Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Tapasztalatok, hibák, vélemény ezekről a gázriasztókról
Kedves Fórumozó, olvasó! Kérjük, hogy személyes adataid védelme érdekében emailcímedet ne hozd nyilvánosságra a fórum topikokban. Címedet nyilvánossá teheted adatlapodon, ahol azok érik el, akiket érdekel. Kéréseiddel mindkettőtök érdekében lehetőleg közvetlen emailben fordulj beszélgetőtársadhoz. Szakmai társak és rajtuk keresztül kiegészítők keresése lehetséges. Kérjük, tartózkodjatok ebben a topicban a kettős felhasználású eszközök átadásának nyilvános közlésétől. Köszönjük!
- Háááát... ez azért lenne fura, mert tudtommal ezt a tipust (R78) a belügyi szerv(ek) részére gyártották néhány tízezres példányban. Természetesen kaphattak belőlük civilruhás nyomozók és engedéllyel rendelkező magánszemélyek is - és vszínű hogy közülük (időközben leadott fegyverek) kerülhetett ki Nyugatra ill. más Keleti országokba is. Viszont azok száma nagyon elenyésző lehet - ugyanis a külföldi fegyveres oldalakat nézve sem túl sűrűn felbukkanó tipus...
- Az enyém is "S alakítású", viszont az enyémnél a kaliberjelzés x-elve vagyon - ami eleinte zavart. Viszont a csövén kívül mindene eredeti állapotában van, valamint nincs a tokon nút marva - sem a szánon stift heggesztve. :)
Nem tudom, hogy a gyártás idejétől függ-e az, hogy egysoros vagy kétsoros. Azt gondolnám, hogy a "polgári", vagy export verzióra írták rá, hogy "MADE IN HUNGARY FÉG-BUDAPEST".
A rendőrségire minek ráírni? A PA63-on sincs.
Mondjuk a FÉG-nél bármit el tudok képzelni, csak azt nem, hogy bármiben következetesek voltak.
"... viszont a 8mm K "kissé" lötyög a 7.65-ös töltényűrben."
- Ajjaj... az nem túl szerencsés, vszínű hogy az akkor nem fog normálisan működni. Az enyémnél ill. annak töltényűrében meg szinte tökéletesen passzentos a 8mm K patron. Sztem csinálj egy tesztet a fegyverrel, ott kiderül a turpisság.
- Csak a sorozatszámot retusálom, de ez még az elsőszériás, kétsoros beütővel rendelkező R78-as. A tiéd mellett jól mutatna, mivel az már egysoros beütésű, késöbbi verzió. :)
- Nemcsak gyűjteménybe, hanem néhanapján önvédelemre backupnak - hordási célból is akartam ezt a tipust beszerezni. Viszont ez a fegyver már túlságosan kicsi a kezemnek, és a sütése a kompakt méretéhez képest kemény (hiába, FÉG termék...). Amúgy formára bejövős a cucc.
- Egy gázgumis forgó mellé tartalékfegyvernek - hordásra inkább egy megbízható működésű Makarov GP, vagy egy FÉG GRPK lenne az ideális...
- Eladó visszalépése miatt továbbra is keresek gyűjteményi, megkímélt szép állapotú, gázriasztóra alakított FÉG R78-as pisztolyt. Mindkét kalibertipus érdekel, de a 8mm K-ra alakítottak előnyt élveznek.
Minden lövés után kivetési hiba miatt akadály keletkezett mert a töltöttség jelző egész a hüvely pereméig belógott és a szán hátramozgásakor lefelé kényszerítette az üres hüvelyt ami szépen beleakadt a tárban levő legfelső tölténybe.
Átmenetileg eltávolítottam a töltöttség jelzőt és úgy próbáltam. Úgy működött mint az álom.
5 db Wadie CS
5 db Wadie PV
5 db Wadie Blank
5 db S&B Blank
5 db Fiocchi Blank
5 db Geco Blank
0 hiba
Elődy és Kameniczky töltöttség jelzője ezek szerint jobb mint az eredeti :D
-nem befektetésként tekintek rájuk (Amiből több is van arra is max. cserealapként tekintek)
-éles PA63 20-25ezer, igényes átalakítás +40ezer (Azért ennyi mert eladhatatlan. Azért eladhatatlan mert kevés engedélyes van, azok meg nem PA63-at vesznek.)
-egy PA sem dobogtatja meg a szívem akármilyen új állapotú (Nekem is van egy de nem érzek iránta semmit :) Amolyan "kötelező" darab.)
-hulladékot gyűjtő nem vesz (talán más sem)
-ne ítéld el aki megveszi a kopott, csúnyácska X-elt, hegesztett, alig-alig működő példányokat (alkatrésznek, vagy szilveszterkor hangoskodni megfelelő lehet)
-ha holnaptól éles állapotban is lehetne gyűjteni, akkor se bánnám meg (nem kell ugyanazokat a tárolási szabályokat betartani mint az élesnél, viszont pont olyan jól néznek ki)
ui: Szerintem a rendőröknek nincs GRP pisztolya. (RK59, R61, PA63, R78, P9RC, Jericho 941, H&K USP, stb...)
"Ez annyiból jó ha belegondolunk, ha egyszerre megkapja az "öreg" a sok fegyvert, nem biztos hogy tartani fogja ezt a gyűjtői árat."
- Ezt most nem egészen értem... Kifejtenéd?
- Ha arra gondolsz, hogy a gázraalakított éleskonverziók ára esni fog, akkor ebben tévedsz. Eme fegyverek java ma már nem gyártott darabok - és a viszonylagos minimális átalakítás mellett is megőrzik éles fegyver érzetét. No meg azt se felejtsd el, hogy ezek a fegyverek szabadon megvásárolhatók (még...), és mivel működésük szempontjából gázriasztóra alakítva örök élet darabok - fogja az árát tartani.
- Egy Walther PP vagy PPk mára igen értékes kincs, ugyanis azokat már több évtizede nem gyártják - főleg nem Ulm Donau-ban, Németországban. Ha van is belőlük egy-egy igen szép gyűjtői állapotú példány - ami nincs szétbarmolva, kiherélve és mellesleg működik is - az bizony a késöbbiekben jó gyűjtői befektetés is lehet. Ez természetesen igaz a FÉG által gyárilag GR-ként előállított vasaira is (kb. 8-9 ezerre tehető a gyártási mennyiségük, ami globálisan elenyésző mennyiség...).
Szó volt róla, hogy a rendőrségi Pa-kat, Parákat, és GRP-ket lecserélik Glock-okra.
Meg is egyeztek az árban meg a mennyiségben, de a Magyar Állam visszamondta a fegyverek lecserélését.
Annyi használt, és még új Magyar fegyver van raktáron, hogy 10-en évig ellátják még vele a rendőrséget, alkatrészeket cserélgetnek a fegyverekben, oszt mikor összejön pár darab hulladék odadobják a gázfegyvereseknek....
(lehet inkább kormányzati Audikra kellett a zseton.)
Ez annyiból jó ha belegondolunk, ha egyszerre megkapja az "öreg" a sok fegyvert, nem biztos hogy tartani fogja ezt a gyűjtői árat.
- Gratula! Jó látni, hogy másnak is van gázriasztósított Walther pisztolya a gyűjteményében. Egyébként próbáltad? Milyen kaliberre lett átalakítva? Mennyibe fájt a fegyó?
- Egyébként a FÉG borzalmas kesze-kusza módon "gyártotta" a PP/PPk klón vasait. Nekem is van olyan kifogástalan állapotú GRP9-em alutokkal, mely formára a PA63-as ívelt markolatú tokjára hajaz, viszont nyújtott hódfarokkal(!). Ha jól tudom, abból csak a kiváltságos FÉG dolgozók kaptak belőle. Az enyém is K40 sorszám alatti darab.
Persze, hogy abból dobták össze amit találtak. Ezt épp egy Walther PPK/E tokból és szánból. A felületkezelés a kései daraboknál elég olcsó benyomást kelt.
A gyári állapotú fegyverek megbízhatatlansága is általános.
Van olyan GRP9 ami a PA63 festett alu tokját kapta, van olyan GRE ami RL61 szánt kapott.
Nem lepődök meg semmilyen kombináción. Van AP9 acéltokos APK/GRPK szános GRPK9-em GRP 9 felirattal :D
Egyik sincs. FP9-em volt élesben még sportlövő koromban de aztán lecseréltem C75B-re. :). A GRE és GBR61 viszont beindította a nyálelválasztásom. Némi vigasz, hogy nemsoká hozzájutok egy gyári állapotú 69-es Walther PPK-hoz. Ma voltam Steinernél. Nem jöttem el üres kézzel :) Egy "merci csillagos" 48M-et hoztam el. :)