Keresés

Részletes keresés

Józan Paraszt Creative Commons License 2004.05.12 0 0 395
Hű, akkor Te is a kiválasztottak között lehettél!
Kijött a 164 százalék?
"Igaz Légy": Nomenem est omenem. Minden jó hirt elhiszek, amig be nem bizonyitják az ellenkezőjét.
Előzmény: TEACHER (394)
TEACHER Creative Commons License 2004.05.12 0 0 394
A képeken a szerkezet elég valódinak tűnik. Csak azt nem értem, hogy a bemutató résztvevői "örök némasági" fogadalmat tettek?

Nem tettünk némasági fogadalmat - mint az az előző beírásomból is kiderül.

Előzmény: Józan Paraszt (391)
TEACHER Creative Commons License 2004.05.12 0 0 393
Te tényleg úgy gondolod, hogy ez jelenleg is működő, az energiamegmaradás törvényét sértő készülék? Tehát nem olyan, amin már csak egy egész kicsit kell javítani, hanem tényleg működik? Miből gondolod, hogy ez a készülék a valóságban is létezik?
Ha nem veszed rossznéven akkor én válaszolnék erre.
Én magam is láttam a készüléket 2001 májusában egy kétnapos nyilt bemutatón. Az orrunk előtt tesztelték órákon keresztül. Erre azért volt szükség mert egy kalorikus mérésről van szó ami - egy meglehetősen nagy gép esetén - a termikus egyensúly beállásához meglehetősen sok időt igényelt.
A hivatkozott Egely könyvben az érdemi részt egyébként én írtam a gépről, de nem a saját nevem alatt. Ehhez a szakmai részhez tett hozzá néhány emocionális megjegyzést az aki végülis a nevét adta a fejezethez. (Nagy István)
A közel 10 t-s gépből két db készült, egyet állítólag nemrégen vittek ki Kanadába. A bemutató idején fel lehetett rá mászni és a fényképezést is megengedték.
Előzmény: mmormota (389)
Őszinte Légy Creative Commons License 2004.05.12 0 0 392
De hát már 10 éve is voltak ilyen projektek.

1992-ben saját két fülemmel hallgattam Egelyt erről beszélni.

Hogy nem valósultak meg?

Előzmény: Józan Paraszt (390)
Józan Paraszt Creative Commons License 2004.05.12 0 0 391
A képeken a szerkezet elég valódinak tűnik. Csak azt nem értem, hogy a bemutató résztvevői "örök némasági" fogadalmat tettek?
Előzmény: Józan Paraszt (390)
Józan Paraszt Creative Commons License 2004.05.12 0 0 390
A Tértechnológia c. Egely-könyvben szép fotók vannak róla. Sokan személyesen is vehettek részt a bemutatón. Egy ilyen sokmilliós ($) project csak nem lehet kamu?
Előzmény: mmormota (389)
mmormota Creative Commons License 2004.05.12 0 0 389
"A Dr. Szabó László féle forgó generátor 164 %-os."
Próbáltam leírást keresni róla, de csak Egely könyvét találtam... :-) Nem bíztató kezdet.

Te tényleg úgy gondolod, hogy ez jelenleg is működő, az energiamegmaradás törvényét sértő készülék? Tehát nem olyan, amin már csak egy egész kicsit kell javítani, hanem tényleg működik? Miből gondolod, hogy ez a készülék a valóságban is létezik?

Előzmény: Józan Paraszt (385)
Őszinte Légy Creative Commons License 2004.05.12 0 0 388
Tehát mindössze negyven? Akkor hogy vagy képes kommunikálni, te növény?
Előzmény: Józan Paraszt (387)
Józan Paraszt Creative Commons License 2004.05.12 0 0 387
Szépen tudsz köszönni.
Egyébként IQ-40.
Előzmény: Őszinte Légy (386)
Őszinte Légy Creative Commons License 2004.05.12 0 0 386
És te hány százalékos vagy, lángoló tekintetű?

Száz alatt, ugye?

Előzmény: Józan Paraszt (385)
Józan Paraszt Creative Commons License 2004.05.12 0 0 385
A Dr. Szabó László féle forgó generátor 164 %-os.
Persze a hő és a villamos energia együtt.
Előzmény: sbdrt (381)
polites Creative Commons License 2004.05.12 0 0 384
Azért van abban valami, amit mond.

Pl. Kelvin is kiszámolta a földgolyó lehűlését és arra a következtetésre jutott, hogy emiatt a Föld nem lehet idősebb 24 millió évesnél.
Az, hogy megmagyarázták, hogy a radioaktív bomlás miatt sokkal hosszabb ideig tarthat a lehűlés, ugyan érthető, de nem menti Kelvint és a korábbi ezzel foglalkozó fizikusokat attól, hogy olyanról beszéltek és olyat számoltak, amit nem értettek, méghozzá több nagyságrenddel rossz eredményt hoztak ki.
(Végül is az energiamegmaradás törvényének történet kicsit olyan, mint a banktörvények, amelyekbe minden mondat egy korábbi bankcsőd miatt került be.)

Ezért van valami abban, hogy a még nem ismert hatások kicsinek és mellékesnek tűnhetnek, de mégis alapvető szerepúk lehet, ha megismerjük őket.

Legjobb példa az elektromosság.
Ebonitrúd dörzsölgetése és békacombok rángatózása következtében fedezik fel, miközben körülöttük csapkod az érthetetlen eredetű villám és senki sem gondol arra, hogy a pohár azért nem esik át az asztalon, mert a Coulomb erők tartják.

Előzmény: TEACHER (383)
TEACHER Creative Commons License 2004.05.12 0 0 383
Kedvesbdrthftpnx,

Igaza van lingarázónak, se füle se farka annak amit ide bevéstél. Nem tudom kit és mit akarsz képviselni, de az biztos, hogy csak lejáratod ezzel.

Törölt nick Creative Commons License 2004.05.12 0 0 382
Újabb hablaty generátor jelentkezett :))

Konkrétumokat, konkrétumokat... működő prototípusokat, Mégpedig többet, több független laborban, reprodukálható módon bemérve. "Értem?"

Amúgy a három legutóbbi hozzászólásod elolvasását melegen ajánlom annak, aki még az "ártatlanság vélelme" alapján komolyan akarna venni téged :))))

sbdrt Creative Commons License 2004.05.12 0 0 381
Azt elfogadom, hogy nincs 100%-nál nagyobb hatásfokú motor vagy akármi.

Viszont nem mindegy, hogy mennyi energiát fektetsz bele TE MAGAD, es mennyi MEGY BELE, valamint ezekből mennyi JÖN KI.

Itt van a csoda elásva. Értem? :)

pl. befektetek 3-at, bemegy valami miatt 5, és kijön 4 egység. Ebből az ember azt látja, hogy 3-ból 4 lett. Csoda!

Mivel vannak olyan energiák, amikor mi még nem ismerünk, mert ugye nem állithatjuk, hogy ismerjük az egész Univerzumot, ezért simán elképzelhető, hogy általunk nem vagy még nem észlelhető energia transzformálódott át általunk hasznosíthatóvá a "100%-nál nagyobb hatásfokú" motoroknál.

nos?

Silan Creative Commons License 2004.05.12 0 0 380
T2 helyett a T(fí)-vel kell számolni, és akkor a Carnot-képlet alkalmazható.

Egyébként írnak valamit arról, hogy hagyományos motorokhoz kapcsolható lenne egy ilyen kvantumizé, ami megnövelné a hatásfokot. De persze csak a második főtétel által megengedett határig.

Előzmény: polites (379)
polites Creative Commons License 2004.05.12 0 0 379
Ez a sajtóközleménynél érthetőbb magyarázata a cikknek:

http://physicsweb.org/article/world/16/4/6

Ebben van:
"Thus, depending on the value of φ, the efficiency of the quantum Carnot engine can exceed that of the classical engine - even when T1 = T2."

Ezek után meg kéne nézni a teljes cikket. A Plancknál is csak a sajtóközleményt találtam, aminek kissé rövidített változata Nexus7 linkje.

http://www.mpg.de/bilderBerichteDokumente/dokumentation/pressemitteilungen/2003/pressemitteilung20030214/
---------

De én nem a szerzőkről beszéltem a 101-es hatásfokkal kapcsolatban, tőlük nem várnám (hopp, a hidegfúzióra leplet :), hanem a hívekről. :)

Előzmény: Silan (378)
Silan Creative Commons License 2004.05.12 0 0 378
Szerintem félreértetted, nincs a hírben semmi ilyesmi. Mindössze azt mondják, hogy szeretnék megközelíteni a Carnot-hatásfokot (a legtöbb klasszikus hőerőgép nem közelíti meg).
Előzmény: polites (377)
polites Creative Commons License 2004.05.12 0 0 377
Na az ilyen bekezdések azok, amik után már ott is hagyom az efféle híreket. Csinálják meg és gazdagodjanak meg rajta, ha tudnak. :)

"When phaseonium is used as a fuel, a type of 'sorting action' occurs, where the hot atoms emit photons and the cold atoms absorb less than usual. With this development, the scientists maintain that they are in a position to achieve work from a single heat reservoir. However, energy is required from an external microwave source in order to create the coherence.

It still remains to be seen whether quantum heat engines are able to function close to the classical (Carnot)-efficiency limits or whether (other) quantum mechanical effects are able to lead to a lower threshold limit."

Valahogy így gondolkodhatnak az ilyenekben hívők:
Ha öt év kutatással eljutottunk 97-ről 99 százalék hatásfokra, nehogy már még 10 év alatt 99-ről ne jussunk el 101-re, és akkor már kész is vagyunk. :)

Volt egy társaság, Zeosync néven (érdemes rákeresni), akik adattömörítésben nyomultak az entrópia alá, nem is kicsivel.
A tömörítés sikerült is, csak a kibontásban volt még egy-két programhiba, amin dolgoznak a programozók, mondta a cég szóvivője. :))

A hibatünet az volt, hogy a kibontott anyag nem hasonlított a tömörítés előttire.

Előzmény: NEXUS7 (376)
NEXUS7 Creative Commons License 2004.05.12 0 0 376
Háj evribodri!

Látom kicsit aktivizálódtatok. Ezt szeretem!!!!

Bahhhhh, egy kicsit könnyen elbántatok ezzel a hangszerkészítővel, nem igaz?

Na akkor itt van egy kis rágódnivaló:
http://www.stp-gateway.de/Archiv/archiv648-e.html

Remélem a Max Planck intézet kísérlete komolyabb agyműködésre serkent titeket.

És egy gondolat másképp megfogalmazva: a világunk a KM jelenségeire épül, ami viszont tágabb keretet jelent, mint a "reális"/newtoni világ. Vajon szükségszerű-e hogy ezek a korlátok mindíg érvényesüljenek?

polites Creative Commons License 2004.05.11 0 0 375
Ez egy jó gyűjtemény hasonló "találmányokról".

http://www.museumofhoaxes.com/hoax/weblog/C23/

Egy honfitársunkat előkelő helyen említi:

Joseph Papp and his Submarine
Infinite Energy, 'The Magazine of New Energy Science and Technology,' has devoted its entire current issue to analyzing the work of Joseph Papp, the Hungarian inventor who claimed to have built some kind of fusion-powered engine that used noble gases as fuel (i.e. we're talking 'free-energy' technology here). In the 1960s he also claimed to have built a submarine that could travel at 300 mph, and in a test run of this craft he said that he travelled from Canada to France in 13 hours (the airplane ticket that was later found in his pocket debunked this claim). Infinite Energy has one sample article about Papp on its website. I've also got some pictures of Papp's submarine on my site.

polites Creative Commons License 2004.05.11 0 0 374
Azért Minato sem volt próféta a saját hazájában. :)
És összesküvéselméletért sem kell a szomszédba mennie. :))

"During the late 90s, Minato continued to refine his prototypes. He also stayed in constant contact with his lawyer, registering patents in major countries around the world. Through his experiences in the US he realized that legal protection was critical, even if it meant delaying release of the technology by a couple of years.

Ironically, by the time he'd won patents in 47 countries, the Japanese patent office turned him down on the grounds that "[the invention] couldn' t possibly work" and that somehow he was fabricating the claims.

But a few months later they were forced to recant their decision after the US patent office recognized his invention and gave him the first of two patents. As Minato notes: "How typical of Japan's small-minded bureaucrats that they needed the leadership of the US to accept that my invention was genuine."

By 2001, the Minatos had refined their motors and met enough potential investors to enter into a major international relationship, initially with a Saudi company, to be followed thereafter by companies in the US and elsewhere.

However, fate dealt the investors and Minato's business a serious blow when the World Trade Center was attacked in New York. The Saudis retreated, and Minato's plans fell back to square one."
...

""I am not in this for the money," Minato says. "I have done well in my musical career, but I want to make a contribution to society -- helping the backstreet manufacturers here in Japan and elsewhere. I want to reverse the trends caused by major multinationals. There is a place for corporations. But as the oil industry has taught us, energy is one area where a breakthrough invention like this cannot be trusted to large companies."

Minato was once close to making a deal with Enron. But today, he is firmly on a mission to support the small and the independent -- and to go worldwide with them and his amazing machine. "Our plan is to rally smaller companies and pool their talent, and to one day produce the technology across a wide range of fields.""

Előzmény: mmormota (373)
mmormota Creative Commons License 2004.05.11 0 0 373
"Az a baj ezekkel a Minato szintű áltudósokkal, hogy még szellemi kihívást sem jelent rámutatni a gyenge pontra"

Nem tartotta be a legfontosabb szabályt - megengedte másoknak, hogy megnézzék, megmérjék.

Próbáld meg ugyanezt a kizárólag Egely zsebében megtalálható, és találmányvédelmi okokból nem vizsgálható villogóval.

Építhetsz magadnak egyet a könyve alapján. Arról ki is mutathatod, hogy nem jó vagy nem úgy jó. Annyit érsz el vele, hogy sajnálkozva megjegyzi - a jó leírás ellenére se tudtad _elég_ jól megépíteni... :-)))
Ha meg szívózol, kidobnak mint JFEryt.

Mégis, ezek az áltudósok valahogy hisznek a saját dolgukban, ezért valamilyen szinten megpróbálják bemutatni. Ha Egely nem hinne benne, még jobban csinálná. A hosszú évek alatt persze kialakult egyfajta védelmi rutinja, mégis, szerintem hisz benne.
Pl az a szerencsétlen kettős inga. Megmutatták neki, hol rontotta el a számítást, de számomra érthetetlen okból (rögeszme?) nem értette meg. És annyira hitt benn, hogy a következő előadáson megint önként előhozta a témát, és megint égették ugyanazzal.

Előzmény: Törölt nick (369)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.11 0 0 372
Már zsibbad is :)))))
Előzmény: JFEry (371)
JFEry Creative Commons License 2004.05.11 0 0 371
A kezed is, a vállad is megfájdul a sok veregetéstől...
Előzmény: JFEry (370)
JFEry Creative Commons License 2004.05.11 0 0 370
A kezed is, a vállad is megfájdul a sok veregtéstől...
Előzmény: Törölt nick (369)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.11 0 0 369
Ezt nem hagyhatom ki, hogy egy kicsit magamat fényezzem :))))

Már a topik (19)-es hozzászólásánál sejtettem, hogy valami ilyesmiben (fázistolás) lesz az eb elhantolva.

Basszus, ha a lottón lenne ilyen könnyen ötösöm :)

Az a baj ezekkel a Minato szintű áltudósokkal, hogy még szellemi kihívást sem jelent rámutatni a gyenge pontra :( Pedig nagyon szeretek rejtvényt fejteni: erre születtem.

JFEry Creative Commons License 2004.05.11 0 0 368
Minato valami hangszerész. Talán zongora hangoló...Nem csoda, hogy könnyen beszopja a saját hülyeségeit.
Itt is a terjesztő média a fő bűnös.
Egy műszaki "világszenzációt" feltétlenűl szakérteni kell!
mmormota Creative Commons License 2004.05.11 0 0 367
Annyira beépült a villamosipari szakmába, hogy a cos fi fogalmat minden villamos szakember ismeri. Tudják, hogy ha sok induktív terhelés van egy üzemben, pl. forgógépek, akkor fázisjavító kondenzátorokat érdemes használni, mert "elromlik a cos fí", és ezzel lehet javítani.
Ezt csak azért mondom (hiszen ugyanazon alapul amit írtál), mert nem csak fizikusok vagy mérnökök tanulják ezt, hanem a villamos szakma minden művelője. A gyakorlati szakemberek is tisztában vannak azzal, hogy nem lehet úgy számolni, ahogy Minato.
Előzmény: Törölt nick (362)
mmormota Creative Commons License 2004.05.11 0 0 366
Ez egy nagyon furcsa lélektani jelenség. Egyébként normálisan viselkedő ember egy ponton teljesen elveszti a realitásérzékét, és képtelen megérteni egészen egyszerű dolgokat. belép a rögeszme, és mindent felülbírál.

Ilyen jelenség fordult elő a Hixen pár éve, a Sarkadi gravitációval. Hiába mutatta meg neki Mizsei az előjelhibát (sima egyenletrendezésben, semmi ravaszság, néhány tagú összeg rendezése) Sarkadi nem volt képes meglátni a hibát. Többen magyaráztuk neki, semmi. Bezárt, kikapcsolt az agya.

Később levette a cikket a netről, és valami newages, matematika nélküli filozofikus izével helyettesítette.

Már a kiindulás is teljesen abszurd: Newton gravitációs törvényéből tisztán matematikai módszerrel, pár sorban, levezetett egy ellentétes törvényt - nyilvánvaló önellentmondást (persze hibás volt a levezetés, elrontott egy előjelet). És hitte, hogy az a jó, amit levezetett, és a kiindulás, az eredeti Newton formula a rossz. Annyira abszurd, hogy hihetetlen, de így volt: azt a kiindulási egyenletet, amiből a sajátját levezette, rossznak tartotta. Ha nem vitatkoztam volna vele én is vele hetekig, nem hinném el...

Előzmény: Silan (363)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!