a költözés miatt értelemszerűen többszörös hipphipphurrá! Ez annyira jó dolog, én legalábbis szeretem, de szerintem te is :-)
Szívzörej: azt nem mondták, hogy mitől van az embernek ilyenje, és hogyan-miért növi ki?
Bahra,
Welcome :-)
Mivel firkálta össze a falat a leányzó?
Ilyesmi nálunk is be-befigyel néha, ceruzás grafittik már most ott pompáznak a nappaliban, úgyhogy tollat-filctollat meglátni se szeretnék a ded kezében.
De ami a legjobb: az hagyján, hogy a 21 hónapos firkál a falra, de sajnos a 9 éves nővére se tud ennek a kísértésnek mindig ellenállni. Marhajó. Ő ennyi idősen egyébként már sötétkék filccel dolgozott, de nemcsak falra, hanem bútorra is. (Volt is hozzá egy-két keresetlen szavam).
Fatál! Egy cipőben járunk,Barnus is feltünően balkézzel dolgozik. A foci meg egyértelműen bal lábbal megye neki. Én néha átrakom a jobb kezébe a kanalat,de nem erőltetem.
Voltunk sziv uh-on. Van egy kis szivzöreje a kölyöknek,de ártalmatlan és kinövi. Tudtam én.:)
Csodálatos időnk van ma,igy kihasználom az időt és dobozolok,csomagolok. Gyönyörűséggel tölt el a mostani dobozolás.;)) Szerdán költözünk.
Én meg nem tudtam ellenállni vágyaimnak és a hívó szónak,igy jövő héten csütörtöktől-vasárnapig nagyon feszített tempóban beállok dolgozni egy volt boltomba Hüvösvölgybe. Ugyi idén egy hétvégére esik az Anyák napja,meg a ballagás,igy jó kis szakadás lesz. No a pénz baromi jókor fog jönni. V. szabin lesz a kölzözés miatt,szerdán még át tudok pakolni velük,de csüt. már hajnalban megyek a nagykerbe az árú fogadására. Jó lesz már a kezemnek,lelkemnek. Fiúk majd szépen szerelgetik a lakást,V. vigyáz Barnedlire.Max vasárnap után kipakolom a dobozokat. Jó kis múri elé nézünk.:)
Szia Bahra! Duma miatt még ne aggódj,van még időd,ráér a beszélőkével a gyermek. Rajzolás az ciki,férj csak nem lesz már ideges...mi pont ezért sima fehér falakat kértünk a lakásba. Az könnyen kezelhető.;)
Csehlencse!! Kéne dumálnunk férj ügyileg,mert van ugye 1db spájzunk,amit szeretnénk bepolcozni. V. úgy döntött,hogy sk. kéne megcsinálni,gondoltam összeereszteném a pároddal. Kérdezd meg légyszi,hogy érdekli e fusiban ez a meló. Köszi
Haspoki! Izgi az uh,z ára nem annyira:(. Ki fog derülni a neme vajon?
Azt hiszem most fogok agyvérzést kapni, a lányom most firkálta össze a tapétát!
Engem még nem is zavarna mert ez együtt jár ilyen kis gyerekkel de amit majd a férjemtől kapni fogok hát az nem lesz semmi! Idegbajt fog kapni ha meg látja!
Haspoki, mi a Hattyúházban voltunk, ott olcsóbb. Talán 10000, de nem emlékszem pontosan. És nagyon korrekt. Egyébként ugyanannyiba került, mint Bazsival volt 2004-ben.
Ben azt utánozza, ahogy ordítok fel a nővérének az emeletre, de csak a hanglejtést imitálja meg a hangerőt, felismerhető szavak persze nincsenek, csak a szokásos jeti-üvöltés :-)
Ez a nyögés, ez nagyon vicces, Anna is szokta. Ő is engem utánoz, pl. mikor a kapu előtti három lépcsőn vinném le őt babakocsistul, már előre nyög helyettem.:DD
Ma voltunk játszóbölcsiben. Úgy látszik, félénk kislánykám egoját sikerült az utóbbi időben szerencsésen megnövelni, ő volt az egyik leghangosabb. Vagy örömében visított - mert fel volt dobódva, vagy felfedezett egy új játékot - vagy leordította valamelyik gyerek haját, mert az el akarta venni, ami a kezében volt. Máskor viszont teljesen magától odavitt egy-egy játékot másoknak, és odaadta. Meg simogatta a többieket.:)
Szerintem a melyik kezével nyúl a kanál után kisfickók esetében nem mérvadó. Bazsi mindkét kezével tud szépen kanalazni, és evésnél váltogatja is, ill. minkettőt használja, de az evés a mindene ugye :) Az evésen kívül a ceruzát meg egyebeket ált. a jobbal fogja.
Tyűha, akkor ez nehezen fog mostanában kiderülni, ilyesmire nemigen tudom rávenni :-) Mindegy, előbb-utóbb kiderül, egyébként ezt az összekulcsolást ténylegmán, én is hallottam...
Az nem támpont, hogy melyik kezével nyúl a kanál után? :-)
FF, én is látom Ankánál, hogy bizonyos helyzetekben - pl. evés - inkább a bal kezét használja. Máskor meg felváltva a kettőt.
Úgy tudom, hogy csak 5-6 éves korban dől el igazán, hogy milyen kezes lesz a gyerek. (Unokaöcsém mikor írni tanult eleinte mindkét kezét használta :), de végülis jobbkezes lett.)
Nálunk a családban tudomásom szerint csak egy balkezes van a felmenők között - anyósom. De őt átszoktatták gyerekkorában a "szép" kezére.
Teljesen elbizonytalanodtam a vigantolt illetően. Pedig istók zicsi úgy emlékszem, mintha a dobozban található tájékoztatón olvastam volna valami ilyesmit. Mármint ezt a két üveges izébizét.
Megyek, megnézem, mert az üveg a dobozzal (ha minden igaz) még megvan...
Nnna, itt van a papír előttem, és tényleg nincs benne, hogy csak két üveggel lehetne (hol egy pirulós ikon????)
Azt írja, hogy: "Csecsemők két hetes koruktól az első életév végéig kapják. A második életévben a V. olaj további adása főleg a téli hónapok alatt javasolt."
Nekünk az lett mondva, hogy három éves korig, az első évben nyáron is.
Azaz idén nyáron nem kell.
(Az a baj, hogy már úgy rááll a kezem, hogy automatice beadom a fickónak esténként. Na, este gyorsan kidobom a maradékot, úgyis határeset, hogy lejárt-e a szavatossága, ami, ha jól emléxem, fél év).