Keresés

Részletes keresés

Vik 23 Creative Commons License 2006.07.19 0 0 313
Az egyik legkedvesebb költőmé, Parancs Jánosé.
Előzmény: Törölt nick (312)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.19 0 0 312
Kedves Vik!

Felvételi kérelmedet megbeszélem klubtársaimmal és az ő véleményüket figyelembe véve születik meg a döntés.Arra kérlek -mivel a szabályaink értelmében amúgy is minimum 5 nap várakozási időt kell beiktatni- addig is olvasgasd el az Irodalmi Gyűjtemények /ez a klubunk gyűjtőneve/ néhány topikjában és főleg fejrészében foglaltakat.Amennyiben felvételedre sor kerül,tudnod kell mit vállalsz és mit fogadsz el a magad számára is kötelezőnek./ne ijedj meg,nincs olyan sok minden!:-)/

Üdvözlettel

Karak

Az alábbi vers kinek a műve?
Vik 23 Creative Commons License 2006.07.19 0 0 311

Mikor már

Mikor már nincs előre út
és nem tudod hová
mikor rádöbbensz először
hogy sehonnan sehová

mikor a szomjúság
már elviselhetetlen
mikor az öntudat
egyre kimerültebben

mikor tudod hogy hiába
mégis ugrásra készen
mikor a szenvedőkért
újra s újra a szégyen

mikor a percnyi hatalom
megszállott pojácái
mikor a komor gépezet
ki merne protestálni

mikor már nincs előre és
nincs már hátra sem
mikor minden por és hamu
bármit akkor sem

Előzmény: Törölt nick (310)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.18 0 0 310
Szia Vik,üdvözöllek!

Ha nem gond,holnap válaszolnék bővebben,ma már elég késői ehhez az időpont.
Kérem a türelmedet.
Hát igen.Talán a vita önmagában nem is egy rossz dolog-hisz létezik érdekes,értelmes és kultúrált formája is-csak az eldurvult,erőszakos,kirekesztő,agressziv fajtája az,ami számomra is undorító tud lenni.
Előzmény: Vik 23 (309)
Vik 23 Creative Commons License 2006.07.18 0 0 309
Sziasztok!

Mostanában ritkán írok az Index fórumra, mert elegem lett a vitákból. De titeket gyakran olvasgatlak.
"Szakmai ártalom" nálam az irodalom iránti elkötelezettség.
Gondoltam, megkérdezem, felvennétek-e klubtagnak.

Vik
Yvy Creative Commons License 2006.07.06 0 0 308
Sokan vagyunk.
Előzmény: Törölt nick (305)
Kannus Creative Commons License 2006.07.06 0 0 307
Igen, Karak, papíron sokan vagyunk, de sok közülük a passzív...
Előzmény: Törölt nick (305)
Kannus Creative Commons License 2006.07.06 0 0 306
Fea kedves, szeretettel és kívácsian várom a klubban is jelentkezésedet kedvenc költőid verseivel. :)
Előzmény: Törölt nick (304)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.06 0 0 305
És ha már..

Régen volt, tehát beillesztem ide a jelenlegi klubtagságunk névsorát:

Angyali lány
Armand_
Búsuló Rozalinda
CICAGATYA
Dend_ron
Dúlt Cinea
Fea
GARFIELD
Gyalan
IGY Grémium
Irmaédes
Kannus
Karak50
Köki
Lutra
MILU
Moka25
Pegu
Perichole
Thorani
Tibbe
Vukkancs
Yvy
Zombor úr
cheshirecat
danczer
gypsy
halkabban
holdfény_
hoppa67
ilang_
kretasan
meoindil
montaigne
omegga
safi95
siccila
skorpio-m
szuszmok
tmoniq
tűzasszony
vizus
úrnő

Ugye milyen sokan vagyunk??:-)
És mégis..:-(
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.06 0 0 304

Tisztelt klubtagok!

Az előbbi -alábbi- hozzászólásom értelmében Fea ügyében írtam a moderációnak és ma reggelre megérkezett a visszaigazolás.
Tehát Fea a mai naptól érvényes klubtagsági jogosultsággal rendelkezik.

Kedves Fea, szeretettel üdvözöllek klubunkban és kívánom Neked, olvasóinknak és magunknak, nagyon sok szép művel tudjál megörvendeztetni mindannyiunkat!

Kérlek Benneteket, fogadjátok Őt bizalommal.

Karak

Törölt nick Creative Commons License 2006.07.05 0 0 303
Fea hozzászólásához egy kis kiegészítés.

Jelentkezési kérelmét a törzstagokkal megbeszéltem, egy kivétellel mindenki támogatta felvételét.Ezért számára a klubtagsági jogosultság megadását kértem a moderációtól.
Úgy gondolom-mivel meglehetősen egyértelmű a támogatottsága-az egyéb bürokratikus formuláktól jelen esetben eltekinthetek.

Karak
Fea Creative Commons License 2006.07.05 0 0 302

Fea jelenti, ő most fülig pirult. Nem szokta mutogatni a verseit...

Szóval, köszönöm a dicséretet, a verset is. Hova írok még... papírra. Sokat. Egyébként a saját verseimet tényleg nem nagyon szoktam mutogatni.

A többieknek pedig: köszönöm akkor előre is a lehetőséget. Igyekszem nem csalódást okozni, a saját verseimtől meg nem kell félnetek, de azért lehet, felbátorodom majd. Talán.

Előre is jó éjt mindenkinek!

Előzmény: dodger, (300)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.05 0 0 301
Semmi gond Dodger.És igen,én is arra bíztanám Feát,hogy tessék megmutatni ezeket a szép saját verseket a világnak-akár valamelyik közösségi topikban is.
Előzmény: dodger, (300)
dodger, Creative Commons License 2006.07.05 0 0 300

Fea

köszönöm ezt a két verset, rég olvastam ilyen jókat

"Játszottam hidegen,

nem tartva senkitől fent,

játszottam, hogy nincsen…"

hogy lehet valaki ilyen zseniális 16 évesen(vagy bármikor)

szerintem ne törődj a kanonikus irodalmi szarsággal, ilyen vagány szenvedélyesség mellett esetleg nekik lehet rád szükségük

mivel isten nem mindenkit áld meg tehetséggel, én egy pár Weöres sort adok a verseidért cserébe:

"Rózsatő a szív helyén,

lombot és ágat borítva,

benső pillantásba, pírba,

telten mégis könnyedén,

hajnali szirmok virradása

égnek emelt zöld-homlokon

új meg új díszt rájafon,

táruló száz szem varázsa,

mintha egy isten gyújtja lángra

oltár-fáklya sátradat

nincs, aki visszafojtsa árnyba

már te magad vagy ez áradat..."(Madrigál)

(hova írsz még?)

-----------------------------------------------------------------------------------

Ps a topicgazdának: bocs, hogy megint idetoltam a pofámat, de ezek szerintem tényleg jó versek

Előzmény: Fea (283)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.04 0 0 299
Rendben.
Előzmény: zoliil (298)
zoliil Creative Commons License 2006.07.04 0 0 298
Oké, köszi hagyjad csak majd nézelődöm... elvagyok :)
Előzmény: Törölt nick (297)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.04 0 0 297
Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ezáltal feladnod kellene a verselési igényedet. Ha gondolod, kigyűjtök néhány linket , azokat a topikokat, ahol kötöttségek nélküli verselésre lehetőséged van. Rengeteg ilyen található akár az INDEX fórumban is. Gyakorlatilag sokkal-sokkal ritkább az ilyen zárt klubtopik, mint a mi helyünk.
Előzmény: zoliil (296)
zoliil Creative Commons License 2006.07.03 0 0 296
Értem. Sajnos irodalmi megnyilatkozásaim linkjeivel még nem szolgálhatok, mert nincsenek. :(  Akár hiszed akár nem, a "Vers, vagy amit akartok" topic lett volna az első ahol megnyilvánulok e témában, mivel most először kerültem előreláthatólag huzamosabb időre netközelbe! :)  No de mindegy, majdcsak...
Előzmény: Törölt nick (295)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.03 0 0 295
Szia!
Tudomásul vesszük a jelentkezésedet, de kérlek olvasd el ebben a topikban a 286. hozzászólást.Szinte ugyanazt kérem tőled is.

Üdv

Karak
Előzmény: zoliil (294)
zoliil Creative Commons License 2006.07.03 0 0 294

Sziasztok!

A "Vers, vagy amit akartok" topicba szretnék valami módon bejutni... lenne néhány mű amit megosztanék a rejtett gondolatokra, és írott érzésekre éhes befogadókkal :) úgyhogy ha beférek, hát nosza 

Törölt nick Creative Commons License 2006.06.30 0 0 293
.
Yvy Creative Commons License 2006.06.28 0 0 292
Hm :-(
Előzmény: Törölt nick (286)
ilang_ Creative Commons License 2006.06.27 0 0 291
:-)
Előzmény: Fea (290)
Fea Creative Commons License 2006.06.27 0 0 290

Ilang, inkább nagyon megköszönöm. És igyekszem nem visszaélni vele.

Egyébként azt a topicot találtam meg, és elolvastam mind a három szabályt. :)

Törölt nick Creative Commons License 2006.06.27 0 0 289
Fea,Fea,Te bizony egy protekciós csaj vagy!:-)
Előzmény: ilang_ (288)
ilang_ Creative Commons License 2006.06.27 0 0 288
Kedves Fea!

Nekem van egy 15 éves fiam. Imád olvasni, de a versek - remélem, csak egyelőre - nem izgatják. Ezért nálam már van egy plusszod.
S valljuk be, ennyi idősen nem is lehet sem nagy fórumos múltad, sem sok versekkel kapcsolatos hozzászólásod!
Értelmes lánynak tűnsz, bizonyára nem élsz vissza azzal, hogy leszek az egyik ajánlód.
Mindössze egy szabályt kell betartani: a Vers, vagy....-ba saját művet nem hozunk. Már, aki ír!:-)) Arra van a Rosszalkodós. Ha beleolvasol, láthatod, sok nagyon jó alkotás szerepel ott is!
Előzmény: Fea (287)
Fea Creative Commons License 2006.06.27 0 0 287

Kedves Karak!

Nem vettem sértésnek, de egyébként meg olvastam a fejlécet, és már akkor el is tűnődtem azon, hogy ugyan mit linkelhetnék be. Ugyanis én az ilyen fórumokat (és blogokat) inkább olvasgatni szoktam.

Ezért mutattam inkább a pps-t, hátha az megteszi.

Rákerestem a nevemre, mármint az előzőre, Catlyként, és mintha írtam volna ilyen topicba is... de őszintén, nem néztem meg, meg amúgy is régen volt.

...szóval azt hiszem, lehetetlent kérsz tőlem. A blogomban van némi Simon István (Csillagot láttam és Nem elég!), egy kis Reményik Sándor (Csendes csodák), de egyébként az egy blog, szóval több vers nincs is benne szerintem.
A szobám falát nem linkelhetem be... :)
Nem tudom. Annál az egynél többet aligha tudnék mutatni. Sajnálom.

Valószínűleg itt Batta Györggyel és Simon Istvánnal kezdtem volna, nem a saját verseimmel... de őket sem szoktam idézgetni.

Sajnálom.

Azért kezdjetek velem valamit... én meg majd várok.

Törölt nick Creative Commons License 2006.06.27 0 0 286
Szervusz ismét, kedves Fea!

Szóval Neked is azt tudom mondani, amit -itt is láthatsz az előzményeket olvasva- a többi jelentkezőnek.
Tudnod kell, hogy a topikunk -és ez persze a fejrészben olvasható is- nem a saját versek topikja, sőt saját verset hozni az "apatopikba" kimondottan tiltja a szokásjogunk./Ennek ellenére van egy kiegészítő topikunk, ahol ez -és még sok egyéb lazaság is -megengedett.:-)/
A másik dolog pedig, hogy mielőtt valakit felveszünk, szeretnénk valamilyen módon meggyőződni az irodalmi affinitásáról, szeretnénk olvasni az eddigi topikos hozzászólásaiból -természetesen csupán az irodalmi érdeklődését vizsgálandó.
Amit most fogok leírni, kérlek ne vedd sértésnek: aki verses topikokban szeretné magát megmutatni, általában nem nálunk kezdi a dolgot, mert erre rengeteg egyéb hely létezik az interneten. Csak az Indexen létezik legalább 100 verses topik. Közöttük természetesen olyan is, ahol saját műveket lehet idézni.
Kérném Tőled amennyiben lehetségesnek tartod- adjál meg olyan linket, címet, ahol megnézhetnénk az irodalmi vonatkozású hozzászólásaidat. Nem kell, hogy itt add meg:bármelyikünknek levélben is megteheted.
Természetesen a felvételed mindettől -majdnem- függetlenül közös döntés lesz.
Mivel most két olyan topiktársam is szabadságon és távol van,akinek nagyon számítanék a véleményére, ezért mindenképpen megvárnám őket a döntéssel.
Addig is ismételten türelmedet kérem és kérlek, ha lehetséges a fenti kérésemet vedd figyelembe.

Köszönettel-és megköszönöm a jelentekezésedet is.

Karak
Előzmény: Fea (285)
Fea Creative Commons License 2006.06.26 0 0 285

Még így is gyors voltál, köszönöm.

Előzmény: Törölt nick (284)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.26 0 0 284
Szervusz kedves Fea!

Ha nem gond,holnap válaszolnék bővebben,ma már nem lesz rá lehetőségem.
Addig is kérem a türelmedet.

Karak
Előzmény: Fea (282)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!