Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Nyitotta:Howard, de nem a kacsa, 2005.05.27 17:28 |
Különféle légfegyverek javításáról, tunningolásáról, kipróbálásáról, ötletekről szóló topik. (Itt az erős puskákat, avagy a duplarugós stb. törvényellenes fegyvereket nem kedvelik !!)
Az általad leírt tecnológiával, már faszáztam ki butort , puskát (lg427) Tesóm asztalos illetve faipari mérnök így ezt azt eltanultam már tőle. A lakkot amúgy teljesen el is hagynám, mondjuk, a gyerek azt mondja hogy neki ez a világos szín tetszik, en azért egy kis szint adnék neki :) Mindenesetre megköszönöm a segítséged, mert tapasztaltabb vagy, illetve lehetnek itt azért titkos trükkök !
Eredetileg szerintem biztosan lakkozott volt. De ha felújítod, akkor használj a végén keményolajat. Most mennem kell, de később leírom a folyamatot, ha valaki addig n em előz meg. :)
Magam megtudom csinálni, szeretek az ilyen dolgokkal bíbelődni. Igazából az érdekelne mi lehetett az eredeti pácólása , felület kezelése a tusnak( csak sima pác, vagy lakkozva is volt, pác szine...neten ,képeken eléggé fényesek. ) Egyedül a barnitást nem csinálom meg, mert balistol-lal nem az igazi , azaz nem igazán tetszik a végeredmény. De oda meg van egy barátom aki hőkezeléssel foglalkozik( nem hőkezeli), és van hozzá egy tuti technológiája , azt megcsinálja nekem ő. Elsőre 2 csavart kell pótolnom majd,de az majd kiderül ha szétkaptam.
Miközben már mekkvagyok a mozaik ajtólapokkal, azon filókáztam mi lenne HA jobbos és balos menetű kb. 40-50mm hosszú rugókat párosítanál sorban egymás után ???
Miért növelném a tömeget? Az összenyomott rész nem lehet a támaszkodó részen, és nem a dugattyúban? Ezért érdekelt, hogy, ha középen lenne összeültetve a rugó, akkor a rugóvezetőn nem lenne stabilabb a megvezetés?
Nem a hideggel volt baj. Szétszedtem, kitöröltem minden kenőanyagot mindenhonnan és most jó. Azt hiszem a szelepszárra is raktam kevés zsírt a tömítések cseréjekor, hogy ne szárazon lötyögjön. Az az egyetlen, amit kentem első alkalommal, kizárásos alapon az lehetett a hiba. Most a szelepházat, szárat is zsírtalanítottam, és persze az ütőmű körül is mindent, amiket már a második körben pacsáltam össze. Hát az LGR azért némi zsírt elbír az ütőművén, ez már kényesebb jószág. :) A lényeg hogy helyreállt a rend, a feszítő csavar is normálisan viselkedik, befelé tudtam kicsit emelni a sebességet. Köszönöm a segítséget!
De így, hogy ott maradt az összeültetett rész, az miért jó? A teljes hosszt és a tömeget növeli, a rugózásban nem vesz részt, akkor már jobb levágni...
Én az utolsó fél menetet szoktam csak melegíteni, azt se nagyon, csak épp annyit, hogy bentebb lehessen hajtani kicsit. A felfekvéshez úgyis lapolni kell.
A szűkülést egy megfelelő átmérőjű betéttel lehet kompenzálni, ami a belső átmérőn tartja a rugót, két-háromszoros hosszon, ahol melegíteném. Az is látszik a második képen. Ennek a projektnek csak az az egyedüli hátulütője, hogy minden rugóbelső átmérőhöz, külön betéteket kell készíteni. Emiatt, nem tud kisebb átmérőre szűkülni a rugó.
Én úgy tapasztaltam, hogy ilyen melegítős összenyomásnál nem lehet jól kontrollálni a rugó esetleges szűkülését. Nekem az vált be, hogy kézbe fogom, melegítem a végét, és fogóval apránként formázom, közben figyelek a belső átmérőre is. Nem a leggyorsabb módszer, de legalább megbízható.
A lapolást meg nem lehet megúszni, ha normális végeredményt akarsz.
Te úgy látod, hogy az egész rugó lett megmelegítve? A bal oldalon lett megmelegítve a rugó. A többit meg is foghattam volna olyan hideg volt. Meggy pirosnál már összeült a rugó.
Én ugyan nem vagyok "a metallurgiában jobban járatos szaktárs" de ez hülyeségnek tűnik, mivel nem az egész rugót kell felmelegíteni, csak a legvégét (én legalábbis így csinálom)
Uraim! Kapja be azindex! :-( Az előbb írtam egy jó kis leírást az ötletemről, de eltüntette a homályba.
Azt próbáltam firtatni, hogy az erős rugó visszavágására mit találtam ki. Először mindenki méretre vágja, majd utána szarakodik a visszahajtással, és a lapolással, ha ez utóbbit is megcsinálja. Mennyivel egyszerűbb lenne, ha először a kívánt méretre összehúznánk, és csak utána melegítenénk. Akkor a kellő méretre összemenne a rugó, és lehet hűteni a szerszámban. Aztán arra gondoltam ma, hogy mi lenne, ha középen lenne összeültetve a rugó? Középen lenne egy jókora megvezető rész a rugóvezetőn! A metallurgiában jobban járatos szaktársak véleménye is érdekelne! :-)
Előző télen jópárszor elővettem (a pincében, a legkevesebb 12 C volt), és csak akkor tapasztaltam pöfögést, ha már tényleg kevés (10-20g) CO2 volt a tartályban. Emiatt kalandoztam el abba az irányba, hogy ez most biztos nem lehet a hőmérséklet, hisz korábban sosem rendetlenkedett ennyire észrevehetően. Az kezdett bosszantani, hogy betekerésre tovább romlott, mintha valami összefeszülne. A takarítással majd kenéssel próbálkozva fedeztem fel ezt az "érdekes" megoldást az ék és a kalapács tekintetében. Megjegyzem, ehhez a részhez a tömítéscserénél hozzá se nyúltam, ami jó, azt nem javítgatjuk alapon. Lehet hogy most se kellett volna belenyúlni, de most már mindegy, az legalább kiderült hogy nem egy LGR se nem egy CP2.
Most felhoztam a tartályt és a puskát is a pincéből. Este megnézem mi történik szobameleg apparátussal. Ettől függően kapom szét újra egy teljes takarításra.