Sziasztok, nézd meg a túlfolyó csövek közül az egyik nem olajos, ami a vízpumpától jön, ha megálláskor lecsöpög, több mint valószínű, hogy olaj felöli szimering.
Sziasztok ismét. Nagy varám van és elkezdtem használni a mocit, idén már tettem bele 6ezret. Észrevettem, hogy fogy belőle az olaj. Ez törvényszerű? 1500 km-enként 1-1,5 dl. Hondákra nem jellemző.
Sziasztok. Sd02 egyre erősebb a süvítés vagy sípolás vagy vinnyogás vagy nem is tudom hogy irjam körbe. Tudom a varáknak van alapból is valami hasonló de ez attól erősebb. Valaki talizitt már ilyennel?
Elvileg gyújtás ráadásra kell indulnia (ha jól van bekötve). Olaj viszkozitása (a leírás szerint) mindegy, mert szivattyúval működik. A potival állítható a csepegtetési időköz, 30mp a legsűrűbb, ha jól vettem ki a leírásából, akkor 5 perc a legritkább. A gyártó honlapján találsz infót, használati/telepítési útmutatókat:
10W40 motorkerékpárolaj és 80W90 hajtómű olaj keverékkel használom. A Vara service manual-ja is 80W90-et ír, de egyrészt nagyon büdös, másrészt annyira sűrű, hogy az ejtőtartályos rendszerem nem működik vele rendesen.
Hogy hova állítsd? Én megnézném először, hogy egyáltalán működik-e, azután, hogy melyik végállás a sűrű és melyik a ritka csepegtetés, majd középre állítanám a potit és mennék egy 50km-es kört és megnézném, a láncot, hogy mennyire olajos. Ha sok, akkor ritkább felé, ha kevés, akkor sűrűbb csepegtetés felé tekerném.
Üdv mindenkinek! 2003 -as vara büszke tulaja lettem.
Rögtön hagy kérjek segítséget nert eddig csak jardábis gépeim voltak így a kánckenés mint olyan nekem ismeretlen fogalom. 😆 Van veépítve egy CLS Eci Tour ami viszont ki le volt kötve az aksiról. Ezt visszakötöttem és villog rajta egy kék lámpa ebből gondolom, hogy működik. Tivábbá van a műszerfalra szerelve egy tekerőgomb amin nincs beosztás. Na ehhez kenne a kérdésem, hogy milyen állásba kéne állítani valamint ezek az ezközök milyen időközönként adagolják az olajat. Járnia a kell a motornak vagy haladnia? Vagy elég a gyújtást ráadni? Köszönöm előre a segìtségeteket. Séles utat gumifájat telitankot!
Láncfeszítő csere nem hozott változást. 2...3000 között motorféknél a csilingelés megmaradt. De az oka is meg lett, az első henger kipufogó szelepeinél nagyobb a hézag a kelleténél (téli szünetben jöhet a szelep állítás).
Viszont a karbi szinkron jól jött. Kis fordulaton sokkal egyenletesebben húz és nyomatékosabb is lett. Még a fogyasztás alakulására vagyok kíváncsi...
Nem egyszerű, szét kell szedni a fél motort. Igen, túl lehet feszíteni.
Itt van leírás róla:
https://www.vtr1000.org/phpBB3/viewtopic.php?f=31&t=28583&sid=5b2028071cde43c16211aea05df7b32f&start=15
De a gyári berakásával is vigyázz. Sűrítési felső holtpontra kell rakni a főtengelyt, hogy ne ugorjon el a vezérlés ...
12.7V az töltésnek kevés (egy jól feltöltött akksin lehet ennyit mérni). 13.2V-nál többnek kellene lennie (alajáraton még nem gond, de fordulaton már az), fordulaton mrg 14...14.8V között, hogy töltsön is. A riasztó biztosítékkal az akksin, a többi meg gyújtásra kap áramot. Még egy kamera lesz...
A menetfény szabályos bekötésssel nem mehet a tompítottal együtt... ;)
A külön áramkört kiépítettem, arról megy a fogyasztók többsége. A GPS és a szivartöltő viszont nem. A töltőfesz. nekem csak 13,1-12,6v között van... Lehet, hogy túlterheltem és kinyírtam a generátort vagy a fesz. szabályzót? Terhelés nélkül ennyi. 4 plusz fogyasztót kötöttem be. Egy GPS t, telefont töltök, 2×9 w led ködlámpát és egy autómata láncolajozót (ez egy mágnestekercses szeleppel adagolja az olajat. Megyek szerelőhöz, de most nyaral. Addig tájékozódni szeretnék.
Nekem a beépített feszmérőm 13,7 - 14,1 V között mutat.
Egy jó tanács, hogy ne kerülj kellemetlen helyzetbe:
Ki kell építeni egy segédáramkört a Varán az utólagosan ráaggatott cuccokhoz. Ez közvetlenül kap ellátást az aksiról egy gyújtásról vezérelt relén keresztül.
Valaki + tudná írni nekem, hogy az akkun mérve mekkora a töltőfeszültsége a motorjának? 2008 as ABS verzióm van. Van rajta GPS, ködlámpa, telefontöltő, elektromos láncolajozó. Hasonló terheléssel terhelve volnék kíváncsi az eredményre, illetve terheletlenül is.