Szerintem a legnagyobb arc az a pápai legátus volt, aki 1209-ben a dél-franciaországi Beziers ostromakor, amikor a keresztes hadak bevették az eretnek albigensek védte várost, és a katonai vezető megkérdezte tőle, hogy mi legyen a város polgáraival, tudniillik nyilvánvaló volt, hogy nem mind albigens, akkor ő azt válaszolta, hogy "Öljétek meg mind, Isten majd szétválogatja!", úgyhogy lekaszaboltak kábé 20 000 embert.
10-es lista arról, mi lehet a közvetlen kiváltó oka (tudjátok, a kicsinyes sérelmek) egy hasonló tragédiának. Akkor kezdeném is az olaszokkal.
1.) Nagyon paraszt módon viselkedtek, amikor Ali barátommal Ravennában ketchup-ot kértünk a pizzánkra. Kiabáltak is.
2.) Mohamed barátunk feleségének vespás olasz csibészek elragadták a kistáskáját Rómában.
3.) Rosszcsontok voltak a második világháborúban.
4.) Idegesítően érzelgősek és elviselhetetlenül hangosak, nem is beszélve a követhetetlen gesztikulálásukról.
5.) Méregdrágán adják a buta sportkocsijaikat, ami nem baj, de alig gyártanak belőle néhányat évente, így kénytelenek vagyunk 10-15 évre lefoglalni a kapacitásukat.
6.) A jobb városaik is csupa rommal vannak csak tele.
7.) Ellenzik a többnejűséget.
8.) Már évszázadok óta teljesen érthetetlenül ellenkeznek a hódító vallások hivatalos vallássá nyilvánításával kapcsolatosan.
9.) Ellenzik a háziállatokkal kötött házasságot is.
Nem gondolja egyébként rajtam kívül még valaki úgy, hogy ez azért már talán felfogható egy, Silvio Bácsi életművével szemben megfogalmazott, óvatos kritikának is?
1. Charles Manson
2. Ted Bundy
3. Báthory Erzsébet
4. Andrej Csikatilo
5. Hasfelmetsző Jack
6. Pándi András
7. Richard Ramirez
8. Pedro Alonso Lopez
9. John Gacy
10. Soós Lajos és bandája
Szemfüles kolleganőm most mutatja a Story magazin címlapján az első helyezettet: Farkasházi Réka, azaz a gyesen levő Kertész "Barátok közt" Mónika, orcátlanul nyúlja Oláh Ibolya szemöldökre fésült séróját.
Nagy a csend plágium-ügyben. Senki sem hallgatott a 70-es 80-as években olyan német zenekarokat, hogy PUHDYS, meg KARAT, meg ilyesmi? Nem akarok több ötletet adni. Kicsit más, de a Csihar egyébként nagyon csúnyán nyúlta az a38-as bulin Jacko méltán népszerű, sokcsatos fekete nadrágját.
Érdekelne még egy olyan, - az egyszerűség kedvéért szintén 10-es listás - világ-népszavazás, hogy milyen nemzetiségű túszokat végezzenek ki az iraki túszejtők elsősorban.
Az is tetszene, ha ez egy sikeres akciónak bizonyulna, utána javasolnám, hogy az összes világpolitikai konfliktust ilyen módon oldjuk meg, tehát szavazás útján, amiben a világon bárki részt vehetne.
Lesz egyszer olyan is, hogy a "10 legszégyenletesebb nyúlás (plágiumra gondolok elsősorban persze) a magyar pop-rock zenében" vajon? (Egyfelől nem muszáj olyanokat keresni, amik nagy nyilvánosság előtt ki is derültek, másfelől bizony, napjainkban is van elég.) Egy ilyen listán talán még el is lehetne mosolyodni. Mondom, izgalmas téma.
Mondjuk pl. a "Bill Kapitány Blues" azért már kicsit durván nyúlja a lynyrd (let's) cry for the dead man-jét, ahol nem, ott pedig szar. És nem a Bill hibája, hiszen köztudomású, hogy nem ő szerzi azokat a dalokat, amiket énekel. Höhö.
Alig várom a budapestiundergroundzenekaroklistáját.
Hű, te aztán bátor vagy! Én eddig azt hittem, hogy legalább a Slint 10 legkedvesebb albumát össze tudnám szedni, de aztán megláttam, hogy miket írt össze itt, és rájöttem, hogy egész pontosan 4 db albumot találtam volna el. Ilyeneket hiányolok elsősorban a listájáról, hogy Mudhoney, Afghan Whigs, Green River, bizonyára csak véletlenül hagyta ki őket.
Én 95-ben voltam, Balatonfenyves-Alsóbélatelepen szállásoltuk el magunkat haversrác szüleinek a nyaralójában. Kakas Diszkotéka volt az egyetlen dizsi a környéken.
Ez jó, mert, ami nem stimmel az is kb. 10-20-ig. (Gabriel pl, de szigorúan csak a 3-as)
Kivéve a metál. Egyetlen metál albumom sincs, bathory-t nem is ismerem, az a Bucó.
Egyébként E.T. Ketchup, Richman első, Poison Girls, Madder Rose, smiths-queen is dead vannak még legelől.
A 10 dolog, ami Mrs Tremondot jelenleg a leginkább foglalkoztatja:
1. Kész leszek-e 3-ra a munkámmal?
2. Hova tűnhetett Fenék Tibi?
3. Akad-e jólelkű vásárló a FACE magazin számára?
4. Ki lesz a pulp.net ezerszavas pályázatának győztese?
5. Van-e büntetés, ami elég nem túl enyhe annak a formatervezőnek a megfenyítésére, aki az alulról nyíló, és ezáltal tartalmát minden nyitáskor feltétlenül a földre ürítő postaládát feltalálta?
6. Vajon hogy lehetne elérni, hogy annak még súlyosabb legyen a büntetése, aki az alulról nyíló postaládákat az egész kerületben elterjesztette?
7. Tudnak-e a trolik tolatni?
8. Jól sikerül-e Prince-nek (TAFKATAFKAP) a visszatérés?
9. Fog-e sütni még a nap a héten?
10. Hogy gondolhatta Mau ezt a ma reggeli kis levelet?
hát remek ötlet valóban, de azért vannak túlzások. a 60% hatásfok azért megvan.
(asszem stereo total, tmbg, broadcast, squeeze OUT, skylarking helyett drums and wires, és IN:
madness: absolutely
pixies: doolittle
clash: the clash
stereolab: mars audiac quintet
meg a love is inkább én, mint jehova.
de most nem gondolkodtam semmit, még van egy csomó (SFA!)
A tíz legjobb Pixies szám, ami nem hangzott el a tegnap esti koncertjükön.
10. Oh My Golly!
09. Mr. Grieves
08. I've Been Tired
07. Stormy Weather
06. There Goes My Gun
05. Something Against You
04. Crackity Jones
03. Head On
02. Ana
01. Alec Eiffel
hehehe, vaselines meg sebadoh stimmel, sőt, a kispál is, ügyes vagy. többi nem, love-ot meg tedd be zeuszkához.
kshields 10 kedvenc lemeze
my bloody valentine - loveless
swervedriver - mezcal head
X - nemtommi
guided by voices - bee thousand
ian dury - a 77-es lemez, nem tudom a címét
throwing muses - s/t
david bowie - ziggy stardust
valami peter gabrieltől
valami metal, mondjuk bathory
bikini - hová lett