Keresés

Részletes keresés

ZenSura Creative Commons License 2005.11.13 0 0 51
nem az egészet, csak írd be a keresőbe, ha megnyitottad a linket a "szemünk fényét"
Előzmény: ZenSura (48)
csudi Creative Commons License 2005.11.13 0 0 50

De vettem haláleseti és rokkantsági kiegészítő biztosítást, ami értem, hogy teljes egészében kockázati.

 

Viszont nem értem, hogy mit jelent az, hogy a garantalt hozamon feluli részt irják csak jóvá... Az én értelmezésemben, ha azt mondják, hogy az éves hozam nem tudják mennyi lesz, de legalább 4%, az azt jelenti, hogy a költségek levonása után évi 4%-ot hozzáadnak minimum. Azért szavakat már ne definiáljanak át...!

Előzmény: ZenSura (47)
csudi Creative Commons License 2005.11.13 0 0 49
Te jó ég... Tehát azt mondod olvassam el az egész PSZÁF website-ot, hátha vannak még "érdekes" dolgok...
Előzmény: ZenSura (48)
ZenSura Creative Commons License 2005.11.12 0 0 48

a Szemünk Fényéről érdekes dolgok vannak itt:

http://www.pszaf.hu/hatarozatok/2002/200207/20020708/II-277.htm

 

Előzmény: ZenSura (47)
ZenSura Creative Commons License 2005.11.12 0 0 47

a garantált hozam vagy technikai kamat (3,5-5.5 %) te azt írod 4% azt jelenti, hogy ennyivel vannak eleve csökkentve a biztosítási díjak a biztosításmatematikailag indokolthoz képest

 

ha e feletti a díjtartalékon elért hozam pl 10%, akkor az e feletti rész kb 80-90%-át írja jóvá a biztoító tehát a /% 80-90%-át kaphattad

díjtartalék nem keletkezik rögtön, csak jellemzően 2-3 év múlva és fokozatosan emelkedik

azért nem az egész befizetés a díjtartalék, mert a kockázati részt-esetleges haláleset- aktuálisan ki kell fizetnie a biztosítónak és ennek ára van (jÉzus koporsóját se...)

Előzmény: csudi (46)
csudi Creative Commons License 2005.11.12 0 0 46

A szerzodesben benne van, hogy evente minimum 4%-ot garantalnak hozamkent. Es evente kiertesitettek sokkal tobb szazalekokrol. Matematikailag nem stimmel a dolog foleg.

Előzmény: Kárrendezési iroda (45)
Kárrendezési iroda Creative Commons License 2005.11.12 0 0 45

Érdemes leszögezni,ha a biztositas kockazati biztositas és nem befektetesi biztositas, akkor bizony csak az adott szolgáltatáskor fizet a kedvezményezettekre. ( pld haláleset) Itt nincs lejáratkór díjvisszatérítés.

A befektetési biztosítás lehet tisztán befektetési és lehet vegyes. (azaz kockázati részeket és befektetési  részeket is tartalamz ) Itt mindkét esetben van megtakarítási rész. Természetesen ahol kockázati elemeket is tartalamaz ott azzal csökkentett része gyülik.

Tudomásom szerint a Szemünk Fénye nevű csomag egy vegyes életbiztosítási csomag. Tehát van kockázati és megtakarítási része is.

 

 

Előzmény: csudi (44)
csudi Creative Commons License 2005.11.11 0 0 44
Azt hiszed nem kerdeztem meg??? Sot. Ma beszeltem egy fomuftival, aki megigerte, hogy utananez. De azt mondta, hogy ha a biztositasom kockazati biztositas es nem befektetesi biztositas, akkor bizony elofordulhat, hogy kevesebbet kapok vissza, mint amennyit betettem. De azt is mondta, hogy ha havi 20e Ft-ot fizetek, az nagyon magas osszeg, es akkor nem valoszinu, hogy ez csupan kockazati biztositas lenne. Egyebkent a Szemunk Fenye nevu csomagrol van szo, ami ma mar nincs, es sajna nem talalok eredeti prospektust rola.
Előzmény: ZenSura (43)
ZenSura Creative Commons License 2005.11.11 0 0 43

nemhogy megkérdeznéd az aegont :-))

Előzmény: csudi (42)
csudi Creative Commons License 2005.11.11 0 0 42

Életbiztosítási kérdésem van. Nemsokára lejár a 10 éves biztosításom. Eddig szépen fizetgettem, mindig indexáltam, és nem törődtem vele. Most elkezdtem utánanézni a papíroknak. Számolgatok számolgatok, és több nagyon fura dologra lettem figyelmes.

1. Volt olyan év, amikor a garantált lejárati összeg növekménye kevesebb mint fele volta annak, mint amit abban az évben befizettem.

2. Összességében sokkal kevesebb a garantált lejárati összeg, mint amit egyáltalán befizettem.

3. Minden évben az inflációt jóval meghaladó kamatot írtak elvileg jóvá - az értesítő szerint - és minden évben az indexálás kétszerese volt, mint a jóváírt kamat.

4. A szerződés szerint a kezelési költség 1.2%, a jóváírt kamatok soha nem voltak kevesebbek 6%-nál, de az elején inkább 18% volt.

 

Tehát. Létezik-e az, hogy befizettem 10 éven át ezt a cuccot, és annak ellenére, hogy nem tudok róla, hogy az AB AEGON csődbe ment volna, a nettó befizetett összeg felét kapom vissza????

 

Lehet, e az, hogy az ún. garantált lejárati összegnél jóval többet fognak aztán fizetni?

 

Rosszul számolok?

 

Nagyon idegesít a dolog, úgyhogy lszi segítsetek!

 

Csudi

Dzsabb Creative Commons License 2005.11.07 0 0 41

Kedves Réka,

Írd rá a kárbejelntőre, elméletileg meg kell, hogy térítsék, és minden más költséget is.

Előzmény: Bendimamapapa (38)
Plomba Pál Creative Commons License 2005.10.31 0 0 40

Nézd meg a - szerintem legjobb - helyen: www.dbt.hu

Itt össze tudsz hasonlítani közel 10 GFB (és 4 Casco) díjat aztán a legszimpatikusabbat meg is tudod kötni.

 

Előzmény: FreakDog (39)
FreakDog Creative Commons License 2005.10.25 0 0 39
Sziasztok! Az autókra kötendő kötelező biztosítások közül melyiket érdemes váálasztani mert zöldfülű vagyok a kérdésben.Szeretném a legjobbat /árban;)/ a most vásárlandó 4 éves Punto2- eshez. A0- vagyok és 29 éves.;) Can u help me?

Előre is köszi!

Dog
Bendimamapapa Creative Commons License 2005.09.05 0 0 38
Sziasztok
Lenne egy kerdesem, talan valaki tud segiteni?:)
Szoval, tegnap osszetortem az autom, nem en voltam a hibas es a kisfiam is velem volt, aki ugye gyerekulesben ult mellettem/5honapos/, szerencsere semmi baja sem lett de ugye a gyerekulest ezek utan mar nem igazan ajanlatos hasznalni, hogy tudom a biztosito fele ervenyesiteni, hogy a gyerekulest is kifizessek?
Koszi
Reka
suto Creative Commons License 2005.01.10 0 0 35
Kedves Waratah!

Köszönöm szépen a választ!
Előzmény: Waratah (33)
Waratah Creative Commons License 2005.01.07 0 0 34
ja, és a következő festésnél szólj a festőnek, hogy ott kezelje le a falat, mert ha csak rápingál, előjön a folt.
Előzmény: Waratah (33)
Waratah Creative Commons License 2005.01.07 0 0 33
Jön a felmérő és megsaccolja, hogy annak a résznek a javítása mennyi lenne. Nem kell megcsináltatnod, mert az tényleg hülyén nézne ki, kapsz x forintot, az is több mint a semmi.
Előzmény: suto (31)
suto Creative Commons License 2005.01.07 0 0 32
Vagy hadd jöjjön csak ki a kárfelmérő, és az majd megmondja?
suto Creative Commons License 2005.01.07 0 0 31
Sziasztok!

Lakásbiztosítási ügyben szeretnék tanácsot kérni, mert még nincs tapasztalatom.

Az történt, hogy egy fölöttünk levő emeleten levő csőrepedés miatt beázott a lakásunk. Az ottani lakó elismerte a károkozást, van róla nyilatkozatom. Már csak ki kellene töltenem a biztosítótól kapott papírt.

A gondom az :) , hogy a kárunk nem nagy: alig észrevehetően foltos lett egy helyen az előszoba fal, a fürdőszobában pedig kicsit felpúposodott, megrepedt a vakolat a sarokban. Nem tudom, ilyen esetben érdemes-e bármit tenni, vagy inkább megvárni vele a következő festést. Gondolom, a biztosító csak a hibás rész kijavítását fizetné, de attól félek, az jobban meglátszana a falon, mint a mostani kis repedés vagy folt.
Waratah Creative Commons License 2005.01.05 0 0 30

tökjó:))

(amúgy az ingó az nyilvánvaló, mert egyébként csak a falak vannak biztosítva, nagyon leegyszerűsítve)

Előzmény: krumplishal (29)
krumplishal Creative Commons License 2005.01.05 0 0 29

Nos, tegnap kijött a tűzoltóktól egy ember, megkérdezte, hogy mi történt, leírta, és megállapította, hogy tűz okozta a kormolódást, király:)

 

Utána jött a biztosítós, mondta, hogy írjuk össze, mi sérült, mi lett nagyon kormos, bútorcsere, falak, szőnyegpadló (cserepes virágokért is fizet:). Szóval segítókész volt, és végeredményben úgy látom, hogy fedezni fogja a károkat szerencsére.

Olyan 1 hónap, mire a pénz megjön a számlára.

Ja, még valami. Összeiratta velem az elekrtonikai cikkeket, és azt mondta, hogy vigyem el őket szervizbe, hogy takarítsák ki azokat (számítógép, tévé, magnó, nyomtató, satöbbi), és ha arról számlát kérek, azt is fizetik. Ruhatisztíttatást is ugyanígy.

 

Lehet, hogy ez nyilvánvaónak tűnik, de leírom, mert szerintem sokan nem tudják:)

 

(a biztosításban volt ingóbiztosítás, nem csak épületbiztosítás)

 

A fejleménykről még majd írok.

 

Üdv

krumplishal Creative Commons License 2005.01.03 0 0 28

Köszi sarq, remélem igazad lesz, és fedezi a rendbehozatalt.  A biztosító holnap dél körülre mondta magát, hogy megnézi, mi történt, a tűzoltók eddig nem mondtal időpontot.

Amúgy tönkre igazabol csak a serpenyő ment, de rengeteg dolog kormos lett (számítógép, tévé, dig. fényképező, ruhák, szőnyeg, minden). Azt hiszem, hogy ezeknek a tisztítását is hozzá kéne csapni a számlához, mert nem akarom, hogy a beéekerült koromtól pukkanjanak majd el. Gyanítom, hogy ezeket az elektronikai kütyüket egy "kis" korom miatt nem cserélik, bár ha módja van ennek, szivesen hallgatom:) Amugy ez csak vicc, örülök, ha a festést nem nekem kell fizetni...

Waratah Creative Commons License 2005.01.03 0 0 26
jól haladsz. Lassan kitanulod a lakásbiztosítás alapfogalmait:)
Előzmény: krumplishal (25)
krumplishal Creative Commons License 2005.01.02 0 0 25

Ja, a kármegelőzés is fontos:

 

kármegelőzés   Olyan magatartás, amely a károk (® biztosítási esemény)-ek bekövetkezésének megakadályozására irányul. A kármegelőzési teendők a biztosítottat csak akkor terhelik, ha ezt a szerződésben kikötötték. Pl. a vagyonvédelmi berendezések alkalmazása a betöréskárok megelőzésére. (® kárenyhítés)

 

Ha ennek nem teszek eleget szandekosan, vagy sulyos gondatlansagbol, akkor nem fizetnek. Az a kerdes, en sulyos gondatlansagot kovettem-e el:) De az elalvasrol nem tehetek sajna:/

krumplishal Creative Commons License 2005.01.02 0 0 24
kárenyhítés   A már bekövetkezett kár (® biztosítási esemény) károsító hatásait csökkentő magatartás. Ellentétben a (® kármegelőzés)-sel ez a kötelezettség szerződési kikötés nélkül is terheli a károsultat!

 

 

Ennyit találtam hirtelen. A kár már bekövetkezett, hatásait csökkentettem (tűzhely elzár, lábas levesz, ablak kinyit).

Előzmény: Waratah (23)
Waratah Creative Commons License 2005.01.02 0 0 23

Hát... nem vagyok kárszakértő...

de a kárenyhítés az mondjuk azt jelentené, hogy ég a ház, akkor neked locsolnod illik, és akkor nem mondják azt, hogy mért áztattad el az alattad lakót, mert kárenyhítettél. Sőt, ha nem locsolod, akkor te vagy a hunyó. A jelen helyzetben tökmindegy, hogy aludtál vagy nem voltál otthon. (hmm. mi lett volna a második esetben?)

 

A tűzkár c. definició  koromszennyeződés c. bekezdését  nem is értem, mi lehet az, ami nem a  tényleges tűzkár következményeként kormolódik. De majd világosíts fel:))


 

Előzmény: krumplishal (22)
krumplishal Creative Commons License 2005.01.02 0 0 22

Köszi a reagálást, olvasgatok, olvasgatok:)

 

 

 

VI. BIZTOSÍTÁSI ESEMÉNYEK
Jelen szerződés alapján a biztosító csak az alább felsorolt biztosítási események által közvetlenül okozott károkat téríti meg.
Nem téríti meg a biztosító a következményi károkat, továbbá azokat a károkat, amelyek háborúval, polgárháborúval, belső zavargással, lázadással, terrorcselekménnyel, illetve nukleáris energia károsító hatásával összefüggésben következnek be.

A.) A vagyonbiztosítás alapbiztosítási eseményei
1. Tűz: a jelen feltételek szempontjából tűznek minősül a terjedőképes, öntápláló lánggal való égés, izzás folyamata.
tűz biztosítási esemény kapcsán a biztosító nem téríti meg:
• a rendeltetésüknél fogva tűznek, lángnak, hőhatásnak kitett vagyontárgyakban, továbbá az elektromos vezetékekben,
berendezésekben készülékekben, gépekben keletkező tűzkárokat, ha a tűz más tárgyakra nem terjedt tovább,
az öngyulladt, erjedt és befülledt anyagokban keletkezett tűzkárokat, a pörkölődés, hő hatására történő szín- vagy
lakváltozás, füst- vagy koromszennyeződés formájában keletkező károkat, ha azok nem tényleges tűzkár következményei,
• a tűzkárokat, ha az a kockázatviselés helyén "A" vagy "B" tűzveszélyességi osztály szerint tűzveszélyesnek, illetve
robbanásveszélyesnek minősülő anyagokat nem háztartási mértékben vagy jelleggel használnak fel, tárolnak, és a
kár ezzel összefüggésben következik be.

 

 

 

VIII. A BIZTOSÍTÓ MENTESÜLÉSE

1. Mentesül a biztosító szolgáltatási kötelezettsége alól, amennyiben bizonyítja, hogy a kárt a biztosított, illetőleg a szerződő, vagy a velük közös háztartásban élő hozzátartozójuk, a biztosítottnak a vagyontárgy kezelésével megbízott alkalmazottja, megbízottja, tagja vagy szerve
• jogellenes szándékos, vagy súlyosan gondatlan magatartása okozta,
kármegelőzési kötelezettségének szándékos, vagy súlyosan gondatlan elmulasztásából, vagy azzal összefüggésben
keletkezett,
• a feltételekben és a szerződés mellékleteiben előírt biztonsági előírásokat nem tartotta be, vagy
• kárenyhítési kötelezettségének nem tett eleget.

 

 

Akkor a kérdéseim:

 

Mi az a következményi kár?

 

Füst- vagy koromszennyeződés formájában keletkező károkat, ha azok nem tényleges tűzkár következményei, nem térítik meg. Hogyhogy tenyleges tűzkár? Ez mit takar?

 

A biztosíó mentesül szolgaltatasi kotelezettsege alol, ha bizonyítja, hogy a kárt a biztosított, illetőleg a szerződő, vagy a velük közös háztartásban élő hozzátartozójuk, a biztosítottnak a vagyontárgy kezelésével megbízott alkalmazottja, megbízottja, tagja vagy szerve kármegelőzési kötelezettségének szándékos, vagy súlyosan gondatlan elmulasztásából, vagy azzal összefüggésben
keletkezett.


Ha az olajat a tűzön hagyom, és elnyom az álom, az minek számít?

 

Ejj, ejj, remélem jól sül el a dolog..

 

No, köszi mégegyszer.

 

Előzmény: Waratah (21)
Waratah Creative Commons License 2005.01.02 0 0 21

1. Vedd elő a biztosításod feltételszövegét és OLVASS, mielőtt jő a kárszakértő.

2. Készülj fel rá, hogy esetleg "hajlandó" a kárösszeg magasabbra becslésére, némi rásegítéssel ;)

3. Lelkiekben készülj fel, ha mondjuk szemmel láthatóan 15 éve tapostad azt a padlószőnyeget, akkor nem fognak neked egy teljes újat megfinanszírozni (ugyanúgy, mintha egy 15 éves kocsit megtörnek, a kötelező nem fizeti az új alkatrészt)

4. Kérdezd meg, hogy ha takarítót hívsz ki, akkor annak fizetik-e a költségét.

Előzmény: krumplishal (20)
krumplishal Creative Commons License 2005.01.02 0 0 20

Sziasztok!

 

Az én esetem is hasonló sarq-éhoz. Reggel fél8kor feltettem az olajat a villanytűzhelyre, aztán kicsit ledőltem tévézni, amíg fel nem hevül eléggé, de elaludtam:( Mivel fáradt voltam, csak délután 2kor keltem fel. Elégett az olaj, tiszta korom volt minden, a falak, szőnyegek, ruhák, minden, és én is tiszta korom voltam. A járólap is kormos volt, utána látszott a lábnyomunk is:P

Az olaj a serpenyőből teljesen kiégett, amikor elzártam a villanytűzhelyet, izzott az edény alja, felette hatalmas koromfolt, ami szépen átterjedt az összes szomába, fürdőszobába, mindenhova.

 

Csak azt nem ertem, hogy nem keltünk fel(ketten voltunk a lakásban) időben. Ahogy felkeltünk, elmentünk dokihoz, vérnyomás, ekg, azd mondta, hogy minden rendben, nincs komolyabb bajunk(pedig olyan 5-6 órát voltunk füstben). Én csináltam volna vérvizsgálatot is, de ez nem ide tartozik.

 

Nem takarítottunk fel, csak pár ruhát mostam ki. Ja, a kérdésem: a biztosító vajon fizet-e, és mire fizet vajon, milyen károkra (pl korom, festés, padlószőnyeg is tiszta korom lett, ilyesmik...).

Ha minden igaz, holnap jön a tűzoltó, mert ugye nekik is be kell jelenteni, holnap után pedig a biztosítónak szólunk.

Ab-aegon családi biztosítás van a lakáson, alapbiztosítás, háztartási ingóságok, és felelősségbiztosítás.

 

Bocs, ha hosszú voltam, jó lenne, ha minél előbb választ kapnék, vagy javaslatot.

 

Köszi.

Waratah Creative Commons License 2004.07.25 0 0 18

nabazz, egy mondatban ennyi félregépelést, ... túl meleg van. NE takarítsatok.

Előzmény: Waratah (17)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!