Keresés

Részletes keresés

Adad-nirari Creative Commons License 2023.06.26 0 0 7915

Ez érdekes. UH-val találta? Be tudnád tenni majd a szöveges vizsgálati eredményt?

Reméljük itt tényleg vége lesz.

Előzmény: Kovacsek Nikoletta (7914)
Kovacsek Nikoletta Creative Commons License 2023.06.26 0 0 7914

Ma voltam Bánfalvi doktor úrnál, sipolyom van, de szerencsére felületi, vagyis a bőr alatt. Jövő héten helyi érzéstelenítéssel megoperálja. Remélem, ez után már meggyógyulok és a fájdalom a múltté lesz!

Avarsavala Creative Commons License 2023.06.25 0 0 7913

grizly.hu árul nagyon finomra őrölt útifűmaghéj port. Egy evőkanál 6 deci vízzel legyűrve (jobb kétfelé osztva a port, mert amúgy nem egyszerű lenyelni azt a sűrű kulimászt, ami lesz belőle). Amúgy is erőltesd az ivást, legalább 3 liter víz naponta.

Előzmény: Aya6 (7911)
Kovacsek Nikoletta Creative Commons License 2023.06.25 0 0 7912

Próbáld ki a durva őrlésű búzakorpát székletlazításra! Naponta 3x1 evőkanállal javasolta a proktológus, de ki kell tapasztalni, mert kevesebb is elég lehet. DM-ben kapható. Székletürítésnél sokat segít a hasi légzés, illetve ha teszel valamit a lábaid alá. 

Előzmény: Aya6 (7911)
Aya6 Creative Commons License 2023.06.25 0 0 7911

Újra itt. Két hete volt egy keményebb székletem ami után eléggé vérzett. Az orvosom azt mondta hogy berepedtem, írt fel benzocainos kúpot. A héten voltam a 6 hetes kontrollomon, ahol 3-an kb 5 perc alatt egymásutánban végeztünk. Bementem, asztalra fel, hogy vagyok, mondtam hogy kb 3-4 napja van hogy nem vérzek, de még mindig diszkomfort érzésem van a wc-n, feszül, nem fáj de kellemetlen. Közben megvizsgált és mindent rendben talált, meggyógyultam. Továbbra is figyeljek a székletemre és akkor nincs baj. Probléma esetén visszajöhetek. Ezután 2 nappal újra fájt a reggeli wc és vércsík volt a székletemen. Az első 1 cm keményebb volt, de a többi része laza. Mit tehetek hogy az eleje ne legyen olyan? Egyszer használtam glicerines kúpot de erős hasmenés lett belőle, az nekem nem jó. Köszönöm a segítségeteket!

Kovacsek Nikoletta Creative Commons License 2023.06.20 0 0 7910

Tényleg jó lehetne ez az általad elképzelt összeállítás. Ha orvos nem, esetleg gyógyszerész is össze tudná állítani nem?

Jó volna már pontot tenni a végére és meggyógyulni!

Előzmény: Adad-nirari (7909)
Adad-nirari Creative Commons License 2023.06.20 0 0 7909

Kliont többször is, de csak átmeneti enyhülést hozott.

Valami ütős helyi kezelésen gondolkodom, ilyesmi összetétellel (krém/kúp):

Klion (metronidazol), nifedipin, papaverin, lidokain, szukralfát.

Ez sorrendben antibiotikum, simaizomlazító, görcsoldó, helyi érzéstelenítő, fekélyek/nem gyógyuló sebek kezelésére használt bevonószer.

Meg kéne kérdezni a doktoroktól, ki tud ehhez magisztrális receptet készíteni, ez az összes felmerülő problémát egyszerre kezelné.

Előzmény: Kovacsek Nikoletta (7908)
Kovacsek Nikoletta Creative Commons License 2023.06.19 0 0 7908

Igen, emlékszem rá, hogy beszéltünk róla, hogy valami mélyebb gyulladás vagy mikrotályog okozhatja a panaszaidat.

Megírom majd, hogy mi volt Bánfalvi doktornál, én is nagyon kíváncsi vagyok, mit fog látni. Hát, azért már te is elég régóta szenvedsz, nem csoda, ha felőröl a fájdalom. Klion tablettát szedtél már? Nekem úgy tűnik, használ.

Előzmény: Adad-nirari (7906)
Kovacsek Nikoletta Creative Commons License 2023.06.19 0 0 7907

Köszönöm! Volt olyan, hogy a kúp felhelyezése után csípő érzés volt, de idővel elmúlt. Úgy néz ki, a Klion tabletta használ, már nem ég annyira és hosszú ideig, a görcsöt nem vagy csak nagyon enyhén érzem. Napközben többször szúrkál, néha belenyilall a fájdalom. A kúpot a krémmel reggel-este használom. Fájdalomcsillapítót ritkán veszek be.

Előzmény: murray (7905)
Adad-nirari Creative Commons License 2023.06.19 0 0 7906

Ezen spekuláltunk korábban, én is mikrotályogra gondolok, annak megléte magyarázná a nem gyógyuló repedést.

Kíváncsi vagyok, talál-e nálad az UH-val ilyesmit Bánfalvi doktor, tervezem meglátogatni magam is.

Az én állapotom stagnál, ritkábban, de még mindig előfordul a nagyobb görccsel ürülő, szakaszos széklet.

A feszülés és fájdalom folyamatos, de alacsony intenzitású. Viszont lassan őrli fel az embert...

Előzmény: Kovacsek Nikoletta (7903)
murray Creative Commons License 2023.06.19 0 0 7905

" Doxiproct OM kenőcsöt, a kuti féle Belladonnás kúp tetejére kell tennem"

A Doxiproct+kúp nekem nagy fájdalmat okozott viszont a krém magába jót tett. Megpróbálhatod simán a krémet. Pihentesd néha a dolgot. Nincs olyan napod hogy: nincs fájdalomcsill gyógyszer se krém se semmi? Jobbulást. 

Előzmény: Kovacsek Nikoletta (7903)
Ditta_83 Creative Commons License 2023.06.17 0 0 7904

Sziasztok!

Végbélszűkület esetében tudtok tanácsot adni, milyen otthon végezhető tágító gyakorlatok léteznek?

Gumikesztyűs-ujjal tágításról már hallottam, de hogy ennél mire kell odafigyelni, vagy hogyan kell? Ebben tudtok tanácsot adni? 😖

Kovacsek Nikoletta Creative Commons License 2023.06.16 0 0 7903

Megvizsgált és azt mondta, hogy nincs begyógyulva a repedés. Meglepődtem, mert Kuti doktor azt mondta, hogy meggyógyult és az izomgörcs miatt fáj továbbra is. Azt mondta, hogy addig el kellene jutnunk a gyógyulásban, hogy meg tudjon tükrözni, mert ha így tükrözne, kifutnék a világból a fájdalom miatt. Írt fel Kliont, Doxiproct OM kenőcsöt, a kuti féle Belladonnás kúp tetejére kell tennem és úgy feltenni, illetve Detralexet kell szednem. Június 27-re kaptam kontroll időpontot, de bejelentkeztem Bánfalvi doktorhoz, mert én gyanítom, hogy nem csak repedésem van, hanem gyulladás vagy tályog, ami nem latható a tükrözéssel, Bánfalvi doktor pedig tud végbélultrahangot csinálni. Szerencsémre valaki visszamondta az időpontját és 26.án tud fogadni a doktor úr. Remélem, meggyógyít, mert most már egy éve állandó társam a fájdalom, de én nagyon szeretnék már szabadulnék tőle!

Te hogy vagy?

Előzmény: Adad-nirari (7902)
Adad-nirari Creative Commons License 2023.06.16 0 0 7902

Mi lett az eredmény Hornok doktornál?

Előzmény: Kovacsek Nikoletta (7893)
Ditta_83 Creative Commons License 2023.06.15 0 0 7901

Szia!

Nekem egyszer gyulladt be nagyon durván, akkor volt hogy bedagadt, vérzett, fájt.. én is kúpot kaptam, kenőcsöt és Detralex tablettát szedtem emelt mennyiségben.

Ha ezeket együttesen alkalmazod, néhány nap alatt visszább fog menni. Igyál sokat és figyelj a székletre, minél lágyabb legyen. A fekvés sokat segít, nekem az állás vagy mozgás nem tett jót, ülés valamivel jobb volt de a fekvés a legjobb.

Nálam ezek segitettek, de mindenképp kell rá megoldás, ha kinn van és nem helyezhető vissza, akkor az már IV.stádium amit műtéti úton tudnak helyrehozni.

Előzmény: MordFustang (7900)
MordFustang Creative Commons License 2023.06.13 0 0 7900

Sziasztok!

Csütörtökön lett egy külső aranyerem ami nagyon fáj főleg ülve (sajnos nem a visszahelyezhető fajta) valószínűleg trombotizált.

Tegnap voltam háziorvosnál de sajnos szabadságon van, az asszisztense írt fel Posterisan Forte kúpot és kenőcsöt amiket már tegnap este elkezdtem alkalmazni, ma reggelre viszont kifakadt az aranyér és pirosas-sárgásan váladékozik, most Betadine kenőccsel is kenem.

Ez teljesen normális dolog vagy inkább rohanjak a sürgősségire?

Járt már más is így? Ha igen mire számítsak? Válaszokat előre is köszönöm.

thomas_the_tank Creative Commons License 2023.06.11 0 1 7899

Sziasztok!

Egy gyors bejelentkezés: 2 hónap híján 10 éve volt a Longo műtétem, az aranyerem azóta sem újult ki, tehát a műtét tartósnak bizonyult. A műtét utáni 1-2 nap anno nem volt kellemes, de azóta sincs gondom vele. A műtét következtében nagyon enyhe inkontinencia alakult ki, ami kb. azt takarja, hogy székelés után gyakran (tevékenységtől és a széklet állagától függően függően) 1-2 órával át kell tisztítsam a végbélnyílásom környékét újra, hogy komfortosan érezzem magam. Valószínűleg ez csak nálam egy speciális "szövődmény", mert mástól még ilyesmit nem hallottam. Ha választanom kellene nyilván inkább 1000x ez, minthogy az aranyérrel kelljen éljek. 

Ditta_83 Creative Commons License 2023.06.10 0 1 7898

Nagyon jól esnek a bíztató szavaid, köszönöm 🥰

Ez most erőt adott, mert már kezdtem elvesziteni a reményt, hogy elmúljon a fájás.. már nem is emlékszem arra, nilyen ha nem fáj! Szinte már hiányozni fog 😀

Előzmény: Aya6 (7897)
Aya6 Creative Commons License 2023.06.09 0 0 7897

Szia! Szuper hogy a doki mindent rendben talált nálad 😀

A teljes gyógyulásról valahol azt olvastam hogy 6-8 hónap, ezen belül változó hogy kinek mennyi időbe telik. Orvosilag lehet hogy már tényleg meggyógyultál, de idővel biztosan meg fog szűnni a fájdalom is! Én pl. már nagyon féltem hogy ez nálam is mindig így fog maradni, erre egyik reggel feltűnt, hogy már nem érzem közben! Kitartást!

Előzmény: Ditta_83 (7896)
Ditta_83 Creative Commons License 2023.06.09 0 0 7896

Voltam kontrollon, teljesen gyógyultnak nyilvánítottak.

Az orvos azt is mondta, hogy nem áll fenn záróizomgörcs.

A fájás pedig természetes, majd elmúlik.. hogy olykor vérzik, az is ezzel jár, hamar elmúlik..

Hát nem tudom.. Teljesen nem nyugodtam meg :(

A gyógyulás 6. hetében azt gondoltam, hogy nem lesz ekkora fájás..

Esetleg van tippetek arra, mivel lehetne csökkenteni a széklet közbeni fájást? Az állaggal semmi baj nincs, ezen javítani már nem lehet.. fájd.csillapítóból meg már félek sok lesz, ezen sem lehet élni.

Létezik esetleg tornagyakorlat, vagy kúp vagy akármi ami felgyorsítaná a gyógyulást?

Nap közben már nem is olyan vészes, "csak" a wc-zés iszonyú fájdalmas.. :(

Ditta_83 Creative Commons License 2023.06.09 0 0 7895

Most jut eszembe, hogy nem rég olvastam olyat, hogy a záróizom görcsöt okozhatja lelki eredetű feszültség is! Ez megmagyarázza miért kaptál frontint.. 

Bár szerintem nem ez lesz a probléma megoldása, több fantáziát látnék gyógytornában vagy kúp-esetleg más készítmények alkalmazásában..

Ditta_83 Creative Commons License 2023.06.09 0 0 7894

Nem értem, a Frontin nyugtató. Miért kell nyugtatózni Magad? Én Xanaxot szedek, ami ugyanolyan mint a Frontin és semmi hatása erre. Erre szerintem vagy fájd.csillapító kellene, vagy hámosító kúp vagy nem tudom mi.. de hogy a nyugtató teljesen hasztalan az is biztos. Max ha ennyire idegeskedsz emiatt akkor lenyugtat, de a problémát és a fájdalmat nem oldja meg.

Kovacsek Nikoletta Creative Commons License 2023.06.08 0 0 7893

Nekem 2 hónapja volt végbélrepedés műtétem a jászberényi kórházban, dr. Kuti Lajos főorvos operált. Már kétszer voltam kontroll vizsgálaton, ahol azt mondta, hogy a repedés begyógyult. Megis székelés után nekem is fáj, ég. Erre azt mondta az orvos, hogy a záróizom görcse okozza. Írt fel 0,25 mg-os Frontint, reggel-este szedek 1 tablettát, de azon kívül, hogy álmosít, nem érzem az izomlazító, görcsoldó hatását. Belladonnás kúpot használok.

Van időpontom június 22-re egy manuálterápiás gyógytornászhoz, illetve kedden megyek dr. Hornok Laszlóhoz a Nyírő Gyula Kórházba. Ő záróizom masszázst is végez. Azt mondta, ha az állapotom engedi, előtte megtükröz, mert én ezt az égő érzést jobb oldalon és kicsit feljebb érzem, nem hátul, ahol a repedésem volt. Én is gondoltam arra, hogy hátha egy mélyebben fekvő tályog okozza, de Kuti doktor azt mondta a zároizom görcsöt érezhetem ott (is).

Előzmény: Ditta_83 (7892)
Ditta_83 Creative Commons License 2023.06.08 0 0 7892

Köszönöm a választ :)😊

Igen, voltam már egy kontrollon 2 hét után de akkor csak külsőleg nézte meg a doktor és megállapította hogy minden rendben. Jövőhét csütörtökön megyek a másodikra, akkor már be is kukucskálnak majd.. eddig minden rendben ment, még lázam/hőemelkedésem sem volt műtét után, fájdalomcsillapítót pedig 3 nap után letettem, mert elviselhető volt a fájás. Jegelni sem jegeltem, m8nden jól ment. Széklet teljesen rendben van, ennél szebb már nem hozható össze 😀 egyszerűen ettől a fájástól nem tudok megszabadulni, amikor napi 1x muszáj wc-zni. 

Olvastam olyat hogy összeszűkülhet a záróizom vagy még belső tályogokról írtak de ilyesmire gondolni sem merek..

Már el vagyok keseredve hogy most már mindig fájni fog a wc-zés? 🤢 

Előzmény: Aya6 (7891)
Aya6 Creative Commons License 2023.06.07 0 0 7891

Szia!

Amiket leírtál, én az első 2 hétben tapasztaltam, nem tudom hogy még normális-e. De ha belegondolunk, eléggé "sebzettek" vagyunk kívül-belül, idő mire begyógyul minden, addig meg érezhetünk fájdalmakat. Kontrollon voltál már? Vagy mikor mész újra? Mert szerintem mindenképp jó ha beszélsz a dokival erről!

Nekem mostanában a székelés maga kellemetlen, a végén van egy kis fájdalom ami szerintem a záróizmom miatt van ahogy lezárul. Eddig 1 kontrollon voltam ahol csak kívülről nézte meg, 22-én megyek majd újra. Tágítógyakorlatokat nem mondta, csak hogy figyeljek a laza székletre.

Jobbulást!

Előzmény: Ditta_83 (7890)
Ditta_83 Creative Commons License 2023.06.07 0 0 7890

Szia!

Köszönjük szépen a részletes beszámolót, sok mindent megtudhattunk belőle :)

Nekem 5 hete volt műtétem, és nem tudom eldönteni, hogy normális-e hogy még mindig nagyon fáj a wc-zés? A széklet teljesen megfelelő állapotú, mégis nagyon fáj közben.. utána maró égető érzés ami lassan elmúlik de nap közben enyhén érzem még a fájást, szóval még koránsem fájdalommentes..

Lehet a záróizom tágulással van gond? Neked kellett tágító gyakorlatokat végezni?

Előzmény: Aya6 (7888)
Aya6 Creative Commons License 2023.06.05 0 0 7889

Egy nagyon fontos dolog kimaradt, méghozzá hogy nagyon sokat számít ha műtét után van valaki melletted akire számíthatsz, aki tud neked segíteni mindenben! Én a férjemnek nagyon-nagyon sokat köszönhetek: ő hozott haza, figyelt a gyógyszereimre mit mikor vegyek be, elkészítette minden alkalommal a kamillás ülőfürdőmet, segített a kádból kimászni az elején, ha elfogyott a vizem, hozott, az ételeket is ágyba kaptam, szóval levette teljesen a terhet rólam hogy minél jobban ki tudjam magamat pihenni, és ha nem muszáj, ne rohangáljak mindenért. És mivel ülőmunkát végzek és 1,5 hét után újra mentem dolgozni, beszerzett nekem egy speciális ülőpárnát hogy ne nyomjon a szék. Még ma is nagyon sokat segít pl a takarításban is hogy ne erőltessem meg magamat 😀

Úgyhogy tényleg nagyon sokat köszönhetek neki, és bízok benne hogy mindenki mellett van valaki aki tudja támogatni a felépülést ebben a nehéz időszakban!

Előzmény: Aya6 (7888)
Aya6 Creative Commons License 2023.06.04 0 0 7888

Sziasztok!

Május 12-én volt koblációs aranyérműtétem: 3 belső III. fokú aranyér. Az ambuláns lapomon a következők voltak:
Beavatkozás: Haemorrhoidectomia sec. Milligan-Morgan
Műtéti leírás: 7-11-3 óra irányában elhelyezkedő aranyeres csomók tágult vénái és az azokat "tápláló" artériák közötti összeköttetést nyolcas öltéssel aláöltjük és lekötjük. Az aranyeres csomókat Ligasure technikával "összeforrasztjuk".

Még ott megmutatták hogyan kell használni a Clexane injekciót (véralvadásgátló), a doktor úr elmondta hogy a gyógyszereket, kúpokat hogy kell szedni/alkalmazni.

Első pár napban nem éreztem magam a legjobban, estére már kiment a klinikai gyógyszerek hatása. Sokat számított hogy szedtem a fájdalomcsillapítókat de még mellette is fájt jópár napig. A kúpok felhelyezése is fájt, gondolom mert nyílt sebek vannak, és nem egyszer pár másodperc után ki is csusszant és újra vissza kellett tolnom 😀 Az injekciózás se volt a kedvencem, még jó hogy csak 10 napig kellett. Az első székelésem a 2. napon volt, iszonyatosan fájt végig és utána is + vérzett. Gyors lemosás és ülőfürdő valamennyire enyhítette. Utána minden nap volt székletem, hol vérzett, hol nem -  közben fájt, de utána egy 10 percig már "csak" az erős csípő maró érzés volt mindig. Nem egyszer volt olyan pillanatom hogy inkább visszalépnék, csak ne kelljen ezeken keresztül mennem, többségében viszont örültem hogy túl leszek rajta előbb-utóbb.
A 6. napon nem jött az inger hogy elintézzem a dolgom, másnap már éreztem és sajnos nagyon nehezen sikerült, nagyon kemény volt és eléggé vérzett is 😞 Rájöttem hogy a krumplipüré volt a ludas, nem gondoltam hogy krumpli is tiltólistán van.
1 héttel a műtét után feltűnt 2 mélyebb hasadás kívül meg valami bőrnyulvány, ezért elmentem a doktorúrhoz, aki azt mondta hogy szépen gyógyulok. A Milligan-Morgan beavatkozás miatt van az a két vágás ott nekem, a bőrnyulvány pedig a megmaradt ép bőröm a fenekem redős bemenetéből. A vágás idővel újra feltöltődik, új bőr fog kialakulni és szépen elsimul ott minden.
12. nap - elmentem wc-zni és örömmel vettem észre hogy nem jelentkezett utána a szokásos csípő maró fájdalom 😀
20. nap - kívül elkezdett viszketni a sebem, gondolom gyógyulgat, azért.

Amikre én figyeltem:
-Ha éreztem hogy menni kell kakilni, mentem. Nem szabad visszatartani! Ja, és koplalni sem 😉
-Rostdús táplálkozás + napi 1-2 evőkanál paraffin 2 hétig, utána olívaolaj
-Kollagént is elkezdtem fogyasztani, úgy éreztem hogy tényleg segíti a sebgyógyulást
-Kamillás ülőfürdő min. napi 2x, jegelés is napi 2x (nekem gumikesztyűt mondták, a mutatóujja kivételével mindegyik ujjat lecsomózom, megtöltöm vízzel, a végét is lecsomózom, fagyasztom de csak annyira hogy kásás legyen a víz, nem totál fagyos és csak 1 percig hűtöm a fenekemet
-A tisztán tartásra nagyon oda kell figyelni. Ha épp nincs ülőfürdő, akkor is lemosni langyos vízzel, wc után is lemosni óvatosan.

+2 hónapig nem szabad nyilvános fürdőbe menni. Gondolom a Balaton sem tesz jót.

Szóval most itt tartok 3 héttel a műtét után. 33/L
Ha kérdésetek lenne még, szívesen válaszolok!

Kovacsek Nikoletta Creative Commons License 2023.05.31 0 0 7887

Köszönöm, megemlítem neki. 

Előzmény: Adad-nirari (7886)
Adad-nirari Creative Commons License 2023.05.31 0 0 7886

Most, ha nincs semmi látható lézió ami az izomgörcs oka lehetne, érdemes lenne felíratnod a főorvossal ciklobenzaprint próbaképpen a következő konzultáción.

Neki van joga olyan receptet írni, amivel be tudod hozatni, pl.: az olaszoktól, 10 ezer körül meg lehet úszni, és ígéretes hatóanyag, korábban írtam róla. Hét-tíz napos kúrában gondolkodj, 10-15 mg/nap.

A Frontin elég ötlettelen...

Előzmény: Kovacsek Nikoletta (7884)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!