Keresés

Részletes keresés

caixa Creative Commons License 2005.04.05 0 0 87

Nina - jó választás volt szerintem, nekem nagyon tetszik.

Az egyetemen van egy macedón évfolyamtársam, akit Nevenkának hívnak, a beceneve Nena. Nekem ez is visszhangzik a fejemben, és eszembe is jutott, hogy a szlávos nevek nem nagyon mennek, főleg mostanában. Pedig rendszerváltástól függetlenül van, akire nagyon illik az Iván név.

Nem szlávos, de eszembe jutott, hogy Eriknek, Rudolfnak, Zsoltnak, Róbertnek vagy Dénesnek nem neveznek most el gyereket? És a Nóra, Tímea, Natália, Gyöngyi, Cecília, Beáta, Beatrix is kiment a divatból? 

Előzmény: Boribon (85)
szanzaveronika Creative Commons License 2005.04.05 0 0 86
(Egy barátnőm két-három éves volt, mikor az édesanyja terhes lett a húgával, és megkérdezték őt is, hogy mi legyen a kistestvér neve. Ő meg csak kisfiúkkal szeretett játszani, és sorolta, hogy Zsoltika, Petike, stb. Az édesanyja meg kérdezte, hogy de ha kislány lesz? Barátnőm nem értette, csak sorolta tovább a Józsika-Pistikét, végül aztán leesett neki, hogy mire gondol az anyukája, és azt mondta, hogy ha kislány lesz, akkor legyen Marika néni. - Ez annyira aranyos, szerintem. :))) )
Előzmény: schgy (84)
Boribon Creative Commons License 2005.04.04 0 0 85

Nekem rengeteg nev tetszik, ezeket konnyu lenne sorolni, de a gyereknek nevet valasztani az mas teszta, azaz nehez ugy!!

Azt semmikeppen nem akartam, hogy olyan nevet kapjon a gyerek, amit mar visel valaki a csaladban vagy a kozelebbi barati korben. Marpedig nalunk oriasi a csalad (a szuk rokonsag kb. 80 ember), sok a barati kapcsolat is, igy aztan rengeteg kedvenc nev eleve kiesik.

Ezenkivul igyekeztunk olyan valasztani, ami konnyen kiejtheto -akar kulfoldon is-, ami hangulatilag, vagy hangzasilag illik a vezeteknevhez, ami esetleg egyedi, bar ez azert nem a legfontosabb szempont. Valamint en szeretem ha egy nevnek nincs sok trivialis becezett formaja, de hogy ez miert erdekes, azt nem tudnam megmagyarazni.

A lanyunk vegul Nina lett.

A fiunevunk Soma volt, bar akkor meg nem volt ennyire szem elott a Megasztar, most mar azt hiszem nem valasztanam ezt a nevet.

 

schgy Creative Commons License 2005.04.04 0 0 84
" ... Emmánál pedig Jakab találta ki a nevet, egy Gerald Durrell mesekönyvből :)))"
Ez úgy látszik a harmadik gyereknél így működik :-)
Nálunk egy Mátyás/Matvej és egy Antal/Anton után azért jött Olga, mert Matyi véleménye az összes felmerült névről az volt, hogy " .. igen ez is jó, de nem lehetne-e inkább Olga?"
schgy
Előzmény: Kriza (83)
Kriza Creative Commons License 2005.04.04 0 0 83
Szerinted én mennyire lepődtem meg, mikor anno 6 éve a 15 fős bébiúszáson 3 Jakabbal találkoztunk?!?! :))) Addig azt hittem, sikerült ritka nevet kitalálnunk. Mondjuk a cél nem az volt, csak nagyon megtetszett, de az első sokk után mikor a család és ismerősök magukhoz tértek, sorra jöttek a Jakabok mindenhonnan elő :)))
A Domonkosnál már tudtam, hogy kezdik felkapni, de ez volt az egyetlen, amiben meg tudtunk egyezni, nekem pl. a Vince is rettentően tetszett :))), meg a Berci, Emmánál pedig Jakab találta ki a nevet, egy Gerald Durrell mesekönyvből :)))
Előzmény: Arzénka (80)
Csakata Creative Commons License 2005.04.04 0 0 82

Most néztem, a helyi újság "megszülettek" rovatában csak péntek-szombaton született 2 Barna és 1 Barnabás.

Barnabást egyébként minden héten látok egyet-kettőt. Mostmár mindegy, nekünk van 10 év előnyünk, se a suliban, se a játszin nem futnak már össze:)

 

 

heady Creative Commons License 2005.04.03 0 0 81
Nem mondod, hogy a Vince is "divatnév" lesz!? Nem hittem volna, mert eddig egyet sem ismertem, bár itt a szomszéd utcában született most egy kisfiú, és még gondoltam is, milyen szép, ritka nevet kapott a baba.

Egyébként érdekes ez, mitől, miért lesz egy név bizonyos időszakban "felkapott". Most pl. a Grétát hallottam többektől, egyik barátnőm hamarosan születendő kislánya is Gréta lesz. Valahogy csak eszébe jut valakinek egy név, és másnak is megtetszik, és így terjedhet vajon?

Pipacsvirág, a mi lányunk /ha lány lesz/ lesz Mária :)
Előzmény: Arzénka (80)
Arzénka Creative Commons License 2005.04.03 0 0 80
Nekünk Vincénk van. Ez volt az a fiúnév, amiben nagyon gyorsan megegyeztünk, pedig akkor még Vince csak terv volt:) Úgy gondoltuk, hogy ne legyen gyakori neve a gyermekünknek, de nagy bánatomra kezd divatnév lenni. Szempont volt még nekem, hogy ne legyen becézhető (elég erőltetett a becézése, persze nagyszülői kísérletek vannak:)), valamint a név hangzásának legyen tekintélye. Amikor a gyermekágyas osztályon aláírtam a babacsomag átvételét, a gyermek neve rovatban három Vincét is felfedeztem, sőt már a kolléganőm is mondta, hogy nagyon megtetszett nekik ez a név, úgyhogy, ha fiúk lesz, akkor ezt kapja. Lehet, hogy ez is divatnév lesz, mint a Bence.
Kriza Creative Commons License 2005.04.03 0 0 79
Nekünk van egy Jakab Andrásunk, egy Domonkos Zoltánunk, aki Döme művésznévre hallgat, bemutatkozáskor közli, ő Domonkos Zoltán Döme, a vezetéknevet nem hajlandó használni, és egy háromhetes Emma Ilonánk. Ilona helyett majdnem Júlia lett, de a Dédi után, aki 87 éves és iszonyúan vágyott a 4 fiúdédunoka után egy kislányra, Ilona lett - a Dédi most duplán boldog :))) Amúgy nekem még tetszik is az Ilona... :))
Döby Creative Commons License 2005.04.03 0 0 78
Mi nem tudtuk, hogy mi lesz a gyerek. Lánynevünk volt, Gréta de fiúban nem tudtunk dönteni a Péter és Dávid között. Végül szülés előtt 1 nappal eldöntöttük, hogy Dávid lesz és az lett. A Gréta valamiért nagyon tetszik, szép, nőies de egyben vagány is. Dávid meg azért lett -mert bár a Péter mégjobban megy a vezetéknévhez- mert eddig akárhány Dávidot ismertem az mind szép és szimpi volt. :-))
Lovászi Creative Commons License 2005.04.03 0 0 77

Nálunk nem volt lista. Én csak a Dórát voltam hajlandó adni a születendő dednek, apja meg a Patríciát, mindketten régesrégi döntés alapján. Így lett Dóra Patrícia.

A fiunknál meg apa közölte, hogy a nagylánynál én döntöttem az első névről, most ő jön, így lett a Máté és a Rita. A második neveknek én a Sebestyént és a Ráchelt választottam. A Sebestyénen mindenki kiakadt, pedig tök szép a Máté Sebestyén, aztán apánknak jött a mentőötlete a Dániel. Így nagyon jó a hangzása a fiunk nevének, mert troheusz, torheusz, daktilusz :-)

A kicsilány nevét én találtam ki egyedül, a nagyok és apa csak rábólintottak. Ha fiú lenne, akkor Döme lenne, de nagylányunk elbújdosott volna, mert szerinte az egy gáááááz név :-)

Előzmény: seth1 (72)
Lovászi Creative Commons License 2005.04.03 0 0 76

Szép lányoknak, szép a nevük. Különösen a legkisebbnek :-)

 

Enyém gyerekek nevei: Dóri-Dani-Dalma. Barátnőm csak nemes egyszerűséggel így üdvözli őket: puszilom a három dét.

 

Rendesen Dóra Patrícia, Máté Dániel és Dalma Júlia a nevük.

Én egészen pici korom óta tudtam, ha lányom lesz, azt Dórának fogják hívni, és sötétbarna szeme, és fekete haja lesz. A Dóra és a szemszín bejött, de még mindig szőke :-)

 

A fiamnak én az Ákos Barnabás páros szerettem volna, de a vezetéknevünkhöz nem stimmelt, mert a-ra végződik. A Máté a Dóra miatt jött a képbe (ugyanaz a jelentésük), de a fiam annyira Dani volt az első perctől, hogy mégsem így hívjuk. (Nem is hallgat a Mátéra.) A picinek már direkt D-vel kezdődő nevet kerestünk, így lett Dalma. Külön mázli, hogy a korosztályukban egyik név sem gyakori, a kisebbeknél viszont igen.

 

Gyerekként a másik kedves lánynevem a Melinda volt, de már nem tetszik. A fiúnevek közül messze a Tamás meg az Attila volt/van és lesz a favorit, de ezek nem jöhettek szóba, mert a bátyám Tamás, a férjem Attila :-)

 

 

Előzmény: Dömdödöm. (61)
Pipacsvirág14 Creative Commons License 2005.04.03 0 0 75
VAn.
"Friss fiúnk" (by Goldi:) a Péter nevet kapta, apja után.
Kiráz a hideg attól, ha a fiúk az apjuk nevét kapják. Az összes ellenérvemet felsorakoztattam, hiába. A lánynevet én választottam.
Aztán azt a kompromisszumot kötöttük, ohgy az én vezetéknevemet is megkaja a csemete és így megkaphatta apa nevét is (ha az egyszer olyan fontos volt neki).
De bevallom, most, hogy már megszületett és itt huncutkodik mellettem, mind a 10 hetével, már el sem tudnám képzelni, hogy másnak hívják...

Érdekesek ezek a divathullámok. Nagy névmániás vagyok én is, de vhogy mindig beletrafálok. 15 éve nagyon tetszett a Bence. Égen-földön nem volt ilyen nevű, azaz csak nagyon elvétve. Aztán jönn a divat, és a mai Bencék 10 évesek.
Nagyon tetszett még az Anna is, és csak Anna nénikként voltak jelen. Aztán újabb divathullám és most tele az óvoda Annákkal.
Úgyhogy nagyon kíváncsi vagyok, ohgy a kistesónak kiszemelt ritka lánynév tartja-e még magát 2 év múlva is, vagy megint beletrafáltam és divat lesz. (Mert akkor nem adom...)
Ha pedig fiú lesz, akkor tuti Ákos lesz.

Valaki említette itt a Máriát. Nagyon szép. És a mostani kicsiknél tulajdonképpen kihalt név. Jó választás.

Előzmény: seth1 (72)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.04.03 0 0 74
(Hát a lányoméknál ez volt, a lányom engedett végül, de úgy hidalták át a dolgot, hogy a gyerek a második nevére hallgat - ez persze nem tetszik a vejemnek..)
Előzmény: seth1 (72)
kriszi Creative Commons License 2005.04.03 0 0 73

Nálunk volt, fő oka az volt, hogy ember nem is volt hajlandó gondolkozni fiúnéven, mondván, lányunk lesz. Felvetett nevekre azt mondta, nem tetszik, de jobbat se tudott, így a fiunk az a nevet kapta, amit én bediktáltam. Ill. 5 napos korában jött azzal, hogy inkábba  2. nevét használjuk, de aztán maradt az eredeti verzió. Hosszan szokta, az tény, mertt egy darabig babának szólította a kölyköt ;-)

(Lánynévben amúgy teljes volt köztünk az egyetértés.)

Előzmény: seth1 (72)
seth1 Creative Commons License 2005.04.03 0 0 72
Engem az is érdekelne, hogy mekkora harcot kell vívni azért, hogy anyának-apának tetsző nevet válasszon az ember? Egyáltalán, hogy megy a dolog? Listával? Én pl. nem tudom elképzelni, hogy mondjuk az általam szép név apának nem tetszik, olyat mond, ami meg nekem nem, és az lesz a gyerek neve. Van ilyen? Hogy nem tetszik a gyereked neve? (Csak azért kérdezek ilyen hülyéket, mert mi a párommal sok mindenben nem egyezünk, és fogalmam sincs, hogy fog zajlani a majdani névadás.)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.01 0 0 71

tavaly a Viktória és Bence volt a két leggyakoribb név. tkp. nem is rossz. mondjuk pláne ahhoz képest, amikor Nikoletta és Kevin volt, vagy vmi hasonló... aszem, ha beütöd hogy keresztnevek, vagy ilyesmi, kidobja a gugli.

 

ikerlányaim: Milla (Flóra) és Szonja (Janka). mély (dél)szláv vonzalmaimat tükrözik ezek a nevek.

 

sokáig versenyben volt a Milán/Ábel, Jakab/Áron, de hát azt lányoknak mégse lehet... :-)

 

a top tenben volt még:

Blanka                                    

Hanga                                      Iván

Karina                                     Jonatán

Léna                                        Olivér

Natasa                                     Péter

Olívia                                      Sebő

Tamara                                    Soma                          

 

 

Előzmény: caixa (70)
caixa Creative Commons License 2005.04.01 0 0 70

Olyan hangzástani szabály nincs, hogy ha a vezetéknév mély hangrendű magánhangzós, a keresztnév legyen magas hangrendűkkel teli? Ez alapján lett a sógoroméknál Benedek a kisfiú.

Csakhogy a lakóparkban, ahol laknak, pár kivétellel minden kisfiú Barnabás, Benedek és Bence. Máris kezdi ez zavarni őket...csakhogy ugye nem lehetett ez a divatot pont kiszámítani.

 

Vajon tavaly, 2004-ben milyen nevek voltak a leggyakoribbak? Ezt hol lehet megnézni?

 

 

AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.04.01 0 0 69
Na végre mégvalaki akinek ennyire tetszik a Simon név - én sikertelenül kapacitáltam a lányom arra, hogy az unokám Simon legyen sajna - hiába meséltem neki arról hogy családunk egyik legsikeresebb tagja a gyönyörűszép (számomra legalábbis) Reöthy Simon nevet viselte, és dúsgazdag volt... nem hatott rá... :-(
Előzmény: Vuuki (67)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.04.01 0 0 68

Megmondom őszintén én is névmániás vagayok, valahogy hiszek benne, hogy nomen est omen, azaz mindenki neve magával hozza a sorsát.

 

Én a 70-es években szültem, és akkor már pár éve tartott az a divat (?) hogy pl. a lánycsecsemőkre mindenki valami különleges nevet aggatott kvázi bizsuként, hogy ezzel is inpirálja a gyerekét arra, hogy szép és különleges legyen. Akkoriban láttam olyan riportokat mikor valami egyszerű gyári munkás Vénusznak nevezte el a kislányát (akit mutattak is, szegényke elég csúnyácska volt, legalábbis elág jelentéktelenke) meg egy pasasa a lányának a Fradika nevet anyakönyveztette, mert nagy Fradi drukker volt... mondjuk én kiváncsi lennék ezeknek a gyerekeknek a további sorsára... csakúgy azéra, aki egy szemüveges kisfiú volt, és a Sámson nevet kapta...

Előzmény: földikutya (62)
Vuuki Creative Commons License 2005.04.01 0 0 67
Jó ez a topik! Kisfiamat Péternek hívják, pontosabban Péter Simonnak. Simon öröklődik páromék családjában - ő a Simike, így nem volt nehéz meggyőzni, hogy ne legyen a gyerek Simikécske. ;o) Így együtt a két név nagyon Bibliai, de ez nem volt tudatos. Nekem tetszett még a Milán és az Olivér, lánynak meg talán Laura - páromnak gyakorlatilag minden ellen volt kifogása, viszont becenevekben kifogyhatatlan. A legdurvább, hogy egy processzor után pl. TAKAMISHAWÁnak szólítja a gyereket, pedig ő Cukorborsó v. Krumplinudli. ;o)))
GoldenEye Creative Commons License 2005.04.01 0 0 66

Sziasztok, tényleg jó ez a topic! :)

A mi friss kisfiunk neve Olivér. Én tudtam, hogy milyen fiúnevet szeretnék lánykorom óta: Alex és Armand. A Kedvesem hallani sem akart róluk. Akkor előálltam a Simonnal és a Milánnal. Ezekről sem. :) Majd az egyik kollégájának a nyáron született egy kisfia, Olivér és ez nagyon megtetszett a Kedvesnek. Próbáltam hadakozni (először is azzal, hogy úgysem fiunk lesz:), de nem bírtam versenyképes ajánlattal előállni. Az utolsó pillanatig nem tudtuk, a végén két név volt versenyben: Olivér és Kirill (Kirill az Eső előtt c. film nagyon jóképű Kirill atyája miatt :)). Olivér nyert a kórházban :).

Becézés - na nekem elsősorban pont az volt a bajom az Olivér névvel, hogy az Oli, Olika becézések elképesztően idétlenek szerintem. A barátaim szerint nem. Így meggyőztem magam arról, hogy majd én nem hívom így a gyereket, más meg hívja, ahogy akarja, aztán majd ő eldönti, hogy milyen megszólítást szeret vagy nem szeret. Egyelőre csak az anyós hívja Olinak meg Olikának, de a Kedvesem őt is próbálja már leállítani...:)) Az én anyukámat már kikupáltam. :) Az Olivér így egyben klassz szerintem. (kettős vezetékneve van, mindekettőnkét megkapta, mindkettőnk vezetékneve kétszótagú, apáé magas hangrendű, az enyém mély. Ezt követi az Olivér, mint vegyes. :))

Amúgy összességében nagyon örülök, hogy Olivér lett a neve, egyre jobban tetszik és nagyon illik a kis törpénkre. :)
tulpen Creative Commons License 2005.04.01 0 0 65
Jó ez a topik.:)

Az én pici fiam Barna. Nem Barnabás,hanem Barna.Ez fontos.
Én már kislány koromban tudtam,hogy igy fogják hivni a fiam,igy Apának nem sok beleszólása volt.:D
Ha lány lett volna akkor az Anna nevet viselné.
Ez a név még mindi aktuális majd ha jön a kistesó,bár elég sok Anna van mostanság,és ez kicsit elbizonytalanitott.
A Hanna név is nagy kedvencem.
Dömdödöm. Creative Commons License 2005.04.01 0 0 64

Fiú neveink nem igen voltak :0) Amikor a legnagyobb született, szóba jött a Levente, de ezt a nevet is ma már túl sokan viselik. A három kicsinél a B betűs fiúnevek tetszettek. Bendegúz, Benedek, Boldizsár.... jé, ezek is 3 szótaguak :0) De komolyan nem foglalkoztunk a fiú nevekkel, mert nálunk csak lányok játszanak :0)

Becézni mi nem nagyon szoktuk a lányokat, de Ők egymást igen, sőt egyre jobban, és kacifántosabban, és ez néha átragad ránk is :0)

Előzmény: Csakata (63)
Csakata Creative Commons License 2005.04.01 0 0 63

Nagyon szép nevek. Öt lány, nem semmi:) És ha fiúk lennének?

 

Nálunk a vezetéknév 3 szótag. Nem is tudom, van-e egy szótagú keresztnév. Ja, igen, a hét vezér közt van, Ond, Kond, Tas, de pl. lány név...?

 

Egyszer régen táborban voltam együtt egy Napsugár nevű kislánnyal, a bátyja pedig Quintianus volt (lehet, hogy magyarosan, leírva nem láttam). A Napsugár tetszik, bár nem tudom, hogy becéznék a kortársai. Sugi, Napsi? Ez a becézés olyan fura dolog nekem. Miért kell minden nevet becézni? Rövidíteni? De sok név egyáltalán nem lesz rövidebb becézve, sőt. Egy csomó név esetében meg kifejezetten idétlen a becézés. (Bezzeg a délamerikai szappanoperákban kimondják a teljes, pedig többnyire dupla keresztneveket.:)))

 

 

Előzmény: Dömdödöm. (61)
földikutya Creative Commons License 2005.04.01 0 0 62
Érdekes dolog ez a divatnév... Az én nagyobbik, 16 éves lányom Anna. Már kamaszkoromban eldöntöttem, hogy ha lányom lesz, ez lesz a neve, és szerencsére az apjának is tetszett. Mikor megszületett, mindenkitől ezt hallottuk, hogy nahát, még egy Anna, ha szólítom a játszótéren, húsz gyerek jön majd oda stb. Sem az ismerettségi körben, sem a közösségekben, ahova járt (bölcsi, ovi, ált. isk és gimi) nem volt ilyen nevű, még az évfolyamban sem.
Előzmény: AliceCsodaországban (59)
Dömdödöm. Creative Commons License 2005.04.01 0 0 61

Sziasztok!

 

A mi lányaink: Lívia, Glória, Laura, Viola és Júlia

A névválasztás soha nem ment egyik pillanatról a másikra. Júlia már megszületett, és még nem tudtuk mi lesz a neve, bár a férjem kezébe nyomtam még a szülőszobán is az utónévkönyvet. Előtte beszéltünk a Dália, Kamilla, Florina, Júlia nevekről, de amikor rajtam pihegett a pici lány, és kérdezték a nevét, semmi más nem jutott eszembe, csak a Júlia, férjem meg rábólintott.

Amikor nevet kerestünk, a nagyok észrevették, hogy mindegyikőjük nevében van l betű, mindegyik 3 szótagú, és mindegyik a-ra végződik. Így a picinek is ilyet kerestünk.

Nemrég olvastam valahol, hogy a magyar nyelvben azok a nevek hangzanak a legjobban, amelyek vezetéknévvel együtt 4 szótagból állnak. A lányoknál bejött, de nekem magában a keresztnevem is 4 szótagból áll, nem is beszélve pár kacifántos vezetéknévről.

(Csak így zárójelben: a Vass Napsugár tetszik)  

Csakata Creative Commons License 2005.04.01 0 0 60

Sziasztok!

 

Nagyon jó ez a téma:)

Látom, hogy nem lógok ki a sorból, ha azt mondom, nagylány korom óta mindig volt készenlétben fiú és lány név, persze mindig más.

 

Amikor aktuálissá vált a téma, mégis nagyon meg voltunk lőve a fiú nevekkel, kettő között sokáig nem tudtunk dönteni, Barnabás vagy Mátyás. Barnabás lett, nem ezért, de anyukám keresztapja is Barnabás volt, bár Barnának hívták. Számomra olyan biztonságot sugárzó, nem túl gyakori,  komoly név, amit nem lehet becézni - gondoltam én. Pár órás volt, jött a nővérke, na te kis Barni-maci, leveszem a sapkát:) A családdal együtt Barnabásnak hívjuk, az iskolában Barna.

 

Első nap az óvodában mentem érte, az óvónéni rászólt, Barna, jöttek érted... Erre ő: Nem vagyok barna, én drapp vagyok! :)

 

A vezetéknevünk hosszú, de együtt mondva mégis dallamos, nem "törik meg" sehol.

Meg van elégedve a nevével és mi sem bántuk meg, annak ellenére sem, hogy egyre gyakoribb.

 

Ha holnap váratlanul beesne egy gyerek, Ákosnak vagy Violának hívnánk.

AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.04.01 0 0 59

Unokahúgom kislánya Aise , mert a férje török (pontosabban a kislány teljes neve Aise-Emese) - nekem nagyon tetszik ez a név.

Meg tetszik még a Laura, a Réka, a Krisztina, no meg az Annamária. (Az Anna már nem nagyon, mert ujabban minden ujszülött Anna, általában soha nem tetszenek azok a nevek amik egy adott évben divatnevek lesznek, mikor a lányaim születtek akkor a Szilvia és az Andrea volt a két vezető lánynév, pár éve meg az Alexandra és a Vivien.. érdekes lenne utánanézni, hogy egy adott évben mik a vezető nevek.

A 70-es években pl. ha követ dobtál, vagy egy Zsoltit vagy egy Csabit találtál el vele...)

Előzmény: HaNNa (46)
Mikolt Creative Commons License 2005.04.01 0 0 58

a mi fiunk Zalan. hetkoznapi de megis kulonleges nev egy hetkoznapi de megis kulonleges elsoszulottnek egy szamomra kedves ismeretlen ismerostol.

 

az eljovendok nevet meg nem tudom, ahoz meg kell veluk ismerkednem:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!