Nem, nekem hagyományos házam van.
De nem kizárt, hogy egyszer építek magamnak egy
hasonlót. Most kétszintes házban lakom és egyre kevesebb élményt látok a lépcsőben! :(
Ez is a korral jár! Harminc éve a belső lépcső volt a sláger, de naponta ötvenszer megjárni kissé
fáradságos.
Az amcsik ebben is előrébb járnak, ők rájöttek az egyszintes ház előnyeire.
Amúgy ez egy referencia ház.
Igen fém, méghozzá aluminium, tehát "örökéletű"!
Minden szerkezeti egység azonos anyagból van: csatorna-lefolyócső-ereszalja burkolat-hajlatbádog, stb. Olyan színt választ az építtető, amilyen neki tetszik!
És nincsenek "csúnya" csatorna tartó vasak!
Nekem nagyon tetszik! Amikor először láttam ilyet, azt hittem nincs eresz a házon, aztán közelebb menve kiderült miről van szó. Az én házamon a hagyományos bádog csúfolkodik, utálom, ahogy csak birom! Amint lesz rá pénzem, a képen láthatóra fogom cserélni. A Construmán és a Brewernél láttam hasonlót. Egyébként műanyagból is készítenek ilyesmit.
"szerintem ez egy tök átlagos eresz csak fehérre van festve a fa és fehér a csatorna. Ezért nem virit a csati. "
Átlagosnak LÁTSZIK! De talán nem egészen átlagos!
Itt a csatorna és az ereszalja burkolat azonos anyagból készül, igaz festve van, de gyárilag és
18 féle szín kapható. Az sem elhanyagolható, hogy 25 év a garancia rá! Karbantartást nem igényel, szerelés után SOHASEM KELL FESTENI!
Ezért nem átlagos! :)
"Tetö és fal közé" Tetö és eresz közé nem? Vagy én értem rosszul? Mindegy, szerintem ez egy tök átlagos eresz csak fehérre van festve a fa és fehér a csatorna. Ezért nem virit a csati.
De szépen meg van csinálva.:)
hali
Végignéztem az összes topicot, de ebben a témában nem találtam semmit, ezért bátorkodtam megnyitni.
Sokan úgy tartják, hogy az ereszcsatorna szükséges rossz és nagyon elcsúfítja a házat. Ezért burkolják-lambériázzák, de ez költséges megoldás. A karbantartása is nehézkes!
Én találtam egyszerűbb módszert, ami szerintem szép is:
Itt a csatorna szépen belesimul a tető és a fal "közé", nem hivalkodik, mégis elegáns.
Kérem mondja el a véleményét, akinek tetszik és akinek nem! :)