SZJA és eü fizetési kötelezettségét (több, mint 20 millió), a meg nem fizetett adók utáni pótlékokat, stb. Szerintem nem eltúlzott a MN szakértőinek becslése, akik 110 millióra taksálják a fizetendő összeget, ha minden tétel bebizonyosodik.

"Inkább az lenne az igazi kérdés, hogy hogy a fenébe lesz egy csóróból milliárdos? Ez a saját jövőm miatt is foglalkoztat. Erről írhatna igazán Gyurcsány könyvet, nagyobb sikere lenne, mint a mostani könyvének."

Hát igen. Ezen már én is gondolkodtam. Sokszor éreztem már úgy, hogy egy tehetségtelen f@sz vagyok, mert ebben a halászós világban nem tudtam kifogni a magam kis aranyhalát. Aztán rájöttem, hogy jobb ez így.

Az igazi nagy lehetőségek már véglegesen elúsztak, az eredeti tőkefelhalmozás korszaka lejárt. Aki nyert az nyertes marad meg még az ükunokája is, a vesztesek tömege pedig vesztes marad.

Fine Tune Creative Commons License 2005.10.14 0 0 2406
Sejthető, hogy a háttérben Tompika mögött sem amatőrök állnak.  Deutsch 1 napig gondolkodott azon, feljelentse e Gyurcsányt. Nyilván ha már megtette, biztosra akar menni. Akármi történik, Gyurcsány jól legfeljebb akkor jöhet ki az ügyből, ha újból az MSZP nyer. Ennek azonban legfőképpen éppen ő áll az útjában. Kínos:)
Előzmény: kalocsay (2402)
Gyepürózsa Creative Commons License 2005.10.14 0 0 2405
Továbbra is kérdezem, hogy mi a helyzet az uszi tulajdonjogával. Nekem ez a rész homály...
Előzmény: freelance (2381)
kalocsay Creative Commons License 2005.10.14 0 0 2404

"Csiszójj még ezen... így nem nyert hanxórót... "

Konkretén kifogásokat, ha kérhetem...

Előzmény: Indián (2397)
Gyepürózsa Creative Commons License 2005.10.14 0 0 2403

Miért? Mikor volt ez a leértékelés?

Uszi tulajdoni viszonyairól esetleg valami magvas hozzászólás...gondolatébresztő jelleggel.... :)

Előzmény: Indián (2391)
kalocsay Creative Commons License 2005.10.14 0 0 2402

"Azt nem hiszem, hogy pusztán Tompika anyagai alapján elindul a per. Tompikánál komolyabb fideszes jogászokat kell ahhoz bevetni."

Hát persze. Én sem bíznék rá Tompikára egy ilyen fajsúlyos ügyet.

Előzmény: Neocortex (2395)
szedlacsek2 Creative Commons License 2005.10.14 0 0 2400
Ugyanezt a véleményt hallottam én is. Büntetőbírótól...:)
Előzmény: kalocsay (2393)
Neocortex Creative Commons License 2005.10.14 0 0 2399

Így is úgyis annyit kefél meg, amennyit akar, de már nem az állam által 800,000-ért bérelt kupijában. Gondolom azért küzd, hogy visszakapja.

Gyurcsányt pedig sohasem tudja lenyomni, ő ahhoz édeskevés.

Előzmény: UtherPendragon (2396)
Gyepürózsa Creative Commons License 2005.10.14 0 0 2398

Hoppá! Majdnem olyan jól irsz, mint én. De ez nem igaz, azt hiszem, jobban.

Most hirtelen nem tudom megmagyarázni miért, de továbbra sem hiszem, hogy ő a főnök a családban. Azonkivül házassági vagyonközösség van. Althus tulajdon is közös /persze lehet extra megoldás is külön házassági vagyonjogi szerződésben, de ez nem biztos. Nem lepődnék meg, ha lenne ilyen, azzal a lényeggel, hogy a lové nagyrésze az Apró-ágé.

Előzmény: kalocsay (2384)
Indián Creative Commons License 2005.10.14 0 0 2397
Csiszójj még ezen... így nem nyert hanxórót...
UtherPendragon Creative Commons License 2005.10.14 0 0 2396
Az végeredmény-függő. Fecseg a felszín, hallgat a mély. Ha Gyurcsányt víz alá nyomja (plusz-minusz 0,1 oC-ellenáramoltatásos medencéjében), sztem annyi titkárnőt kefél meg, amennyi jólesik neki.
Előzmény: Neocortex (2394)
Neocortex Creative Commons License 2005.10.14 0 0 2395
Azt nem hiszem, hogy pusztán Tompika anyagai alapján elindul a per. Tompikánál komolyabb fideszes jogászokat kell ahhoz bevetni.
Neocortex Creative Commons License 2005.10.14 0 0 2394
Mégis mi a véleményed a bizottsági performanszáról?
Előzmény: UtherPendragon (2390)
kalocsay Creative Commons License 2005.10.14 0 0 2393

"Itt egyesek azt mondják, Tompika hiába jelenti fel, már elévült a dolog."

Először én is azt hittem, de beszéltem egy jogász haverommal és ő felhomályosított. Többségében folytatólagos adócsalásról van szó, tehát nem évült el (az adóalapot ma is csökkentik a cégek), Dobrev (és Apró Piroska?)  esetében is érvényesíthető még az adó pótlékaival együtt és mint esetleges bűncselekmény sem évült el.

Előzmény: Neocortex (2364)
Neocortex Creative Commons License 2005.10.14 0 0 2392
Lekéstél, már nem lehetsz KISZ-tag - ha jól tudom.
Indián Creative Commons License 2005.10.14 0 0 2391
Mikori hatályú? Mer' '93-ig vissza köl mennünk... És onnantól számítva akad kettő, plusz az átmeneti rendelkezések...
Előzmény: Gyepürózsa (2386)
UtherPendragon Creative Commons License 2005.10.14 0 0 2390
No akkor szóljon, utána megvizslatom.
Előzmény: Neocortex (2383)
freelance Creative Commons License 2005.10.14 0 0 2389
Konkrét kérdésre válaszoltam, tudom, hogy nem ide tartozott.
Előzmény: Indián (2385)
freelance Creative Commons License 2005.10.14 0 0 2388

Az a jó ebben az egész sztoriban, hogy mindenki ezzel az uszodával, meg a feltételezett adócsalással van elfoglalva. Ez azonban csak néhány 10 milliós tétel, ami eltörpül egy milliárdos vagyonához képest.

Inkább az lenne az igazi kérdés, hogy hogy a fenébe lesz egy csóróból milliárdos? Ez a saját jövőm miatt is foglalkoztat. Erről írhatna igazán Gyurcsány könyvet, nagyobb sikere lenne, mint a mostani könyvének.

szedlacsek2 Creative Commons License 2005.10.14 0 0 2387

2001-ben a kieg. melléklet szerint a Fittelina nem számolt el árbevételt. Tehát nem volt bevétele. Ugyanakkor az ingatlant valakik használták (több magánszemély állandó lakcíme!) , écs-t számoltak el (szintén kieg. mell. info.)

Tehát valószínűsíthető az eddigi infok alapján, hogy a magáncélú használat megvalósult. Adófizetésről(SZJA, ÁFA, EHO nincs tudomásunk), adóalapnövelésről (Tao.) nincs tudomásunk. Ezeket csak maga Gyurcsányi tudná cáfolni a vonatkozó adóbevallások nyilvánosságra hozatalával. Vagy két szavahíhető tanúval, hogy az épület 2001-ben üresen állt.

Előzmény: Indián (2378)
Gyepürózsa Creative Commons License 2005.10.14 0 0 2386

Van egy számviteli törvény is, vagy az nincs? És a számviteli alapelvekkel ellentétes bulikat nem lehet csinálni, akármi van a szabályzatban.

A valódiság elve például hogy tetszik? :)

Előzmény: Indián (2380)
Indián Creative Commons License 2005.10.14 0 0 2385
Eztet nem érdemes forszérozni... másik pálya... főszabály ide, vagy oda... bitte...
Előzmény: freelance (2381)
kalocsay Creative Commons License 2005.10.14 0 0 2384

"1. Szerintem Gy.F. nem olyan nagy koponya, hogy ezeket az ügyleteket ő találja ki. Bájos neje, mint pénzügyi jogász + anyóspajtás bejáratott kapcsolatai, ez volt az, ami felturbózta a pasit. Ők abszolut nem háttéremberek voltak a buliban. Erről nem kéne megfeledkezni!"

Az első időszakban lehet, hogy ez volt a helyzet, de később már - Gyurcsány személyiségjegyeit tekintve - biztosan nem. Gyurcsány nem az a fajta, aki hosszabb ideig el tudná viselni a kitartott és irányított selyemfiú szerepét. Az anyós nagyot lökött rajta a 700 milliós hitellel, amikor még bankelnök volt és csak potenciális anyós. Most már Gyurcsány rázza a kolompot a családban. Ezért (is) írtam azt, hogy nem véletlen, hogy az uszoda beruházást nem hagyta a feleség és az anyós érdekkörében.

Amit Gyurcsány csinált, ahhoiz szerintem nem kell nagy koponya. Először is: akinek pénze van, meg tudja fizetni a legjobb koponyákat, akik ellátják tanácsokkal. Másodszor: Gyurcsány módszerei meglehetősen sematikusak és egy kaptafára készültek. Bérbevétel, áron aluli vásárlás, visszabérlés, lízingelés, adóminimalizálás.

Semmi különös. Nem akarok hencegni, de ezt kellő pénz, lehetőség és kapcsolatrendszer mellett én is meg tudtam volna csinálni.

A Fittelina-ügy kifejezetten pancser munka, kész lebukás. Gyurcsány nyilván azért mert elmenni eddig, mert biztos volt a saját sérthetetlenségében. Nem is lett volna semmi baja ebből az ügyből, ha nem akart volna minden áron miniszterelnök lenni. A kutya se figyelne rá, ha eddig nem bukott meg. Egyébként ha az áfa visszaigényléssel beéri annak idején és szép csendben jogutód nélkül megszünteti a Fittelinát, akkor még most sem derült volna ki a dolog.  Azzal, hogy minden fillért ki akart préselni ebből a lehetőségből és tovább göngyölítette a Fittelina veszteségét és a beruházást az Altusba, könnyen visszavezethetővé tette az Altus ágán a Fittelinát is. Elég volt egy teljes cégtörténetet lehívni a cégjegyzékből és már ki is derült, hogy volt egy ilyen társaságocska. A többi innen már egyszerű, csak a cégiratokat kellett kikérni és kész is a botrány.

Előzmény: Gyepürózsa (2348)
Neocortex Creative Commons License 2005.10.14 0 0 2383
Lehet! ;-)
Előzmény: UtherPendragon (2379)
Gyepürózsa Creative Commons License 2005.10.14 0 0 2382

Vagyis akkor mi a helyzet a tulajdonjoggal?

:)

Előzmény: szedlacsek2 (2361)
freelance Creative Commons License 2005.10.14 0 0 2381
Fő szabály szerint akié a telek, azé a felépítmény. Bizonyos esetekben azonban ráépítéssel is lehet tulajdonjogot szerezni, azonban ez nem az az eset.  
Előzmény: Gyepürózsa (2372)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!