Belföldi olcsó - de színvonalas szállásokat összegyűjtésére hoztam létre ezt a topicot. Aki tud megfelelőt ajánlani kérem írja meg.
(3000 Ft/fő/éj árnál ne legyen magasabb a szállásköltség...)
Most, hogy szállás és egyéb információkat kerestem Sopronról, nem igazán találtam. Jó lett volna, ha valaki tud nekem segíteni, esetleg ajánlani. Vagy idegenvezetést, stb.
Én most ezért felajánlom annak, aki Debrecenbe készül, hogy segítek neki keresni szállást, és ha kérése van szívesen válaszolok rá.
Gratulálok nektek. Sajna nekem nem igazán van szerencsém ilyesmihez.
Mi sem jutottunk el végül oda ahova terveztük, hanem Sopronba a Hotel Sziesztába voltunk. A wellnes részlege lehetne nagyobb is, de mi így is jól éreztük magunkat. Én is csak ajánlani tudom.
Megjöttünk a welneszből:) Ugye azt terveztük pihenünk eggyet,mikor jön egy levél a sanoma-tól (nőklapja kiadó,meg mindenféle női magazin kiadója),hogy nyertünk egy ilyen hétvégét sümegen,vagyis a párom nyerte 2 fő részére:). Nagyon tudom ajánlani a Kapitány szállót minden pihenni vágyónak. Nekünk nagyon bejött,pláne,hogy ingyen volt.
Sziasztok! azt szeretném megkérdezni, h hol lehet a jövő évi (nyári) balatoni programokat megnézni neten? /Tihany környékéről lenne szó és a programoktól függően foglalnék adott időben egy csoportnak/
Ajánlanám még Nektek a Parádsasvári Kastélyszállót. A környezet is nagyon szép, és minden egyéb, de ha nem hiszel Nekem, ajánlom a http://www.ohb.hu/sasvar/index.hu.html oldalt, és bárhova is mentek, nagyon jó pihenést kívánok Nektek.
Igen,nekem is ez a hely ragadta meg legjobban a fantáziám. Távolságban sincs olyan messze tőlünk,és egy barátom már töbször járt ott,ő is ajánlotta. Most már csak a kölyköket kellene lepasszolni pár napra.
Én álmom is egy hosszú hétvége egy kastélyban. Mi ki is néztük már Bikalon (Balaton alatt van) a Puchner kastélyt. (www.puchner.hu) A képek alapján nagyon gyönyörű. Ha esetleg erre esik a választásotok írj róla, hogy milyen volt. Mi tél végén tervezzük, hogy elmegyünk. Jó pihenést akárhová is mentek. Beszámolót remélem írsz majd róla.
Novemberben egy hosszú hétvégére szeretnénk elmenni a páromal valami gyönyörű helyre. Muszály feltöltődni mert atomjaimra hullok. Tudtok valami szép helyen welness kastélyt, szállodát ajánlani. Most a pihenés a jelszó és nem a túrázás és fontos a minőség. Persze a net, telis tele van kínálattal,mégis kézzelfoghatóbb ,ha valaki szívből ajánlja. Én meg hiszek neki feltétel nélkül:). Előre is köszönöm.
Köszi a beszámolót, már azt hittem hogy eltévedtetek. Mi is ezeken a helyeken voltunk, + Recsk és a Dunántúl. Szerintem az Ilona vízesés nem ér 1 Ft-ot sem. Igaz, hogy mi teljesen gyalog mentünk kb. 35 fokba, de a Lilafüredinél és a Fátyolnál nincs szebb.
Bocsi a késlekedésért, de eddig nem igen volt időnk, lehetőségünk elküldeni az egri nyaralásunk beszámolóját. Most bepótoljuk a lemaradást.
Augusztus másodikán hajnalban indultunk el Egervárról Pápa, Kisbér, Esztergom, Visegrád, Nagymaros, Vác, Szirák, Kékestető, Mátraháza, GYöngyös, Eger, Noszvaj útvonalon jutottunk el a szállásunkig.
Esztergomban megnéztük a bazilikát, felmentünk a kupolába, rövid városnézés, s tovább Visegrádra a fellegvárba. Bobozni nem tudtunk, mert megeredt az eső. Komppal át a Dunán, majd Vác. Szirákon egy régi kastélyszálló épületét néztük meg, nagyon szép volt, hatalmas vadregényes parkja van, mely a látogatók előtt nyitva áll. Kékestetőn igen hideg volt, legalább 15 fokkal kevesebb, mint lenn a faluban. Mátraháza előtt lezárták az utat, mivel aznap volt a Mátra-rally, így nemm tudtunk tovább menni, vissza kellett fordulni Gyöngyösig. Majd a 3 úton Eger, s Noszvaj.
A szállásunk egy magán szálláshelyen volt Noszvaj szívében. A vendéglátónk nagyon barátságos volt, felajánlott egy lovaskocsis falunéző körutat saját fogatával. Noszvaj nagyon szép falu a Bükki Nemzeti Park Lábánáál, s méltán kapta az ország legtisztább levegőjű települése címet. Sokat barangoltunka a környék erdeiben lévő túristaitakon (térkép használata ajánlott!!). Sok a látványosság, bővelkedik a természeti szépségekben. Noszjavon a legbarátságosabb, legsegítőkészebb emberek laknak!
Egerben akkor volt Az Egri bikavér Ünnepe, ahol kóstolókkal, kirakodóvásárokkal látták vendégül az oda látogatókat. A vár nagyon szép, a bazilika ámulatba ejtő méretei, a termál fürdő, a belváros egyaránt nagyon nagy benyomást tett ránk. Aki egy jó pizzát akar enni, nagyon ajánljuk a Király Gyros és Pizzériát a stranddal szemben.
Szépasszony völgyében a pincékkel vigyázni kell, mert nem mindig azt adják, amit kóstol az ember.
Nagyon ajánljuk Bogácson a strandot, szép, igényes hely, kellemes kikapcsolódást nyújt kicsinek, nagynak egyaránt.
Szilvásváradon a Fátyol vízesés és a környék lenyűgöztek bennünket, a Lipicai ménest és a kocsimúzeumot is érdemes megnézni.
Lillafüreden a Hámori tó, a barlangok, a szálló, a vízesés, mind mind szép látványosság.
De ami igazán megérte az egész 2 hét alatt, az az Aggteleki cseppkő barlangok látványa. Minimum egy napot rá kell szánni, s lehetőleg hétvégén, reggel korán kell menni, mert még így sem fér bele az összes barlang estig. Ajánljuk a Baradla barlangot, a Vörös tói barlangot, de ha igazán nagy élményt akartok szerezni, a Rákóczi barlangot nézzétek meg! Az árak "kicsit" húzósak, de a látvány mindenképpen megéri.
Megnéztük még Parádot, Parádfürdőt, az Ilona vízesést, Sirokon a Várromot, Szomolyán a kaptárköveket és a barlanglakásokat.
Összességében nagyon jól éreztük magunkat, a száálásunk jó volt, igaz az étkezésről magunknak kellett gondoskodni, de annyi túrázás mellett meg lehet bárhol oldani. Az ídőnk tökéletes volt, mindenkinek nagyon ajánljuk a környéket, aki pihenni, kikapcsolódni, túrázni akar, vagy csak a látványosságokat szeretné megnézni.
Még mi is tervezzük a visszatérést, mivel nem lehet még 2 hét alatt se láttunk mindent. Az utak "kicsit" kanyargósak, néhol szűkek, és rosszabb állapotban vannak, de aki igazi rally pályához van szokva, annak nem okoz csalódást.
Tud valaki segíteni szállás ügyben a Dunakanyarban? Elsősorban Visegrád vagy Esztergom érdekelne. Nem nagy hotel, nem is magánház, hanem Panzió vagy nagyobb Apartmanház! Természetesen olyan amit kipróbáltatok, és nem horror áron.
Barátaink ajánlották nekünk nagyon a Fortuna Villát Hévízen. Szüleim is kipróbálták és ők is nagyon dicsérték. Remélem jövőre mi is eljutunk oda és akkor többet tudok róla írni.
Bogácsra készül valaki? Baráti társaságoknak nagyon tudom ajánlani a fürdő területén lévő "fehér házat" Mi már jó pár éve minden ősszel 3-4 napra lefoglaljuk kb. 15 fő-s. A fürdőmedence erősen felújításra szorulna, de mi azt szeretjük a legjobban, hogy vacsora után még kimehetünk a medencékbe. Képzeljétek el, hogy kinn alig van pár fok (esetleg esik a hó) és mi ott ülünk a forró vízbe, igaz kiszállni egy kicsit rossz, de a szállás ott van tőle egy pár méterre, csak be kell szaladni. Aki pihenni szeretne itt nagyon megteheti, hisz mást nem is nagyon lehet csinálni, mint ülni a vízben és beszélgetni.
Hazaértünk a kerékpáros túrázásról. Az útvonala Balatonaliga - Keszthely - Zalaegerszeg.
Első nap Aligáról Siófokra tekertünk. Az út nem tartott sokáig, érkezés után a szállásunkat foglaltuk el (3500/fő/éjj). A szállás a háziak vendégszeretete ellénére rossz volt. Földrajzilag sincs szerencsés helyen (Fő u. Sziget u saroktól Bp. felé) Egyik oldalon a vasút, másikon a Fő u. forgalma. A mi szobánk ablaka pont az utca felé nézett, az út szintje az ablakunkéval szinte azonos volt. Sajnos sok helyen tapasztalom, hogy a vendéglátók a régi, nehéz, meleg paplanoktól nem tudnak megválni. Pedig manapság már egy ezresért lehet allergén mentes, könnyű, különféle "melegségű" paplanokat kapni. A takarítás sem volt valami fényes.
Lepakolás után irány utazo71 által említett Torkos Borz. A társaim nehezen hitték el, hogy 430 ft-ért lehet a balcsin ebédelni. Az aznapi menü Csontleves, rántott szelet vegyessaláta volt. A leves jó nagy tányérban érkezett, a másodikhoz pedig 2 szelet hús volt. Hárman a 3 menüért, 2 korsó és 1 pohár sörért, 5 dl kóláért borravalóval 2500 ft-ot fizettünk!
Másnap át"csónakáztunk" Bfüredre. Itt az aquaparkban töltöttünk el egy napot. Mivel idén nyitott meg, az egész teljesen új volt, még a fű sem égett ki. A csúszdák, medencék ránk jó benyomást tettek. Ami viszont már elsőre is zavaró volt: A tépőzáras belépőszalag az egyik barátomról az első csúszásnál leesett. Kis keresés után az érkező medencében megtaláltuk... egy másik vendégét. Ez a kabinoknál derült ki. Szó nélkül adtak egy újat. Ezután minden csúszás után karszalag ellenőrzés volt. A viacolor burkolat köveinek szélei elég élesek, mezítláb közlekedésnál elég zavaró. Az éttermeknél jónak mondható választékkal találkoztunk, az ár-érték arány elfogadható. Üdítőt a park melletti Plusból vittünk, mert az a parkban is aranyárban kapható.
Siófokról Bfenyvesre tekertünk át. Az itteni szállás egy fokkal már jobb volt. (szintén magánház 3500/fő/éjj. Valamivel csendesebb) Itt a Kölcsey u. Kisvasút végállomásánál található étteremben ettünk. 20 fajta menüből lehet választani 550-750 ft árakon. A leves nem sok, de ízletes és a főétellel is megvoltunk elégedve. Menüt, ha jól emlékszem, 11-17 óráig szolgálnak fel.
Innen Keszthelyre tekertünk át. Itt a Zalatour Cempingben szálltunk meg 1 éjszakára, faházban. Az első házban hemzsegtek a szárnyashangyák, szó nélkül adtak egy másikat. Csendes, nyugodt környezet, kicsit iszapos strand, tiszta szoba(a második) jellemezte. itt már lehetett pihenni.
Innen Zalaegerszegre bringáztunk át. Menetközben a Zegerszegi szállásunk tulajdonosa felhívott, hogy a megbeszéltekkel ellentétben az első éjszakára nem tud szállást biztosítani (Claudia Panzió). (itt kell elmondanom, hoagy az indulás előtt egy szobát én is visszamondtam nála, mert az egyik családnál a kisgyerek megbetegedett).
Beérve Egerszegre az első utunkba eső panziónál megáltunk(Sárga Kék). Itt 2000 ezerért volt közös fürdős wc-s szoba fő/éjj. Tiszta, új bútorokkal felszerelt, nyári takaróval ellátott szobák vannak. A fekvése nyugodt, csendes. közelben Plus, a panziónál étterem is működik, ahol menüt is adnak. ( városban több étteremben is adnak menüt). Itt megszáltunk, ezért a másik szálláson a megmaradt foglalást én mondtam le. (előleget nem kértek)
Sajnos Zalaegerszegen az időjárás rosszra fordult, így a tervezett programokból keveset tudtunk megvalósítani. A gyógyfürdő pedig novemberig felújítás miatt zárva.
Mi tegnap voltunk Tápiószentmártonban, az Attila Dombon. Ez egy 15 hektáros terület. Minden nap nyitva van, nagyon jól ki lehet kapcsolódni. Csak az menjen, aki szeret gyalogolni, mert a busztól kb. 2 km-t kell, vagy pedig autóval. Van szállodája is, de egy hétvégi kirándulást szerintem megér. Gondolkodom rajta, hogy jövőre elmegyünk egy pár napra, mert nagyon nagy a nyugi és engem csak az tölt fel. A gyerekeknek is hatalmas játszótér van, büfé, étterem. Mi az étteremben ettünk egy Kincsem tálat, állítólag 2 személyes, de nem tudom hogy számolták, 10 szelet rántott van rajta, - gomba, flekken, rántotthús, töltött hús rántva - rizs, krumpli. Tehát nem bírtunk vele, 6 szelet húst becsomagoltattam. Ittunk 1 kávét, 2 ásvány, 2 dcl vörösbor, 4 dcl őszilé, 4100.- Ft-ért. A neten is fennt vannak: www.kincsemlovaspark.hu.
Sziasztok! Én az Őrségben( legalábbis így hirdették) nyaraltam a családommal ( 3 gyerek + 2 felnőtt), valamint a hugim családjával ( 4 fő) és édesanyámmal. A házat a falusi turizmus keretében vettem ki (valójában az őket hirdető internetes iroda megkerülésével), megállapodás szerint felét kp., felét üdülési csekkel fizettem-volna. A szállás ára konszolidált volt ( 2700 Ft/fő) , ezért 2 apartmant kaptunk -8+2 főre hirdették, mi 10-en voltunk, de kiderült , a + 2 szivacson alvást jelent-pótágyra nincs hely. A tulaj menet közben több alkalommal is keresett telefonon, e-mailen, hogy végül is hányan megyünk, mert mindig elfelejtette-legutoljára az érkezésünk előtt 2 órával, ami azért is aggasztó volt számunkra , mert egy szegedi esküvőről vonult a család nyaralni és rendkívül fáradtak voltunk. A szállás különleges volt, de meg kell jegyeznem az internetre felrakott fótok nem a valóságot tükrözték.A fotók túl jók voltak, vagy a fotós volt nagyon jó. A házak tele művészeti alkotásokkal- egész idő alatt azon aggódtam, hogy a gyerekek mit fognak összetörni( 8-9-10 évesek). A házigazda közölte, hogy ami az udvaron kint van, minden használható, hisz a vendégekért van, ennek ellenére rendszeresen ellenőrizte a gyerekeket és minket is, hogy mihez nyúlunk. Házikosztot is hirdetett, de minő pech :a felesége éppen akkor betegedett le, alig láttuk az öt nap alatt. Masszázst is hirdetett: szintén a felesége " sara" volt , természetesen elmaradt. A hirdetett lovaglást nem ő szervezte, hanem azt javasolt, menjünk Őriszentpéterre és majd ott találunk lovaglási lehetőséget. Amikor együtt étkezett a család , állandóan a nyakunkon volt, beszélgetni akart. ( ...szerintem ez bunkóság ezerrel). A két házban összesen nem volt 10 emberre való edény, pohár stb, mosogatni nem engedett, mondván nincs szenyvízcsatorna és az emésztő hamar megtelik, majd ő elmosogatja a mosogatógépében, 1x oda is adtuk neki az összes edényt, de amikor egy fél nap múlva sem kaptuk vissza , rendesen kuncsorogni kellett, hogy ugyan már ehessünk valamiből. Az Őrség ennek ellenére valóban gyönyörű, a párom szerint is megér még egy misét, de nem itt fogunk megszállni. A szállás Kerkafalván van.
Ha valaki kutyás túrára szeretne menni (főleg csoportban), akkor melegen ajánlom Somogy-megyét. Ezen belül is pl Kaposvár környékét, ahol 1. a kaposvári Meteor Turista Egyesület minden segítséget megad a túraprogramok szervezéséhez, illetve a turista házaikban meg lehet szállni kutyákkal: http://www.meteor-kaposvar.hu/bemutatkozunk.htm 2. a Kapos Volán Rt részéről - máshol eddig nem tapasztalt - hatalmas segítőkészség a kutyások szállításában: http://www.kaposvolan.hu/fooldal/tars.php Ez utóbbi társaság tényleg szokatlan rugalmassággal és empátiával segít. A mostani hétvégén megtartott kutyás túrán ezt többen tapasztaltuk. Igény esetén e-mailban (privátban) kontaktot tudok adni a megfelelő vezetőhöz.
A napokban ellátogattunk a Püspökhatvanban lévő Varga Ökogazdaságba. A gazdaság valójában több ennél, mini bioüzem (tej- és hústermékek) és wellness... központnak nem nevezném, de szállóhely. Van kisebb szállodaféle és földbe vájt apartmanok. Az árak 20000 Ft/éj körül alakulnak / apartman vagy szoba.
Mi csak kajáltunk a vendéglőben, nem szálltunk meg. A kaja viszont ízletes volt, az adagok nem voltak különösebben nagyok, inkább pont jók. Az árak visszafogottak, ketten itallal, desszerttel és borravalóval együtt, leves nélkül 5500 Ft-ért ebédeltünk.
A bánásmód viszont kivételes. Ahogy kiszálltunk a kocsiból, azonnal hozzánk szegődött egy fiatalember, és udvarias módon arra kalauzolt, amerre kértük - be a vendéglőbe. :) A kiszolgálás is udvarias volt, eljövetelkor pedig olyan kórusban köszönt el tőlünk a személyzet, hogy kis híján zavarba jöttem.
hát igazából a rövid sztori csak annyi ,hogy balatonfüredi szállást kerestem (magánház) és miután találtam, rövid és gyors ímélezgetés után telefon... és arra a megállapodásra jutottunk ,hogy küldöm az előleget ami 20ezer forint. ez gyorsan aznap még meg is történt, de ezt előre az előzetes megbeszélésben már jeleztem az illetőnek, hogy nem késlekedünk a foglalással mert 3 hét múlva esedékes a nyaralás és nem akarjuk hogy más lenyúlja előlünk. egy éppen ráérő ismerősnek szóltam aki jött volna velünk nyaralni hogy adja fel a pénzt. megkapta tőlem a számlaszámot is és mint utólag kiderül, euro számlára forintot adott fel. gyorsan leinfóztuk , és kiderült hogy semmi baj mert a bank automatikusan váltja majd eurora a rá utalt forintot - igaz egy kis különbözettel de az még belefért. tehát pénz elment. én pedig megnyugodtam, hogy van szállás. (sok-sok óra volt amíg a megfelelő szállást megtaláltam és szinte már ezek közül mind foglalt volt) természetesen a pénz küldése előtt - rózsaszín csekk - egy telefont eleresztettem irányukba és szállást kerestem olyan időpontban ami nagyjából fedi vagy keresztezi ugyanazt amit már lefoglaltam. minden esetben így próbálok megbizonyosodni arról ,hogy le akarnak-e venni. volt már ilyenre példa! másnap este gondoltam egyet és elküldtem a csekk szkennelt másolatát hogy minden rendbe legyen. erre jön a válasz levél, hogy "kérem ne utaljon mert a házat kiadtam!" !!!!! persze másnap azonnal fel is hívtam,hogy mi akar ez lenni. egy kis vitába bonyolódtunk (neki lehetett nagyobb hangja , mivégen nála volt a pénzem, amit így gyakorlatilag csak jópofiból utaltam neki) és a dolog úgy nézett ki ,hogy a pénzemnek lőttek mivel ő megkért ,hogy ne utaljak mert már kiadta a házat. tehát miért voltam akkora balek - állítása szerint - hogy pénzt utaltam ennek ellenére. egyértelműen nagy mocskos hazugság volt ez részéről... miközben a vita alatt elsütötte azt a jópofa szöveget egy párszor, hogy a koszos 20ezer forintom az ő számára semmi... pontosabban így: "a koszos 20 ezer forintja nekem csepp a tengerben és különben téved ha azt hiszi , hogy a nyár közepén foglalkozni fogok a maga pénzével" ezzel addig jutottunk, hogy majd esetleg valamikor visszautalja a pénzt ha úgy gondolta , hogy már vége a nyárnak és veszi a fáradtságot. igen nagy vita árán tudtam elérni azt hogy a megadott számlaszámra utalja vissza a pénzem minél hamarabb (rá 2 hétre érkezett meg) szerencsésen kijöttem ebből a dologból mert az egész úg yindult részéről, hogy nem adja vissza a pénzemet. és ha megteszi, azthiszem nem sok mindent tudtam volna ellene tenni. de tudjátok ,hogy van ez. pénzt vissza ha nem is szerzek de percek alatt kiderítem milyen autóval jár. szerencsére most visszakerült a pénzem. tehát Hollik Tibornak hívják ezt a becsületes balatonfüredi emberkét. azt hiszem több nyaralóházat is futtat.
Sziasztok!
Lengyeltóti nagyon jó hely, szép a szállodája, két tava van, és nagyon kellemesen éreztem ot magam! Nincs messze a városoktól sem (Bboglár, Kaposvár)