akik olvasnak néha engem, ill. a fórumomat tessék néhány kis saláta recept, bocs ha ismétlem magam előfordul..
Tojásos vegyes saláta
5 tojás,
1 kis fejes saláta,
1 fej lila hagyma,
1 csokor zöldhagyma (vagy 1 csokor snidling),
1 savanykás alma,
1 csokor hónapos retek (vagy 1 kisebb fekete retek),
2 dl kefir,
1 evőkanál olaj,
1 púpozott teáskanál mustár,
1-1 késhegynyi currypor és törött fehér bors,
ízlés szerint kevés porcukor, só.
Előkészítése: megmosom és hideg vízbe teszem a tojásokat. A vízbe csapott evőkanál sót szórok, így a főtt tojás könnyen hámozható. 10 percig főzöm, hideg vízzel lehűtöm és meghámozom. A megtisztított és finomra vágott zöldhagymát
(zöldjével együtt), valamint a hajszálvékonyra karikázott lila hagymát megsózom, és 10 percig hagyom állni. A retket csíkokra reszelem, a főtt tojást kis kockákra vágom. A salátát leveleire szedem, megmosom, leszárítom és összetépkedem.
Elkészítése: a mártáshoz mély tálban simára keverem a kefirt, mustárt, borsot,
curryt, kevés sót és cukrot. Az almát megmosom, kicsumázom, és héjastól apró kockákra vágva azonnal a mártásba keverem. Ezután az összes feldarabolt nyersanyagot beleforgatom, óvatosan összekeverem, befedem. 1-2 órára hűtőszekrénybe teszem. Előételnek vagy köretnek tálalom, de pirított kenyérszeletkékkel vacsorára is jó.
A zöldségeket gondosan megmossuk és lecsepegtetjük. A salátát leveleire szedjük,
a többi zöldséget vékony szeletekre vágjuk és egy salátás tálba helyezzük.
Meglocsoljuk a citromléből, sóból, olívaolajból készült salátalével, majd a zöldségekre morzsoljuk a túrót és a finomra vágott petrezselyemmel díszítjük.
Előkészítés: A saláta hozzávalóit megmossuk. A jégsalátát nagyobb darabokra tépdeljük, a sárgarépát csíkokra reszeljük, a retket karikára, az uborkát, a paradicsomot, a paprikát kockára, a póréhagymát vékony szeletekre vágjuk. A tojást sós vízben keményre főzzük.
Elkészítés: A felaprított zöldséget tálba tesszük, óvatosa összekeverjük, majd beletesszük a dobozba, melyben a piknikre visszük. Lefedve hűtőben tároljuk. Az olajat kikeverjük az ecettel. A petrezselymet megmossuk, apróra vágjuk, az olajos keverékhez adjuk, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Zárható üvegbe, vagy dobozba tesszük, csak fogyasztás előtt öntjük a salátára. A tojást, és a juhtúrót szintén külön visszük, és csak a pikniken keverjük a salátához.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 250 kcal
Előkészítés: A tojásokat megmossuk, sós vízben keményre főzzük (10 perc), hideg vízbe merítve lehűtjük, majd meghámozzuk, két végüket (a sárgájukig) levágjuk. A pulykahúst és a sonkát kisebb darabokra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, finomra vágjuk. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (gázsütő 2. fokozat).
Elkészítés: A pulykahúst és a sonkát aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a tojásfehérjéket, a tejszínt, a levágott tojásfehérje-végeket, a petrezselymet és a kakukkfüvet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és péppé-habbá turmixoljuk. Vastagon kikenünk vajjal/margarinnal egy kb. 1,8 l űrtartalmú, hosszúkás sütőformát, és kibéleljük a kissé egymásra csúsztatott sonkaszeletekkel úgy, hogy a szélek túllógjanak a forma peremén. A massza felét a formába simítjuk, majd hosszanti irányban a közepükbe nyomkodjuk a vágott végükkel egymáshoz illesztett tojásokat. Tetejükre simítjuk a maradék masszát, a sonkaszéleket felhajtjuk. A maradék vajjal/margarinnal vékonyan megkenünk egy a forma méreténél valamivel hosszabb alufólialapot, és befedjük vele. Mély tepsibe tesszük a formát, felöntjük annyi meleg vízzel, hogy a derekáig érjen, majd a sütőben 45 percig gőzöljük. A sütőből kivéve tetejét súlyokkal (pl. alufóliába csomagolt konzervdobozokkal, ásványvizes palackkal) lenyomatjuk-tömörítjük, és hagyjuk kihűlni. Tálaláskor vágólapra borítjuk a pástétomot, vékonyan felszeleteljük, tálra rendezzük, és tojás-, cukkíni-/uborkakarikákkal, salátalevélkékkel díszítjük. Előételként, hidegbüfé tartozékaként kínáljuk.
Megjegyzés: Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
1 szelet: 128 kcal
Sziasztok!
Mar egy honapja kitartoan csinalom a szetvalaszto dieatat, 61-rol csak 59-re (171cm)csokkentem. Viszont sokkal tobbnek erzem a fogyast, a ruhak esnek le rolam! Mellette sokat edzek. A szetvalaszto dietaban most ertem el a viznaphoz, ugyhogy a tegnapot becsuletesen vegigszenvedtem, nagyon nagyon, es meg ma sem jott el az ebed ideje. Ugyhogy 2 ora mulva eletem legjobb ebedjet fogyaszthatom el. ;-) Remelem a viznap utan kicsit jobban beindul a folyamat.
Anyukam 4-5 kilo minusznal tart, batyam 12-nel.
Roviden ennyit. Mindenkinek tovabbi kitartast!
Helló !
Először is sok sikert mindenkinek, bármelyik módszert is választotta.
Én most nagyon boldog vagyok, mert 4 hónap alatt sikerült letornásznom (persze, nem tornával, hanem fogyival) 6 kilót ! Most 68 vagyok, úgyhogy már majdnem emberformám van :)
Üdv:
Gillian
hogy vagytok?
Gyors helyzetjelentés rólam, 64kg után ujra 66kg, sokszor nagyon éhes vagyok sokat eszem..nem is fogyok :(
most ujra lendületet veszek és ujra indulok ..
Tesék néhány recept..
Friss saláta
A dietetikus véleménye:
Fogyókúrába is jól beilleszthető, alacsony energia-, és magas rosttartalma
miatt. Vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag. Tálalhatjuk önállóan, de
használhatjuk bármilyen más főétel mellé salátaként is.
Idő: 10 perc
Nehézség: könnyű
Hozzávalók:
20 dkg uborka
1 csomó újhagyma
6 db paradicsom
10 db retek
4 db olajbogyó
4 db nagyobb paprika
20 dkg tehéntúró
4 evőkanál olívaolaj
só, őrölt fehérbors
1 fej saláta
1 fej lilahagyma
Elkészítése:
A salátát megmossuk, lecsöpögtetjük, a szebb leveleket félretesszük a
tálaláshoz, a többit összetépkedjük. Az uborkát, zöldpaprikát, újhagymát, retket, lilahagymát felkarikázzuk és a paradicsomokat gerezdekre, vágjuk. Sóval, borssal, olajbogyóval ízesítjük, majd hozzákeverjük a túrót, és olívaolajjal
meglocsoljuk. Salátalevéllel díszített tálon tálaljuk.
Tápanyagtartalom egy adagban:
Energia: 161 kcal (673 kJ)
Fehérje: 8,4 g
Zsír: 10 g
Szénhidrát: 9,1 g
Koleszterin: 5,6 mg
Rost: 4,44 g
C-vitamin: 137,4 mg
B12-vitamin: 0,26 ug
Kalcium: 88,9 mg
Vas: 1,1 mg
Nátrium: 466 mg
Téli gyümölcssaláta
A dietetikus véleménye:
A gyümölcsök magas rosttartalma kiválóan alkalmassá teszi őket fogyókúrában való
felhasználásra hosszantaró teltségérzet-biztosító hatásuk és az általában
alacsony energiatartalmuk révén. A kalciumbevitel is kedvező irányba
befolyásolható a savanyított tejtermékek, olajos magvak felhasználásával a táplálkoásban.
Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és felkockázzuk.A narancsot gerezdekre szedjük, és feldaraboljuk.A mogyorót apróra vágjuk.Az előkészített gyümölcsöket üvegtálba tesszük, ráöntjük a mézzel és fahéjjal elkevert joghurtot, majd megszórjuk a vagdalt mogyoróval.Egy órára hűtőbe rakjuk
Energia: 179 kcal (748 kJ)
Fehérje: 2,8 g
Zsír: 2,9 g
Szénhidrát: 34,2 g
Koleszterin: 0 mg
Rost: 5,32 g
C-vitamin: 42,1 mg
B12-vitamin: 0 ug
Kalcium: 139,97 mg
Vas: 1,35 mg
Nátrium: 19,2 mg
Fincsi sali
Idő: 10 perc
Nehézség: könnyű
Hozzávalók:
fejessaláta
sajt kis kockákra vágva
egy paradicsom
hagyma
gépsonka
kukorica
paprika
tojás
retek
és kész a finom sali, nekem bevált
Jó étvágyat!
Elkészítése:
Minden hozzávalót alaposan megtisztítunk, amit kell kisebb darabokrea vágjuk, egy edénybe teszük, összekeverjük, hütőben tároljuk, és amikor úgy találjuk elfogyasztjuk!
Energia: 325 kcal (1359 kJ)
Fehérje: 26,15 g
Zsír: 15,03 g
Szénhidrát: 20,69 g
Koleszterin: 153,8 mg
Rost: 5,7 g
C-vitamin: 119,03 mg
B12-vitamin: 0,15 ug
Kalcium: 259,32 mg
Vas: 2,45 mg
Nátrium: 962,53 mg
Köszönöm, igyekeztem átgondolni, amit eddig láttam és ami eddig eredményre vezetett.
Kedves kis rövid válaszod elején hivatkoztál a házipatika.hu kalkulátorára, ami bizonyára hiteles. Nincs kétségem, komoly szakemberek állították össze. Tény, hogy leginkább a hivatásos sífutóknál látványos az óránként elégetett kalória, orvosi újságban az érdekességek közt nyilván hihetetlen az ilyesmi. Ha jól meggondolom, el se hittem... Sőt, Neked köszönhetem, hogy már azt sem hiszem el, hogy az F1-es száguldozás kilókat kap le egészséges emberekről. Nyilván csak az izmaik tűnnek el, ha igaz is.
A táblacsoki pedig tényleg arra való, hogy naponta befalj egyet. Sífutás után csak egészmogyorósat. Nem vagy borúlátó egyáltalán, csak szegény fogyókúrázni szándékozót rögtön beállítod idiótának, aki önmaga legnagyobb ellensége.
Szerény véleményed az izzadásról nyilván igaz. Miért ne kellene számottevő izommunka (számottevő, de a testhőmérsékletet nem emelő!) az izzadság kinyomásához. Ezek pici izmok, elenyésző energiák. Bőven többet számít maga a mozgás, mint pl. a didergésnél. Nálunk okosabb emberek szerint nem mindegy, mit izzadsz. Ha meleg van rád, szinte csak vizet. Ha meleged van (kimelegedtél, a testhőmérsékleted izzaszt, nem a környezeté), akkor már zsírosabbat izzadsz, de az ezt kiváltó mozgás energiaigényéhez képest ez is elenyésző energiapazarlás.
A bungee jumpingot persze tényleg hülyeség volt említenem (legyen má igazad is..:), bár egyórányi idiotizmus esetleg ledob pár dekát, ha már az az autós száguldozás kilókig merészkedik e téren. Remélem nem derül ki ilyesmi a bungee-ról, vagy bármiféle extrém sportról, mert bár a súlystatisztikákon javítana, a halálozási statisztikákat rosszfelé görbítené...
Utolsó mondatodat remélem félreértem, ezért nem szólok hozzá semmit.
Az erős túlzásnak tűnik. A Házipatika.hu kalkulátora szerint 1 óra sífutás 666 kcal (ha 70 és 80 kg közt vagy). Ha megeszel utána egy tábla egészmogyorós csokit, már oda is az egész eredmény. SZVSZ az izzadással kapcsolatban is tévedsz, a víz kinyomása a bőrön is izommunka (simaizmoké), akár a didergés. Azt meg végképp nem tudom, h. a bungee jumpinggal, ahol csak a gravitáció dolgozik, hogyan lehetne fogyni - ha csak nem mászol utána vissza is a kötélen a hídra...
Na, megyek innen, a velvetben csak nőknek van joguk hülyeségeket beszélni! :)
Ja, még valami: nem reagáltam az izzasztás fontosnak tartására... Biztos használ. A szagodtól egészen elkeskenyedsz, és már meg is van... Két tábor van itt is. Aki vidáman fogyott le, az azt mondhatja, egyetlen csepp izzadtság se gördült le a homlokán (pl. tai csi), vagy csak alig (kímélő torna, amikor esetleg a sajgó ízületeid izzasztanak meg kissé, már ha van ilyened). Sok nálunk okosabb ember szerint elhanyagolható az izzadás szerepe. Viszont hoz egy gyors eredményt a legelején, mert valóban szép lesz a bőr pl. egy kiadós szaunázástól, ami nem csak felületi szépülést jelent. Viszont könnyebb nem leszel, csak "kompaktabb", mint aki izmosodik. Csak itt (leegyszerűsítve) nem a zsír látszik izommá alakulni, hanem a víz lesz kevesebb, de csak azzal a pár centtel, amit kiizzadsz. Ez nem mérhető, és mire túl vagy a szomjhalálon, vissza is jön. Csak nem olyan rondán.
Valami hülye orvosi magazinban írták azok a sarlatánok, hogy van egy ilyen sífutás nevű tötyilötyi kis sport, az például 2000 körüli kalóriát bír lenyomni óránként, pedig nem is bonyolult. Van a forma1, ami ugyan ritka, mégis hasonló "élmény" a szervezetnek. Gondolom néhány ejtőernyőzés vagy bungee naponta ér annyit mint sokórányi futkorászás meg ugrabugra.
Meggyőződésem, hogy a nem monoton sportok keményen odavágak a kalóriamérlegnek, és így megint párosával csapjuk a legyeket, mert nem csak eredményesen telnek a hónapok, hanem még kedves időtöltésekkel tehetünk páratlanná minden fogyókúrás napot.
Még valami: szintén egy Dr. Tökfej tollából olvastam, hogy heti fél kilónál nagyobb változás ne legyen a súlyodban se erre, se arra. Igaza lehet. Nem csak mert a csodáknak a mesében a helyük, hanem mert a túlsúly épp elég plusz terhelést jelent, nem szükséges az eredmény iránti mohóság miatt esetleg kitapasztalni a teljesítőképességed határait... Természetes, hogy aki eddig kiló kolbászt evett fél kiló sajttal vacsorára, az vegyen vissza, de jó (izgalmas és intenzív) mozgásadag után az a kellemesen fáradt ember nem két szelet sajttól szed vissza pár dekát. Az óvatos vacsora sokat segít, sőt, a vacsora könnyen előrébbhozható, ahogy már említve volt.
Szemely szerint en imadnam, ha barmennyit ehetnek, es mellette leugralhatnam a felesleget vmelyien mozgassal. Csak sajnos ez nem igy van. Barmennyire hihetetlen, testsulycsokkento dietak eseteben kb. 60-70%-ban meghatarozo az etkezes, es a maradekert felel a mozgas. (Mar ami a kilokat illeti-hiszen vekony es vekony kozott lehet oriasi kulonbseg!) A mozgas jo: felgyorsitja az anyagcseret, es izmos leszel, illetve leadsz par kaloriat. De gondoljatok vegig: a legintenzivebb mozgasok, amikor tenyleg szakad rolatok a viz is orankent 700-800 kaloriat eget el. Ezt kb. 3 masodperc alatt elfogyaszthatod. Ugyhogy bar nem vitatom: a mozgas fontos, es az en eletemben is olyan resz, amirol sosem mondanek le, de sajnos nem eleg az udvosseghez.
Végig olvastam a topicot és láttam, hogy mennyiért vettél step-gépet. Sajnos az oldal amit megadtál nem jött le nekem. Megírnád, hogy hol vetted? Mert én csak 10.000 körül láttam. Előre is köszi.
Mindenkinek sok sikert a fogyáshoz. Csak kitartás kell és jön az eredmény is!:)
Jogos, jogos. A mozgás hozzátartozik a diétához. Én is taposok és kazettára tornázok felváltva. Egy héten kb. 3x 30-60 percet tudok bevállalni, mivel 5 körül érek haza munkából, mellette háztartást vezetek, stb.
A koplalást senkinek nem javaslom. Sikerült már nekem is elég jól belelendülni, tavaly, 20 kilót adtam le, ami bőven rámfért, nem is gyorsan, 6-7 hónap alatt. Napi 800-1000 kalória, heti 4-5 edzés (akkor 1,5 órát is nyomtam, keményen). A vége az lett, hogy szédelegtem, el is ájultam párszor, vérszegény lettem és a végén már úgy dobogott a szívem egy-egy edzés alatt, hogy majdnem kiugrott. Most óvatosabban szeretném
Ahogy mondod. Ocsmány egy bűn a lustaság, mégis mindig beleesem. Már egy éve leszoktam a reggeli tornáról. Utálom is magam érte, de nem vagyok abban a lelkiállapotban, hogy össze tudjam szedni magam.
Talán a kutyasétáltatás majd lendít a dolgon, és netalántán még kocogok is néha ...
Komolyan nem értem, miért a kajálásra esküszik mindenki. A legtöbb hivatalos forrás, ami a súlyproblémákkal nem szigurúan táplálkozástudományi szempontból foglalkozik, minimum kitér arra, hogy az energiafelvételt nem kell minimalizálni, helyette sokkal egészségesebb (pontosabban betegségeket megelőző lehet) az energialeadást, tkp energiapazarlást előtérbe helyezni.
Mindenki beszél mindenről ebben a témában, csak arról nem, hogy Atkins módszere egészségtelenebb mind bődületesen kövérnek lenni, míg a rendszeres, folyamatosan növekvő mozgásadagnak még csak kellemetlen hatása sincs. Na jó, eleinte nem kellemes, ám később - mint a többi kábítószer - élvezhetetlenből nélkülözhetetlenné lesz.
Hirtelen az jutott eszembe, hogy lehet, h azért nem csacsognak túl sokat a mozgás fontosságáról, mert valójában mindenki tisztában van vele, és verhetetlen kifogásarzenált gyártott már ellene?
- A "kegyetlen" alatt ne vezessetek semmiféle járművet, ne tartózkodjatok magas helyen, veszélyes !
- Húst szénhidráttal sose egyetek, mert az tuti hízás.
- Ha nem bírjátok ki édesség nélkül, heti egy nap csak azt egyetek. Tuti megutáljátok + le tudja bontani a szervezet, mert aznap csak szénhidrátot kap.
- Minden fogyókúra sikeresebb, ha utána tartotok egy böjtnapot.
- Gyors fogyáshoz jó a 3 napig csak gyümölcslé módszer, de hasmenés is járhat vele.
- Érdekes és szomorú, nemrég tudtam meg, hogy: a tej, a tejföl, a tejszín, a pezsgő, az eper, a sajt mind a legnehezebben emészthetők közé tartoznak. Elnyálkásítják a beleket, lassítják/rontják a felszívódást, szó szerint rohadnak a belekben. Csak azért, hogy ne maradjatok ki semmiből ... :)
Az Atkins diétával vigyázzatok, egyszer talán érdemes kipróbálni, de hosszabb távon a sok fehérje állítólag szív- és érrendszeri panaszokat okozhat. Nemrég olvastam, hogy feltalálója a közelmúltban elhízottan, szívinfarktusban múlt ki - bár a közvetlen ok-okozat összefüggést tagadják, de hát miért is ne tagadnák, akkor nem kaszálnának a pasi könyveinek további forgalmából ...
A felvetett kérdéseitekkel kapcsolatban a következő infókkal/tapasztalatokkal tudok szolgálni:
- Én mindig karcsú voltam, de a hormongyógyszerek az én anyagcserémet is tönkretették. Én pl. mindig a tabletta abbahagyása után szedtem fel 3-5 kilót.
- 23 éve dohányzom, hol masszívan, hol koca módon, hol meg nem. Ezidő alatt összesen vagy 10x próbáltam leszokni, a leghosszabb idő, amit kíbírtam cigi nélkül, 3 év volt. De minden átmeneti "leszokás" után fixen 2 hét alatt fixen 3 kilót felszedtem. (Tanulság itt nincs, mert véglegesen nem tudok lemondani róla, ui. nagyon szeretek dohányozni.)
- 30 felett akár szültél, akár nem, elkezdesz terebélyesedni: a csontjaid is szélesednek (váll, bordák, csípő), valamint esetleg pocakosodni, combosodni, narancsbőrösödni stb. finomságok. Ezen az ülőfoglalkozás még tovább ront. Én 18 éve dolgozom, azóta 15 kilót szedtem fel, több részletben. 59-ről így jutottam el 74 kg-ig. 169 cm vagyok, a testtömeg index számítás szerint 60-70 kg között lenne normális a súlyom.
- És végül a diéták: többfélét is kipróbáltam, de igazán kettő volt hatásos. Mindkettőt ideírom.
No. 1., a "kegyetlen"
Az első csak az első alkalommal hatásos, akkor viszont nagyon (ne ijedjetek meg, ha első nap feketét pisiltek, akkor oldódik ki a szervezetetekből minden korom, szmog, por, méreg stb., ami addigi egész életetekben felhalmozódott). 3x1, 3x2 vagy 3x3 nap alatt lehet megcsinálni, ezalatt 2-3, 4-6, 7-9 kg-ot lejet kb. fogyni. Vigyázat, leesik a vércukor, ezért legyen nálatok vésztarcsiban 1-2 szem kocka- vagy szőlőcukor. A fogyi alatt csak szénsavmentes ásványvizet (csapvizet), nem rostos és cukormentes gyümilevet, gyümölcsteát max. édeskével és citrommal lehet inni. Kávé, cigi, alkohol tilos. A napi "menüből" annyit lehet enni, amennyit bírtok.
Első 1-2 v. 3 nap: sótlan párolt rizs
Második 1-2 v. 3 nap: sótlan párolt bőre nélküli csirkehús
Harmadik 1-2 v. 3 nap: bármilyen gyümölcs, többféle is, kivéve banán (mert az tömény szénhidrát)
No. 2., az "elviselhető":
Ez változatos, kellemes, negyedévente ismételhető, mindig kevesebbet hízol vissza, mint amennyit leadtál, tehát kb. egy év alatt rendbe tudod hozni magad, ha türelmes vagy (én az első változatot próbáltam még csak ki):
"EGÉSZSÉGES FOGYÓKÚRA
A diéta hatására anyagcsere-változás lép fel, így legalább három évig nem fog visszahízni!
A diétát szigorúan be kell tartani, az ételek nem helyettesíthetők mással és ki nem hagyhatók.
A diéta alatt csak ásványvíz fogyasztható, az alkohol fogyasztása TILOS!
Két hét múlva vissza lehet térni a normális étkezésre.
Két hét alatt akár 8-9 kilót is fogyhat.
l. nap, hétfő
R: Feketekávé cukor nélkül (édeskével), 1 zsemle
E: 2 főtt tojás, spenót enyhén sózva (vagy retek, uborka, saláta)
V: 1 nagy szelet sovány sertéshús grillezve (só, bors, esetleg mustár)
2. nap, kedd
R: Feketekávé cukor nélkül, 1 zsemle
E: 1 nagy szelet sovány sertéshús grillezve, zöldsaláta
V: gépsonka nagyobb mennyiségben (torma, mustár)
6. nap, szombat
R: Feketekávé cukor nélkül, 1 zsemle vagy sárgarépa citrommal
E: Grillcsirke - korlátlan mennyiségben
V: 2 főtt tojás, sárgarépa
7. nap, vasárnap
R: Citromos tea
E: 1 szelet bármilyen hús grillezve, gyümölcs
V: Válasszon az előzőekből a leírás szerint
Sikeres fogyást, jó egészséget kíván:
Bischof László
természetgyógyász
AZ ÉLELMEZÉSTUDOMÁNYI INTÉZET DIÉTÁJA
Alapszabály:
· Semmi cukor és alkohol, kevés olaj
· A diéta egy hétig tart és utána azonnal meg kell ismételni. Aki pontosan betartja az étrendet és nem követ el semmi „bűnt” (a legkisebb kivétel is katasztrófa lehet) két hét alatt 9 kg-ot fogyhat. Szervezetében a kúra alatt anyagcsere-változás áll be és kb. egy évig nem fog visszahízni.
· Az ebédet a vacsorával felcserélni nem szabad
· A kúrát hétfőn vagy szerdán kell elkezdeni
l. nap, hétfő
R: Feketekávé
E: 2 főtt tojás, spenót kevés rántással
V: 1 nagy steak, zöld saláta, párolt zeller
Szerintem a zacskós leves kalóratartalma alacsony. Én is szoktam enni, gyorsan elveszi az éhséget, és sokáig megtölti a hasamat (főleg egy-két puffasztott rizzsel).
Meg finom is. Főleg a zelleres meg a paradicsomleves ízlik :)
Keresztanyám az Atkins-diétával (fehérje főleg, szénhidrát alig) 1,5 hónap alatt 8 kilót adott le. Hozzá kell tennem, volt miből... De akkor sem tudom elhinni, hogy ez egészséges. De ha valaki gyorsan akar sokat fogyni, látjátok, hatásos.
Ti mit szóltok ehhez a diétához?
Zoénak javulást kívánok. Hasmenésre étcsoki, hányingerre hideg szénsavas ásványvíz szokott nálam jó lenni.
Remélem sikerüljóutra térned és meggyógyulsz, igy betegségileg én is voltam 58kg is, de amint meggyógyultam, visszahiztam..
Ettől kevesebb nem nagyon voltam, arra emlékszem általánosban, elsősként vagy másodikosként voltam 51kg..
Koplalás: barátom szakitott 4 napot rám, és náluk laktam,nem részletezném túlzottan,
nyúlból készitett ételeket nem eszem mint ők..
volt ugyan rántott hús nem nyusziból,de egyik déltől pl.másik délig nem is ettem semmit, volt ,hogy délben étterem, este becsomagoltatott étterem maradék..(itt azt hittem kileng majd a mérleg.igy másnap kicsit meghúztam magam.)
Nem volt kedvem enni, nem volt kedvem lemenni egy emeletet és ott enni..nem volt olyan amit akkor ettem volna..
Legalább bebizonyitottam magamnak, lehet a bogyó mellett is fogyni, csak alig szabad enni..
Most vacsorára egy bögrében elkészihető instant levest ettem(ittam),zellerkrémest, nagyon finom..
Mennyire szabad ilyet enni?Szerintem semennyire sem hizlal vagy igen?
Fogyókúra...nos, elég volt egy jó kis gyomorrontással egybekötött valamilyen lázzal járó nyavalya. Eredmény: - 5 kiló kapásból, miután alig merek enni valamit, mert félek, az is kijön...
Az az alig áll egy fél tányér húslevesből meg 3 szem répából, ill. répadarabból, meg 2 szem főtt krumpliból.
Plusz a félsz, hogy mindez kijön... :(
Fogyókúra...nos, elég volt egy jó kis gyomorrontással egybekötött valamilyen lázzal járó nyavalya. Eredmény: - 5 kiló kapásból, miután alig merek enni valamit, mert félek, az is kijön...
Az az alig all egy fél tányér húslevesből meg 3 szem répából, ill. répadarabból, meg 2 szem főtt krumpliból.
Plusz a félsz, hogy mindez kijön... :(
Hegyimaci, kitartás! Lehet, hogy nehezen indul meg a fogyás, de ha becsületesen tartod a diétát, be kell, hogy induljon. (Egyébként én sem fogytam egyetlen kilót sem az 1 hét alatt, sőt, +1 az eredmény - elkeserítő. Lassan álmomban is Hamletet látok mindenhol :)