Keresés

Részletes keresés

nixon70 Creative Commons License 2011.12.22 0 0 9544

Azt a kukukcskálást nagyon jól elkaptad!

Grat.

Előzmény: s.ada- Odin (9542)
topi mackó Creative Commons License 2011.12.21 0 0 9543

GYÖNYÖRŰ!!!

 

Egyszerűen gönyörű!

 

 

toi mackó

Előzmény: s.ada- Odin (9542)
s.ada- Odin Creative Commons License 2011.12.20 0 0 9542

Sziasztok,

Nagyon rég jártunk már errefelé:DDD de látom vannak itt még ismerős nevek:D

Odin immár nagyon nagy fiú lett....gyakorlatilag a nap nagy részében alszik:D

Hoztam pár képet...

remélem mindenki jól van:D

Buksi Ágo Creative Commons License 2011.12.19 0 0 9541

Sziasztok!

Buksi kutya nagyon okos és egyre ügyesebb is már. A tanulását kliller segitségével értunk el vele. Aztmondják hogy westiknél nem lehet betanitani a tudását. IGENIS BELEHET tanítani, csak sok sok türelem kell hozzá és akarni kell.
Nagyon szépen köszönjünk a Micenek és NIKO ZIZUNAK a tanáncsot.

 

Nini-ve Creative Commons License 2011.12.18 0 0 9540

Szia, neves aranykoszorús sztártenyésztőtől is vehetsz nem tökéletes kiskutyát. Mi a Happy white kennelből választottunk, akinek a tulajdonosa a fajta klubjának elnöke, mégis kissé hibás Manó (az egyik heréje nem szállt le, így az ivartalanítás kérdését helyettünk a természet döntötte el) ezért - bár szívesen vittem volna kiállításra, - nem tehettem. Ettől függetlenül ő gazdi szemefénye kiskutya. Sok sikert a leendő kutyushoz, és várjuk a fotókat :)))

Előzmény: Longboat (9539)
Longboat Creative Commons License 2011.12.18 0 0 9539

Szia

Úgy látom, mélyen benne vagy a témában, túl sok rossz példát láttál már, ezért ott is rosszat feltételezel, ahol erre nincsen szükség. Ha figyelmesen elolvasod, a hsz-emet, láthatod, hogy nem írtam a törzskönyvről és az árról. Ennek az az oka, hogy – bár az előző kutyánk egy csodálatos keverék volt – ezúttal fajtatiszta Westie-t szeretnék. A törzskönyv természetes dolog számomra ebben az esetben.

(Az örökbefogadás és fajtamentés szép, nemes dolog de számomra most az elsődleges szempont, hogy nagy örömet okozzak a családomnak.)

A tenyésztők-szaporítók szembeállítást és szóhasználatot szintén ismerem, és – elismerve, hogy elég jó kép – nem szeretem. Ez egy olyan kitétel, amellyel a kutyások szeretik illetni egymást, remek módszer a klikkesedésre, mások megbélyegzésére. Jellegzetes, kispályás dolog. Beszéljünk inkább lelkiismeretes, elkötelezett  tenyésztőkről és olyanokról, akik csak üzletet látnak ebben (bár nem hiszem, hogy a kutyatenyésztés annyira jó üzlet lenne, hogy érdemes legyen rosszul csinálni, nagy mennyiségekkel, kizárólag pénzügyi szempontokat figyelembe véve, ezért azt gondolom, aki ezzel foglalkozik, az valamennyire csak vonzódik az adott fajtához).

Viszont ha ez a része a dolognak nem érdekelne, akkor simán felhívtam volna a sok hirdetés közül a legolcsóbbat, ott még alkuszom egy kicsit, majd megveszem az egyik kölyköt, és nem itt kérek tanácsot (meg más csatornákon is).

Elég sokat írsz az árakról, meg arról, hogy ki, mire sajnálja a pénzt. Értem, hogy ez kikívánkozott belőled, de miért pont az én hsz-em kapcsán? Ezt írtam: „A pedigré, bajnok ősök, kiállítási esélyek egyáltalán nem fontosak számomra.” Ha akarod, értelmezheted úgy is, ahogy tetted, de kevesebb negatív attitűddel ez pusztán annyit jelent, hogy valóban nem akarom kifizetni a kiskutya árában az üknagyanyja nevét. Az írásomnak ez egyáltalán nem központi része, csak egy mondat, ami a számomra fontosabb, illetve kevésbé fontos szempontokról szól – mint más mondatok is. Ha akarod úgy is felfoghatod, hogy kár ránk „pazarolni” egy potenciálisan fajtája kitűnőségévé cseperedő kölyköt, amelyet aztán sosem viszünk kiállításra, és nem kerül a tenyésztésbe, ily módon pedig elvész a fajta számára.

Tehát még egyszer: értem az aggodalmadat, de bennem fel sem merült, hogy törzskönyv nélküli kutyát vegyek. emellett biztos, hogy az állatorvosnál fog kikötni, hiszen – ha megveszem – első dolgom lesz elvinni, hogy megvizsgálja, és átbeszéljük a kölyök tartásával kapcsolatos legfontosabbakat, valamint a fajtaspecifikus dolgokat (bár ez természetesen már megtörtént) és az oltásokat .

Mindenesetre köszönöm a véleményed, ezt a menhelyes gondolatot még átrágom magamban.

Előzmény: AllAboutDogs (9538)
AllAboutDogs Creative Commons License 2011.12.18 0 0 9538

Szia.

Amennyiben nem fontos a törzskönyv, és az igazoltan tenyésztésre alkalmas, és fajtát reprezentáló szülők és felmenők, akkor miért nem fogadsz inkább örökbe egy Westiet. ( a törzskönyv egyébként nem csak annak a kutyának kell/kellene akit tenyészteni vagy kiállítani akarnak, hiszen a törzskönyv meglététől még nem kell ilyesfajta elkötelezettségeket vállalni) Sokkal többet tennél a fajtáért és szép életet biztosíthatnál egy olyan gazdira váró hű társnak, akit megunt az előző felelőtlen gazdája, vagy épp az utcán kóborolva találták és senki sem kereste... Kölyök és fiatal kutyák is akadnak a fajtamentőknél nem csak felnőttek! Ha megmentenél inkább egy Westiet a fajtamentőknél gazdira várók közül, és nem azokat a szaporítókat támogatnád még te is azzal a 20-40 ezer forinttal amit egy kölyökért kérnek, amiért törzskönyv nélküli kutyákat gyártanak ahelyett, hogy becsületes munkával keresnék a pénz, akkor az sokkal de sokkal szebb és nemesebb cselekedet lenne főként karácsonyi meglepetésként!

 

Egyébként egy törzskönyv mikrochippel együtt csak 5500 forintba!!! kerül minden regisztrált tenyésztőnek, így milyen kölyköket várhatunk azoktól a szaporítóktól akik még ezt az összeget is sajnálják a kutyák érdekében kiadni!!!???

 

A törzskönyvhöz még annyit hozzáfűznék, hogy nem a "kirakati mütyűrök" (ahogyan te fogalmaztál) tartozéka... hanem minden olyan felelős tenyésztő által a MEOE-tól kiváltott hivatalos irat amivel igazolja kutyái eredetét, legyen az tovább tenyésztésre, kiállításra vagy csupán csak kedvencnek eladott kutya. Én becsülöm és tisztelem azoknak a tenyésztőknek az áldozatos munkáját akik pénzt és időt nem kímélve veszik a fáradtságot arra, hogy kutyáikat nem kevés pénzért rendszeresen kiállításokra vigyék azért, hogy bemutassák és bírók által is véleményeztessék az általuk tartott illetve tenyésztett kutyáikat. És hozzáteszem  hogy nem azért nevezik kiállításokra drága pénzekért kutyáikat, hogy a  hobbi kutyásoknak mutogassák, hogy lám nekik milyen győztes kutyájuk van, hanem azért, mert szeretnék különböző bírók által is véleményeztetni munkájuk gyümölcsét. Attól pedig, hogy egy kutya kiállításra is jár, attól még egyúttal lehet a gazdi mellet ágyban alvó családi kedvenc is! A kettő nem zárja ki egymást. És azt is be kell látni, hogy annál a tenyésztőnél, aki kiállításra és kutyái minőségi etetésére és ellátására költi a pénzét, és nem az eladott kutyáiból akar megélni sokkal jobb körülmények között élnek és nevelkednek a kölykök is, míg egy olyan szaporítónál mire számítson az ember aki még az egyszeri 5500 forintot is sajnálja kiadni chipre és törzskönyvre és megkockáztatom, hogy a fajta standard-et még hírből sem ismeri??? .... hát minőségi kiskutyára és körülményekre semmiképp!!!

 

Nem bántásnak vagy kioktatásnak szántam mindezt ezt neked, csupán tájékoztatásnak, és gondoltam javaslok egy olyan lehetőséget is mint az örökbe fogadás, ha valaki nem akar nagyobb összeget kiskutyára költeni. Természetesen a véleményem a témáról nem csak a Westiekre hanem az összes többi fajtára is ugyan úgy vonatkozik. És amiatt is írtam a fórumra mindezt, hogy végre vegyék már az emberek észre, hogy micsoda förtelmes kutyakereskedelem folyik ebben az országban a felelőtlen és hozzá nem értő szaporítók végett, akik nem a fajta érdekében cselekszenek hanem csak a könnyű pénzszerzés motiválja őket, ellentétben a tenyésztőkkel, akik arra törekednek hogy fenntartsák és megőrizzék az utókornak is imádott fajtájukat és a fajta standard-ben meghatározott küllemet, jellemet stb. szem előtt tartva válogatják ki tenyész kutyáikat céljaik eléréséhez. A szaporítók óriási károkat okoznak a kutyafajtáknak és előbb utóbb tönkreteszik őket szépen egymás után! Mivel a Westie is népszerű fajta így százával születnek a törzskönyv nélküli almok a szaporítóknál havonta, mint azt a hirdetőoldalak is bizonyítják! Szóval csak óvatosan azokkal a tözskönyv nélküli "csak kedvencnek kell" kutyákkal, nehogy a végén az állatorvosnál kössön ki a kiskutya árának többszöröse...

 

http://www.elitewestieclub.hu/index.php?inc=page&id=2&sorszam=18

Előzmény: Longboat (9535)
Longboat Creative Commons License 2011.12.17 0 0 9537

Köszönöm, itt indulok.

Előzmény: topi mackó (9536)
topi mackó Creative Commons License 2011.12.16 -1 0 9536

http://gonozdikennel.gportal.hu/

 

Az én Pamacsom innen van.

 

Szép, egészséges, jó kiállású, fajtatiszta, de nem t.könyvezett, nem kiállításra hordott 6 éves családtag.

Okos, öntörvényű igazi westie.

a nembatorkukacfreemail.hu-n tudunk kommunikálni, ha érdekel.

 

SOK SZERENCSÉT AZ ÚJ KUTYUSHOZ!!!

 

 

Van telszám is az oldalon.

 

 

topi mackó

Longboat Creative Commons License 2011.12.16 0 0 9535

Sziasztok!

Úgy döntöttem, újabb házikedvenccel bővíteném kis családunkat. West Highland White Terrier lesz.

Sok évig volt kutyánk, aztán, amikor tizensok éves korában elpusztult, évekig nem is akartunk, mert nehezen fért volna bele az életünkbe, hogy megfelelő körülményeket (főleg elég sétát) biztosítsunk egy ebnek.

Most eljött a pillanat, hogy ismét legyen kutyánk. Nem impulzus vásárlás, évek óta barátkozunk kifejezetten ennek a fajtának a gondolatával, kutyás múlt, más házikedvences jelen van. Az ötlet, hogy most lépjek a tettek mezejére, valóban hirtelen jött.

Tudom, hogy rettentő késő, de abban kérem a segítségeteket, hogy ajánljatok nekem megfelelő tenyésztőt, akinek van eladó kiskutyája. Elsősorban egy egészsges, szép kölyköt szeretnék, talán inkább szukát, mint kant, de ez sem döntő szempont. A pedigré, bajnok ősök, kiállítási esélyek egyáltalán nem fontosak számomra. Családtag lesz, nem kirakati mütyűr.

Minden építő jellegű, segítő hsz-t előre is köszönök, kérlek ne beszéljetek le, segítsetek a Karácspnyig rendelkezésre álló egy hét alatt megtalálni a jó megoldást, ha van.

babilonok Creative Commons License 2011.12.09 0 0 9534

Lüszi, így fekszik apu lábán. :)

 

Buksi Ágo Creative Commons License 2011.12.08 0 0 9533

Buksi mikulás 


Nikol - Zizu Creative Commons License 2011.11.26 0 0 9532

Speedy Gonzales :))

bettalin Creative Commons License 2011.11.22 0 0 9531

Ilyen a kis zsiványom....:D Imádom

Előzmény: Buksi Ágo (9529)
bettalin Creative Commons License 2011.11.22 0 0 9530

Igazán nincs mit!Gondoltam leírom,ha már egy gazdinak és kutyusának tudok segíteni,az jó!!!!!Én magam is iszom az ezüst-kolloidot,okos "találmány"....A Happydogot meg egyenesen imádja  a kis zsiványom.Remélem a tiéd is jó egészségnek örvend!!!Szép estét!!!!Betta

Előzmény: Buksi Ágo (9529)
Buksi Ágo Creative Commons License 2011.11.20 0 0 9529

Szia!

Nem csak én  vagyok ezzel igy és örültem hogy végre valaki egyet ért velem. Én korában írtam esüst-kolloidot is hogy nagyon jó az de ugy látszik nem hallgatnak rám és végre van itt valaki aki ugyan ugy egyet ért velem.
Nálunk is HAPPY DOG száraz táp vált be és már ketten vagyunk akik aztmondja nagyon jo.
Köszönőm szépen Betta!

Előzmény: bettalin (9528)
bettalin Creative Commons License 2011.11.19 0 0 9528

Szia!

A tünetek u.azok,mint az én kutyusomnál.Ez nem gomba lesz,hanem allergiás reakció v.mire.Nálunk pollen allergia és étel allergia valószínűsíthető.

A gyógyszer és az injekciók tönkreteszik a kiskutyád szerveit.Ha gondolod próbáld meg az esüst-kolloidot,sztem nekünk az használt,mára se seb,se vakarózás,se szőrhullás. És tápban a hypoallergének,nyulas és bárányos rizses,Nálunk a Happydog vált be,a Pro Plan és Royal Canin rontott a helyzeten.Remélem tudtam segíteni.Szép napot!Betta

Előzmény: avalanches (9514)
Buksi Ágo Creative Commons License 2011.11.17 0 0 9527

Szia!

Sajnos én már  nem tudok mit tanáncsolni mert mindig másokra kell hallgatni.
Mi szerencsére csak száraz tápot adjunk neki de nem azt amit ajáltak a többiek,  reggel és este igy nem jőn  ki allergiája sőt még gombáskozás ellen is elmult neki hála istenek. Nem kellet semmi féle inekcio kezelés, hanem krémmel betenntunk a testét és elmult.
Ha komolyan érdekel valakit hogy milyen tápot adjunk meg milyen krémet használjunk, akkor írjon agoka79@gmail.com.
köszönőm.

Előzmény: BaBaGombóc (9525)
Mice007 Creative Commons License 2011.11.16 0 0 9526

Amelyikre rá van írva, hogy nincs benne, vagy nincs feltűntetve, hogy van benne :) De a lent említett márka több tápjánál külön ki van emelve, hogy nincs benne semmi ilyesmi.

Előzmény: BaBaGombóc (9525)
BaBaGombóc Creative Commons License 2011.11.16 0 0 9525
köszönöm, hogy ezt leírtad, mert a mienk is elég súlyos allergiát kapott ettöl a táptól és sajnos késön vettük észre...:(

melyik az a táp, ami nem tartalmaz ilyen dolgokat???
Előzmény: Buksi Ágo (9512)
Ripper Creative Commons License 2011.11.15 0 0 9524

Minden westie-ben ott lapul az Igazi Hős.:-)

Előzmény: Nikol - Zizu (9523)
Nikol - Zizu Creative Commons License 2011.11.14 0 0 9523
avalanches Creative Commons License 2011.11.11 0 0 9522

egyébként először Nizoralt kaptunk,az semmit nem használt,krémet azért nem írt fel mert ha lenyalja a kutya,nagyobb bajt okoz mint amennyit használ.a kezdeti sebek meg elég nagyok voltak,és ahogy a cikk is irja,nagy felületű fertőzésnél többet használ a gyógyszer/injekció.mindenesetre ha végre valahára elmúlik neki,biztos hogy kérni fogom ezt a gomba elleni védőoltást.

Előzmény: avalanches (9521)
avalanches Creative Commons License 2011.11.11 0 0 9521

Köszi.Az az igazság 4 éve hozzá hordjuk a kutyát,mondhatom nyugodt szívvel hogy Veszprém legjobb állatorvosa.

Vagy Veszprém van tele rossz állatorvosokkal:)Mikor álterhes volt a kutyám,elvittük egy dokihoz,mert hétvégén nem rendel akihez amúgy hordjuk.Elmondtuk neki a tüneteket,(hordozza a játékait,fészkel,megduzzadt cicik stb) mivel akkor még mi sem tudtuk hgy ez álterhesség,majd egy félórás vizsgálgatás után kapott két injekciót,6000forintos diétás tápot,és közölte hogy bélgyulladás...hétfőn elvittük a szokott dokihoz biztos ami biztos,2 mondat után hanyatt forditotta és mondta h igazából álterhes a kutya..És még rengeteg más rémsztorit hallottam más orvosokról is ismerősöktől.

Hátigen.Nem mindegy hogy valaki kettessel vagy ötössel diplomázik az állatorvosin ugye.

Szóval teljes mértékkel megbizom benne,nem szívesen vinném máshoz.Az immunerősítőt ő is ajánlotta,lehet ezért

nem akar elmúlni.

Előzmény: Mice007 (9518)
Nikol - Zizu Creative Commons License 2011.11.11 0 0 9520

A Sensitive lazacos sem tartalmaz tartósítószert és színezéket sem.

Előzmény: Mice007 (9517)
merci-dugo Creative Commons License 2011.11.10 0 0 9519

Fő terület onkologia, de álltalános dolgokal is foglalkoznak. Ők a Budapesti állatorvosi egyetemen oktatnak! Én két westimel voltam nála,és most a harmadikal is hozzá járunk, mert ő legalább kivizsgálja és megmondják hogy mi a baj, nem ugy mint egy álltalános állatorvos.

 

Előzmény: avalanches (9516)
Mice007 Creative Commons License 2011.11.09 0 0 9518

Ez hátha segít:

 

http://kutya.hu/Cikk.aspx?id=3695

 

A gombás dolgokat nem rögtön tablettával meg injekcióval szokták kezdeni, mint a fenti cikk is említi, szerintem keressetek másik orvost. Illetve gombás betegségeknél immunrendszer se perfekt általában, valami vitaminbomba is kéne neki... szóval másik doki, én azt mondom.

Előzmény: avalanches (9514)
Mice007 Creative Commons License 2011.11.09 0 0 9517

Pro Plan weboldala szerint az Adult Small konkrétan nem tartalmaz se tartósítószert, se színezéket...  többi tápot nem néztem most meg, de ha van benne ilyesmi, a csomagoláson fel kell tüntetni. Ezt persze érdemes figyelni, de szerintem ebbek a táp-kategoriában már elvárható, hogy ne tömjék tele minden szeméttel. Ezeknek a nagyobb márkáknak amúgy van sensitive v. hasonló nevű tápjuk, ezeket érdemes még próbálni ha valami baj van. A bárányos+rizses elég semleges dolog, általában erre tuti nem allergiás semmi kutya. Ezen felül jó még a halas táp is, ha esetleg a kutty aszondaná, hogy köszi de nem :)  Perdikém a bárányos dolgokat nagyon kerüli... 

Előzmény: Buksi Ágo (9512)
avalanches Creative Commons License 2011.11.09 0 0 9516

Szia!

Vidéki vagyok,és nem tudom tud e a doki így látatlanba vizsgálat nélkül tanácsot adni .. de mindenesetre köszönöm!

Egyébként "csak" egy bőrgombáról lenne szó,eléggé megijesztettél ezzel az onkológiával..Vagy netán Te ehhez a dokihoz

hordod a kutyust és jó?

 

Előzmény: merci-dugo (9515)
merci-dugo Creative Commons License 2011.11.09 0 0 9515

Szia. ahok.hu ez egy onkologiai központ keresd dr.Vajdovics Pétert 1 7880734 mindenre tudja a megoldást.

Előzmény: avalanches (9514)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!