The searcher ma estére van bekészítve, a többit próbálom pótolni az elkövetkező hetekben: western napokat tartok!
Most végeztem a "Jesse James"-mozival. Nehéz bármit is mondani egy ilyen csodálatosan fényképezett, szép helyszíneken, kiváló színészekkel forgatott film megtekintése után. Nem mondom, hogy a két és fél óra anélkül múlik el, hogy észre sem venné az ember, de ha vki túléli az első másfél órát (--egy percig nem unalmas, félreértés ne essék, de nem lehet csak úgy elülni elé, és rajta: gosford parkhoz, és az angol beteghez hasonlítanám ilyen tekintetben), akkor olyan mértékben ráhangolódik a film lassú tempójára, a karakterekre, hogy egyszerűen odaszegezi a képernyő elé és teljesen a hatása alá kerül.
Mr és Mrs Smith féle bohóckodás után jó újra látni, hogy Brad Pitt valójában vérbeli színész, csak vmikor ráhúzták a hollywoodi szépfiú szerepét, és vhogy rajtamaradt. Casey Affleck tündököl Bob Ford szerepében.
Káprázatos kép tárul a szemünk el a romantikus vadnyugatról. Bravó Andrew Dominik (író-rendező) és bravó Roger Deakins (operatőr)!
Egyből szimpatikusabb! Ezen az oldalon kerestem a filmből képet, de nem találtam. Ők sem tudhatnak mindent. (lám a nagybetűs DUKE is sakkozott) ---> erről jut eszembe a Marlborough oldalról, hogy Churchill meg azt mondta a sakkról hogy szórakoztató és olcsóbb mint a kártya!
A filmek címei ismerősen csengenek, a Stagecoach-t már egy ideje próbálom megszerezni, mintha egy kaszkadőrökkel kapcsoaltos filmben említették volna a történelem nagy jelenetei között a film egyik jelenetét. Most lesz időm a filmekre is, így belevetem magam a témába, de előbb az "The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford"-on van a sor! Az első pillanattól kezdve már a címmel megvettek kilóra :DD
Itt egy pár link: http://www.fatmandan.de/ EUROWESTERN http://www.spaghetti-western.net/index.php/Spaghetti_Western_Database:Browse Spaghetti Western Database:Browse - Spaghetti Western Database http://www.spaghettiwesterns.1g.fi/ Shobarys Spaghetti Westerns -News- http://members.home.nl/batenroger/index.htm Roger's Spaghetti Western Site http://www.fistfulofwesterns.com/ fistfulofwesterns.com http://www.una-bara-per-django.de/index.htm Una bara per DJANGO Ezeken az oldalakon is találsz még egy csomó linket, amek a témába vágnak. ;-)
Üdv! Azt tudod-e, hogy John Wayne Hollywood sakkbajnoka volt, és Hawks "Eldorado"-jában mint serif sakkozik egy fogollyal, a fogdarácson keresztül!
A Rio Bravo-t ajánlom és a Red River-t (Howard Hawks) és John Ford filmjeit, főleg egy nagyon régit (Stagecoach) és az abszolút remek The Searchers címűt valamint ezt: "The Man who shot Liberty Valance".
Keresek egy western filmet,csak nem tudom a címét. Annyi rémlik belőle,hogy a főhős mindig pörgetett egy kis valamit,(kártya asztaloknál,pulton,bárhol) de csak a film végén derült ki,hogy valójában mi is az. Egy forgótár volt a pisztolyához,ha jól rémlik. Ennyi az összes emlékem a filmről,semmi más. Kb 15-17 éve láthattam még a az M1-en :)
Egyébként a western téma mindig is a kedvenc kategória a volt,most meg elhatároztam,hogy elkezdem begyűjteni a westerneket. Ma pl megnéztem a Big Gundown-t Lee Van Cleef-el, tetszett nagyon! Szintén Cleef-től "beszerzés" alatt van éppen a Take a hard ride , és a Death rides a horse c. film,remélem ezek is lesznek olyan jók,mint a Gundown. Persze amit lehetett azt beszereztem én is eredetiben,de nagyon minimális westernt adtak ki itthon. Viszont a találóan kockafejűnek nevezett John Wayne filmek nem jönnek be valamiért.
remélem tudtok segíteni a keresett filmel kapcsolatban. Meg ha tudtok jó oldalokat,ahonnan be lehet még szerezni régi westerneket,az is jöhet :)
megtaláltam ezt a dvd-t, ráadásul magyar szinkronnal, ezres alatti áron. meg is rendeltem izibe, remélem nem fogok csalódni, sokat várok tőle, valami azt súgja, hogy ez nem rossz film lesz.
"John Wayne karakterei nem nagyon jöttek be (ha újra szeretném felfedezni, melyik filmjével kezdjem?)"
A nagy Jake (Big Jake) az egyetlen, amit érdemes tőle megnézni. Meg egyes kritikusok szerint a Féleszű seriff (True grit). A többit felejtsd el. Én legalábbis így vagyok vele.
Miután sikerült hatalmasat csalódnom a 3:10 to Yuma újrájában (mindenhol ódákat zengenek róla, ki érti ezt), rászántam magam az eredetire Glenn Forddal. Nem volt egyszerű, mert vmi miatt hiába szeretem a westernt nekem még ma is a dollár-trilógia az etalon. a hőskorban (?) készült amerikaiak közül jó pár éve láttam párat, inkább csak részleteket, de John Wayne karakterei nem nagyon jöttek be (ha újra szeretném felfedezni, melyik filmjével kezdjem?), de vissza a Ben Wade és a farmerhez -vajon az újnak is ez lesz a címe, kétlem- és ahhoz hogy nem igazán hittem benne hogy jó lehet... aztán jött a meglepetés: nem tudom, hogy a fekete-fehér fényképezés, vagy a zene és Frankie Laine énekelte dal, de baromi hangulatos kis film, jó történettel, nem akar többnek látszani mint ami.
a tábornok úr nyert. ahogy brando nevét meghallotam, beugrott hogy mintha valóban ő lett volna a főszereplő. rákerestem a címre és valóban az. mindíg olyan fura érzés fog el egy ilyen régi emlék felidézésekor. ha jól látom, kijött dvd-n is ráadásul magyar szinkronnal.
egy apró kérdés: melyik lehetett au a film, amit kb. 10 éve láttam az akkori mtv1-en olyan éjfél körül, és a sztori úgy foglalható össze, hogy 3 bankrablóból egyet (vagy kettőt) elkapnak és miután megszökött a börtönből leszámol azzal aki(k) egérutat nyert (pedig az közben befolyásos ember lett). a film bár színes volt, képi megjelenése a klasszikus ötvenes évek amerikai westernjeit idézte, mint amilyen a hét mesterlövész volt. a cselekmény szerint a mexikói határ környékén játszódott azt hiszem, bár ezzel gondolom nem sokat segítettem...
vkinek nincs meg véletlenül EREDETI SZINKRONNAL az Egy maréknyi dollárért c. film?? akár vhsen is jó lenne, de fontos h 1. szinkron legyen mert a másik verzió megvan!!!
Aki tud kérem segítsen!! Nem lennék hálátlan!! ;) :)
igen, Lee Van Cleef óriási!!! különösen a nagy leszámolásban, amelyben alapvetően egy pozitív, de elkeseredett figurát alakít. hihetetlen hogy ezt a filmet nem lehet sehol beszerezni.
az amerikai westernek közül amúgy nagyon kevés tetszik. valahogy nincs meg az a vadnyugati hangulat, amit az ember hitelesnek érezne. csupa bonviván, hőstörténetek tömkelege, vagy valami unalmas művészi cselekményteleneség... nem tetszik. (tisztelet a kivételnek)