Keresés

Részletes keresés

decca Creative Commons License 2008.08.27 0 0 2028
Ha az én véleményem is számít, akkor szerintem elég a teljesítmény akkora helyiséghez. Nálam elég. Krizsinél valami a mélyeket szívja el, nekem talán szerencsésebb a felállás akusztikai szempontból. Ja, én is 144-es Sonido diy/ 300B SE párosítást hallgatok. Nem mondom, hogy az alsóbasszus nem lehetne energikusabb, de annyi pénz nincs is, amennyiért előre tudnék lépni anélkül, hogy valamiben ne lépjek vissza.
Előzmény: Jolida (2026)
Fődhözragatt Creative Commons License 2008.08.27 0 0 2027
A Sonido A-skool AAM-210, amivel én hajtom a Neákat, 10W-os. Csövessel nincs tapasztalatom.
Előzmény: Jolida (2026)
Jolida Creative Commons License 2008.08.27 0 0 2026
Hmmm...

Meg kéne kérdezni Krizsi véleményét is a a Nea + kisteljesítményű triódás végfok összeállításról.
Előzmény: Fődhözragatt (2025)
Fődhözragatt Creative Commons License 2008.08.27 0 0 2025
Nálam a Nea egy 23 nm-es nappaliban szól, amiből ajtó nélküli közlekedő nyílik, abból pedig kisebb szobák, amelyek ajtaja majdnem mindig nyitva van. Az előszoba ajtaja is majdnem mindig nyitva van. A belmagasság 2,7m. Ennyi tér meg se kottyan a Neának, bőven elég ide, sőt. Amikor a Sonido műhelyben kipróbáltam, hogy tud bömbölni a Nea, és úgy fölnyomtam a hangerőt, hogy a műhelyben lévő egyes tárgyak már zörögve rezonálni kezdtek, Varga úr azt mondta, hogy fél watt körül járhatok. :-) Szóval ne aggódj a teljesítményigény miatt!
Előzmény: zsero (2024)
zsero Creative Commons License 2008.08.27 0 0 2024
A 178-ast kb. másfél évvel ezelőtt ellenezte, simán lehet, hogy ez idő alatt sikerült kiforrott fázisba jutnia vele, sőt lehet hogy ez lett a kedvence.

A szoba mérete miatt köszönöm a javaslatokat, valószínű akkor a NEA méreténél kell maradjak. Szerintetek meg lehet hajtani ezeket egy 3W-os vagy 1W-os erősítőkkel, vagy a már az 100db+ világa?
Előzmény: ovodas (2022)
Fődhözragatt Creative Commons License 2008.08.27 0 0 2023
Ismétlés a tudás anyja (ez már az ismétlés ismétlésének az ismétlése): ld. a 970. és 1118. sz. hsz.-okat, hogy a többi 3 ismétlést már ne is idézzem. Ugyanez érvényes az Aionra is. Aki meghallgat egy barkácsolónál egy barkácsolt dobozt, a névbitorlás miatt könnyen elhiheti, hogy az egy utánépítés - pedig, ugyebár, nem utánépítés, hanem más konstrukciójú doboz, ki tudja, mennyire sikeres kivitelben -, és ha annak nem tetszik a hangja, egy Neát vagy Aiont már el sem megy meghallgatni. Nem akarok a Sonido fogadatlan prókátora lenni, de Nea-tulajdonosként az én érdekeimet is sérti ez a névbitorlás. Ha mégsem tartanám meg továbblépés után másodkészüléknek a Neát, akkor a barkácsolt dobozokat ismerő, de nem kedvelő potenciális vevők hozzám már el sem jönnek meghallgatni, pedig lehet, hogy a Neára vevők lennének, ha hallanák. Kéretik abbahagyni a mások érdekeit sértő névbitorlást! A kisebbik barkácstölcsér neve elolvasható a weboldalán, ill. az onnan letölthető rajzán: Sonido-DIY-MH-14. A többi barkácstölcsér nevét is bizonyára készséggel megmondják a Sonidoban.
Előzmény: főnixer (2021)
ovodas Creative Commons License 2008.08.27 0 0 2022
zsero! A 178as DIY dobozom van, ami egy 7x5m es szobában van, kevés neki a tér. Tapasztalataim szerint a 2x akkora műhelyben sokkal jobban szólt, tehát a 6x4m es szoba baromi kicsi neki. A hangszóró "szélessávúsága" szvsz mindegyiknél kijön, mivel mindegyik szélessávú :P Év elején kezdtem csinálni a dobozt, akkor vettem a hangszórókat, Varga úr nekem azt mondta, a 178as a kedvence, egy szóval sem említette, hogy nem lenne kiforrott. Lehet, hogy azt ajánlja, amiből sok van, mindenesetre nem bántam meg a megépítést. (csak nagyobb lakást kell vennem...)
Előzmény: zsero (2020)
főnixer Creative Commons License 2008.08.27 0 0 2021
Én csak a saját tapasztalataimat irtam le,nem akarván vitatkozni senkivel AION - diy AION ellen.
Mind a 2 hangfalat azonos anyagból készitettem tehát nem emiatt más a hangjük.
Szerintem a 2 hangszóró teljesen más karakterü hangzásilag.
Még fog épülni egy harmadik pár diyAION is és kiváncsiságból lehet hogy próbára betesszük a 178-ast a nagy dobozba.....
Kis hangerőre és a megadott szobaméretre én a NEA-t épiteném.
Ja és 8 Wattos Single Ended végfokkal van használva.
Előzmény: zsero (2020)
zsero Creative Commons License 2008.08.26 0 0 2020
Köszönöm szépen a válaszokat! Erősen elgondolkodtató ez a 144-es ill. 178-as dolog, de nem lehet, hogy a 200-as hangfalra csak a DIY építés miatt lett jellemző az általad leírt tulajdonság, és gyári építésben teljesen más a karaktere. Azért a különböző faanyagok, illesztések, erősítések, csillapítások erősen befolyásolhatják a doboz hangját annyira, hogy a dögösebb vs. tisztább jelző aktuális legyen a hangjára, nem? Mekkora szoba ajánlott a 200-asnak, ha inkább halkan szeretek zenét hallgatni, de szeretném, hogy kijöjjön a szélessávúsága? 6 x 4 méterre melyiket ajánlanátok?

Mi van most a 178-as tervekkel? Egy évvel ezelőtt azok még nem voltak végleges változatban, vagy nem is tudom, de valami probléma volt velük, és akkor számomra Varga úr egyértelműen a 144-est és a 200-ast javasolta, mint kiforrott megoldást.

Valaki hallott már igazi AION-t? Arra is azt mondanátok, hogy vannak dolgok, amikben elmarad a NEA-tól?
Előzmény: főnixer (2017)
big-dewil Creative Commons License 2008.08.25 0 0 2019
Az igazi gyári AION-rol nincs közzétéwe semmilyen rajz. Ha walaki kiwáncsi a hangjára, az irjon, el tom intézni a meghallgatását.
Ha pedig walaki xeretné megépiteni, keresse meg a terwezöjét, Schetl Lászlo urat.
Fődhözragatt Creative Commons License 2008.08.25 0 0 2018
Bájdövéj: +fülelte már valaki a Sonido reflexdobozait? Milyen a hangjuk a tölcséresekhez képest?
főnixer Creative Commons License 2008.08.25 0 0 2017
Azért csak óvatosan!
Én épitettem a nyáron 2 pár AION diy-t (nem kis munka) de nem mondhatom hogy mindenben megfelelt az elvárársaimnak.Előtte nekem nem NEA-m volt hanem a nagyobb 178-as diy-em.Még szerencse hogy nem adtam el mert a kapott hang nem lett egyértelmüen jobb hanem inkább más.Az AION nagyobb dinamikával,dögösebben mig a kisebbik nyiltabban,tisztábban (zeneibben?) szól.Mind a 2 másban jó.
Azt tanácsolom minden 200-as hangszóróval hangfalat épitőnek hogy előbb próbálja meghallgatni és csak utánna épitsen ha tetszik a hang mert elégé munkaigényes és drága diy,nehogy csalódás legyen a vége.
Felajánlom a meghallgatás lehetőségét akinek nincs messze Szab.Szatmár.
Előzmény: zsero (2016)
zsero Creative Commons License 2008.08.25 0 0 2016
Egy ideje nem jártam itt, egy éve majdnem NEA építésbe fogtam, de most lehet, hogy AION építés lesz belőle. Most akkor elérhetőek az igazi AION rajzai, vagy ez is olyan mint a NEA-DIY NEA? Van hozzájuk hangszóró, vagy várni kell rá? Időközben szereztem egy rétegelt lemez CNC-s kapcsolatot, szuper lenne, ha az íveket nem kellene végigszenvednem.

A gyári AION-t egyébként gőzölik?
Előzmény: fullrange (1899)
Fődhözragatt Creative Commons License 2008.08.23 0 0 2015

"kíváncsi lennék a véleményedre az Aion-ról, mert azt még nem hallottam."

 

Máshol és más láncban hallottam, mint a Neát, így nem tudnám korrekt módon ahhoz hasonlítani. Az biztos, hogy ugyanaz a fajta természetesség jellemzi a megszólalását, mint ami már a Sonido műhelyben fülelve is annyira megragadott. Ha kellően tágas nappalim lesz, az Aionnal is teszek egy helyszíni próbát - ha akad fuvaros, aki ezeket a behemótokat képes és hajlandó hímestojás-épségben szállítani. A "behemót" csak a méretére és a súlyára vonatkozik, a külleme kimondottan tetszik, olyan, mint egy konstruktivista szobor - és én szeretem a konstruktivizmust (is). Számomra fontos a készülékek külleme. Sallay László véleményével értek egyet, aki a hifi készülékeket bútordaraboknak is tekinti, nem csupán gépeknek, és azt mondja, hogy a készülékek látványa befolyásolja a hangulatunkat, és így a zene befogadását is. Nem véletlen, hogy a hangversenytermek nem úgy néznek ki, mint az üzemcsarnokok. És az sem véletlen, hogy az Etalon készülékeknek már a második (vagy többedik?) termékcsaládja nyert formatervezési nívódíjat. A Nea és az Aion egyaránt megfelel a kényes vizuális ízlésemnek, jó érzés rájuk nézni.

Előzmény: Robici (2014)
Robici Creative Commons License 2008.08.22 0 0 2014
Nos, az én Sonido-m (a DIY és az erősítő, ami a műhelyben teljesített korábban szolgálatot) még nincs egy éves, de én is nehezen szabadulnék tőle. :-)

Nagyon jól eltaláltad és leírtad a dolgokat, szinte én is pont így vagyok vele szóról szóra. Ha már ilyen egyformán értékeljük a kisebb Sonidot (még ha nálam csak a DIY szól is), kíváncsi lennék a véleményedre az Aion-ról, mert azt még nem hallottam.

Bár eszem ágában sincs lecserélni, de eddig bárhol máshol jártam is más rendszereket meghallgatni, mindig oda lyukadtam ki, hogy ha egyszer majd lecserélném, nehezen találnék olyat, ami mindenben többet vagy legalább ugyanennyit nyújt számomra (eddig még egy helyen sem hallottam olyat, de még sok mindent nem is ismerek).
Előzmény: Fődhözragatt (2011)
Fődhözragatt Creative Commons License 2008.08.22 0 0 2013
Hallottam az Aiont. Hát igen... Kérdés, mekkora lesz az új nappalim. Lehet, hogy a holnap esti lottósorsolás már meg is oldja a helyproblémámat? :-) Addig is fülelek még ezt-azt, hogy mit (nem) lesz érdemes egyáltalán kipróbálni majd abban az új nappaliban.
Előzmény: big-dewil (2012)
big-dewil Creative Commons License 2008.08.22 0 0 2012
Talán hallgasd meg az AION-t, wagy bexélj a NEA terwezöjéwel. Ugy tom, h joban wagytok.)))
Előzmény: Fődhözragatt (2011)
Fődhözragatt Creative Commons License 2008.08.22 0 0 2011

"már egy éve, hogy elkezdtem az egyutasok világa iránt érdeklődni"

 

Vigyázz, veszélyes! Úgy rá lehet szokni a jó egyutasra, mint a narkóra. :-) Tavasszal elkezdtem fülelni járni, a továbblépés lehetőségét keresve. Hááát, nem könnyű... A Nea marhára el van találva, vagy legalábbis marhára eltalálja a gusztusomat. Minél többet füleltem, annál inkább arra jutottam, hogy amíg lakást nem cserélek, és tágasabb nappalim nem lesz, addig nem is váltom le a Neákat. (Remélem, jövőre összejön a lakáscsere.) Tulképpen csak a testet megremegtető mélybasszust hiányolom, pl. taiko zenén - élőben hallgatva baromira élvezem, amikor megszólal az o-daiko. Minden mást igen jól tud szvsz. Többutasok hallgatása után hazajőve és bekapcsolva mindig azt kellett megállapítanom, hogy tud valamit, amit egyetlen többutas sem. Hiába jobbak ebben vagy abban, netán többmindenben (az egyik mélyebbre és/vagy magasabbra megy, a másik finomabb részleteket is megszólaltat, a harmadik színezetlenebb, pontosabb hangszerhangokat produkál stb.), valami mégis hiányzik belőlük, ami a Neában megvan, és valahogy életszerűvé, "helyessé" teszi a hangzását. Nem tudom pontosabban megfogalmazni. Élő zene után hallgatva különösen meggyőzőnek érzem ezt a fajta "helyességét". És a hibái számomra könnyen megbocsátható típusúak és mértékűek. Úgy sejtem, sokkal többe fog kerülni az utóda, amire végül azt fogom mondani, hogy na ez igen, erre már hajlandó vagyok lecserélni. Árban a közelében még nem találtam ilyet. Szóval vigyázz! A jó egyutas függőséget okoz! :-)

Előzmény: Robici (2009)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.22 0 0 2010
Nem tudom mi van Varga úrral.
Előzmény: Robici (2009)
Robici Creative Commons License 2008.08.22 0 0 2009
Szomorú. Pedig ezekben a termékekben még nagy reménység lenne szerintem (na nem mintha jelenleg rosszak lennének).

Nálam viszont egy már egy éve, hogy elkezdtem az egyutasok világa iránt érdeklődni többek között itt, Audioland-en is.
Előzmény: Fődhözragatt (2008)
Fődhözragatt Creative Commons License 2008.08.22 0 0 2008
2 éve nem frissült a Sonido honlapja... :-(
btamas70 Creative Commons License 2008.08.19 0 0 2007
Nem tölcsér kell ehhez, hanem magassugárzó...
Előzmény: CruisHeR (2004)
DeRosa Creative Commons License 2008.08.19 0 0 2006
Helyszuke miatt elado egy par Stand-Art1-es hangfal.

Tavaly a Sonido muhelyben lett felujitva (gumiperemek), igy kifejezetten jo allapotuak.

Iranyar ~40eFt.

Erdeklodni: trollsblood [kukac] gmail.com

Udv,
deRosa
smint81 Creative Commons License 2008.08.19 0 0 2005
SZiasztok

Fullrange mondta hogy felmerült egy probléma. A név. Szeretném ezt orvosolni.
Mivel a Sonido spanyolul Hang, a hangfal amit épített - és még puci - pedig elég durván szól, lehetne ebből kiindulva a Vihar hangja, vagy valami ilyesmi.

vihar zúgása - ronquido

viharos siker :) - éxito, clamoroso, furor

Az első szerintem jobban hangzik és jobban témába vág.
A designt is intézzük, csináljuk a vázlatokat.
CruisHeR Creative Commons License 2008.06.20 0 0 2004
Sziasztok!

Van par db Orion PD254es hangszorom, es a sonidos tolcsereken felbuzdulva szeretnek csinaltatni nekik tolcsert. Csak egy kis aprobb gond van, megpedig az hogy mekkora lenne az optimalis szamukra? :) A hangszoro eleg nagy, 25cm atmeroju. Van olyan, aki esetleg mar probalkozott veluk?
A frekimenetuk szvsz eleg jo, itt egy meres rola:
http://www.zsibvasar.hu/ebl/show_image?ID=80461
vacumtube Creative Commons License 2008.06.11 0 0 2003
A kamra agyig ki van tömve.  De hidd el egy szélessávútol ez is szép hogy majdnem 20K-ig átvisz.
Előzmény: Robici (2002)
Robici Creative Commons License 2008.06.09 0 0 2002
És 20kHz fölött ilyen hirtelen esik, vagy annak van valami más oka?
Előzmény: dys-cus (1996)
vacumtube Creative Commons License 2008.06.09 0 0 2001
Nem ez egy pici 90cm-es tölcsér.
Előzmény: Robici (1999)
btamas70 Creative Commons License 2008.06.08 0 0 2000
Vagy a csengő-bongó terem, egy 144-essel gerjesztve?:-)
Előzmény: vacumtube (1997)
Robici Creative Commons License 2008.06.08 0 0 1999
Gyári Nea?
Előzmény: dys-cus (1998)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!