Az eddigi összes Tenere túránk és a Bálnák nagy része is a tiltott területeken zajlott... :-( A Bihar, Pádis, Vigyázó, Gyalui havasok - mind-mind az Apuseni nemzati parkban, kerresztbe-kasul. Mivel gyanús, hogy ezeket nagyontöketleneket itt kapták el, idén kicsit nagyon el akarom ezt a részt kerülni - bármennyire is ismerem és tudom, hogy gyönyörű. Nyilván, nem kell olyan forrón a kására besz..tojni - de ha most ki vannak az ilyesmire hegyezve a halőrök, akkor jobb nem piszkálni a bajszukat.
épül nálunk a vasút, jó sok négyzetméter árvalányhajas területet tönkremászkáltak, persze ha én mentem volna végig rajta és eltörik párszáz szál akkor fizethettem volna bőszen, itt meg ha nem is hektárszám de csúnya sok négyzetmétert el is túrtak, nem csak mászkálna rajta
első körben én kipróbálnám a helyedben a rugó előfeszítést
léteznek műanyag "vágódeszkák" ebből kivágsz egy karikát és beteszed, az a műanyag jó amit ha odavaersz valami betonhoz nem törik el, szóval nem rideg mert némelyik képes eltörni,
de ha tudsz szerezni egyéb műanyag anyagot(pl teflon) akkor az is jó csak általában egszerűbb elkocogni a teszkóba valami gagyi vágólapot venni
nekem ilyen volt hátul, teljesen jó lett a 3aj, jó dagadt vagyok de még csomagokkal együtt se ült be utána a kanyarokba, nekem jól emlékszem 2 centi volt pluszba
ha szétszeded/leveszed a rugót meg tudod nézni a csillapítása jó-e még, ha nem jó akkor kell nézni egy másikat, meg lehet csinálni javíthatóra de nagy macera, nem szokták vállalni mert többe kerül mint amit ér
persze lehet rugót is csináltatni hozzá de az hogy milyen lesz utána az csak használatkor derül ki, vagy hozzá való progresszív rugót beszerezni, ha még kapható hozzá
Azert ahogy mas forrasokbol ertesultunk, ezek nem sima erdoben nezelodos emberek voltak.
Allitolag levagtak a lancokat, ahol lelakatolt utakra leltek, zsebbol fizettek a birsagot ahol elkaptak oket, egeszen addig, amig meg nem utotte az ingerkuszobot es teljes szigorral csaptak le rajuk.
Sajnos a torveny nem tesz kulonbseget a cross motoros kozott, aki lerugatja utrol leterve az arvalanyhajat es a gyakorlatilag uton halado teneres kozott, aki gyari kipufogoval kozlekedik.
Megy a keménykedés......... viszont a folyamatosan gyakorlatozó NATO kontingens gépjárművei biztosan hangtompítót használnak, maguk után összeszedik a szemetet, fűre nem lépnek, és ökológiai lábnyomot sem hagynak.........
Mindenesetre megfontolandó az útvonal kiválasztása.........
...... utálom, hogy megint lemaradtam...... de lassan már kezdek hozzászokni....... :-(
...... ellenben van itt egy Macedón TET videó, ami jól mutatja, hogy a nyeregből is lenyűgöző kilátás nyílik, amit a motoron, vagy a sisakon elhelyezett kamerákkal is ügyesen lehet rögzíteni, viszont amit akár menet közben, akár megállva drónokkal is fel lehet venni, az egyszerűen lélegzetelállító....... legalábbis szerintem....... az a domborzati összkép onnan fentről, az fantasztikus....... :-)
Pécsváradról PÉNTEKEN 10 órakor, a vár főkapujától indul - már nem is olyan - kis csapatunk tova az Évadnyitóra aszfaltos somogy-zalás tekergéssel. Jelige: "tudok egy rövidebb utat" :-)))