Keresés

Részletes keresés

hilar Creative Commons License 2008.04.15 0 0 452
http://szkeccskek.blog.hu/
hilar Creative Commons License 2008.04.15 0 0 451
Ezt itt melegen ajánlom:
Sz'Keccskék
Anita-1 Creative Commons License 2008.04.11 0 0 450
Műselyemlány/ Örkény színház/ Elég  érdekes címet adtak neki,ki tudja miért? Egy személyes darab,picit aggódtam milyen lesz,1 szál ember egész este. Fantasztikus jó volt.Hámori Gabriella játsza,nagyon eredeti,humoros,kicsit szomorú,de a 2 óra úgy telt el/szünet nélkül/,hogy nem lehetett észre venni.Nézzétek meg nagyon jó!
barrix Creative Commons License 2008.04.08 0 0 449

Tartuffe a Nemzetiben. Még a múlt hónapban. Alföldi rendezés, akitől már láttam nagyon jót /A velencei kalmár/, merészet /Macbeth/, kacagtató-túlburjánzót/Figaró/ és nézhetetlent /A vihar/. De legalább 5 éve volt az utolsó is, így nagy várakozással vágtam bele, főleg, hogy ismét legkedvencebb László Zsoltom volt a címszereplő.

 

Alföldi rendezéseiben a legjobb, hogy egyszerűen jó színészekkel dolgozik. Itt is egytől egyig eltalálta a szereposztást, Stohl-László még mindig nagyon jók együtt, Udvaros, Rátóti, Csoma Judit, az ifjabbik Haumann, és a másik színész-gyerek: Gáspár Kata is illeszkedik az előadásba. Murányi Tündéé az egyik leghálásabb szerep, végre jónak láttam őt is, mostanában valahogy nem szokott tetszeni.

Az előadás legjobbja kétségtelenül az újrafordított szöveg: telve nyelvi leleménnyel, ami Parti Nagy Lajos érdeme. A rendezésben persze vannak alföldis gegek, túlzások, de összességében igen helyes előadás. Nagyon szépek a kosztümök, és ötletes a kerek színpad is. De azért a néhány évvel ezelőtti Katonás Tartuffe maradandóbb élmény volt, elsősorban a remek Máté Gábor-Orgonnak köszönhetően.

ejropalepke Creative Commons License 2008.04.02 0 0 448

Bohóc biblia a Sanyi és Aranka Színházban*.

 

Sajnos nem tetszett. Közben azon tűnődtem, az irodalmi alapanyag lehet a hibás, az nem eléggé koherens, és hiába a tömérdek ötlet, a kiváló zene (a zeneszerző Szőke Szabolcs neve számomra már önmagában garancia volt), a szép díszlet - az előadás feledhető volt.

Mint később kiderült, a szöveget  Szőke Szabolcs mindenféle egymáshoz nem igazán illő írásokból ollózta össze, például a Parasztbibliából, Spinozából, és ha csak e kettőt említem, már abból is sejthető, hogy az archaizáló, pajzán népies betétek a mélyen filozófikus részekkel ugyancsak fura egyveleget alkottak.

Szerepek értelemszerűen még csak elnagyoltan sem voltak felskiccelve, így aztán még Lukács Andor sem tudta csillogtatni oly vonzó tehetségét.

Egy-egy poén túlkoros lett, mert ami néhány másodpercig tréfás, nem feltétlenül érdemes tovább erőltetni, mert elveszti üdeségét.

Amiért mégis érdemes volt megnézni, az egyértelműen a zene volt: mindenféle zajkeltő alkalmatosságot lenyűgöző invencióval szólaltattak meg a zenész színészek.

 

*Kissé idétlen név egy színháznak, mint megtudtam, Halász Péternek volt ilyen című darabja, és a névadással rá emlékeznek. Amúgy a színházacska régi neve Stúdió K.

hugo84 Creative Commons License 2008.04.01 0 0 447

Semmi Pánik

 

nagyon jó!mindenkinek ajánlom!nagyon sokat lehet nevetni!

Fejtágító Creative Commons License 2008.04.01 0 0 446

Az élet, mint olyan

 

c. darabot láttuk a Pestiben. Jó kis darab, mellmutogatással sok nevetéssel, kesergéssel. Kern kitett magáért.

vivikrek Creative Commons License 2008.03.19 0 0 445
Üdvözlöm!

Én Kerek Vivien vagyok, a Párnaemberben a "mesebeli kislány" alakítója. Szeretném megköszönni a darabbal kapcsolatos véleményét, s szerény személyem bátornak nyilvánítását. Valóban nem volt könnyű feladat, és nagyon sok vita folyt arról, hogy benne legyek-e a darabban, vagy sem. Valóban elég kemény témája van a darabnak, (már ha szabad így fogalmaznom) de igazából nem olyan vészes. Nekem minden brutalitás ellenére nagy élményt kínált az, hogy szerepelhettem ebben a színdarabban.
És mindenesetre, csak pozitívumokat tudnék felsorolni, azt itt átélt élményeimről. Tudom a színház nem csak móka és kacagás, ezért szeretném magam szoktatni ehhez az érzéshez, mielőtt komoly célokkal megpályáznám a szakmát. Ebbe az is beletartozik, hogy olyan szerepeket vállaljak el, aminek a témája nem a fiatal nézőknek való. Engem lelkileg egyáltalán nem viselt meg, viszont megértettem, és elfogadtam a témáját.

A színházért bármilyen áldozat meghozatalára képes vagyok. Örülök, hogy elnyerte a tetszését a darab, és további kellemes és izgalmas színházi élményeket kívánok!

A zöld kismalac : Kerek Vivien =)
Előzmény: Lacanist (417)
Gömbtatu Creative Commons License 2008.03.13 0 0 444

És? Milyen?

Előzmény: Bojlertestű nő (443)
Bojlertestű nő Creative Commons License 2008.03.12 0 0 443

A Mester és Margaritát a Nemzetiben.

 

M.Tifani Creative Commons License 2008.03.04 0 0 442
Sziasztok kedves színház kedvelők!

Szeretnék mindenkinek a figyelmébe ajánlani egy nagyon jó darabot, a KOLDUSOPERÁTt.Szerintem nagyon elgodnolkodtató és még vicces és szórakoztató is ahogy meg lett rendezve Rudas Attila által. Aki szeretne egy jó estét azt szeretettel várjuk Április 16, 23, Május 25, 26, Június 13, vagy 14.-én 19 órakkor a MOM Művelődési Központban(moszkvárol 4 megálló 61-es villamossal, kör alakú nagy épület) A belépő 800 ft, helyszínen kapható.

Lehet hogy elfogult vagyok :) de nekem tényleg hihetetlenül nagyon tetszik :) tehát ajánlom mindenkinek nagyon sok szeretettel!!!
barrix Creative Commons License 2008.02.24 0 0 441

Gyerekelőadás

Budapest Bábszínház: Minden egér szereti a sajtot. Gyerkőcöknek /4 és 8/ tetszett. Éppen elég hosszú, hogy bírja az aprónép türelemmel. Nem egy hatalmas történet, de helyesen előadva. Jegyszedők, büfé barátságos. Színházra ráférne egy teljes felújítás, főleg az előcsarnok-váró-büfé részlegre. Csak azt nem értem, hogy egy nem interaktív darabra, miért visznek el karonülőket, és 2 éveseket? Sajnos ez kissé bezavart.

Törölt nick Creative Commons License 2008.02.22 0 0 440
Csodálkoztam, mert teltház volt.
Előzmény: Törölt nick (439)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.22 0 0 439

VÍGSZÍNHÁZ HÁZI SZÍNPAD
2008. február 21-én, csütörtökön este 19.30

MANDALÁK
Kortárs nõi irodalom színpadon

Bánki Éva, Erdõs Virág, Kiss Noémi és Szécsi Magda mûveibõl

Börcsök Enikõ, Cseh Judit, Danis Lídia, Eszenyi Enikõ, Igó Éva, Pap Vera, Tornyi Ildikó,
Venczel Vera, Zeck Juli és Epres Attila olvasnak részleteket.


Milyen a híres nõi empátia? Együttérzõ és résztvevõ. Érdeklõdõ és önfeláldozó. Szolidáris és tettre kész. Nem rejti véka alá érzelmeit.
Kérdez. Nem kíméli önmagát. Keresi határait.
Határsértõ.

Kísérletet tesz arra, hogy helyreállítsa az ideális rendet, a kiáradás és visszaolvadás harmóniáját.

Ezen az estén a nõi mandalák mágikus, irodalmi terében a szeretetteljes együttérzés, a bölcsesség és az erõ gyógyít a maga sajátos módján.


Szerkesztõk: Bódis Kriszta és Kiss Noémi
Dramaturg: Deres Péter
A rendezõ munkatársa: Viszt Attila

Rendezõ: Eszenyi Enikõ

 

Ha minden igaz, lesz folytatás is.

Csodálkoztam, mert telt ház.
A kisebb-nagyobb bakik ellenére (összesen csak két próbára volt idő, előző éjjel és délelőtt) nagyon együtt volt a közönésg és a színészek, különösen Erdős Virág két prózaversén röhögtünk nagyot illetve hüledeztünk erősen (www.erdosvirag.hu).

A színészek ingyen játszottak, a jegy ára 1000 forint volt.

dalya Creative Commons License 2008.02.16 0 0 438
Műselyemlány - Örkényszinház

Ebben a darabban mindenki remekelt: a rendező (ifj.Bagossy László), a diszlet-jelmet tervező (Ignatovity Krisztina) és persze a cimszereplő: Hámori Gabriella.
A darab megjelent Mo-n is 1933-ban magyarul, a szerző Irmgard Keun. A darab azóta eltűnt. Egyébként egyike volt azoknak a könyveknek, amit a náci rezsim tűzre vetett.
De visszatérve az előadásra: azt gondoltam, hogy nagyon jónak kell ahhoz lenni, hogy egy monológot elvigyen egy szinésznő egyedül. Hámori birta. A figyelmem nem lankadt egyetlen percre sem. Egyfajta brechti minimál-játékot játszott, jelzésszerűen közölt bonyolult helyzeteket. Ugyanilyen jelzés-szerű volt a kosztűmje, hol egy szál bunda, hol egy kerek napszemüveg, hol új paróka jelezte, hogy máshol és más helyzetben van a szereplő. A szinpad is egyszerűsitett: csupán egy - talán a metrókban lévőkre emlékeztető - műanyag pad, és mellette óriás méretű, változó plakát, amelyen hol a korabeli festők művei (pl. Dix), hol politikai plakátok (nyilaskeresztes és lenines) közölték a nézővel az aktuális világra jellemző nézeteket, s itt az aktuális világ Berlin 1932-ben.
barrix Creative Commons License 2008.02.10 0 0 437

Manyasszonytánc az Operettben. Klezmer-musical a műfaj.

 

Egyszerű történet: főhős Rózsi nem mehet férjhez András nevű magyar szerelméhez, mert kiderül róla, hogy gyerekként örökbefogadták, és zsidó szülei voltak. Fiú bevonul katonának, Rózsi bekerül a gazdag zsidó pótmamáékhoz, de ott is másnak számít, hazatér falujába, a zsidó kocsmároshoz. Mindenféle-előre kiszámítható bonyodalmak után -persze a szerelmesek egymáséi lesznek. Mindez megspékelve egy ellenszenves román tiszttel, és gonosz román falubeliekkel.

 

A téma elég közhelyes, de a zene ragyogó, az est fénypontja. Élvezetes, énekelhető, fülbemászó dallamok. Kékkovács Mara Rózsi szerepében bájos jelenség, szépen táncol, éneke is megfelelő, viszont roppant kellemetlen a beszédhangja.

Mészáros Árpád Zsolt főleg első szóló számával kápráztat el, de sajnos ő nekem annyira karakter-alkat, hogy nem tudom hozzá passzítani a hősszerelmest. Főleg, hogy a paraszti gúnyához a lagutolsó divat szerinti kakastaréj-frizurát visel. Legjobb akkor, mikor kalapot hord, az ifjú Soós Imrére hajaz a Körhintából.

 

,A legnagyszerűbb Felföldi Anikó a zsidó Bluhmné szerepében, tisztán, érthetően énekel, játszik, ragyog. A legjobb számokat és tapsokat is ő kapja a 3 zsidó hölggyel /Mednyánszky Ági, Kovács Zsuzsa és Papadimitru Athina/ Előbbiek lubickolnak, utóbbi rettentő.

Tetszett még Faragó András a katolikus pap szerepében, mind színészileg, mind hangilag. Nem láttam még színpadon, de érdemes volna..

Kerényi Miklós Máté pedig mozgáskultúrájával és lelkesedésével el tudta felejtetni, hogy hangilag még nem az igazi. Ha ezt tudja fejleszteni, akkor nagyon klassz karakter szerepek várhatják.

Sajnos a  kórus által énekelt számok szövege érthetetlen, még jó, hogy angolul ment kivetítőn, így követtük.

 

Összességében helyes előadás, meghallgatnám a zenéjét újra, de meg nem nézném.

Gömbtatu Creative Commons License 2008.01.30 0 0 436
Hallottam, és nem hatott. Én nem szeretem, ha operások nyuzikelt énekelnek, nem passzol a hangjukhoz. Az eredeti mindent visz, még Loren fahangját is imádni kell benne. 
Előzmény: anteus (434)
Gömbtatu Creative Commons License 2008.01.30 0 0 435

Nade összetéveszteni a kettőt, már megbocsáss!

 

Nem nagy baj, javítottál az ismertetéssel, igazán élveztem.

Előzmény: barrix (433)
anteus Creative Commons License 2008.01.29 0 0 434
....és hallgasd meg a lemezt Plácido Domingoval és Julia Migenes-szel...na attól berosálsz...:-)
Előzmény: Gömbtatu (429)
barrix Creative Commons License 2008.01.29 0 0 433

Megkövetem Pálfi Katát, mert megnéztem a színházban a fotókat, és Wéber Kata volt.

 

A csodagyermek a Radnótiban.

 

Sajnos nem egy tökéletes darab, de sok mindent kihoztak belőle. Elsősorban a díszlet és jelmez ragad meg, ez a fekete-fehér világ meghozza az alaphangulatot. Ehhez jön a korabeli filmbetétek bája. A sztori eléggé blőd, de némelyik szereplő igazán brillíroz.

A tegnapi este Szombathy Gyula jutalomjátékát hozta, aki minden hájjal megkent építészt alakít. Szombathyt -kisebb-nagyobb megszakításokkal kb. 12 éve nézem a Radnótiban, kiváló alakítások, és tökéletes beszédtechnika, még az apró karakterszerepekben is.

Szintén remek a főiskolás Adorjáni Bálint a spanyol detektív szerepében, valamint Martin Márta a pletykás párizsi dáma karakterében / ő is mindig jó/ Kováts Adél brillírozik és gyönyörű, az általam nagyon kedvelt Szávai Viktória sajnos néha téveszt, de jól áll neki az eseményekkel sodródó özvegy alakja, és főleg ruhatára.

 

Csányi beszédtechnikája sokat javult, de a többiekhez képest /főleg Szombathy és Martin Márta/ még van hova eljutni. Sajnos egy-két kisebb baki itt is becsúszik, és ezzel egy kissé lassul a darab lendülete. Jó még Karalyos Gábor és Marjai Virág. Összességében helyes kis előadás, de hol van a régi Az erdőhöz, Patkányokhoz, Háztűznézőhöz, stb... képest...

Előzmény: barrix (413)
Bojlertestű nő Creative Commons License 2008.01.28 0 0 432
Előzmény: Törölt nick (431)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.28 0 0 431

Sziasztok!

 

Meg tudnátok mondani nekem, hogy melyi színházban lehet most látni Tóth Ildikót?

 

Köszi.

ekcsef Creative Commons License 2008.01.27 0 0 430
Láttam Szakácsival is, nagyon tetszett.
De abban az előadásban Gregor Bernadett játszotta Aldonzát, aki nem nagyon tud énekelni. Auksz Éva pedig nagyon tud, ezért tartom ezt jobbnak. Nézd meg a honlapján a videókat a La MAncháról, VIGYÁZAT 2007-es ( mert a régiből is vannak részletek, ahol Antónia volt), fantasztikus hang, tánctudás, azonosulás, nagyon-nagyon jó! Ja, www.aukszeva.hu
Gömbtatu Creative Commons License 2008.01.20 0 0 429
Hát még ha láttad volna Szakácsival, aki született Don volt. Ha tetszett a darab, keresd a filmet is Peter O'Toole-lal meg Sophia Lorennel, mindketten zseniálisak benne. Ha fogékony vagy az esendő embert mutató jelenetekre, hát O'Toole igazán tudta hogy kell azt csinálni minden manír nélkül. Nagy kedvencem.
Előzmény: ekcsef (427)
hajnalhozo Creative Commons License 2008.01.20 0 0 428

A gyuruk Urat lattam a heten. Webber nemhiaba rakott 40 milliot az eloadasba tenyleg nagyszeru es maradando emleku volt a musical.A zene hasonlit az ir nepzenehez a diszlet amulatbaejto. Sajnos a szineszek vokalisan nem voltak sehol es ez az egy dolog ami nagyon elkeseritett!

 

ekcsef Creative Commons License 2007.12.28 0 0 427
A La Mancha lovagját láttam a Magyar Színházban, megható, elgondolkodtató, gyönyörű. A zene csodás, és a színészek kiválóak. A főszerepeket Jegercsik Csaba, Auksz Éva játsszák, mindketten kiváló hangi adottságokkal. Az előadásról videórészletek láthatók a www.aukszeva.hu oldalon. Vigyázzatok, a 2007-es La Manchát nézzétek, mert van ott egy régebbi is.
István Gyuri Creative Commons License 2007.11.30 0 0 426

Kedden a Hamlet helyett című monodrámát Józsa Imre előadásában (sok nevetés, de mögötte egy valódi dráma van, egy lengyel író alkotása egy kiváló alapötlettel), tegnap este szintén a József Attila Színház Gaál Erzsébet Stúdiójában a Száll a hinta zenés darabot (a 20. század ismert és kevésbé ismert hazai dalaival lehetett végignézni a múlt század eseményein) szintén Józsa Imrével és Ivancsics Ilonával.

Mindkét darabot szívből ajánlom mindenkinek.

És igen, Józsa Imrét nagyon kedvelem (Chavel-t is istenien alakítja a Balfácánt vacsorára! bohózatban) :-))

teac Creative Commons License 2007.11.18 0 0 425
  barrix-nak üzenem: Pálfi Kata az Új szinházban játszik , a Szentivánéji álomban Helénát alakítja, nem is rosszul.
nazzoli_1 Creative Commons License 2007.11.12 0 0 424

Sziasztok!!!

 

Hmm, én pénteken néztem meg barátnőmmel Sopronban a Légy jó mindhalálig című musicalt.

 

Egyszerüen csodálatos!

 

Nagyon szép előadás. Ajánlom mindenkinek

Fejtágító Creative Commons License 2007.11.06 0 0 423
Sziasztok, a 12 dühös-ben ismét nem csalódtam. Csak ajánlani tudom. A Győri Társulat játékában a meghatározó különbség, hogy itt nők alakítják az esküdteket (akik a darabban is nők), azaz kissé átalakították a forgatókönyvet. Nagy siker volt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!