Keresés

Részletes keresés

filmadó Creative Commons License 2008.02.12 0 0 313

üdv                                              

sz imre:Az előbb küldtem egy mailt.

winterborn:beszéljük meg mailben

Előzmény: sz_imre (312)
sz_imre Creative Commons License 2008.02.12 0 0 312
Jó kérdés, én is írtam neki, de nem siet a válasszal azóta sem...
Előzmény: winterborn (311)
winterborn Creative Commons License 2008.02.12 0 0 311
engem nagyon érdekelne, hogy juthatok hozzá?
Előzmény: filmadó (307)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.11 0 0 310
(remekmű)
Előzmény: Törölt nick (309)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.11 0 0 309
Csak az előző, klasszikus Jesse James verziót ismerem, Samuel Fuller-től. Az biztos, hogy remekmü.
Előzmény: Duke of Marlborough (308)
Duke of Marlborough Creative Commons License 2008.02.10 0 0 308
The searcher ma estére van bekészítve, a többit próbálom pótolni az elkövetkező hetekben: western napokat tartok!

Most végeztem a "Jesse James"-mozival. Nehéz bármit is mondani egy ilyen csodálatosan fényképezett, szép helyszíneken, kiváló színészekkel forgatott film megtekintése után. Nem mondom, hogy a két és fél óra anélkül múlik el, hogy észre sem venné az ember, de ha vki túléli az első másfél órát (--egy percig nem unalmas, félreértés ne essék, de nem lehet csak úgy elülni elé, és rajta: gosford parkhoz, és az angol beteghez hasonlítanám ilyen tekintetben), akkor olyan mértékben ráhangolódik a film lassú tempójára, a karakterekre, hogy egyszerűen odaszegezi a képernyő elé és teljesen a hatása alá kerül.

Mr és Mrs Smith féle bohóckodás után jó újra látni, hogy Brad Pitt valójában vérbeli színész, csak vmikor ráhúzták a hollywoodi szépfiú szerepét, és vhogy rajtamaradt. Casey Affleck tündököl Bob Ford szerepében.

Káprázatos kép tárul a szemünk el a romantikus vadnyugatról. Bravó Andrew Dominik (író-rendező) és bravó Roger Deakins (operatőr)!
Előzmény: Törölt nick (299)
filmadó Creative Commons License 2008.02.08 0 0 307
üdv                              Akit érdekel ma megszereztem  A halál csöndjét magyar szinkronnal.
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.31 0 0 306
Nem úgy néz ki, mint valaki, aki nem kártyázik, hanem sakkozik. :)
Kitűnő a link, kösz. Találtam benne egy másikat (Hatari!)... íme:

Előzmény: Duke of Marlborough (305)
Duke of Marlborough Creative Commons License 2008.01.31 0 0 305
Egyből szimpatikusabb! Ezen az oldalon kerestem a filmből képet, de nem találtam. Ők sem tudhatnak mindent. (lám a nagybetűs DUKE is sakkozott) ---> erről jut eszembe a Marlborough oldalról, hogy Churchill meg azt mondta a sakkról hogy szórakoztató és olcsóbb mint a kártya!

A filmek címei ismerősen csengenek, a Stagecoach-t már egy ideje próbálom megszerezni, mintha egy kaszkadőrökkel kapcsoaltos filmben említették volna a történelem nagy jelenetei között a film egyik jelenetét. Most lesz időm a filmekre is, így belevetem magam a témába, de előbb az "The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford"-on van a sor! Az első pillanattól kezdve már a címmel megvettek kilóra :DD
Gzoli77 Creative Commons License 2008.01.28 0 0 304

THX a választ,és a linkeket!

Már úton van a komplett Sartana kollekció :)

Előzmény: sartana (301)
wesco1 Creative Commons License 2008.01.28 0 0 303

www.pknranch.hu

www.mgy.hu

www.mitroranch.hu

www.elbronco.hu

www.cowboy.hu

www.appaloosa.hu

www.hatarranch.hu

www.icranch.hu

www.rodeoranch.hu

sartana Creative Commons License 2008.01.27 0 0 302
Itt egy pár link:
http://www.fatmandan.de/
EUROWESTERN
http://www.spaghetti-western.net/index.php/Spaghetti_Western_Database:Browse
Spaghetti Western Database:Browse - Spaghetti Western Database
http://www.spaghettiwesterns.1g.fi/
Shobarys Spaghetti Westerns -News-
http://members.home.nl/batenroger/index.htm
Roger's Spaghetti Western Site
http://www.fistfulofwesterns.com/
fistfulofwesterns.com
http://www.una-bara-per-django.de/index.htm
Una bara per DJANGO
Ezeken az oldalakon is találsz még egy csomó linket, amek a témába vágnak. ;-)
sartana Creative Commons License 2008.01.27 0 0 301
A film címe : Imádkozz a halálodért!
Ez a Sartana sorozat első része, a többit nem vetítették nálunk.

Nekem meg van vhs-en. :-)
Előzmény: Gzoli77 (298)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.26 0 0 300
(seriff)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.26 0 0 299
Üdv! Azt tudod-e, hogy John Wayne Hollywood sakkbajnoka volt, és Hawks "Eldorado"-jában mint serif sakkozik egy fogollyal, a fogdarácson keresztül!

A Rio Bravo-t ajánlom és a Red River-t (Howard Hawks) és John Ford filmjeit, főleg egy nagyon régit (Stagecoach) és az abszolút remek The Searchers címűt valamint ezt: "The Man who shot Liberty Valance".
Előzmény: Duke of Marlborough (294)
Gzoli77 Creative Commons License 2008.01.26 0 0 298

Üdv!

Keresek egy western filmet,csak nem tudom a címét. Annyi rémlik belőle,hogy a főhős mindig pörgetett egy kis valamit,(kártya asztaloknál,pulton,bárhol) de csak a film végén derült ki,hogy valójában mi is az. Egy forgótár volt a pisztolyához,ha jól rémlik. Ennyi az összes emlékem a filmről,semmi más. Kb 15-17 éve láthattam még a az M1-en :)

Egyébként a western téma mindig is a kedvenc kategória a volt,most meg elhatároztam,hogy elkezdem begyűjteni a westerneket. Ma pl megnéztem a Big Gundown-t Lee Van Cleef-el, tetszett nagyon! Szintén Cleef-től "beszerzés" alatt van éppen a Take a hard ride , és a Death rides a horse c. film,remélem ezek is lesznek olyan jók,mint a Gundown. Persze amit lehetett azt beszereztem én is eredetiben,de nagyon minimális westernt adtak ki itthon. Viszont  a találóan kockafejűnek nevezett John Wayne filmek nem jönnek be valamiért.

remélem tudtok segíteni a keresett filmel kapcsolatban. Meg ha tudtok jó oldalokat,ahonnan be lehet még szerezni régi westerneket,az is jöhet :)

filmadó Creative Commons License 2008.01.09 0 0 297
üdv                            Boldog születésnapot az öreg Lee Van Cleef mesternek!!!!!!!
winterborn Creative Commons License 2008.01.05 0 0 296
megtaláltam ezt a dvd-t, ráadásul magyar szinkronnal, ezres alatti áron. meg is rendeltem izibe, remélem nem fogok csalódni, sokat várok tőle, valami azt súgja, hogy ez nem rossz film lesz.
Előzmény: Törölt nick (291)
sz_imre Creative Commons License 2008.01.04 0 0 295

"John Wayne karakterei nem nagyon jöttek be (ha újra szeretném felfedezni, melyik filmjével kezdjem?)"

A nagy Jake (Big Jake) az egyetlen, amit érdemes tőle megnézni. Meg egyes kritikusok szerint a Féleszű seriff (True grit). A többit felejtsd el. Én legalábbis így vagyok vele.

Előzmény: Duke of Marlborough (294)
Duke of Marlborough Creative Commons License 2008.01.04 0 0 294
Miután sikerült hatalmasat csalódnom a 3:10 to Yuma újrájában (mindenhol ódákat zengenek róla, ki érti ezt), rászántam magam az eredetire Glenn Forddal. Nem volt egyszerű, mert vmi miatt hiába szeretem a westernt nekem még ma is a dollár-trilógia az etalon. a hőskorban (?) készült amerikaiak közül jó pár éve láttam párat, inkább csak részleteket, de John Wayne karakterei nem nagyon jöttek be (ha újra szeretném felfedezni, melyik filmjével kezdjem?), de vissza a Ben Wade és a farmerhez -vajon az újnak is ez lesz a címe, kétlem- és ahhoz hogy nem igazán hittem benne hogy jó lehet... aztán jött a meglepetés: nem tudom, hogy a fekete-fehér fényképezés, vagy a zene és Frankie Laine énekelte dal, de baromi hangulatos kis film, jó történettel, nem akar többnek látszani mint ami.
winterborn Creative Commons License 2008.01.03 0 0 293
azért neked is kösz a választ, biztos voltam benne hogy az nem az, bsth fan is vagyok egyben... :)
Előzmény: filmadó (289)
winterborn Creative Commons License 2008.01.03 0 0 292
a tábornok úr nyert. ahogy brando nevét meghallotam, beugrott hogy mintha valóban ő lett volna a főszereplő. rákerestem a címre és valóban az. mindíg olyan fura érzés fog el egy ilyen régi emlék felidézésekor. ha jól látom, kijött dvd-n is ráadásul magyar szinkronnal.
Előzmény: Törölt nick (291)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.03 0 0 291

Az előbb elrontottam. Szóval a helyes cím:

A félszemű Jack (One-Eyed Jacks) 1961.

Törölt nick Creative Commons License 2008.01.03 0 0 290
Esetleg a Félszemű című film Marlon Brandoval a főszerepben.
Előzmény: winterborn (288)
filmadó Creative Commons License 2008.01.03 0 0 289
üdv                                 Nem a Bosszú El Pasoban c. spaghetti westernre gondolsz, Bud Spencerrel Terence Hillel és Eli Wallachal?
Előzmény: winterborn (288)
winterborn Creative Commons License 2008.01.03 0 0 288
egy apró kérdés: melyik lehetett au a film, amit kb. 10 éve láttam az akkori mtv1-en olyan éjfél körül, és a sztori úgy foglalható össze, hogy 3 bankrablóból egyet (vagy kettőt) elkapnak és miután megszökött a börtönből leszámol azzal aki(k) egérutat nyert (pedig az közben befolyásos ember lett). a film bár színes volt, képi megjelenése a klasszikus ötvenes évek amerikai westernjeit idézte, mint amilyen a hét mesterlövész volt. a cselekmény szerint a mexikói határ környékén játszódott azt hiszem, bár ezzel gondolom nem sokat segítettem...
carlos monzo Creative Commons License 2007.12.24 0 0 287
Bocsánat, lehet márt volt ilyen kérdés de:

vkinek nincs meg véletlenül EREDETI SZINKRONNAL az Egy maréknyi dollárért c. film?? akár vhsen is jó lenne, de fontos h 1. szinkron legyen mert a másik verzió megvan!!!

Aki tud kérem segítsen!! Nem lennék hálátlan!! ;) :)
Eileen Prince Creative Commons License 2007.12.09 0 0 286
Bizony, Tuco bácsi jól tartja magát. :D

Remélem, lesz az még száz is!

Már csak Robert Vaughn-t kell túlélnie, és Calvera nyert. *gonosz*
filmadó Creative Commons License 2007.12.08 0 0 285
Sziasztok!Tegnap lett Eli Wallch(A csúf)92 éves.
winterborn Creative Commons License 2007.12.07 0 0 284

igen, Lee Van Cleef óriási!!! különösen a nagy leszámolásban, amelyben alapvetően egy pozitív, de elkeseredett figurát alakít. hihetetlen hogy ezt a filmet nem lehet sehol beszerezni.

az amerikai westernek közül amúgy nagyon kevés tetszik. valahogy nincs meg az a vadnyugati hangulat, amit az ember hitelesnek érezne. csupa bonviván, hőstörténetek tömkelege, vagy valami unalmas művészi cselekményteleneség... nem tetszik. (tisztelet a kivételnek)

Előzmény: Eileen Prince (283)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!