Keresés

Részletes keresés

Kobzar Creative Commons License 2005.10.08 0 0 1235
Igazán hálás vagyok az elismerő szavakért, legalább tudom, hogy Spockon úron kívül olvas még valaki ...
:)
Előzmény: Ragika (1234)
Ragika Creative Commons License 2005.10.08 0 0 1234
Na akkor mára ennyi.

Well-el nem érdemes tovább baljödni, irreális és bepöccent. Az igazi genny a sebben Kobzar. Ideje, türelme és tehetsége van a ferdítéshezm csüsztatáshoz. És jobban hazudik mint Mumus. Töle kell hánynom. Igazi káder.
Mellesleg megtaláltam a Mumus levelezésem. Csak azért nem teszem fel ide, mert nekem stílusom (is) van.
Hehe..
Ragika Creative Commons License 2005.10.08 0 0 1233
Igy vinnyog Kobzar (KanOne) a Mumus getto önigazoló (a gyengébbeknek "Megbeszélde") topikban:

"Kobzar válasz | megnéz | könyvjelző 2005.10.06 11:45:11 (885)
Egyébként, ha és amennyiben minden gyalázkodó hsz belátható időn belül moderálásra kerülne (mint ahogy nem kerül, pl. az Amerika régióban), akkor tényleg méltatlan lenne Ragikát emlegetni bármilyen módon.
Mivel neki ott lehetősége van válaszolni, mi több, ő maga választotta ezt a lehetőséget, a helyett, hogy nálad jelentkezett volna Klub belépőért,* nos, ez így korrekt, sőt, ott ő jóval többet enged meg, mint te vagy én vagy más itt vele szemben.

Őkelme Zárt Osztálynak tartja a klubot, a Zárt Osztály pedig nem átjáróház (akárkit nem engednek be ...).
Persze kérdés, hogy ki a nagyobb bolond : aki a Zárt Osztályon kulturáltan osztja az észt, vagy aki "kívülről" vitatkozik ordenáré stílusban a bezártakkal.
:)
Előzmény: Mumu (879)"


*Marha, Észnél vagy? Az az izé ott Ragika miatt és Ragika ellen alakult.
Mellesleg a kezdetén valöban tettem Mumusnak egy sportszerü ajánlatot, amit ö(felsége) természetesen - és nagy megkönnyebbülésemre - elutasított.
Jól van ez igy.
Ragika Creative Commons License 2005.10.08 0 0 1232
Amit itt irok nem Mumusnak és nem Mumusért szól.
Gyakorolok.
Ragika Creative Commons License 2005.10.08 0 0 1231
(Jó)Példa-e a kinai modell?

"A kínai lakosság leggazdagabb egyötöde ötven százalékkal részesül az összjövedelemből, a legszegényebb egyötöde pedig alig több mint négy százalékkal. A mintegy 800 milliós falusi népesség túlnyomó része teljesen kimaradt a gyors növekedés hasznából. Nagy elégedetlen tömeget alkotnak a tömegesen tönkrement szocialista állami vállalatok elbocsátott munkásai is, valamint a másfél száz milliósra tehető, úgynevezett vándornépesség. Tavaly a kínai kormány 74 ezer jelentősebb tiltakozó akciót jegyzett fel hivatalosan."

Mumus jólata, hogy az amerikai hegemóniát hamarosan a kinai veszi majd át.
Sajnálattal kell Mumus úrral közölni, hogy sem ö, sem a dédunokái (hacsak nem agg-legény) nem érik ezt meg. Nincs rá indok.
Ragika Creative Commons License 2005.10.08 0 0 1230
Érdekes?
Well odaát - indián ügyben - éppen most járatja le magát. Annyi ismerettel ami neki van csak demagóg lehet valaki.
Kár az idöért.
Kobzár pedig most ecseteli a kirúzsozott EU-t. A bibi az, hogy - véltlenül - valami 55-ös bolsi brossúrát másolt be.
Mexakadok a röhögéstöl.
A többi (3) meg bólogat...
Ragika Creative Commons License 2005.10.08 0 0 1229
Gyurcsányi nagyon jól csinálja, de azért nem kellene a magyar sajtóban túlméretezni a dolgokat. 50 perc az 50 perc. (Lásd Máray.)
Az elnök a kapott ajándékokat a mamdátuma lejártával nem tarhatja meg. Azaz azt nem Bush kapta, hanem az amerikai elnök.
Ragika Creative Commons License 2005.10.08 0 0 1228
Érdekes a privatizáció elsö hullámában olyan adásvételi szerzödéseket csináltak amiben nem voltak szankciók.
X cég megvette y céget. A szerzödésben benne volt, hogy a vevö 5 évig nem bocsájt el senkit. De az már nem volt benne, hogy ha még is elbocsájt akkor mi történiknik.
Előzmény: Törölt nick (1226)
Mumu Creative Commons License 2005.10.08 0 0 1227

Milyen erdekes..mas merteked van sajat magad es massal szembe. A topicod ...nem latsz szivesen...hm.

 

A tisztasagot ugy tanitjak a kismacskaknak is hogy ha a szobaba csinal , beutik az orat a termekebe...

Lehet vannak meg  nalad is eselyek a korrekciora ? 

Előzmény: Ragika (1223)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.08 0 0 1226
hogy egy befektetö ezt megcsinálhatta (megcsinálhatja) az a szégyen. Éppen ezen háborogtam magam is, ki engedte meg ezt, ki adta el a gyárat ilyen feltételek nélkül. Tehát a magyar munkásság a lakosság lett kiárulva, az ö megélhetésük stb. Akiknek bezzeg kell adot fizetni akiknek bezzeg nincsenek kedvezmények.

És kik adták el igy a vállalatokat? a magyarok, komoly ellenörzés mellett (már amint azt a 15 % jattbol is lehetett gondolni, felmentették....)
Kedvesem ez az egész egy nagy büzlö trutymo, valakinek rendet kéne már csinálni. De a nép eszi az egészet, kommunistákat választ mert nincs jobb. Ez a baj, hogy se te se senki nem tud többet, akik tudnának, azokat nem engedik beleszolni,
Előzmény: Törölt nick (1220)
Ragika Creative Commons License 2005.10.08 0 0 1225
"...az utóbbi években a régióban Magyarország az Egyesült Államok legmegbízhatóbb, legkiszámíthatóbb partnere. Mivel a térség fontos Amerikának, az Magyarország is. Nekünk meg az a fontos, hogy amerikai cégek csak az elmúlt egy évben 80 milliárd forintot fektettek be, négyezer munkahelyet teremtettek Magyarországon, és ugyanennyiről folynak előrehaladt tárgyalások.
(Népszabó.)
Előzmény: Törölt nick (1220)
Ragika Creative Commons License 2005.10.08 0 0 1224
Jakérem, nem kellett volna elzavarni az igazi bolsikat. Thürmer visszacsinálná.
Nekünk is jobb lenne. A feketepiacon 350-et kapnánk egy dollcsiért és nem 195-öt.
És pontosan tudnánk, hogy ki barát és ki ellenség.
És ti is boldogok lennétek, amikor hús van a hentesnél. (Szerdán hoznák.)
Előzmény: Törölt nick (1220)
Ragika Creative Commons License 2005.10.08 0 0 1223
Elég vastag bör kell, hogy ideszemtelenkedj. De elnézem, bár nem látlak a topikomban szivesen. Jobb ha tölem tudod meg.
És ne keverd a Ragit mással.
Betegesen paranoid vagy.
Előzmény: Mumu (1217)
Ragika Creative Commons License 2005.10.08 0 0 1222
Te valóban nem vagy normális. Kéjed meg a Mumust szépen majd meggyagyit.
Előzmény: laca137 (1216)
Ragika Creative Commons License 2005.10.08 0 0 1221
Egyszerü, ne válassz olyan politikust amelyik az adómentességre szavaz. A multinak is jobb, megspórolnak egy csomagolást.
Csak egy kérdésem van:
Mi a jobb a semminél?
Előzmény: Törölt nick (1220)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.07 0 0 1218

 

 

 

 

 Hülye vagy fiam, de a javabol a mai magyar brosuras hülyékböl. És mond man kedves elvatars miért üzlet Amerikana a háboru? Tetszik még emlékezni a komcsi dumara s azt most itt ismetelni? Amerikanak az üzlet az üzlet nem háboru, de ezt neked nem dumaltak be tehat nem hiszed.  Külömben ha  " jól megy"  a hadi ipara akkor is csak az amerikai ipar 5 %-t teszi ki, cseszd meg. Az europainak vot jobb. Mikor letiltottak a Saddanak el adogatni illesmit, a franciak meg a nemetek szépen árultak azért, na de ez man neked magas.  Arra meg hogy a tipikus korrupt mai magyar felfogassal  az 11/9 azt mondoda hogy tutak elöre nem is érdemes válaszolni, hülye szemet kurvak  fia azok akik ezt állitjak.       Na meg irigy rosszindualatu balfaszok. Mert ugye ki hogy magyar ugy itél. Azonkivül te meg a vilag le vagytok szarva, kis szemet férgek hogy megmondjatok az USA nak mit tehet s mit nem. Volt nyilas, késöbb komcsi ivadékok vagytok sokan miert kéne hallagatni arra a mit dumaltok?

Előzmény: laca137 (1216)
Mumu Creative Commons License 2005.10.07 0 0 1217

Nem modtam ellent,ha az en valszomra gondolod hogy meltatlan akkor sajnalom hiszen nem akrtalak semmivel sem megbantani...

-:)

Csak azt irom hogy iylen alatalnosagba nem lehet kezelni a dolgokat es hogy nioncs egy altalanos minden magyarra kotelezo szerv amely ilyen dolgokon elgondolkozna. Azt semertem hoyg miert kellen annyifele nick ahhoz hogy ezt a joakaratu velemnyt,pozicot kepviselhessed.

Előzmény: Törölt nick (1215)
laca137 Creative Commons License 2005.10.07 0 0 1216
Miről dönt az amerikai világpiolitika ? és kire hallgat egyáltalán ? nem bót ez is ?


pl
Amerikai külpolitika vagy az emögött álló katonai -ipari-üzleti körök eldöntik hogy a szovjetunió összeomlása után kell nekik egy másik ellenség , mert ha nincs ellenség nincs bót , nincs lé a költségvetésből és azokat a dagadtra hizott védelmi struktúrákat és érdekelségeket amiket a hidegháborúban kifejlesztettek immár a kutya se fogja pénzelni . mert nincs orosz medve nem kell az amerikai ellensúly sem

vagyis
elképzelhetőnek tartom hogy igenis TUDTAK a szept 11 én készülő terror rámadásokról ,
40 évig orosz machinációkkal vacakoltak és jaj nem vették észre hogy a pentagonra meg akár a fehér házra repcsi zuhan majd ,,, aha nem vették észre na igen 40 évnyi orosz ármánykodásra kondicionált apparáttal , mecsoda kihagyás

vagy hagyták mert érdekükben áll , valakik érdekében állt hogy a régi ellenség helyett amerika ráébredjen egy új ellenségre az iszlám fundik-ra akik addig is voltak csak épp a kutya se törődött velük, imé lett új ellenség és lett félelem és lehetett gerjeszteni

erre közhangulatra aztán meg lehetett csinálni az afgán meg iraki háborút ami ugyancsak jó bót valakiknek, és a közvélemény támogatta mert jól beszaratták de mert a háború drága dolog lehet hogy valaki jól járt ?

lehet hogy
az egész egyesült államok hülye és orránál fogva vezetik valakik a médián keresztül ? hát az lehet és hogy ez jó bót ? hát az is lehet logikusnak logikus , és nincs kizárva az sem hogy valami hasonló az ábra ,,, és akkor ez mi ? ezt kéne tolerálnia a világnak ? és azt mondani jól van amerika basszál oda nekik ,,,mert akkor működhet a fegyvergyár , kutatás stb ? rohadjon meg amerika ha ilyen

Előzmény: Törölt nick (1214)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.07 0 0 1215
sajnos megint kifelé áll a rudam, méltánytalan a hozzáállás.
Sok néven irtam már, nem önszántambol, szerintem az index-nél is az a baj, ami magyarban. Szervezési kérdés.
Mi a cél, mi miért van. Én tudom nekem mi a célom, miért irok, és ha azt más tölem nem befolyásolhato dolgok miatt nem érhetem el-- fel kell adjam.
Mindig elértem amit akarok, még a kádári hatalom ellen is gyöztem, családom hivatalosan kivándorolt stb..
de ami most megy az már sok nekem. Azt a sok agyafurt gondolatot, variáciot, kövfetjeztetést, a magyarok a saját helyzetük javitására kéne használják. De ez tragédia, egy más mellett két probléma, a világ gazdasági ás politikai kérdés, és a szemetet nem dobják a kijelölt helyre? ez abszurdum, ujra kell születni, nevelés és látokör, mennyi év, mennyi terület kell ehhez.
De a baj, hogy nincs idö. Most vagy soha és ha nem akkor elveszett. Ezt kell megtanulni, tehát egy rossz mozdulat, egy hibás nyilatkozat, és vége, ugrottak a milliárdok. YEzt kell megérteni, hogy mindennek jelentösége van, volna, már látnak hallanak minket, nem lehet senkire fogni a hülyeséget, az oroszok m
ár 91-ben leléptek.

Előzmény: Mumu (1208)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.07 0 0 1214
naiv vldéki felfogás. A hatalom mindig is azért volt és van, hogy visszaélnek vele. Ez azoknak tünik fel, akik sosem voltak hatalmon és alulrol nézik a nagyokat.
Magyarország is ha valamiben hatalom, azonnal visszaél vele.

De ami látszik alulrol, az nem mindig igy is van. Mi sem tudjuk, senki nem tudja, tudhatja mi folyik, ez csak találgatás és minden relativ. Ha nem jön a busz, akkor mi mindenért nem jön, szidod a céget, a várost, a soffört, stb.... és .....talán épp közlekedési dugo volt, pont egy olyan barom mint te miatt akadt el a forgalom.

Ugyanez a világpolitika is. Utasok, a megálloban nem tudják eldönteni miért van mi. És ha mehjött a busz, bejön valami komoly politikai programm, akkor hunyorogsz a sofförre, mehetünk elöre, magadban gondolod, mekkora barom voltam hogy szidtam amikor most milyen szépen száguldunk elöre.

A politika, ki mit müvel? Te mit müvelsz, az emberek mit müvelnek, mindenki maradjon a maga szintjén, legyen jó ember--elöször egymáshoz. A politika is ahhoz igazodik, kiket irányit. Az alkotmány a szabály, az állam felépitése, és ki csinálja az államot: TE, ki csinálja modositja az alkotmányt: TE és akkor lehet pofázni, abba lehet pofázni amiben TE vagy a felelös. TE választod azokat, akik hatalmon majd visszaélnek.

DE pofázni és kritizálni ..........csak pofázni és kritizálni, a nemzet bukoja.
És bukik, ........nem igy van? Megy, mentek lefelé. Nagyobb a korrupcio, a felesleges munkaerök százezrei, miben más a helyzet, mint a kádári idökben. Még több a párt, még több a csellengü haszontalan firkász, még nagyobba káosz az agyakban, ki tud ezek felett átnézni. csak arra marad hely az agyban, mint a 60-as években az arabok: amerika no good, russen good. Ide süllyed le a közvélemény most. Kapunk lovét, kapunk segélyt, akkor good, bezár az amerikai üzem, akkor szemetek, nem good........
És Amerika nem good, akinek semmi köze ehhez, mint ahogy neked az aemrikai világpolitikához, mert amikor döbteni lehet akkor kussol mindenki..............
Előzmény: Kobzar (1211)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.07 0 0 1213
minden a szervezkedés kérdése. Van képviselöd, van internet, van önkormányzat, levelet kell irni mindenkinek, és akkor intézkednek. Ez a dolguk.
A kis dolgok és nagyok is ezen az uton kellene elintézést nyerjenek.

Hogy nincs rá keret, nincs rá pénz.....stb.....De van sorrend, és adó és dijak, és közigazgatás. Nem utasithatnak el, mert feljebb mehetsz és már oda kell magyarázatot adniuk. Igen, sok a probléma, de sokan vagytok, akik látnak és találhatnak megoldást.
Látod itt az index-en is lehet nyomni és tudatni valamit mindenkivel. Manapság a sajto és a kommunikácio a komjuteren keresztül kiszélesedett. Lehet és kell tenni valamit, függetlenül attol, hogy ki és mi vagy, polgár vagy és jo indulatu, ez kötelez a jora.

Persze elkeseritö, hogy az alap dolgokra is központi intézkedés kell. Ez már a földrajz, itt is vannak emberiebb államok, és szemétdombok, -föleg attol hogy mennyi europai él bennük.....(new york?)
Előzmény: Vaszilij (1212)
Vaszilij Creative Commons License 2005.10.07 0 0 1212
Azért mondtam, hogy vagyunk egy páran akik azért szeretnénk tenni. Budafokon például vannak civil szervezetek, akik nagyon sokat tesznek a kerület érdekében. Nekünk annyit sikerült elérnünk, hogy leraktak a közelbe egy szelektív hulladékgyűjtőt, mostmár csak abban bízhatunk hogy oda is viszik az emberek a szemetet, mert az aztán igazán nem kerül semmibe. Szóvá tettük már természetesen a nyilvános wc- kérdését is, azt mondta az önkormányzat, hogy nincs rá pénz. Valószínűleg tényleg nincs egyébként mert nagyon szar helyzetben vannak. Most mondd meg mit tudnék még tenni? Nekem azért van egy saját szakmám, munkám nem vagyok politikus vagy képviselő.
Előzmény: Törölt nick (1205)
Kobzar Creative Commons License 2005.10.07 0 0 1211
"vagyis nem árt differenciáltan szemlélni a vélt és valós "ellenségeket " mert az egyik robbant,,, a másik meg amerika ellenes de inkább csak azért mert magyarabb szeretne lenni , nemzetibb egységet szeretne de mégiscsak elmegy a tesco ba és internetezik és amerikai fimet néz a moziban stb"

Igen.
Már elmúlt az az idő, amikor egy szűrt képet kaptunk világról.
A híradókból, TV-műsorokból szépen lejön, pontosan mit is művel Amerika, az amerikai hatalom, mindenki eldöntheti, egyetért-e vele.
A többség nem ért egyet.
Előzmény: laca137 (1196)
Kobzar Creative Commons License 2005.10.07 0 0 1210
Vancouver a legjobb város nálam már néhány éve !!!
:)))
Előzmény: n.attila (1179)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.07 0 0 1209
igen en dilettans vagyok a gazdasagpolitikaban, de hat mennyien nem azok, milyen soknak ott ez a fo szakmajuk, akkor miert nem tudnak valtoztatni.
A fo problema a hozzaallas, ez tette tonkre az orszagot.
Nekem csak az a vagyam, hogy helyesen valasszanak partnert, ne ugraljanak a politikusok sem ay USA es Europa kozott. Komoly politikai felmeres alapjan alljon Mo az melle, (az USA) ahonnan az ahitatott valtozasokat varhatja.Ez nem Francia vagy Nemet. Senki sem segit Mo.nak, nincs lehetoseguk. Nekik is az USA kell segitsen, ha nem komoly bajban lesz a vilaggazdasag.
Aki ezt megerti (a jelek szerint Gyurcsany es stabja nagyon is) annak van sansz. Igy a magyaroknak is egy iranyba kell gondolkodni, es ha eladtam a puncimat, akkor le kell huzni a gatyat, period.
Előzmény: Mumu (1208)
Mumu Creative Commons License 2005.10.07 0 0 1208

Meginmt nemmondhatok ellent,csak most is azt amit mar akkor mikor mas nicked volt (mar nbem emléekszem a nevere).

Te olyan szervezetten olyan organikusan latod a partnereket ,hogy: MO, befekltetok,kozos tanulmanyozas, egyseges velemny a nemzetbnel.Ez nincs. Talan USA-ban nem latszanalk ilyesmik mert a hatorozatokat egyszeruen kozlik es azt mar egy egsiz alatt. Itt, a most ebredo orszagokba,egymasnak feszulnek a realizalodni akarok,most formalodnak a lobbyk , a fejlodest es maskep latjak ,ketten haromfele kepen es aztan meg bejon..a szemyles gyors meggazdagodas vagya amely magaban nem bun hanem a lepsekbe hozza sok a hiba es sok a torvenytelenseg. Azt hiszem ez az evoluciohoz tartozik hiaba kianalna valaki hogy csoport sorakozz mogottem. Ki alakul majd ,sok ero hat majd a fejlodesre es determinalja jellemet.

Előzmény: Törölt nick (1190)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.06 0 0 1207
a probléma, hogy a hibákat talán ugyanugy tudják, mint a végeredményt. csak legyint mindenki, és egy ponton, amikor dönteni kell- rosszul döntenek. Ez a tragédia.
tehát amikor pld. a KSZE (kukoricatermelési cég) szerzödött a John Deer-rel, akkor is voltak ilyen hangok, hogy ez milyen jo a nyugatnak, de pofa be alapon (azt kell nézni barom, hogy neked is lesz jó belöle, és más megoldás meg nincs) ment.
Ehhez nem kellett Antal kormány, meg országos hangulat, ezek már a kádári idökben is nagyon jol mentek. A hiba késöbb jött, 89 után, amikor nem hozzáértök és becstelenek kezébe került az ország, amikor ez a kisebbség meggazdagodott stb.......

Most már késö, ezen nem lehet változtatni, csak elöre szabadna nézni, hogyan csináljuk ezek után jobban. Azt kell megérteni, hogy ezek után csak a nyelvcsapások emelésével lehet kikerülni a szarbol, de a magyar ERRE nem képes. Inkább marad a szarban de nem adja alább. reménytelen.
Bezzeg a románok, ott nincs büszkeség, benyalnak ha kell, és pereceken belül 180 fokos fordulat ha kell, csak a lové jöjjön. És ez tetszik az osztráknak, németnek, ettöl mennek elöre és hagyják le a magyarokat.
Előzmény: Ragika (1206)
Ragika Creative Commons License 2005.10.06 0 0 1206
Most, hogy az osztrákokat emlegetted... 90-ben - az elején - kellett volna valami unióra szállni az osztrákokkal. A helyett ment a pofázás, hogy bérbeveszi az o. paraszt a földet, megmüveli és kiviszi a hasznot. Mennyivel szebb az a müveletlen föld. "Nem is baj, hogy müveletlen, de legalább a miénk."
Mintha hallottam volna valahol.
89-ben itt szurkoltunk, hogy kisüljön valami értelmes...aztán gyüjtöttünk tüzelöre, gyógyszerra, szponzoroltuk, próbáltunk segíteni...egyszer csak kiderült, hogy eltünt a gyógyszer pénz és függönyt vettek a tüzelöpénzböl...amikor szóltunk akkor megugattak, hogy miért pofázunk bele...most máshová megy az a pénz is...
Előzmény: Törölt nick (1205)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.06 0 0 1205
ez az érdekes, a szomszédban és akár németben is micsoda precizség, mennyire más, és nem lehet azt leutánozni?
Nem lehet, mert pld a WC ögyben is mély csend volt a reakcio. A magyar WC a világ szégyene, és............senki sem akar modern és nemzetközileg is steril WC-re kicserélni.
Rokonaimat sem tudom meggyözni, de ha kimész Nyugatra, mindjárt észreveszed.
Mennyi évtized kell ehhez még? milyen rendszer változás?

Az alapoknál kell, kellene elkezdeni, felnöni egyenlöre europai szintre.
Ha te is akarod, kezdjed el, áldozzon a társadalom erre és jöhet a következö lépés.
De az osuztrák emberek mitöl olyanok? Mitöl teljesen mások, nem jobbak, ott is és minden fejlettebb országban vannak amerikaihoz hasonlo kirivo dolgok, de..........
amikor ott jár az ember ----vagy itt él és körülnéz, jobb érzése van...............
Előzmény: Vaszilij (1203)
Ragika Creative Commons License 2005.10.06 0 0 1204
12 órát röhögve kibír.
De ha oda ül az ajtóhoz és üveghangon énekel, megoldható a dolog.
Előzmény: Törölt nick (1199)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!