Sajnálom, hogy nem lett jó amit adtam, de ezek szerint S.L. nevű lopós g.ci lenyúlta az RS2 szerkezetet és kicserélte arra a szarra... hát kívánok neki még sok-sok Lotus Omegást!
Eddig már több, mint egy éve úgy mentem vele, hogy csak egy kupak volt rajta a kettő helyett (a villa felöli részen), és hibátlan volt.
Tegnap újra szétszedtem, és összeraktam két kupakkal is, de semmi különbség. Valami a szerkezet körül lesz, mert furcsa hangok jönnek kinyomáskor, fémes koppanások random módon. Azt hiszem nem tudom elkerűlni a váltó leszedését, azaz szedetését. :(
Ezzel én is szoptam, nem keveset. Ráadásul motorkód alapján rendeltem az alsó munkahengert az S2-höz, de mégis olyat hoztak, aminek a nyomórúdja sokkal hosszabb volt az enyémnél. Nem lehet, hogy a fej hiányában nem tolja eléggé előre a nyomóvillát?
S2forum.com-on hasonló problémára, mint az enyém, ennek a kis teflon fejnek a megrongálódását írták (ez nyomja a kiemelő villát), és ez nálam is ferde volt, viszont most e nélkül raktam össze (azaz csak a munkahenger felé van). Lehetséges, hogy ez feltétlen kell a kuplung működéséhez???
A képen látható sérülés okozta állítólag egy RS2 kuplung problémáját.
S2forum.com-on hasonló problémára, mint az enyém, ennek a kis teflon fejnek a megrongálódását írták (ez nyomja a kiemelő villát), és ez nálam is ferde volt, viszont most e nélkül raktam össze (azaz csak a munkahenger felé van). Lehetséges, hogy ez feltétlen kell a kuplung működéséhez???
A képen látható sérülés okozta állítólag egy RS2 kuplung problémáját.
A felső jónak tűnik, mert látszik, hogy nyomás keletkezik a rendszerben, az alsóhoz menő gumicső meg-meg mozdul kuplung nyomásra. És az alsó is, mint írtam szemre jó, és még hangot is ad, mint, ha nyomná a kiemelő villát.
Ja és kemény a kuplung, alig észrevehető változás rajta.
Mielőtt holnap lekapom a váltót, gondoltam megkérdem, hátha van valakinek valami jó ötlete.
Tegnap előtt elment a kuplungom. Semmi változást nem vettem észre, nem csúszik, nincs hangja, a pedál is kemény, de nem emel ki valamiért. Kiszedtem a munkahengert, de hibátlan, a rúd sem görbült el, csak a végén a teflon gömb volt ferde. Kicseréltem és ment vissza. Pedál lenyomásra hallani, hogy mozog, nyikorog közben, nem tűnik rossznak. A kiemelő villával sincs baj, helyén van látszólag, nem sérült. Már csak a kuplung szerkezetre tudok gondolni, hogy azzal lehet valami... Bárkinek bármi építő jellegű javaslata van, kérem ossza meg!