Keresés

Részletes keresés

noway Creative Commons License 2004.08.26 0 0 2462
Speciel Einstein és Newton kifejezetten elítélte az asztrológiát, ahogy az kiderül ebből a levélből. Jung pedig pszichológiai jelenségnek tartotta, a kollektív tudattalan megnyilvánulásának.
Előzmény: ZULLU (2458)
drogi_ Creative Commons License 2004.08.26 0 0 2461
mind először feltételezett egy elvet...kkutakodott utána megfigyelte kiszámolta vagy százszor...

nem. eloszor megfigyelt, feltetelezes nelkul. majd a megfigyelesek alapjan felallitott egy elmeletet. ezzel megjosolta a kesobbi megfigyelesek eredmenyeit. ezek az eredmenyek igazoltak az elmeletet (ha nem, akkor elvetette v modositotta). ekkor publikalta. masok is ellenoriztek. ha nem mukodott (objektiven), elvetettek.

amiben az ember is szerepel: kettos vakteszt. ilyen kettos vaktesztes kiserleteken erdekes modon mindig megbukik az asztrologia (kerek forrast, ahol nem). sajat, szubjektiv tapasztalatok nem jatszanak (a pszichologiaban sem).
Előzmény: lomposfarku (2460)
lomposfarku Creative Commons License 2004.08.26 0 0 2460

 

 

Hát skacok én nemtudom hogyan csináljátok, gondolom mielőtt egy tányérotok leesne a konyhában a vacsival kiszámoljátok a gravitációs gyorsulását vagy elég pár tapasztalat hogy fölfelé nem csak lefelé esik többnyire kajával pofára, igy én tapasztalataim közé sorolhatom többekközött az asztrológiai tanulmányaim során fellépő eseményeket...egyszer, kétszer, többször, és a tapasztalatból származik a tudás ergó a hit.

 

Az alant felsorolt és felnemsorolt de rengeteg tudós aki nemcsak csőlátó hanem érzékszerveit is használja, mind először feltételezett egy elvet...kkutakodott utána megfigyelte kiszámolta vagy százszor...tapasztalta és ebből a tudásából lett a benső hite mindarra amiből csak nagyon pinyurkát bemásoltam az emlitett emberek irásaiból...könyv itthon! tehát nem ujságból vagy ...hanem életrajzból!

 

Asztrológia: senki nem mondja hogy az természettudomány hanem empirikus tudomány mint a pszichológia.

 

Ha kitöltesz egy tesztet mondjuk a párkapcsolatról milyennek látod...aztán van félórád a kkövetkező tesztig egy ugyanilyen vizsgálat során és a szünetben szerelmed közli télak egy másik pasival mert te igy meg ugy..tuti hogy 30 perc mulva ugyan azt a tesztet nem ugy töltöd ki mint előzőleg...tehát a lélek dolgai nagyonis szubjektiven láttatják veled a dolgokat mégpedig olyan dolgokat ami másik ember számára totál rejtve vannak benned.

És mégis neked egészen másként néz ki az egész világ.....

 

Asztrológia pontosan ugyanilyen dolgokkal foglalkozik.

Tudunk a távoli galaxisokra bebámulni tudunk már a gének térképeit olvasni de a közepét aki mindezt tudja totál titok ...maga az ember az érzelmeivel annak változékonyságávak alap karakterével sem vagyunk tisztába.

Ha az asztrológia valamennyirre mondjuk 60%segiti az embert önmagát illetően akkor?  ...miért babona?

 

 

üdv.:))

Előzmény: drogi_ (2459)
drogi_ Creative Commons License 2004.08.26 0 0 2459
lomposfarku:

az altalad megadott idezetek leginkabb a hitrol szoltak, nem az asztrologiarol. az csak a magyarazataidban volt.

OFF
ZULLU:

Mozilla es Opera tud bekezdeseket csinalni ezen a hm.. forumon is. ezekre a "fejlesztok"-re kene vmi raolvasast csinalni :)
Előzmény: lomposfarku (2457)
ZULLU Creative Commons License 2004.08.26 -1 0 2458
Márminthogy: Idéztél, értelmeztél, és hozzáfűztél. Kevésbé diplomatikusan ezt hazudozásnak is nevezhetjük... :) Miért kellene az asztrológiát tudományosan igazolni - amikor nem lehet. Sőt: "tudományosan" vizsgálva kiderül, hogy babonák többé-kevésbé rendezett halmazáról van csak szó. Na és? Attól még művelheted! Mint a régi viccben, ahol a fizikus (most mindegy melyik, de lehet nevesítve is, hogy érdekesebb legyen...) falán meglepve fedezi fel a barátja a falra akasztott lópatkót: - Te ebben hiszel? - Ne viccelj, hogy hinnék, persze hogy nem hiszek... Viszont azt mondják, hogy annak is szerencsét hoz, aki nem hisz benne... Ilyen egyszerü ez... a ZULLU OFF Valaki mondja már meg, hogy kódolódik az új bekezdés manapság? (hogy törne le a keze annak aki ezt a szart ideinstalálta...)
Előzmény: lomposfarku (2457)
lomposfarku Creative Commons License 2004.08.26 0 0 2457

 

 

Carl Gusztav Jung,pszichiáter

 

Arnold Benz fizikus

 

Fred Hoyle:kis idézet is"A szénrezonancia felfedezője:Nem hiszem hogy létezik olyan tudós aki e tényállást megvizsgálva ne vonná le azt a következtetést, hogy a magfizika törvényeit tudatosan tervezték meg, tekintettel a csillagbelsőkbenutóbb megvalósultkövetkezményekre"

 

Niels Bohr"Akit a kvantumelmélet nem sokkol az nem értette meg"

"Bámulatba ejtő dolog, hogy a kvantummechanikából ténylegesen csak brilliáns matematikai apparátus világos, s azt jól ismerjük már a 20.század húszas évei óta.Azóta kivétel nélkül helyes eredmények millióit szállitotta.

Rejtélyes értelmezési problémák csak akkor lépnek fel, amikor a matematikai formulákat emberi nyelvre és olyan fogalmakra forditjuk le, mint az "objektum" vagy a "szubjektum". Nem világos, hogy még mindig az elmélet tökéletlen e ebben a tekintetben, vagy pedig arról van szó, hogy a kvantumvilág valóban abszurd.

Mindkét eset lehetséges.

A nehézségek a "vallási" tapasztalatok megfogalmazhatatlanságára emlékeztetnek"

 

A modern fizika kezdete óta kutatók foglalkoztak azzal hogy az idő látszólagos szimetriája alapegyenletekkel kimutathatóak legyenek.

Newton észrevette hogy az alapegyenletekben az idő megforditható,És az asztrológia pontosan ezt teszi a születési képletben az előremenetellel (direkció)vagy egy eseményből visszapontositással (progresszió.)

Newton :Röviddel halála előtt irt levélből: "E különös világból való távozásával kicsit megelőzőtt engem. Ez semmit nem jelent. Számunkra hívő fizikusok számára a mult jelen jövö szétválasztása csak illuzió, mégha makacs illuzió is"

 

Megjegyzem az asztrológia tulajdonképpen egy folyamat rééből mégpedig ez életbeli részéből mutat egy kis részletet. A "mult azaz előző életnek és a jővő a halálunk utáni életnek a folyamata nem tartozik a jelen befagyott időminőség témakörébe csak a most" (én)

 

A.Einstein

"A kutatót áthatják minden történések okozati összefüggései.Az Ő részére a jővő nemkevésbbé szükséges és biztos mint a múlt.

 

Az Ő vallásossága a természeti törvényszerüség harmoniájának elragadtatott csodálatában rejlik, amely harmoniában annyi megfontolt értelem nyilatkozik meg, hogy emellett az emberi gondolkodás és az elrendeltetés értelme jelentéktelen visszatükrözödés.

Nos ennek a jelentéktelen visszatükrözödésnek a tervrajza  lenne a születési képletrajz, mely sokmindent elárul a szülött egy befagyott pillanatárol amely a születés idelyére tehető De somindent mint már előzőekben is irtam nem mutat meg(nem vallás fejlettségi szint stb)

 

Rengeteg olyan pszichoanalitikust is idetehetnék aki természettudományos vonalon is müködik de nektek az nem lett volna mérvadó.

Tehát csak olyan természettudost neveztem meg aki nektek mérvadó lehet és idéztem lelki áhitatának abból a régiójából amelyből az asztrológia is táplálkozik.

 

 

 

Előzmény: Simply Red (2456)
Simply Red Creative Commons License 2004.08.23 0 0 2456

Ellenpélda?

 

Mondj olyan tudósokat, akik elértek valamit az igazi tudományban, és mégis hisznek az asztrológiában. Evribadinouz ugyanis nem tudott egy ilyet sem mondani.

 

Előzmény: Törölt nick (2455)
Simply Red Creative Commons License 2004.08.22 0 0 2454
Úgy látom, nem maradtam le semmiről.
A Tudomány maga Creative Commons License 2004.08.16 0 0 2453
vagyis lassan másfél heti...
Előzmény: A Tudomány maga (2452)
A Tudomány maga Creative Commons License 2004.08.16 0 0 2452
Én pl. türelmesen várom, hogy az egy heti adatnézegetésednek milyen eredményét fogod velünk közölni.
Előzmény: evribadinouz (2451)
evribadinouz Creative Commons License 2004.08.16 0 0 2451
A baj csak az, hogy a tudomány képviselői eltűntek. Csak nem megijedtek az újholdtól? :)
evribadinouz Creative Commons License 2004.08.16 0 0 2450

Szerintem evrinek kétségtelenül igaza van abban, hogy most elsősorban az a lényeg, hogy vannak-e olyan állításai az asztrológiának, amelyek tudományosan mérhetőek (pölö tőzsdeindexre ható holdfázisok) és a kiértékelt eredmények objektív tudományos érvek lalpján kritizálhatóak (vizsgált intervallumok, statisztikai módszerek használatának helyessége, satöbbi).

 

Egyetértek! :)))

Előzmény: Blackholeproducer (2444)
evribadinouz Creative Commons License 2004.08.16 0 0 2449

Jó legyen a sport, mérkőzések eredménye...

 

Itt minden meccsre fel kell állítani egy képletet és egyenként kiértékelni. Min. fél óra per db.

 

Miért is személyes a lottó?

 

Mert mindenkinek más eredmények fognak kijönni. Szükség van percnyi pontos születési időpontra. Nem a lottószámokat mutatja, hanem hogy a választott személynek mikor vannak jó és rossz pillanatai szerencsejátékilag.

 

Egy személy is jósolhat több hétre vonatkozóan, az már statisaztikailag is értelmezhető.

 

Minimum többezer adatra van szükség statisztikai elemzésre. A személyes asztrológia erre nem alkalmas.

 

Nem véletlenül mondtam a tőzsdét: személytelen, mérhető, napi adatok 100 évre visszamenőleg. Ennél jobbat nehéz találni.

Előzmény: Aller-gen-etikus (2448)
Aller-gen-etikus Creative Commons License 2004.08.16 0 0 2448

Kedves Everi!

 

A tőzsdétől függetlenül, azzal párhuzamosan kérlek, kezdjünk el más területekre is evezni, és ott egy jobban előkészített kisérletbe kezdeni, aminek a tárgya lehet a lottó, totó, meteorológia, stb.

 

Jó legyen a sport, mérkőzések eredménye, amit ajánlottál az 1526-os opuszodban.

 

Ami a lottószámok jóslásánál sokkal valószerűbb probléma és érdekesebb kérdés az a sportesemények eredményeinek megjövendölése. Például, hogy melyik csapat nyer meg egy focimeccset és milyen arányban. Erre vannak elméletek, bár tudományos bizonyítást még nem láttam. Viszont egy nagyon jól definiálható és mérhető probléma.

 

Tessék el van fogadva ajánlatod. Kezdjük el kidolgozni a kisérletet, mérést. Gondolom a többiek is besegítenek.

 

 

Lottóilag az égvilágon semmit nem fogunk tudni bizonyítani, mivel az teljesen személyes (vagyis statisztikailag semmit nem fog mutatni).

 

Az 1526 és az 1565-ben mást írtál, azaz, hogy az asztrológia erre a területre is kiterjeszthető és ki is van terjesztve, csak te erről nem bírsz ismerettel. Itt az ideje, hogy a okosodj ezen a területen is.

 

Miért is személyes a lottó?

 

Statisztikailag miért nem fog semmit mutatni? Egy személy is jósolhat több hétre vonatkozóan, az már statisaztikailag is értelmezhető.

 

üdvözlettel:

aller

 

 

Előzmény: evribadinouz (2447)
evribadinouz Creative Commons License 2004.08.16 0 0 2447

Szerintem próbáljuk meg azt befejezni, amit elkezdtünk. Lottóilag az égvilágon semmit nem fogunk tudni bizonyítani, mivel az teljesen személyes (vagyis statisztikailag semmit nem fog mutatni).

Nos, merre tovább a tőzsdével?

Aller-gen-etikus Creative Commons License 2004.08.13 0 0 2446

Now és  Black!

 

Na végre!

 

Lehet, hogy a szubjektivitás mezsgyéjéről elmozdulhatunk végre az objektívitás mezsgyéjére?

 

Ezek szerint már hárman düböröghetjük, hogy

 

állíccsatok már végre valamit lottóilag!!!

Többiek?

 

 

 

 

Előzmény: noway (2445)
noway Creative Commons License 2004.08.13 0 0 2445
A lottót tényleg meg lehetne próbálni. Persze nem konkrét találatot, de mondjuk olyan jelleggel, hogy nagyok lesznek a számok vagy kicsik (megnézzük, hogy az átlaguk 45 fölött van-e), egymáshoz közel vagy távol (megegyzünk valami küszöbben a szórásra), stb. Egyszerű, és lehet tudni az a priori valószínűségeket. És biztos van adatbázis a korábbi húzásokról, azon is lehet vizsgálódni.
Előzmény: Aller-gen-etikus (2443)
Blackholeproducer Creative Commons License 2004.08.13 0 0 2444

Szerintem evrinek kétségtelenül igaza van abban, hogy most elsősorban az a lényeg, hogy vannak-e olyan állításai az asztrológiának, amelyek tudományosan mérhetőek (pölö tőzsdeindexre ható holdfázisok) és a kiértékelt eredmények objektív tudományos érvek lalpján kritizálhatóak (vizsgált intervallumok, statisztikai módszerek használatának helyessége, satöbbi).

 

Az eddig belinkelt kísérleteket ugyanis többnyire szubjektív érvek alapján fúrták meg (nem ebben a topikban), "ennek az asztrológiai társaságnak a tagjai nem is értenek hozzá" vagy "szerintem itt egyesek csaltak a születési dátumukkal" és hasonló szintű kijelentésekkel.

 

Tehát itt és most bármi is a kísérlet eredménye, önmagában nem cáfol és nem is támaszt alá semmit. Egyszerűen kijelöli a nyomvonalat, amelyen el lehet indulni. Onnantól akár lottózhatunk is.

Előzmény: Aller-gen-etikus (2443)
Aller-gen-etikus Creative Commons License 2004.08.13 0 0 2443

Red!

 

 

Próbáljuk meg a lottót, az statisztikus jellegűnek is tekinthető.

Nem kell egy hétre kitalálni a számokat, tessék, legyen több hét az eredeti javaslatomban sem az ötöst kértem számon s azt egy adott héten.

 

A műszeres áram vizsgálat  is statisztikus jellegű.

 

Everi beismerte, hogy van tőzsde asztrológia mellett lottó és bármi más asztrológia.

 

Tessék állíccs, állíccsatok valamit végre.

 

Ha  mondjuk három-négy  egymást követő héten hármasod vagy négyesed volna azért az már több mint a véletlen, és ha ezt egy hónap múlva megismételnénk akkor is ilyen jó találatot érnél el... szóval ez már jelentene valamit, nem gondolod?

Ja még abban is benne lennék, hogy te állapítsd meg a húzás hetét. Nos nem egy gáláns ajánlat? 

 

A dátumokat ismered, s bolygók járását ismeredd, összehánysz valami szabályt, összefüggést  a fázisok, aszcendnsek, házak, stb és a lottószámok, húzások hete  között, mint a Everi tette azt a tőzsdére  vonatkoztatva, oszt mondasz valamit jóslatot a számokra vonatkozóan aminek a bekövetkeztét ellenőrizhetjk.  

 

Ilyen egyszerű, miért nem meri senki közületek megtenni?

 

Felőlem lehet meteorológiai jóslás  is.

 

Miért beszélnék a levegőbe pont én. Én eddig csak a következőket állítottam:

  • az asztrológia-asztrológus, szélhámosság-szélhámosok modell érvényben van 
  • a tőzsdei kisérlettel semmit sem lehet eldönteni.
  • Ajánlottam egy két ötletet ami egzakt és eldönthető. de a állítást, hipotézist nektek kell megtenni, majd köpködünk. 

Véleményt mondtam és javasoltam.  Részleteiben, érdemben nem szóltam bele.

 

És még azt is mondtam, hogy nem ragasztkodom a végsőkig a modellemhez. Ha egy-két jóslás egzaktul bejön, szignifikáns lesz én leszek az asztrológia egyik terjesztője. 

 

 

üdvözlettel:

aller

Előzmény: Simply Red (2442)
Simply Red Creative Commons License 2004.08.13 0 0 2442

Tekitve, hogy az asztrológia állítólagos jóslási képessége csak statisztikus jellegű, egyetlen konkrét jóslat vizsgálatával nem lehet eldönteni semmit.

 

Amenyiben a (2426)-beli módszerekkel, vagy a (2435)-ben hivatkozott cikkel kapcsolatban érdemben véleményt tudsz nyílvánítani, azt szívesen meghallgatjuk, de egyelőre úgy tűnik, hogy épp te vagy az, aki csak a levegőbe beszél.

 

Előzmény: Aller-gen-etikus (2441)
Aller-gen-etikus Creative Commons License 2004.08.13 0 0 2441

 

Hajaj Red!

 

Szó sincs róla, hogy globálisan tartanám annak, azaz ködösítésnek a statisztikai módszereket.

 

Csak ami itt folyik négyetek között azt tartom ködösítésnek és egyebeknek.

 

Csak azt mondom, hogy erre az esetre  nem alkalmazható. Nem lehet vele eldönteni ebben az esetben semmit.  Ha akarom vemhes, ha akarom nem.

 

A lényeg  noch ein mal. jescsó ráz:

 

Állítson má valamit valaki a közeli jövőre vonatkozóan, amit itt az fórumon könnyen ellenőrizhetünk.

 

A valaki bárki lehet nem csak  Everi. Gondolom nem szkeptikusnak kell lennie aki állít valamit assztrológiailag.

Olyan aki a összefüggést vél valami, valaki születésekori bolygó állások és valaki vagy valami életútja között.

 

Természetesen előre meg kell állapodnunk abban, mit fogadunk el eredménynek, szignifikánsnak.

 

Ha valaki azt állítja, hogy  műszer nélkül "ránézésre" meg tudja állapítani, hogy pl. folyik egy vezetékben áram vagy sem és 100 "mérésből" 50-szer eltalálta az természetesen csak a véletlen műve és nem van  ennek a képességnek a bírtokában.

 

Csak nem Silan 2426 opuszára gondoltál. Nehogymá asszon, hogy érted és elérhető vele valami is.

Mondjuk ez éppen egy példája annak amit

"hangzatos, fellengzős, tudományoskodó, bennfenteség látszatát keltő és fenntartó társalgás a semmiről" -nek tituláltam, hogy magamat idézzem.

 

Szóval még mindig várok, hogy valaki előáll egy jó kisérlettel.

 

üdvözlettel:

aller

 

Előzmény: Simply Red (2430)
lomposfarku Creative Commons License 2004.08.13 0 0 2440

 

Igen  jól látod, elöször a szakirodalom tanulmányozása kell ahhoz hogy tudja mit is akar az ember a témától.Mi várható el a keresésben.

Mert ugye a természettudományoknál is a matematika hasznos a fizikánál kémiánál de forditva már aligha.

 

legérthetőbb irodalom: Baktay Ervin Csillagfejtés könyve.

Dubrovszki dr- Eörsi dr: Tradicionális asztrológia.

Alan Leo: amint fent-ugy lent

Swiczkert:asztrológiai szintézis

Trentai Gábor:Asztrológiai aforizmák.

Stephen Arroyó: Asztrológiai elemek

                                              minőségek

                                              házak

                                             

 

Az asztrológusok inkább pszihológusok, amennyiben a pszichológia tudomány ugy talán az asztrológia is...hisz mindkettő az emberrel foglalkozik annak tudatos és tudattalan mottivációival.

 

Amennyiben az ember megismerése csupán kémiai fizikai anyagi összetevőinek vizsgálata ugy mint egy gép akkor nemtudomány a pszichológiával eggyütt ez sem.

 

Viszont az ember cselekedeteinek gondolkodásának mozgatói alapjában véve a lelke erre jobb szavam még tán a psziché akkor elsőséget kell élvezzen az ember érdekében.

Nyilvánvalóan viszont kiszürve azokat az elemeket akik lejáratva ezt a témát médiákban meg más módszerekkel kaszálva látszatmunkát végeznek.

 

Az etikus magatartás itt pont olyan fontos mint az ügyvédek orvosok esetében hiszen más emberek benső életének információihoz jut az ember és ezt bizalmasabban kell kezelni mintahogy manapság az adatainkkal eljárnak.

 

Hát jó munkát.

 

 

Evri!  a válaszom:DDDDDDDDD

 

 

Küldöm az anyagot pont a tudományos témáról szól.

                                             

 

 

Előzmény: Simply Red (2435)
evribadinouz Creative Commons License 2004.08.13 0 0 2439

Szia mindenki, visszajöttem...

 

Pont időben, mert valami jó kis statisztikai módszerre lenne szükségünk, hogy továbbléphessünk. Vannak ötleteid?

 

Ja, és nem nászúton voltál? Hogy telt? :)

Előzmény: flugi (2438)
flugi Creative Commons License 2004.08.12 0 0 2438
Szia mindenki, visszajöttem, a cikket letöltöttem, belenéztem, nekem gyanús, hogy ha az ábra tényleg az aminek mondják, akkor mire a sok szöveg.. :) Ha meg nem egy sima átlagolás, akkor jól meg kell rágni a szöveget, hogy mit is jelentenek az ábrák. Nekem gyanús (érdemes megnézni azt az utolsó előtti ábrát, az értékek egymástól alig térnek el, de nincs mihez viszonyítani!)
Előzmény: Simply Red (2435)
evribadinouz Creative Commons License 2004.08.12 0 0 2437

Például itt van ez a 2003. augusztusában megkelent cikk...

 

Letöltöttem, megnéztem. Úgy tűnik, 1984 óta vizsgálják tudományosan a holdfázisok és a tőzsde összefüggéseit. Komoly tanulmánynak tűnik, bár nem értek annyira a statisztikai módszerekhez, hogy tudományos véleményt tudnék mondani róla. A 47. oldal ábrája érdekes. Furcsa módon a teliholdhoz 0-t rendelnek, az újhold 15. A szinuszos közelítés nem meggyőző, de a különbségek azért elég nagyok. A 4. ábra az utolsó oldalon viszont majdnem szinusz, és jól mutatja a hozamok függőségét a holdfázistól.

 

Úgy látom, itt lenne miről beszélni...

Előzmény: Simply Red (2435)
Simply Red Creative Commons License 2004.08.12 0 0 2436

A  felét lenyelte a Zindex, pedig a preview-ben még megvolt.

Hátha most megmutatja:

 

Abstract

 

Biological and psychological evidence suggests that lunar phases affect

human behavior and mood. Do lunar phases affect investors' trading

behavior and thus stock market returns? This paper investigates the

relation between lunar phases and stock market returns in 48 countries.

We find strong global evidence that stock returns are lower on days

around a full moon than on days around a new moon. The magnitude

of the return difference is 5.4 percent per annum based on our 15-day

window analysis of a global portfolio. The return difference is not due

to changes in stock market volatility. Moreover, the lunar effect is

independent of other calendar-related anomalies such as the January

effect, the day-of-week effect, the calendar month effect, and the

holiday effect. We also find that the lunar effect is not due to the

returns around lunar holidays.

Előzmény: Simply Red (2435)
Simply Red Creative Commons License 2004.08.12 0 0 2435

Szerintem tök tudománytalanok vagyunk. Egy tudományos kutatás a szakirodalom vizsgálatával kezdődik.

 

Például itt van ez a 2003. augusztusában megkelent cikk:

 

http://webuser.bus.umich.edu/luzheng/web_page/lu_papers/lunar.pdf

 

Kinek mi a véleménye?

Előzmény: evribadinouz (2434)
evribadinouz Creative Commons License 2004.08.12 0 0 2434

Nekem magamnak is voltak még ötleteim, de hát jobb lenne tudományos módszert választani, mint ökörködni.

 

Az én javaslataim nem voltak tudományosak?

Előzmény: Simply Red (2425)
evribadinouz Creative Commons License 2004.08.12 0 0 2433

De még ennél is egyszerűbb módszer az autokorreláció kiszámítása a függvény és önmagának 29,5 nappal eltolt változata között.

 

Ez érdekesnek ígérkezik. Meg talán azt is meg lehetne nézni, hogy különböző periódusoknál milyen az autokorreláció.

Előzmény: Silan (2426)
evribadinouz Creative Commons License 2004.08.12 0 0 2432

Ha adnál egy mélcimet nemrégen kaptam értékes irományokat átküldeném neked okos használatra.

 

Lompi,

 

Ha rákattintasz a becémre (evribadinouz) itt a bal felső sarokban, és az adatlapomon rákattintasz az E-mail melletti küld szócskára, akkor máris írhatod nekem azt az üzenetet. Csak szólj lécci, amikor küldtél valamit, hogy meg is nézzem.

 

Én a statisztikától menekülök.Sohasem hozza az igazi valóságot hanem egy kozmetikázott vágyvalóság az.

 

Így igaz, de hát mi tudományosan nézzük most a világot... :)

Előzmény: lomposfarku (2431)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!