Keresés

Részletes keresés

jim32 Creative Commons License 2006.02.26 0 0 1534
Gyönyörű, minden sora szíven üt.
Csak én már másfél éve érzem ugyan ezt...
Előzmény: tyutyus (1533)
tyutyus Creative Commons License 2006.02.26 0 0 1533
Soha nem tehetem már a magamévá, hiába vágyom, hiába kívánom, hiába bámulom, mikor más ezt megteszi. Enyém az örök hiány. A gyász. A nélkülözés.

Tudom, én döntöttem így, de mégis. Éppen ma egy éve, hogy lemondtam róla.

Már nem nyúlok érte önfeledten heverészés, olvasás közben. Egy ital édes mámorában nem simíthatom végig karcsú testét gondtalan bódulattal. Nyáron, ha felérek a hegytetőre, sosem ismételhetem már a zsigeri mozdulatot. A gondolatok erdejében nem fogja a kezem. Nem vezet, nem pörget, nem sarkall, nem segít, nem vigasztal többé.

Hosszú időbe telt, míg megkedveltem. Soha nem csalódtam benne, mindig a kedvemre tett. Jókedvemet tüzelte, kreatív ötletekre serkentett, stimulált a nehéz napokon. Pár év múltán már nélkülözhetetlennek mutatkozott.

Nem szabadulhatok. Köt, csábít, vonz ma is. Akkora szenvedéllyel kapcsolódtunk egymáshoz hosszú évtizedekig, hogy sokáig fel sem vetődött a kérdés, milyen lehet nélküle az élet. Hűséges társam volt jóban, rosszban.

Emlékét, hiányát örökre magamban hordozom.

hannika Creative Commons License 2006.02.17 0 0 1531
:o)
Előzmény: Snakeins (1530)
Snakeins Creative Commons License 2006.02.17 0 0 1530
Mondom: drabál vagy.
Abajgasson téged a barlangi medve, ahhoz mész alkatban.
Előzmény: hannika (1529)
hannika Creative Commons License 2006.02.17 0 0 1529
hiába nevetsz, nagy a hasam. majd megmutatom.
Előzmény: freyya (1528)
freyya Creative Commons License 2006.02.17 0 0 1528
Mid?:))
Előzmény: hannika (1527)
hannika Creative Commons License 2006.02.17 0 0 1527
de, van bikinim, de abban látszik a nagy pocakom.
Előzmény: freyya (1526)
freyya Creative Commons License 2006.02.16 0 0 1526
Bikinid sincs? Én az egész nyarat abban töltöm, és télen uszodába is abban szoktam menni.
Előzmény: hannika (1520)
Snakeins Creative Commons License 2006.02.15 0 0 1524
Mitha csak a Galla Miki szülte volna :-)

Magdinak itt:
A héten sajnos nem tudok dolgozni :-(
Előzmény: jim32 (1523)
jim32 Creative Commons License 2006.02.15 0 0 1523
Jó reggelt mindenkinek!!!
Magdi60 Creative Commons License 2006.02.14 0 0 1522

Jó, lehet, nem tudom. Én még sosem kaptam el semmit. (De pont a kólit le kell nyelni ahhoz, hogy ártson.)

Előzmény: BAZS (1521)
BAZS Creative Commons License 2006.02.14 0 0 1521

Nagyon sokféle baktérium van... Általánossgban ilyet nem lehet kijelenteni. Mert sajna nem így van...  Bizonyos bacis kísérleteknél pl. autóklávban főzik halálra őket... Annak 120 fok a hőmérséklete.

Egy koli simán szaporodik még 60-80 fokban is... ezt már egy véletlenül rosszul beállított hőmérővel sikerült kipróbálni. :-(

Előzmény: Magdi60 (1519)
hannika Creative Commons License 2006.02.14 0 0 1520

nekem a szemem, akár a sasé, de ez annyira apró, hogy belekönnyeztem...

a fürdőruhával nekem is gondom volt, mivel nekem sincs. illetve előbányásztam egy tizeniksz éves rikító rózsaszín, cicinél fűzős úszódresszt, ami elég kicsi volt, szorított itt  is, ott is, lelapította a mellemet. vagy vennem kell egy úszódresszt, vagy keresni a közelben egy nudista uszodát.

Előzmény: BAZS (1517)
Magdi60 Creative Commons License 2006.02.14 0 0 1519
Szia! Én gyerekkoromtól ide járok, nekem meg így természetes, ahogy van. Én is itt tanultam meg úszni, aztán később a kisfiam is. A szaunába egy külön törölközővel megyek mindig, amire ülök, de még sosem undorodtam, hisz a 70 feletti hőfokban szerintem nem marad meg egy baktérium, vírus sem. Voltam már más uszodákban, fürdőkben, de a Széchényihez egy sem ér fel az én szememben. Igaz, én csak úszom, meg szaunázom. Mikor a szauna után az úszómedencében kinyújtózom, libegek, alul meg villóznak a fények a hullámok által a kövön (úszószemüvegben), csodálatos nyugalom száll meg.
Előzmény: BAZS (1518)
BAZS Creative Commons License 2006.02.14 0 0 1518

Az igen... Sárvár az szuper. :-) Ott ügyelnek a szauna kultúrált használatához.

Ami nem tetszett a Széchenyiben, az a  következő beszámolómban olvasható:

... nagyon fogom utalni az olyan helyeket, mint a tegnapi szauna...

Evaval furdoruha nelkul, de torolkozbe csavarva vonultunk be a

szanuba. Mert puceran nem lehet. Korulottunk csupa firdoruhas volt,  de

egyikuk se ult torolkozon... csak a padon, a sajat vizben tocsogo

furdonadragjaban, furdoruhajaban... Remes latvany volt.

Mikor meglattam oket... ketsegbeestem...  Ahogy ketten bementunk nem is volt egymas melletti hely... erre az egyik noci, odebb ul, hogy elferjunk... de maga alatt hagyva a tocsat, amire en nem kivantam ulni  a szaraz es tiszta torolkozommel...

Szoval inkabb felmasztam a legfelso fokra, ott nem ult senki epp s ha ult

is elottem mar vki, megszaradtak a nyomai...

Katasztrofa volt ez a latvany, az eddigi szep szauanas elmenyeimhez,

melyeket vagy szauna komplexumokban szereztem, vagy naturistak

altal berelt helyeken... mind megdoltek egy perc alatt, hogy nalunk ez

van. Ez a szauna kultura. :-(( Hagyomanyorzoen, furdoruhaban. :-((

Előzmény: Törölt nick (1506)
BAZS Creative Commons License 2006.02.14 0 0 1517
Sziasztok,

tegnapi sztorim, jellemzo ram... :-)

Evabellaval elhataroztuk, elmegyunk a Szechenyi furdobe. Mar masok is javasoltak latogassak el ide, szuper egy hely stb. Vagy akar a Rudasba... Meg nem tettem le, hogy ne nezzem meg, mi is van ott a noknek:-)

Bar en nem vagyok egy nagy uszobajnok, a melegvizes ucsorgest sem szeretem... de a szauna es a felujitott furdo azert kivancsiva tett. Evamint rutinos furdozo es uszo is jo partner volt ehhez, sot gyakorilatogato reven szakmai segitseget is kaptunk az ottani vezetotol, aki igerte vegigkalauzol a furdoben. Akar csak ugy utcai ruhaban, papucsban.

...de hat en keszultem, hoztam paucsot es torolkozot, bar csabito volt az ajanlat, hogy akkor "hivatalbol" ingyen bemehetek... :-) de ha mar ott  vagyok, gondoltam az itteni nem olcso belepojegy sem vag foldhoz 1x, inkabb leszek vendeg es levetkozom, kiprobalom a medenceket is. Aztan mehetunk szetnezni is elotte. A bemutatot azert nem hagynam ki. :-)

1300 Ft-ert megvaltottuk a legrovidebb idotartamu jegyet es bementunk.

De csak az oltozoig.. ott egy kicsit elbizonytalanodtam, mitevo legyek mert ugyan hoztam papucsot es torolkozot... de furdoruhat azt nem. Nekem ez valahogy annyira idegen volt... van ugyan, de valahogy nem rogzult bennem odahaza, hogy ha Evaval megyek, ezt is becsomagoljam, mivel eddig sosem kellett, mindig nudi helyen furdoztem vele, meg amugy is... szanazni jovunk... oda meg ugy sem kell... meg a vetkozesnel sem jutott eszembe...

Csak amikor radobbentem arra, hogy OK, a szauna az pucer dolog lesz (gondoltam en az eddigi tapasztalataim szerint) ... de medencebe hogy is megyek en bele? Mikor ott masok is usznak es aztatjak magukat furdoruhaban? Azt nudi helyem sem szivesen teszem, hisz a vegyes hely nem az en vilagom.

Haaat... nagy derultseg volt, amikor torolkozobe csavarba odallitottam a szemelyzethez, a fonok pasi mar ott vart, hogy vegigvezessen bennunket es en meg mondom, van egy kis problemam, mert en naturista vagyok, de annyira, hogy elfelejtettem a furdoruhamat magammal hozni, mert igen ritkan jovok ilyen helyre. Tobben viccelodtek az uszomesterek kozott, hogy nyugodtan menjek csak, oket nem zavarja... Viszont azert megkerdeztem, hogy a szauna ugye az hasznalhato furdoruha nelkul is, mert akkor max. megsem medencezek terdtol felfele... :-) (szvsz orokre megjegyeztek a hulyesegemet...)

(Kozben eszembe is jutott Rodrigez levele, hogy ha  a vizbe is bemegyek torolkozobe, mit szolnanak... van-e ott listas talan es meghiv egy knedlire az uszi utan...-))

Egy szonak is szaz a vege, amikor megtudtam, hogy a szauna is HAGYOMANYOKAT orizve (igy mondta a fonok)  ruhas, kenytelen voltam berelni egy furdoruhat a helyszinen.

Biztos nagyon csinos is voltam benne :-)), tobben ramkoszontek es ismerkedni probaltak a vizben :-)) mert mig Eva rotta a koroket a kinti uszomedenceben egyedul maradtam.

Az elmenyfurdoben "bohockodtam" magamban es ugraltam a felbugyogo habokban es siklottam a gyorsfolyo menetekben, elveztem a szabad eg alatti termalviz finomsagait... Nem voltunk sokan, tan 10-20 emberke medencenkent... foleg kulfoldi szavak...

Keso este volt, az ellegans furdo kupolai kozott a furdoruha rossz erzeset is feledtem ahogy gozolgott a sotetben a fustkent felszallo vizpara... Nagyon jol es felszabadultnak ereztem magam. Olyan egerszaloki feelingem volt.

Nagyon erdekes es szep elmeny a kinti furdozes ilyenkor telen... hisz annyira hideg volt, hogy az oszlopokon megfagyott a viz, fenyesen csillogott ahogy ravilagitott az udvari lampa nemelyike... En meg a vizben es a sotetben akar firdoruha nelkul elvezhettem volna a teljes szepseget es varazsat amit egy ilyen furdo a naturistaknak nyujt(hatna), de egyelore ez csak alom, de par percig ugy hatott ram, mintha valosag volna.

Udv

Rozsa

BAZS Creative Commons License 2006.02.14 0 0 1513

Nemrégiben én is ott jártam... január végén és valóban fantasztikus volt, bizonyos szempontból. A hó, a hideg és a termálvíz...

A NaturListán írtam is róla, idemásolom nektek, én hogy éltem meg, mert nekem ez volt első kalandom a Széchenyi fürdőben, és örök emlék. :-)

Sziasztok,

UdvRozsa</P>

Előzmény: hannika (1489)
Magdi60 Creative Commons License 2006.02.09 0 0 1509
Köszi, de a Széchenyi úszással-szaunázással oda-vissza 4 óra.
Előzmény: Törölt nick (1506)
Magdi60 Creative Commons License 2006.02.09 0 0 1505
Hihi: ez jó lett volna a feladványokba... - tuti nem jövünk rá...
Előzmény: jim32 (1504)
jim32 Creative Commons License 2006.02.09 0 0 1504
Tudtátok, ha a "mama" szó betűi közül egyet elvesztek, hármat pedig megváltoztattok, akkor azt kapjátok, hogy: "sör"? Csodálatos, ugye?
Snakeins Creative Commons License 2006.02.09 0 0 1503
Kellemes lehet.
Tényleg ki kellene próbálnom.
Előzmény: Magdi60 (1502)
Magdi60 Creative Commons License 2006.02.09 0 0 1502
Gyógyfürdő, uszoda. Európában a legnagyobb. Az úszómedence 50 m-es, 28 fokos, kellemes. A belépőjeggyel mindenhova be lehet menni, két hatalmas 70 fokos száraz szauna, két gőz, ami ugyan csak 50 fokos, de mégis sokkal forróbbnak érezni, meg hőlégkamra, de az semmi. Forróvizes medence a szabadban, meg bent az épületben egy csomó medence.
(Én idén kezdtem újra járni, 15 év után.)
Előzmény: Snakeins (1499)
Magdi60 Creative Commons License 2006.02.09 0 0 1501
Én abban a medencében még nem is voltam, csak régen, amikor még gyerekmedence volt, nem élménymedence.
Előzmény: hannika (1500)
hannika Creative Commons License 2006.02.09 0 0 1500
nem kell úszni, sőt, nem is szabad, csak a sok közül az egyetlen arra kijelölt medencében. én is csak pancsikolni, dögönyölni mentem. az a fa**a, amikor az ember ráül egy nagy bugyborék fölé, és átjárja az egész testemet körbe nagy nyomással a víz, mint valami fincsi masszírozás.
Előzmény: Snakeins (1499)
Snakeins Creative Commons License 2006.02.09 0 0 1499
Aha, jó lenne.
uckve 1 évezrde nem úsztam rendeset.

Az gyógyfűrdő?
Elaggott izületeimnek is tán jót tenne.
Előzmény: hannika (1498)
hannika Creative Commons License 2006.02.09 0 0 1498
és fürödni jössz-e? képzeld, milyen állat jó: mész a hóban a medencéhez, hihetetlen élmény :) bent meg pezseg a víz, dögönyöz; nagyon jót tett a lapocámnak.
Előzmény: Snakeins (1497)
Snakeins Creative Commons License 2006.02.09 0 0 1497
Ezt nem értem.
Úgy értem, technikailag nem értem.
Nem lehet, hogy csak ki kellene lépned (Az Index Fórumról) és újra vissza?
Előzmény: Törölt nick (1493)
hannika Creative Commons License 2006.02.09 0 0 1496
biztos valami technikai gebasz
Előzmény: Törölt nick (1493)
hannika Creative Commons License 2006.02.09 0 0 1495
van ott szauna is, de azt most bizonyos okok miatt nem kockáztattam meg.
Előzmény: Magdi60 (1494)
Magdi60 Creative Commons License 2006.02.09 0 0 1494
Egy szaunás pagonytaliban én is benne lennék!
Előzmény: hannika (1492)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!