Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.09.05 0 0 264

Ay akadályozásról: ő írta, hogz SPAM-olt, kérdés ezzeyl tényleg okozott-e jelentős fennakadást, vagy csak zavarta a rendszert, ill. a felhasználókat. Utóbbi esetben olyan kisbűncselekmény lenne: szabálysértés, ha van ilyen tényállás.

A IP címről: én sem tudom, mi a módja, és vajon a jogalkotó ezt akarta-e szankcionálni, de önmagában semmiképp nem. Gondolom szakértői kérdések ezek.

Előzmény: Törölt nick (263)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.05 0 0 262

Nyilván itt az a kérdés akadályozott-e valamit.

Ha igen, akkor még mindig az a kérdés megvalósul-e  büntető tényállás IP cím hamisítással.

Előzmény: Törölt nick (261)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.05 0 0 260

Nos hát a kérdés, az, hogy van-e valamilyen bizonyíték  (akár pl. technikai) arra nézve, hogy a személyes adataidat közzétették.

A bűncselemény szerintem sem nagyon áll meg. Amit rádhúzhatnának esetleg, de ezen szakasz kommentárját nem ismerem:

(2) Aki

a) számítástechnikai rendszerben tárolt, feldolgozott, kezelt vagy továbbított adatot jogosulatlanul megváltoztat, töröl vagy hozzáférhetetlenné tesz,

b) adat bevitelével, továbbításával, megváltoztatásával, törlésével, illetőleg egyéb művelet végzésével a számítástechnikai rendszer működését jogosulatlanul akadályozza, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

Te ezt írod:

ami alatt azt értem, hogy hamis IP címmel és hamis adatokkal regisztráltam újabb és újabb neveken, és ámokfutásokba kezdtem

Ugyan nem tudom, hogy működik a hamis IP cím, de érdekes.

Kérdés jogolsulatlan-e, ill. ez akadályozás-e. Szerintem ezzel fognak próbálkozni, de nem sok sikerrel.

Előzmény: Törölt nick (257)
Modestinvs Creative Commons License 2006.09.04 0 0 258

Aludj nyugodtan. Nem nagyon látszik itt bűncselekmény. Hacsak rágalmazást, becsületsértést nem követtél el - de az meg tapasztalataim szerint ilyen fórumokban kölcsönös szokott lenni.

Viszont a személyiségi jogaidat alaposan megsértették.

Előzmény: Törölt nick (257)
maxted Creative Commons License 2006.09.01 0 0 256
erre most mit mondjak?!Azt hittem hogy az index nem tizeneves taknyosokkal van tele.De kurvara nem fake oke
Modestinvs Creative Commons License 2006.09.01 0 0 255
Fake - vagy hogy mondják ezt újlatinul.
Előzmény: maxted (254)
maxted Creative Commons License 2006.09.01 0 0 254

Udvozlom!

Termeszetesen aldozat vagyok.Idos szuleimhez is igy tortek be mint ahogy par sorral lentebb irtam.A rendorseg..........nyomot nem talaltak.

3 hete voltam elbeszelgetesen az orson erre mondja a nyomozo hogy nem tudnak jarorozni kvazi megakadalyozni sem hogy ujjabb buncselekmeny tortenjen.

Mostanra egyebkent kezd osszeallni a kep hogy kik csinaltak.De a helyi rendorseg nem csinal semmit.Hogy lehetne vegre felszamolni ezt a bunbandat?

Jo-jo mondjak hogy nincs konkret bizonyitek de akkor miert nem szallnak rajuk apehestol,nyomozostol,penzugyorostol kezdve hogy talaljanak mar vegre vmit es lesitteljek ezeket.

Akaratlanul is ugy tunik mintha osszejatszananak.Es szemet hugynak a dolog felett.

Reggel meg kimennek helyszinelni es halalos nyugalommal tavoznak:"Nincs nyom"

elore is koszonom!!

Az ugyeszsegre hogy menjek?Ott hogy bizonyitsam hogy a rendor azt mondta hogy nem tudnak semmit csinalni?Vagy hisznek majd nekem es kiszallnak a megyeiektol?A telefontanunak sem latom ertelmet ebben az esetben mert ugyanezeket a trogereket kuldenek ki.

Előzmény: bíróbosszantó (248)
satellite five Creative Commons License 2006.08.31 0 0 253
No igen. Ezért is jó irány, hogy kezd az ügyészség és a bíróság nyitni a sajtó felé. Nem egyoldalú a tájékoztatás. ( védő és vádlott ) Előfordul már elvéteve, hogy bíró, ügyész elmondja egy műsorban,  újságcikkben a döntés indokolását. A gond az, hogy még mindig óriási a bizalmatlanság a sajtó irányában, a másik, hogy néha a szóvivő akit elküldenek sincs a helyzet magaslatán. Szegény Borbély Zoltánt, a Legfü szóvivőjét ( nem akarom bántani ) néha úgy sarokba szorítják, hogy rossz nézni.
Előzmény: Modestinvs (252)
Modestinvs Creative Commons License 2006.08.31 0 0 252
Mint tudjuk, a börtönök ártatlanul elítéltekkel vannak tele, Már ha magukat a beuatltakat kérdezed...
Előzmény: satellite five (251)
satellite five Creative Commons License 2006.08.31 0 0 251
Bocs, hogy megkérdezem, de hány nyomozati iratot olvastál el a Tánczos ügyben, vagy az Erdélyi Nándor ügyben ? Vagy marad tájékozódási pontnak a könnyes interjú Tánczossal, meg a Blikk oknyomozó riportjai ?
Előzmény: bíróbosszantó (250)
bíróbosszantó Creative Commons License 2006.08.31 0 0 250

Magyarországon bárkit,bármiért elítélhetnek - nem szükséges hozzá, hogy bő kövesse el a bűncselekményt-

Nézd meg közelebbről Erdélyi Nándor ügyét (őt a bolti sorozatgyilkossággal vádolták)

Ott is hasonló módszert alkalmaztak. Az egyik helyszínről begyűjtött üvegszilánkot kiküldték az FBI-nak roncsolásos vizsgálatra....

"Természetesen" sértett és gyanusított ruháit egy zsákban kell szállítani....

Ez van.   "Európa"   "Jogállam"                                 Üdv         P.

Előzmény: Törölt nick (198)
Modestinvs Creative Commons License 2006.08.25 0 0 249
Több mint egy hónapja kérdezte, azóta már lekéste az összes jogorvoslati határidőt.
bíróbosszantó Creative Commons License 2006.08.25 0 0 248

T.maxted!

Egy kicsit, ha bővebben írnál az ügyről.Így nehéz hozzászólni.

Milyen szereped van az ügyben?

Sértett vagy, esetleg gyanusított(vádlott)

Üdv           P.

Előzmény: maxted (238)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.24 0 0 247

A kérdésem a következő: tudtok-e az adatvédelmi törvény vagy alkotmány alapján olyan valamit mondani, ami alapján kifogást lehet emelni az ellen, hogy elvigyék azon ügyfeleim személyes adatait egy ilyen típusú eljárásban, akik nálam vásároltak

Az ügyészségen panaszt tehet (vagy akár a rendőrségen). De ez egy természtes és ésszerű nyomozati cselekmény. A rendőrség jelen esetben okkal, törvényi felhatalmazás alapján kezeli ezeket az adatokat, és nem mondjuk azért, hogy marketinre használja. Szép is lenne ha már semikor nem lehetne adatot kezelni, akkor mégis hogy derítsék fel a bűncselekményeket?:) Amerikában még ennyi adatvédelem sincs. De ha mégsem érzed jogszerűnek tedd meg a panaszt.

Ami még érdekes a dologban:

http://abiweb.obh.hu/abi/index.php?menu=13&iid=9213

ajánlom minden kereskedő és vásárló figyelmébe.

Szal ha az ügyfeleim, meg én sem tudtam a fenti joghézagról, utólag tudok-e valahogyan ebbe kapaszkodni?  

Az, hogy nem tudsz valamiről, az egy dolog. Mégis ennek mi köze az ügyhöz???

Legfeljebb az, hogy nem adtál számlát mert nem járultak hozzá az adatkezeléshez. De ez nem joghézag az Alkotmánbíróság majd dönt vagy döntött, hogy alkotmányellenes-e a nevezett rendelkezés. De ettől még ennek semmi köze a szerzői jogok megsértéséhez, majd ez akkor lesz kérdés, ha tudni lehet, hogy milyen bűncselekmények miatt emelnek vádat.

Előzmény: Bet-C (243)
r0t0 Creative Commons License 2006.08.23 0 0 245
Amúgy jó nagy marha volt aki a saját nevére vásárolt illegál telepített windózeres pct..
r0t0 Creative Commons License 2006.08.23 0 0 244
A számlákon szereplő neveket, címeket természetesen jogukban áll felhasználni a nyomozásban... Az, hogy magánszemély a gyanúsított, még semmit nem jelent, függ a társaság jogi státuszától is. Ennyit olvasva az ügyről kb. nulla eséllyel lehet az adatvédelmi törvény mögé bújni.
Bet-C Creative Commons License 2006.08.22 0 0 243
Sziasztok!

Szeretném ha valaki véleményt mondana az alábbi dologról. Megprópálok rövid és lényegre törő lenni.

A következőkben kérném a segítséget:
Informatikai kisvállalkozás vagyunk. Kb 2 hónapja volt egy Microsoftos próbavásárlásunk, amin "kikerült" nem legális MS op. rendszer. Két óra múlva itt voltak a zsandárok és házkutatási paranccsal lefoglalták a bent lévő lemezeket, amelyek alapján (szakértőhöz kerülve) megállapít került a kárérték.

A lényeg, hogy megindult az eljárás, és most ki akarják deríteni, hogy hány konfigurációra telepítettünk illegális oprendszert. Mivel az eladott konfigurációkról semmiféle nyilvántartást nem vezettünk, elvitték az összes kimenő számlákat rajta a vevők adatival. Szakértőt rendeltek ki, aki majd megállapítja, hogy a számlán lévők közül ki vásárolt konfigurációt (illetve, hogy mi számít konfignak) hogy majd őket jól megházkutatják, mert nekik biztos felraktunk illegális oprsz-t.

A kérdésem a következő: tudtok-e az adatvédelmi törvény vagy alkotmány alapján olyan valamit mondani, ami alapján kifogást lehet emelni az ellen, hogy elvigyék azon ügyfeleim személyes adatait egy ilyen típusú eljárásban, akik nálam vásároltak?

Milyen határozat szükséges ehhez (elég a zsandárok álta kiállított, vagy ügyészi, esetleg bírósági szükséges)? Illetve ha az üv. Mint magánszemély a gyanusított, akkor a társaságnál nem inkább adatkérés kellett volna a házkutatás helyett?

Ami még érdekes a dologban:

http://abiweb.obh.hu/abi/index.php?menu=13&iid=9213

ajánlom minden kereskedő és vásárló figyelmébe.

Szal ha az ügyfeleim, meg én sem tudtam a fenti joghézagról, utólag tudok-e valahogyan ebbe kapaszkodni?

Minden véleményt, hozzászólást ide vonatkozó jogi passzust szívesen veszek!

Ha valaki szeretne privát üzenetet a phaleur@mailbox.hu legyen a kapcsolat.

SOS!

Köszönöm: Bet-C

világitóbogár Creative Commons License 2006.08.05 0 0 242

Ez engem is érdekelne. Attól tartok, hogy a " jó Istennél ", máshol nem nagyon
van értelme ebben az országban, mert olyan nagy a korrupció .
jogcsűrő Creative Commons License 2006.08.04 0 0 241
Asszem az ügyészséghez. Az ügyészség közreműködik, hogy a Magyar Köztársaságban minden állampolgár és (állami) szervezet megtartsa a rá vonatkozó jogszabályokat. Vagyis ügyel a törvényesség betartására. De a helyedben nem lennék túl optimista. Általában nem érdekli őket a dolog, ilyen világ van. Föntről bűzlik lefele. A Postabank ügyben is hogy ügyelt. Csak látszólag tűnt el az a néhány milliárdocska :)))
jogcsűrő Creative Commons License 2006.08.04 0 0 240
A válasz engem is érdekelne...
maxted Creative Commons License 2006.08.03 0 0 239
Szoljon mar hozza vki!!!
maxted Creative Commons License 2006.07.30 0 0 238

Ezt más topicban akartam megkérdezni előbb.

Kinél lehet panaszt tenni a helyi rendőrökre mert nem hajlandók nyomozni.

Volt egy tanu akit meg kellett volna hallgatniuk,jegyzőkönyvezniük de (boccs de) basztak.Így nem is szerepelt a bíróságon hivatalosan.

Megyei kapitányságnak nem írok mert ott is ugyanolyan trógerek vannak.

Szóval kinél lehet panaszt tenni hogy végre a nyakukra lépjenek.

előre is köszönöm

maxted Creative Commons License 2006.07.30 0 0 237

Tisztelt Petzuline!

Egy kisvárosban élek.Néhány évvel ezelőtt nagyon sok betörés volt a városban.

Aztán sokan riasztót szereltettek és vége lett egy időre.

De mostanában módszert váltottak ezek a sz*rháziak.Este mennek olyankor amikor otthon alszik a család.Egy ismerős fegyverrel ment rájuk amikor észrevette hogy bent van vki.A dologból aztán az lett hogy meghalt ez egyik.Mosz bíróságra jár és félő nem ússza meg felfüggesztettel.

1.:nem kellene vmilyen új büntetőjogi kategóriát bevezetni a lopás-rablashoz hasonlóan.

2.:hogyan intézhetem el törvényesen ha bent van a házban?

Szereltethetek puskát az ajtó elé ami nitásra lő?Ez kevésbé rosszabb mintha saját kezűleg lövöm le?

vélaszát előre is köszönöm

attila_77 Creative Commons License 2006.06.05 0 0 236

T.Petyulino!

Koszonom az infot,sokmindent nem ertek ,de kepzeld ma,vagy tegnap levetek a listarol.Remelem nem csak az internetrol:)

Azt hiszem most kell egy ugyved aki megmondja pontossan mit kell tenem.

Koszonom a segitseget!!!

Udv Attila!!!

Petyulino Creative Commons License 2006.06.04 0 0 235

Btk. 33. § (1) A büntethetőség elévül

a) 4 olyan bűntett esetén, amely életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető, húsz év;

b) egyéb bűncselekmény esetén a büntetési tétel felső határának megfelelő idő, de legalább három év

elteltével.

34. § Az elévülés határidejének kezdő napja

a) befejezett bűncselekmény esetén az a nap, amikor a törvényi tényállás megvalósul,

b) kísérlet és előkészület esetén az a nap, amikor az ezeket megvalósító cselekmény véget ér,

c) olyan bűncselekmény esetén, amely kizárólag kötelesség teljesítésének elmulasztásával valósul meg, az a nap, amikor az elkövető még a büntető törvényben megállapított következmény nélkül eleget tehetne kötelességének,

d) olyan bűncselekmény esetén, amely jogellenes állapot fenntartásában áll, az a nap, amikor ez az állapot megszűnik.

35. § (1) Az elévülést félbeszakítja a büntető ügyekben eljáró hatóságoknak az elkövető ellen a bűncselekmény miatt foganatosított büntetőeljárási cselekménye. A félbeszakítás napján az elévülés határideje ismét elkezdődik.

Az én meglátásom szerint te sikasztás bűntettét valósítottad meg (Btk. 317.) hiszen sajátodként rendelkeztél a rád bízott idegen dologgal. Ha jól értem, az autó értéke 700.000 + 1.500.000 = 2.200.000 Ft., ez büntetőjogilag a "jelentős érték" kategóriába esik.

Ismét idézek a Btk.-ból: "A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a sikkasztást jelentős értékre követik el."

Nos, hirtelen ennyi jutott eszembe, hozzátéve még, hogy nem vagyok végzett jogász, csupán joghallgató, szóval előfordulhat, hogy rosszul ítélem meg a helyzetet.

Előzmény: attila_77 (234)
attila_77 Creative Commons License 2006.05.30 0 0 234

Sziasztok!                               

Udv mindenkinek!

Segitsegre lenne szuksegem,ill.informaciora.

Nem tudom ,hol kezdjem ezert mindjart a kozepebe vagok!

1999.06.an vettem egy autot reszletre 30%befizetessel,ami kb 700 000eft volt,kb meg 1 500 000ft  tartoztam ,volt egy lehetosegem Kanadaba jonni amit persze nem hagytam volna ki.Az autotol persze meg akkartam szabadulni,egy ficko 900 000eft ajanlott erte es teljes hitelatvalalast,amit persze irasba is foglaltunk.Persze tisztaba vagyok vele hogy nem adhatam vola el az autot,de megtetem amibe 100%hibas is vagyok.(buncselekmenyt kovetem el) Ahogy halotam ez a ficko a vevom is megszabadult tole ,de o teljes aron adta el meg a rakovetkezo honnapban.Persze az auto le is lett foglalva,elenem meg orszagos korozest adtak ki.NEM vagyok egy artatlan barany buntetve is voltam mar(fiatalkorukent).Most eltelt 7ev,meg mindig a korozesi listan vagyok 1999.10.ota senki nem kereset az otthoni cimemen.

Meg mindig Kanadaban elek 29 eves leszek 2 eve allampolgar vagyok.A KERDESEM az lenne mikor mehetek haza?Mikor evul ez el?Egyeltalan elevul??Mit tehetek most??

Minden segitseget elore is koszonok!

Udv Attila!

baj.van Creative Commons License 2006.04.18 0 0 232

Egy "apróság": az adásvételünk 2002 őszén volt. Mintha azt olvastam volna, hogy a közokiratkamisítás 3 év után elévül.  Vajon akkor miért nyomoznak? Vagy elkezdték még az elévülés előtt és akkor be is fejezik?

Előzmény: Törölt nick (228)
Igneous Creative Commons License 2006.04.18 0 0 231
A közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről szóló 175/2003. (X. 28.) Korm. rendeletet nézd meg, az alapján sztem nincs igaza az ismerősödnek.
Előzmény: Lestat, the vampire (230)
Lestat, the vampire Creative Commons License 2006.04.18 0 0 230

Jó napot mindenkinek!

Öszintén szólva járatlan vagyok a jog területein, főleg a bűntetőjogban,

de érdekel egy bizonyos dolog.

Egy ismerősömmel beszélgettünk a hatóságilag tiltott fegyvernek minősített tárgyakról és egy dologban határozottan ellentétes véleményen vagyunk.

Azt állítja, hogy a "viperát" teljesen legális árusítani a boltokban és birtoklása se von eljárást vagy nagy büntetést maga után.

Valaki reagáljon erre!

baj.van Creative Commons License 2006.04.11 0 0 229

Tudomásul vettem, hogy mivel vádolnak és azt vallottam, amit le is írtam az előbb. Szerintem az nem terhelő számomra.

Bevittek volna a málnásba ezzel?

Előzmény: Törölt nick (228)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!