Kedves Józsi!
Nem áll szándékomban ijesztgetni senkit.Csak azt akarom,hogy hagyjanak békén,
nyugodtan végezhessem a saját szakmámban a munkámat.
Bocsi .Igenis állitottál rólam valótlant tényt.Kétségkivül komoly jogsérelem ért,mert egy csomó valótlan dolgot állitottak rólam és állitanak még ma is.
Az egy dolog,hogy valaki olvas valamit,valahol.De mielött nyilvánosan ir róla,pláne még kicsit feltupirozva,mert még a hivatkozott Vaskuti "sajtó"sem beszél 100 mo-ról,és nem ad tételes felsorolást,azért nem ártana meggyözödni annak valóságtartalmáról.Te nem tetted meg.
De ha már a forrásoknál tartunk,lehet,hogy a könyvvizsgáloi jelentések hitelesebb források az un "vaskuti sajtó"-nál,ami még impresszummal sem rendelkezik,az sem lehet tudni törvényesen adják-e ki.
Persze baromi elegáns dolog azt mondani,hogy én csak olvastam,ávettem,te meg védd meg magad,ahogy tudod.Csak egy kicsiti izléstelen.
Tudod abba már belefáradtam,hogy vizsgálatok tömkelegével szórakozzak.Volt ilyen elég.Olyan is amit én kértem.Nem sok értelmük volt.Hiába van igazam,az a kutyát sem érdekli. Van akinek föállásban sincs más dolga,minthogy vizsgálódjon,annak belefér az idejébe,nekem nem.
A taktika baromira müködik: állits valkakiröl negativ dolgot,mindegy hogy nem igaz,azt az emberek ugyis elhiszik.Aztán hadd magyarázkodjon,mit ér el vele.?
Ha be is bizonyitja az igazát az sem számit,a bogarat beültettük az emberek fejébe.
Ez az én szakmámban életveszélyes.Pénzzel foglalkozom,pénzügyi tanácsokat adok
embereknek. Mit gondolsz,ha valaki ilyen szarságokat olvas szóba fog velem állni?
Néhány szarházi Vaskúton szisztematikus hazugságokkal tönkre tette a karrieremet.
Felépitettem egy ujat.Hála istennek jol megy.Nem fogom hagyni,hogy itt is kikezdjenek.
Gondolj bele abba,ha pld én egy dávodi rosszindulató pletykát tényként közölnék,
ráadásul ugy hogy még azt is feltupiroznám,és kihagynám belöle azt,ami melletted szól még a petyka kiagyalója szerint is,aztán védekezzél,ahogy tudsz.Korrekt dolog lenne?
Csináltam én ilyet valaha?
De ha már olvastál valamit,azt talán végig is olvashattad volna.Még az általad hivatkozott ujság is ir egynéhány érdekes dolgot.Például azt,hogy elötte 6 évig
gyakorlatilag nem volt hiány/2004-ben sem/.
Szerinted 3 honap alatt,amiböl 2 honap testület nélküli ügyvezetöi idöszak volt,
az arra vonatkozó igen szigoru gazdálkodási szabályokkal,emelyeket,ha nem tartottam volna be már rég feljelentettek volna lehet 100 mo ft hiányt csinálni?
Minden döntésért a polgármester felel,akkor is ha leszavazzák?
Kétségtelenül volt idöközi eltérés és voltak kifizetetlen számlák is,de egészen más
nagyságrendben.Azt már korábban megirtam,hogy ez minek tudható be.Döntöen
olyan döntéseknek,amit elleneztem,de leszavaztak.Továbbá áprilisban hiányt mérni,amikor a bevételek arányosan kisebbek,a kiadások meg föként a 13.havi kifizetés miatt arányosan magasabbak nem korrekt dolog.Évesen mást mutat a helyzet.Ha megfelelö hozzáértö vezetés lenne,2005 végére nem lett volna semmiféle
hiány,mert kigazdálkodható volt a különbözet.Tudtad-e hogy julius ota vaskuton havi
2-3 mo ft közötti összzeggel nö a hiány.Lehet hogy erröl is én tehetek?
Nem tudom milyen utólagosan beterjesztett határozatokról beszélsz?A jelenlegi határozatokat és elöterjesztéseket nem én készitem.A korábbiakért felelösséget vállalok.Korábban is vállaltam.Bemásolhatsz bármit,csak összefüggésében tedd,és
ne részeket kiragadva,ami a te igazadat bizonyitaná.Semmilyen "nem tiszta" dolgot
nem csináltam.
Jöjjek el és hozzak képbe embereket,vagy informálodjak.Oké. A Baj csak az,hogy senki nem hivott meg.Az idöpontokról is többnyire utólag értesültem.
De tetszik a dolog.Magyarázd el,legyél ott,de nem hivunk meg. Hogy is van ez?
Ez egy dologra jo. Visszamutogatni,felelösséget átháritani,ugy hogy a másiknak esélye se legyen védekezni.
Ha már itt tartunk:A Kovács Józsi által emlitett falugyülére is úgy kaptam meghivót,hogy bedobtak a postaládába egy ugyanolyan cédulát,mint amilyet bárki más kapott.Ez meghivás? Persze jó lett volna egy bünbak,aki hiába érvel logikusan,majd ugyis lehurrogják az elöre felkészitett emberek.Mindegy csak ne drüljön ki,hogy nem értünk semmihez,nem tudtunk felmutatni semmit.Pedig ki fog
derülni. Csak idö kérdése.
Hogy ki miröl szavazott nem tudom.Nem is érdekel.Fájjon a feje annak emiatt,aki
ezért kapja a fizetését.Azt sem tudom mit jelentett a Vertikál mellett vagy ellen
szavazni.Hogy miért magasak a közszolgálati dijak?
Azon elgondolkodott már valaki,hogy a szakmai hozzáértés hiánya miatt a teljes hulladékgazdálkodás ellenörzése kicsuszott a kezetekböl,a szolgáltatók ugy játszanak veletek,mint macska az egérrel?Persze ezt is rám lehet kenni,de ettöl nem lesz jobb nektek.Mert nemcsak nekem kéne ám képbe kerülnöm.Aki vezetö tisztséget vállal egy társulásban nem ártana ha legalább a rendelkezésre álló iratanyagot elolvasná,akár néhány honap mulva.Ez ugy derült ki,hogy alelnök ur kért segitséget tölem egy konkrét ügyben.A megoldás ott volt csak el kellett volna olvasni.
A Vertikállal én sem értettem mindig egyet .Söt!! De ebben a háboruban is egyedül
maradtam.Pdig nem magamért harcoltam,hanem értetek.Mennyivel jobb lett volna,ha lefekszem és fütyülök a Ti érdekeitekre.Én marha nem ezt tettem.A távozásom utáni informáciohiányos helyzetet minden szereplö arra
használta,hogy erösitse a pozicioit,az önkormányzatok pedig tétlenül nézték.
Persze ehhez is bünbak kell tudom.Nem lett volna egyszerübb segitséget kérni?
A régios rendszernél,mindig azt hallom: Vaskút nem nyilatkozott,vaskút nem hozta meg a határozatát. Pedig nem kis pénzek mulnak rajta.
Hogy vannak problémák a társulásnál azt nem vitatom.Még lesznek is.Azt hiszed elötte nem voltak.Csak amit tudtam elrendeztem.Egy ekkora beruházást egy fillér önrész nélkül megcsinálni azért nem egyszerü dolog.Valamennyi többletköltség lesz.
Arányaiban ennyi lett volna valamennyi más település ökormányzati beruházásán,ahol még önrészt is kellett mellé tenni,akkor nem volna semmi gond.
Hiány viszont nincs.Erröl van korrekt a társulás által megrendelt könyvvizsgáloi jelntés.
Hozod a Dávodi pédát: Gratulálok hozzá.Csak a klasszikus hulladékgazdálkodás egy kicsit más.
Különösen más volt 199-ben a helyzet.Arra a kihivásra pedig válaszolni kellett.
Ha nincs tulajdonunk,ráhatásunk,akkor az a sokalt dij,még ennek a többszöröse is lenne. Ahol befektetö valósitotta meg:pécsen,debrecenben gyálon stb 25-30 eft/év a dij.Ez jobb lenne?
Mellesleg az én idömben megvalósitottunk egy a jogszabálynak megfelelö rendszert,amit 3 évvel ezelött meg kellett volna oldani mindenkinek akár van közös beruházás,akár nincs.Érdekes módon normális dijtarifákkal.Most miért nem megy a dolog?
Sok sikert kivánok hozzá,hogy valóban igy megvalósuljon.Én a csak befektetöi mindenhatóságban nem hiszek.Abban sem hiszek,hogy minden probléma nélkül
lemegy,de ne legyen igazam.
Én mások sikerének csak örülök.Dávodénak is.Ne gondold,hogy én pénzzel teli zsákkal vettem át 1998-ban a hivatalt.Csak én nem mutogattam,hanem dolgoztam.
Azt tudom hogy annyi vagyona egy kisebb környékbeli településnek sincs ,mint Vaskútnak,bár nem
guruló forintban.Ami megvalósult az ott marad,az ott élök érdekeit szolgálja,nem az
enyémet.Az utóbbi 7 évben ennek jelentös része valósult meg.Nem fogom neked felsorolni,mert nagyon sokáig tartana.
Azt gondolom,hogy nincs mit szégyellnem 7 éves munkámért.Lehet hogy az irodába
ivódott dohányfüstön kivül mást is hahytam magam után/Thermtibinek momdom
azóta kék az iroda,elötte rózsaszin volt,én 2000-ben ujitottam fel,nem 98-ban belépö helyett-volt fontosabb dolgom is/
Egyébként nagyon rosszul ismersz,ha azt hiszed,hogy bárkit is bunkónak tartok.Téged sem tartalak annak.Igenis tisztelem azokat az eredményeket,amit te a magad területén elértél.Mindenkiben tisztelek valamit,mindenkiben mást.Hál istennek nem vagyunk egyformák.Az emberek kölcsönös tisztelete pedig hitem szerint megtérül.
Abban egyetértünk,hogy az idö fogja eldönti ki volt jó vezetö,és ki nem.
Ha nem érdekeltek a pártok,és tudod,hogy nem voltam párttag,akkor miért hivatkozol mindig arra,hogy jobboldali vagyok?Mi bajod van a jobboldaliakkal,vagy velem van bajod?Emlékezz arra,hogy én egyszer sem mondtam rólad itéletet sehol.
Egyszer volt egy barátságtalan levélváltásunk,de azt sem én kezdtem.Ma valószinüleg arra is higgadtabban reagálnék,mint akkor.Akkor sem értettem,hogy miért mondasz Vaskúti belügyekben véleményt,miért itélsz meg amikor nem ismered a pontos szituáciot.Én soha nem formáltam véleményt Dávodi ügyekröl,pedig 1-2-szer kedvem lett volna,amikor annak idején vagy háromszor elharaptam a nyelvem,mire beértem Dávodra.Azóta ez is megoldódott.Meg lett javitva az ut.
Visszatérve a társulási ügyekre:Próbáljatok meg a politikus feje helyett józan paraszti ésszel gondolkodni.Most kényelmesebb elhinni,hogy én hibáztam mint foglalkozni az ügyekkel,egy rakás anyagot elolvasni,munkára serkenteni a jelenlegi
vezetést ,egyszerübb bünbakot keresni.De meddig mehet ez? Egyszer szembe kell
nézni a tényekkel.Minél késöbb teszitek meg annál többe kerül.A kivitelezövel is nehéz vitatkozni,mi jár mi nem.Egyszerübb rám kenni.A kivitelezö érdeke is ez.A vezetés érdeke is ez,nekik más okból,mert vaskutiak.
Értem én csak ez nem vezet sehová.Egy csöpp illúzium sincs a felöl,hogy valakit is
érdekel-e hogy az ujból felépitett karrieremet is tönkre teheti.De ezért tényleg harcolni fogok.
Egyszer te is bef fogod látni,sok mindenben nekem volt igazam.
Ehhez is idö kell.
Nem neked cimzem:
Azért ennek az állandó bünbakkeresésnek van ám veszélye is: Lehet,hogy a döglött
oroszlán gondol egyet,és felveszi a kesztyüt.Most már megtanulta a leckét,nem olyan könnyü elbánni vele.Jobb lenne hagyni hadd vadásszon máshol.Nekem ugyan nemigen van gyomrom az ilyesmihez,de ezt a játékot én is tudom játszani.
Végül: Nem szeretnék feljelentést tenni.Azt gondolom,hogy további sejtetések
helyett kijárna nekem itt egy bocsánatkérés.
Nem olyan nehéz ezt megtenni.
Matheisz János