Keresés

Részletes keresés

biker78 Creative Commons License 2008.08.12 0 0 276
Hétvégén én is meglátogattam az általad is járt Őr-hegy környékét.
Mivel a terület meglehetősen homokos, úgy gondoltam a Gödöllőt, és
panziót összekötő széles földutat használom, és majd onnan nézelődők
a keresztező földutakon. (azért volt homok így is elég)
Először az Őr hegyet vettem célba, Gödöllőnél ki is van téve a tábla,
jelezvén a panziót, úgyhogy el sem lehet téveszteni a bejáró utat.
Egyből felmentem az Őr-hegyre, a lejövő út a távvezeték mellet azonban
olyan rossz volt, (keskeny, és pár nappal ezelőtt, alkalmi patak is volt benne
a sok eső miatt) hogy inkább visszamentem az úton amin jöttem,
és a széles földúton folytattam az utat.
Második célpont volt az erdészlak, de a domb tetején két cserkész
nem volt hajlandó beengedni, mondván hogy onnantól ez cserkész tábor.
Pedig szerettem volna a piros M jelzésen menni az erdészlakig.
(de legalább megvan merre megyek legközelebb)
Így folytattam az utat a panzióig, és szerettem volna megnézni a mellette
lévő tavat közelebbről, de sajnos ez sem sikerült, mert a tavat meg
szépen körbekerítették, úgyhogy oda sem jutottam be.
A következő utam majd az erdészlakot célozza meg, és a piros M
jelzést szeretném végigjárni.
Visszafele az utamat Szentjakab felé folytattam, kíváncsi voltam erre
a kis, viszonylag "friss" településre, de ott is volt őr, és oda sem jutottam be.
Még jó hogy a település mellett a sárga jelzésen elmehettem oldalt.
(jó sok homok felfelé ... ) Szóval így jártam. A kis térképen pirossal
jelöltem a bejárt utat, + még 2 kép az Őr-hegyről.
térképkilátásŐr-hegy
Előzmény: gambolputty (274)
gambolputty Creative Commons License 2008.07.21 0 0 275
még annyi hogy amennyire emlékszem két átjáró lesz Gödöllő felől a kérdéses területre: a vadászház felé vezető út, ill. a 3-as főút.
Előzmény: gambolputty (274)
gambolputty Creative Commons License 2008.07.21 0 0 274

hétvégére immáron az új GE képekkel támogatva az Ecskend folytatását vettem célba, reggel azonban az egyik macskám megszült és a bábáskodás meg az utolsó pillanatra hagyott fékszerelés miatt csak egy környékbeli túra jutott. folytattam a Bolnoka északi részén a tervezett M31 vonalában. a gödöllői iparterület környéke nem túl izgalmas, egy középfesz vezeték és nyiladéka már megtette a magáét, széles sávban dzsindzsa, parlagfű. a maradék erdősáv itt nagy eséllyel az útépítés áldozata lesz. ezen a részen az erdő nyiladékokkal erősen szabdalt mátrix hangulatú, tölgy, akác, irtás és fenyő váltják egymást.c az új vadászháztól a piros M jelen mentem DK-nek, múltkor itt szívás volt a homok miatt. most se fordult meg a fejemben hogy a Guiness hitelesítő emberét meginvitálom a helyszínre sebességrekord ügyében, de legalább haladni tudtam. iemét átmentem a lombkoronás alagúton, megint nagyon tetszett. na ezt viszont telibe nyesi az M31. felmentem az Őr-hegyre is, ahol a nyiladék mentén szűk, de tetszetős panoráma nyílik. a zártkertes rész fölötti erdő is kellemes, na itt is autók fognak majd dübörögni. tervezem hogy előkeresem a pontos nyomvonalat és a guglira majd felrakok pár ilyen volt-ilyen lett képet. türkizzel nagyjából berajzoltam merre is visz majd.

 

 

gambolputty Creative Commons License 2008.07.16 0 0 273

úgy vettem észre van őr is, legalábbis az épületben mintha mozgott volna valaki. az hogy hány kerítés volt az a villámlátogatásom során nem sikerült megállapítanom.

filózok rajta hol folytassam, az akác eléggé elijesztett, gondolom ez az erdős részen jellemző.

aztán hol lehet homok, hol dagonya? az Aszódról induló Hosszú-völgy is a lehetőségek között van. Na majd kiderül mire jutok (ha jutok) hétvégén.

Előzmény: biker78 (272)
biker78 Creative Commons License 2008.07.15 0 0 272
Akkor ezek szerint sikerült eljutnod Ecskendre és a környékére.
A fotóidból, és Google Earth-ön lévő fotókból ítélve már nem őrzik az
ecskendi tornyokat.
Amikor még arra jártam, őrzött terület volt, most meg magára hagyták.
Pedig háromszoros kerítés volt, és kerítések között még kutyák "járőröztek".
Lehet hogy ez a bázis is a Bajtemetés sorsára jut, és kibelezik nemsokára ?
Legalább közelebbről is meg lehet talán nézni a tornyokat.

A Google E.-nek tényleg nagyon jó lett a felbontása, ennek igazán megörültem,
de úgy láttam, nem csak a Gödöllői Dombvidéken, hanem országszerte is.
Nem sok részen, de egy kicsit körbenéztem, valahol meglepően jó a felbontás,
és egyben érdekes. Pl. a pécsi TV torony kissé oldalról látható, és nagyon is
felismerhető, és a Mecsek oldalán látszodnak az árnyékok.
Az Ecskend is jól látszik, és a dombság többi része is, nem csak a megszokott
rossz felbontású "zöld pamacs" mint régen.
Persze emiatt minden pontosabb lett, úgyhogy a "beszúrt" fotókat is be kell
igazítani újra, a jobb felbontású területeken.

Én is jártam egy kis felderítő úton, a Küldői-hegy és a Pap-hegy közti részt
jártam. Legnagyobb meglepetésemre ennyi akáctüskével a kerékben,
évek alatt nem találkoztam, úgyhogy ezt inkább csak gyalog ajánlom,
vagy spéci külső gumival. A sűrű akác megtette hatását.
(bár csak néhány km hosszan volt , és mégis)
Sajnos egy pótgumi, meg néhány folt kevés volt...
De még így is megérte, sikerült néhány jó fotót készíteni, és a dombság
itt is gyönyörű volt. (egy kis térképrészletet is van hozzá)
Az út vége ami nem látszik a térképen, a rádiótelefon toronynál ér véget, onnan már betonút van, és bevisz az isaszegi útra.terkepKereszt-hegyPap-hegy felePap-hegy
Előzmény: gambolputty (271)
gambolputty Creative Commons License 2008.07.15 0 0 271

összefoglalva egy élménydús túra volt, még elkél 1-2 bejárás és össze lehet állítani egy jó gyalog/bicaj túrát. a kiírásokból azt vettem le, hogy a Corvin Ttúra vezet erre a vidékre ami talán még él, az Ecskend TT tudtommal nem.

és még valami. most olvastam egy másik fórumon, hogy immáron az egész országra (így az egész dombságra is) jó felbontású lett a Google Earth! meg is néztem az Ecskendet ami madártávlatból is gyönyörű.

 

 

hajnallőtérszurdokőstölgyrádióállomás
Előzmény: gambolputty (270)
gambolputty Creative Commons License 2008.07.15 0 0 270

hétvégén sikerült részben bejárni az Ecskend túrádat.

Galgagyörkről indultam mikor épp hatot harangoztak, mire felértem a lankás Z jelű dűlőúton már nem is fáztam. egy kisebb lejtő után beértem az erdőbe ahol egy lőtérnél bukkantam ki. itt van pár frankó esőház, csak épp a mindenhol szétszórt narancssárga agyaggalambdarabkák nem dobtak a hangulatomon. A Z jel egy kisebb andezitszurdokon vágott át, meg is jegyeztem, hogy ez inkább a Börzsönyre hajaz mint a Gödöllőire. elértem a Z Zo elágazást, itt a Zo-n folytattam. kb másfél kilométerre elértem egy kereszteződést, ahol kopottas P jelzések mutatkoztak, ennek eddig nyomát sem láttam semmilyen térképen. tovább mentem a Rózsa-kút felé, hülye fejjel elfelejtettem a földvárat megnézni, a GPS-en pedig ki voltak kapcsolva a térképi pontok. a forrás előtt meredek rész jött, fékek továbbra is betegek úgyhogy itt toltam. a Rózsa kútnál már friss P jelvolt NY-ra. K-re pár kopottat találtam. maga a kút egy befoglalt forrás, inni nem ittam belőle. kicsit keletebbre kiértem a tisztásra, pazar környezet. aki szerelmese az ősfáknak az itt láthat pár méretes Tölgyet. van egy kis házikó is a tisztáson tornáccal. a völgy most eléggé saras és csalános volt úgyhogy visszafordultam, túlmentem a Zo becsatlakozásán és a friss P jelzéseken folytattam. aztán ahol a P É-ra fordul még előtt én D-nek mentem, találtam is pár régi P jelzést és kibukkantam a korábban jelzett kereszteződésnél. itt keletre tovább vadásztam a kopott P jeleket, amelyek további 400m után D-nek fordultak. a dzsindzsás lejtőn egy házikóig folytattam, de itt megint csalán jött. ismét visszafordultam és egy kereszteződésnél tovább mentem K-re. itt elértem egy valamikori aszfaltos? utat, ahol végre jó tempóban tudtam haladni. ezen szerpentineztem, valszeg a Z jelet is kereszteztem valahol, de nem vettem észre. a jó aszfaltot elérve tettem a katonai bázis felé egy kitérőt. itt épp csak egy fotót tudtam csinálni, mert nagy ugatással megjelentek a kutyák, én meg nem bízván a kerítés folytonosságában inkább menekülőre vettem. a lejtőmenet igazi felüdölés volt, azt hittem soha nem lesz vége. egy lovastanyánál befordultam a lőtér felé, majd az ismert úton vissza Galgagyörkre. itt a földúton szétugrott a jobbik fékem, úgyhogy a gondviselésre bíztam magam. mint a leírásomból is kiderül, az őrangyalom jelesre vizsgázott.

megesküdtem, megszerelem a fékeket.

Előzmény: biker78 (205)
gambolputty Creative Commons License 2008.07.09 0 0 269

Öreg-hegy

 

régi polémia volt számomra, hogy mit is tekintsünk e lankás hát valódi csúcsának. a 96-os térkép két egymástól távol levő pontot jelöl (307,3m ill. 304m), ahol valóban van csúcskő is, és ezeket kell felkeresni a GDCS mozgalom keretében is. korábbi bicajtúrámnál NY felől közelítettem és bár ugyan ez nyeregben mindig relatív, de úgy tűnt hogy csúcshoz lefele kell menni, ami ugye kicsit paradox helyzet.

a Szarvas-féle térkép viszont elfelejti a két háromszögelési pontot és a kettő között egy harmadikat jelöl meg csúcsnak (309m). melleseg mindkét térkép szintvonala is arra enged következtetni, hogy ez utóbbi lehet az igaz.

nem volt más hátra, mint felkeresni a helyszínt. a Blahai rész felől közelítettem bicajjal, az ismert helyen a kaput kikerülve az átjárhatóvá tett kerítésen által, majd a jól járható földúton ÉK az irány. a kaputól 150m-re balra egy nyiladék, azon bakanyarodva 60 méter után jobbra szintén egy - ez vezet ki egy kisebb tisztásra.

optikailag valóban egy csúcsnak tűnik a hely az utolsó méterekre el kell hagynom a bicajt, mert magas az aljnövényzet. és találok egy szétdöntött csúcsgúlát, tehát valamiféle háromszögelési pont valóban lehetett itt is.

visszatérek a szekérútra mindenféle flikk-falkkokban haladok ötletszerűen, nagyon jó bicajos terep és az erdő is szép. kibukkanok a két magasfesz vezeték nyiladékához itt lejutok a P jelzésig, majd a nyiladékban tovább a S jelű kereszetződésig. ez utóbbi rész már homokos, szenvedek is ezerrel. még tovább északnak a lejtőn is úszik a bringa jobbra-balra. kanyarodok a villannyal együtt, de annyira megerőltető a homokos rész hogy feladom és levágok az Egres patak völgyébe. itt már jobb a pálya el is jutok Domonyvölgybe. csendes, rendezett porták. nem csodálkoznék ha felkapottá válna a hely a közeljövőben. a tervezett Mária zarándokutat próbálom követni de a Lázár lovaspark ba visz (mint kiderült ez egy potenciális szálláshely és ezért megengedték, hogy majdan erre menjen az útvonal). én mindenesetre kerülök a sárgán és a völgyhídnál próbálok be egy rövidítést Babatra. belefutok egy FVTT táblába, nem is tudtam, hogy van ilyen a dombságban, kénytelen-kelletlen visszafordulok és a 3-as főúton kisértem a végzetem. a besnyői temetőnél ismét megcsodálom egy matuzsálemi korú S jelzést, aztán lehet hogy a villanyoszloppal került ide.

ennyi a dal. jó lenne a hiányzó szakaszt bejárni a Rákos-patakon, bár most ott sok a gaz, vagy PMP-zni, no meg adós vagyok az Ecskenddel és a Küdői-hegy környékével is. vár a dombság.

(budai-)H.G. Creative Commons License 2008.06.25 0 0 268
gethével együtt...:o)
Előzmény: gambolputty (267)
gambolputty Creative Commons License 2008.06.25 0 0 267

szép képek, erre még nem is jártam.

tudom sovány vigasz, de pl. a Balcsi alatti M7-en, pont a legszebb részeken nincs egy deka pihenőhely sem, pedig ott aztán lápátolták a lóvét az infrastruktúrába...

ettől függetlenül tartom magam hogy az M31 (is) egy felesleges környezetromboló beruházás.

a Z jelzés pedig sajnos igen-igen elhanyagolt ezen a tájékon, ahol volt felújítás azt is a BHG topiktársunk csinálta a soros teljesítménytúrájuk okán.

Előzmény: biker78 (264)
biker78 Creative Commons License 2008.06.21 0 0 266
Utolsó próba ... :)völgy1völgy2völgy3völgy4völgy5
biker78 Creative Commons License 2008.06.21 0 0 265
Persze nem mentek fel a képek, na még egy próba hátha ...
biker78 Creative Commons License 2008.06.21 0 0 264
Én meg tegnap az M31-es helyét (is) fotóztam, méghozzá a Küldői-hegy alatti
völgyet, amin a zöld jelzés is áthalad (még).
Sajnos itt majd az M31 fog menni, és ha jól láttam az adott helyen még parkoló is lesz,
kár ezért a szép völgyért. Valószinű a zöld jelzés nyomvonala is változni fog,
mivel pont az M31 helyére esik kb. 1km. A völgy végénél még kis vaddisznókat is
láttam, sajnos nem sikerült rendesen lefotózni.
Megpróbálok képeket is feltölteni, hátha most már sikerül, ha nem,
akkor is a Google Earth-ön elbírálás után teljes felbontásban láthatóak lesznek.
(természetesen pontosan elhelyezve)
Előzmény: gambolputty (263)
gambolputty Creative Commons License 2008.06.02 0 0 263

ma nem megy ez a fórumozás. szóval a képek:

 

 

térképtölgyeshíd helyetóalagút
Előzmény: gambolputty (262)
gambolputty Creative Commons License 2008.06.02 0 0 262

folyt.

az Őr-hegy irányában mentem tovább ezen a részen is szép az erdő. ezután egy zártkertes részen mentem át, egy-két kerttől eltekintve elég elhanyagolt a környék, az elkerülőutat viszik majd erre ha tényleg megépül egyszer. magam részéről továbbra is abszurdnak tartom, hogy az M31 és az elkerülő ilyen közelségben vezessen egymáshoz.

a HÉVnél felfedeztem egy hidat, és egy darabon a körforgalom miatt felszámolt régi 3-as nyomvonalon közelítettem a város felé. tettem egy kitérőt a Kastélyparkba, még 100 év és nekem is így néz ki majd a kertem:) bár a Horthy-szobrot valszeg hanyogolom a kialakításánál.

 

Előzmény: gambolputty (261)
gambolputty Creative Commons License 2008.06.02 0 0 261
hétvégén a Bolnoka Gödöllővel szomszédos részén tekertem egyet. a 3-ason mentem ki addig ahol a térképek a P+et jelölik. volt itt egy kis ritkítás, szerencsére itt-ott hagytak az ősfákból, mindenesetre jelzést egyet sem találtam. a kereszteződésnél a Z és piros M jelzések megvoltak, ez utóbbin folytattam és nagy meglepetésemre a HÉV-nél a hídnak hűlt helyét találtam! átvergődtem azért a síneken, majd Szentjakab rezervátum irányában folytattam, itt már a tölgyest akácos váltotta, paráztam is a gumi miatt. a JET kútnál visszakanyarodtam, és bepillantottam a Sződrákosi-patak forrásvidékén duzzasztott tóra sajnos csak a kerítés mögül. itt gyilkos homok jött, felfedeztem a panziót ami erre a részre költözött át, majd a korábbi helyét ami elhagyatottnak tűnt.
gambolputty Creative Commons License 2008.06.02 0 0 260

http://www.map.hu/bovebb_terkep.php?nyelv=1&id=41

 

ő az. figyelj rá hogy 2008-as kiadású legyen. az előlap nekem is ilyen de a korábbi tipográfiája pl. a Freytag sorozatába illeszkedett.

Előzmény: biker78 (259)
biker78 Creative Commons License 2008.06.01 0 0 259
Végülis ez is valami, ha ekkora terület le van fedve.
De nem értem, ha már lassan majdnem minden erdővel borított részről adnak
ki térképet, miért pont ez a terület az ami kimarad.
Ezt a Szarvas-féle térképet lehet már valahol kapni ?
Előzmény: gambolputty (258)
gambolputty Creative Commons License 2008.05.27 0 0 258
mint önjelölt lektor kaptam tiszteletpéldányt a frissen megjelent Szarvas kiadású Gödöllő várostérképről. a turistautak korrigálva lettek, egyedül Kerepesen a körút jelzés hiányzik, ill. a Szár-hegy környékén van egy apróbb hiba, viszont a PMP új útvonala van fenn, meg a Z is korrigálva lett a Faház-tető környékén. egyedüli hibája, hogy nagyobb területet fedhetne le :)
gambolputty Creative Commons License 2008.05.19 0 0 257
hétvégén gondoltam ellátogatok ide, de benn maradt egy kis tüske a külsőben ezért megint gumistoppolással kezdtem a reggelt, ill. útközben annyi érdekes helyet találtam Gödöllőn, hogy végül nem értem el a város túlvégére. végre bicajoztam Gödöllő egyetlen kijelölt kerékpárútján (illúzióink ne legyenek ez egy járdára festett sárga csík), szétnéztem a temetőben, úgymint szovjet és 48-as emlékmű, aztán megtaláltam egy még létező szakaszát a Gödöllő-Veresegyház vasútvonalnak a központban, eldugott alig lakott zöld részek a belvárosban amire nem csapott még le az ingatlancápák hada, végül megpróbáltam felderíteni a Besnyői-patak forrásvidékét, de a vegetáció győzött. végül nyitott kérdés maradt hogy a forrás a meg nem talált tó környékén keresendő, vagy a 3-as út túloldalán.
Előzmény: biker78 (256)
biker78 Creative Commons License 2008.05.18 0 0 256
Erre a részre én is tervezek "fotós" túrát, az M31 elég szép részen fog áthaladni.
Főleg a 30-as és a M3 közötti területért (is) kár. Mindenesetre addig érdemes
bejárni a nyomvonalat, amíg nem kezdődnek el ott az építkezések, és sok-sok fotóval
megörökíteni, milyen is volt M31 előtt ....
Előzmény: gambolputty (254)
biker78 Creative Commons License 2008.05.18 0 0 255
A mellékelt térkép alapján úgy látom, hogy a Látó-hegy oldalában mentél fel,
és úgy érted el a sárga jelzést. A sárga elég sok helyen azért homokos, főleg a nyári
ídőszakban. Látom ismét gyönyörű helyen jártál, ezt a részt is érdemes
lenne felfesteni jelzésnek, mondjuk egy Erzsébet-pihenő és Valkót összekötő
út formájában. De sejtem, hogy az erdészet nem örülne neki.
Gondolom a Csörsz-árok neked sem tűnt fel, már nem igazán lehet észrevenni.
A valkói út, és a dányi út közötti erdő meg kifejezetten homokos, a Király út
bicajjal szinte nem is járható végig, annyira süllyed. (talán ez a leghomokosabb rész)
A térkép szerint a P háromszöghöz elég közel kell lenni annak az útnak,
amin fel szerettél volna menni, tulajdonképpen a P háromszög melletti völgy.
Ha nem vetted észre, elképzelhető hogy nem használják, és a vége már eléggé
benőtt, és észrevehetetlen, (vagy túl közel volt a piroshoz :) )
Majd egy Juharos környéki túrán megpróbálom ezt az utat még felderíteni.
(pl. P háromszög helyett itt lemenni a Juharosról)

Előzmény: gambolputty (253)
gambolputty Creative Commons License 2008.05.16 0 0 254

úgy fest nem kell elkapkodnom...

http://index.hu/gazdasag/magyar/31m080409/

Előzmény: gambolputty (252)
gambolputty Creative Commons License 2008.05.16 0 0 253

megvolt a túra.

Máriabesnyőről P3 az erdő előtt sztyeppes terület fiatal akácokkal (visszafele valszeg itt szedtem be egy lyukat az elsőbe), létrás átjáró jó tornamutatvány bicajjal. itt tovább a P3-on, majd ahol kanyarodik az erdőbe ott leváltam és maradtam egyenesen, itt nem tudom jó helyen kanyarodtam-e le, először kicsit benőtt szekérút volt amit feladtam. a következő kijárt út egy tisztásra vitt közepén egy impozáns fával. a fát balra kell kerülni, majd viszonylag enyhe emelkedővel az S jelzésen lyukadtam ki. ezen az Erzsébet pihenőig, majd K DNY-i irányba ahol az aszfaltos hajtűkanyarnál a völgy felé indultam. a tisztás végén jobbra meglett a Bethlen-fa, majd a következő tisztáson balra a Füsti-Tóth fa. már idáig is hihetetlenül szép volt a túra de az erdészház környéke meg végkép nem piskóta. aszfalton ki a Valkói műútig majd azon vissza Gödöllő felé. egy hirtelen gondolattól vezérelve balra az erdőbe kanyarodtam és GPS segítségével megcéloztam a K vonatkozó részét. ez a rész meglehetősen homokos szenvedtem is. elértem a kereszteződést ahol a K pont egy derékszögű kanyart vesz, itt kimentem újra a műútra, majd irány a Juharos csúcsa. a határkarón levő kód köszöni jól van, szeretettel várja a GDCS mozgalom jövendő teljesítőit. tovább folytatva a távvezetéknél a drótok alatti szekérutat választottam ha már menet közben sikerült megszerelnem a féket. erre szükség is volt 350 méteren esik 85 métert az út, downhillesek biztos imádják, én mindenesetre lépésben ereszkedve, majd a végén kiengedve is elmormoltam pár miatyánkot. a lajt végén balra elmentem a kapuig ahol múltkor szemből nem jutottam át majd visszafele a létrás átjárónál ismét elértem a P3-at ahonnan ismert úton mentem vissza Besnyőre.

Remek túra volt! nem semmi ősfák meg ezúttal pár iszonyatnagy szarvast is sikerült megsasolnom.

 

 

Bethlen faFüsti-Tóth faerdészházdownhilltérkép
Előzmény: biker78 (247)
gambolputty Creative Commons License 2008.05.05 0 0 252

majd még a Bolnoka M3 menti részére is tervezek egy túrát mielőtt megjelennek a munkagépek. emlékeim szerint telepített fenyő de rászánok egy bicajtúrát.

http://www.turistautak.hu/maps.php?id=magyarorszag&image=raster&lat=47.606823&lon=19.316540&zoom=128&arrow=0

Előzmény: Andreas (251)
Andreas Creative Commons License 2008.05.05 0 0 251
Hát igen ahogy az szintvonalakat nézegetem valószinüleg pont erre jön majd az M31 :( A sárga jelzést majd törlöm az utakkal együtt. A tőle jobbra haladó szekérutat használja szerintem mindenki, legalábbis az van kitaposva. Lehet hogy egyszerübb lenne azt felfesteni sárgának, bár úgy látom hogy ez a sárga szakasz már nem is szerepel a turabazis.hu útjai között.
Előzmény: gambolputty (250)
gambolputty Creative Commons License 2008.05.05 0 0 250

"nullás szakaszait próbáltam track-elni"= GPS felméréssel pontosítani a turistautak.hu-ra papírtérképről berajzolt vonalakat. hátha nem mindenki érti :)

 

ahol járhatatlan ott szvsz a tuhuról törölhető a jelzés, ne vigyük be a rekettyésbe a szegény túrázót. esetleg kitalálhatunk valami jó megoldásokat a járhatatlan részek kikerülésére, kipucolására. de az is lehet, hogy az M31 építkezés majd kipucolja helyettünk :(

Előzmény: Andreas (249)
Andreas Creative Commons License 2008.05.05 0 0 249
Régebben a fent említett sárga Kishársastól továbbvezetett az Isaszegi-hát, Látó-hegy érintésével Nagytarcsa felé, így gyakorlatilag folytonos volt Tápiószentmártontól Csömörig.

Múlt héten ennek a sárga jelzésnek a Nagytarcsa és Kerepes közötti nullás szakaszait próbáltam track-elni, nem sok sikerrel. A képen látható részen (a szürke folt felül a szemétlerakó) A és B pont között teljesen járhatatlan az út, B és C között még helyreállítható lenne (néhány kidőlt fa, bokrok, magas fű), C és D között viszont még ötletem sincs hogy merre vezethetett hajdanán a jelzés. Kár érte, mert B és C pontok között látszik hogy nagyon szép turistaút lehetett hajdanán (széles út, mindkét oldalon fasor szegélyezi)
S- Nagytarcsa és Kerepes között
Előzmény: (budai-)H.G. (223)
gambolputty Creative Commons License 2008.05.05 0 0 248

köszi ez jó tipp. a P háromszögön jártam már bicajjal de ez meglehetősen tolós kategória volt pár helyen, lefele meg fék körömfehéredésig. a Bethlen-fánál egy kb. 100m széles nyiladékra emlékszem ami ottjártamkor elég csalogatóan nézett ki, csak akkor épp kékeztem.

remélem most végre lesz egy kis időm a dombságra, mert az utóbbi időben csak offtopik helyeken jártam.

 

nem tudom itt írtam-e már a Petőfi-forrásról:

http://turistautak.hu/maps.php?id=magyarorszag&image=raster&lat=47.632632&lon=19.449377

készülőben van egy Csíksomlyó-Mariazell zarándokút ami áthalad a dombságon és a forrás mellett is, de autóval erre járván is érdemes itt megállni (Csintoványi buszmegálló) egy frissítésre. nemrégiben lett megszépítve a környezet, jómagam pár hete álltam be a kannázók sorába kiváltandó a palackos vizekkel járó vásárlás-riszájkling logisztikai fejtörőket.

Előzmény: biker78 (247)
biker78 Creative Commons License 2008.05.01 0 0 247
Pár éve a Csörsz-árkon szerettünk volna végigmenni, de mivel az még gyalog
is nehezen járható, ezért továbbmentünk az úton ami az Erzsébet pihenőhöz vezet,
és a völgyben a következő a úton fodultunk el jobbra.
Ekkor értünk arra az útra, amelyen a Bethlen-fa és a Füsti Tóth-fa van.
Nagyon jó kis út, érdemes végigjárni, útközben nincs kerítés,
csak vadetető, így könnyen megközelíthető a Valkói Erdészet.
Ha kényelmesen szeretnél menni akkor valkói út + az Erzsébet pihenőhöz
vezető úton tudod könnyen megközelíteni ezt az utat.
Ha viszont végig az erdőben szeretnél menni, akkor szerintem próbáld ki ennek
az útnak a Máriabesnyőt és a E. pihenőhöz vezető út közti szakaszt.
Mert ez az út a térkép szerint (sajnos végig én sem jártam, csak a valkói felét)
Máriabesnyő végétől a Valkói erdészetig tart, ezt az utat a Juharos környékén
többször is sikerült keresztezni, és ott mindvégig jó minőségű volt.
Ez az út a piros háromszöggel párhuzamos, csak nem gerinc, hanem völgy út.
Ezt az utat már én is kinéztem magamnak mivel a másik fele nagyon tetszett.
Csak annyi a különbség, hogy nem mész fel a P háromszögön jobbra
hanem eggyel továbbmész az úton. Előtte azonban van egy kerítés,
de azon van létrás átjáró, (még a P háromszögen, ahogy beérsz az erdőbe).
Egyébként az erdészettől levezető út is gyönyörű, ők is tudják hova
kell építeni az erdészetet.... :)
Előzmény: gambolputty (246)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!