Keresés

Részletes keresés

Szpré Creative Commons License 2026.05.07 0 0 294408

Kedves Főkönyveĺő Úr!

A hitgyülekezetében (tulajdonosa N.S.) te végeztél, végzel könyvelési  feladatokat?

Előzmény: vámmentesss (294407)
vámmentesss Creative Commons License 2026.05.07 0 0 294407

Ismétlem, a szabad, demokratikus választásokon megválasztott kormányok költenek pénzt a médiában, ha akarnak, és az ATV is média szereplő, ahol szintén hirdethetnek, ha akarnak. Minden üzleti vállalkozásnak van egy rezsije, az azon felül megtermelt összegek egy részét visszaforgatják beruházások révén, a többit pedig (ha még marad), akkor kiveszik a tulajok, ha akarják.

Ez így műxik az egész világon, de te úgy teszel, mintha ez egyedi lenne. Csinálj te is jól működő vállalkozásokat, és keress vele pénzt, ha annyira van kedved ehhez! De a médiában gyakori az egyszer lenn, egyszer fenn, mert a független szereplők nehezen eladhatók, ezért az ATV vagy épp a Hetek is csak kis szeleteket kapott mindig is a TV2-höz, Hír TV-hez, és más, kormányközeli sajtorgánumokhoz képest, ahogyan a Népszava, a HVG, vagy épp az RTL Klub is.

Előzmény: Zellem Estelen (294406)
Zellem Estelen Creative Commons License 2026.05.07 0 0 294406

És mind ehhez asszisztált a H.GY. bevételekre téve szert az ATV révén.

Bár gondolom ezek a pénzek is a N.Sanci családi és juhászi bukszájába landoltak

Előzmény: vámmentesss (294403)
Zellem Estelen Creative Commons License 2026.05.07 0 0 294405

Hihetetlen mi zöldeket összetudsz hadoválni, holmi ókori gyakorlatról, egy totál más kor, más körülményei, más igényei kapcsán:-)

Mindezt igehelyekkel :-O:-P:-)

Előzmény: vámmentesss (294402)
Zellem Estelen Creative Commons License 2026.05.07 0 0 294404

Pál sosem találkozott az állítólagos Jézussal.

Semmi 3 év "arábiai oktatás", vagy mivel jöttél elő.

Előzmény: vámmentesss (294401)
vámmentesss Creative Commons License 2026.05.07 0 0 294403

OV-nak a folyamatos ellenség, vagy megoldandó konfliktus képre volt szüksége ahhoz, hogy fenn tudja tartani az emberekben azt a látszatot, hogy ezek kezelésére csak Ő alkalmas.

2014-es kampány: Magyarország jobban teljesít, büszke ország, kijár nekünk Brüsszeltől a tisztelet, ja és persze Gyurcsán.

2015. Migránsok jönnek, veszélyben vagyunk. 

2017-2018. Stop Soros és Brüsszel. Ja és persze Gyurcsány.

2020. Covid. Csak OV tud minket megmenteni, bő egy éven át mindennap jelentés a napi betegekről és halottakról.

2022. Háború. Mini Feri (MZP) - Gyurcsány.

2024. Háború. Magyar-Péter is mini-Feri, azaz Gyurcsány.

2026. Háború, messzibe révedő államférfiúi tekintetű OV, aki egyedül alkalmas arra, hogy megvédjen minket.

Volt téma Rogánék, Habonyiék agyában bőven, 2008-tól Finkelstein jól megtanította Őket arra, hogyan kell rémisztgetni az embereket. MP talán megtanítja a népet ismét nyugalomban élni. Talán.

Előzmény: Zellem Estelen (294399)
vámmentesss Creative Commons License 2026.05.07 0 0 294402

Már levezettem ezeket.

1. Igen, a pásztor részes vagy egész tulajdonosa a nyájnak, ez különbözteti meg a bérestől, aki kialkudott bérért dolgozik. Emiatt a pásztor Pál szerint is részesedik a nyáj által megtermelt javakból, issza annak tejét, ahogyan Ő írja, és ahogyan én idéztem. Jézus a főpásztor (1. Péter 5.4.), aki rendelt részes pásztorokat a gyülekezet vezetésére (Efézus 4.11.), azaz nem béreseket, hanem a nyájat tulajdonosként kezelő részes pásztorokat.

János 10.12. A béres pedig és aki nem pásztor, akinek a juhok nem tulajdonai, látja a farkast jőni, és elhagyja a juhokat, és elfut: és a farkas elragadozza azokat, és elszéleszti a juhokat.

13.A béres pedig azért fut el, mert béres, és nincs gondja a juhokra.

1. Kor. 9.7.Vagy kicsoda legeltet nyájat, és nem eszik a nyájnak tejéből?

Leírtam azt is, hogy ez a részes tulajdonosi személet így megy a valóságban is a nyájaknál a jelenben is, és ez az egész üzleti világra jellemző, ahol szintén tulajdonos részt adnak a valódi befektetők, azaz a tulajdonosok (azaz Krisztus az egyház esetében) a befektetésük felelős kezelőjének, az azt felelősen, tulajdonosi szemlélettel vezető embernek.

Ugyanaz a gyakorlat az egyházban is, mint az egész üzleti életben, emiatt beszél a béres és a pásztor különböző felelősségéről Jézus 10.12-13-ban, ahol az Önmaga tulajdonosi, önfeláldozó viselkedését adja mintául a későbbi pásztorok elé.

Emiatt Pál alapként fogalmazza meg azt az elvet, hogy a pásztorok jogosultak a rájuk bízott nyáj tejét inni, azaz a nyáj által megtermelt anyagi javakból részesedni.

Pál sem bérről beszél, nem fizetésről, amit a béresek kapnak, hanem részesedésről.

2. Péter megbízatása Jézus nyájának vezetésére, legeltetésére szólt, akkor is, ha ez nem tetszik valakiknek.

János 21.15.Mikor aztán megebédelének, monda Jézus Simon Péternek: Simon, Jónának fia: jobban szeretsz-é engem ezeknél? Monda néki: Igen, Uram; te tudod, hogy szeretlek téged! Monda néki: Legeltesd az én bárányaimat!

16.Monda néki ismét másodszor is: Simon, Jónának fia, szeretsz-é engem? Monda néki: Igen, Uram; te tudod, hogy én szeretlek téged. Monda néki: Őrizd az én juhaimat!

17.Monda néki harmadszor is: Simon, Jónának fia, szeretsz-é engem? Megszomorodék Péter, hogy harmadszor is mondotta vala néki: Szeretsz-é engem? És monda néki: Uram, te mindent tudsz; te tudod, hogy én szeretlek téged. Monda néki Jézus: Legeltesd az én juhaimat!

Nem mondta ezt másnak Jézus egyik tanítványa közül sem.

Ez egy szimpla tény, nem kell ebből pápai hivatalt kreálni, mert nem alkalmas ez az egy konkrét személynek adott megbízatás, de az Efézus 4.11 konkrétan leírja, hogy a Főpásztor, azaz Jézus a Szent Szellemen keresztül fog adni a nyájának konkrét pásztorokat is, nem csak apostolokat, evangélistákat, tanítókat, prófétákat, közlőket, gyámolokat, stb…

Péter pedig az egyik ilyen pásztor volt, akire Jézus konkrétan a nyájának a legeltetését bízta, és emellett volt apostol is, és pl. tanító is. Nem mondta Jézus, hogy a zsidó hátterű hívőket legeltesd, nem mondta azt, hogy lesznek majd pogány háttérből megtért emberek, és majd azokat, vagy azokat is, hanem egy szimpla kijelentés hangzott el Jézustól, “legeltesd a juhaimat”.

Márpedig ez az összes juhra vonatkozó kijelentés, nincsenek benne korlátok, nincsen az mondva, hogy vedd magad mellé a másik 10 (majd később 11) apostolt, és legeltessétek együtt őket, nem, nincsen ilyen kijelentése mellette, hanem konkrétan Péternek van ez szimplán mondva.

Ismétlem, én ebből nem csinálok nagyobb faxnit, Pál is tisztázta ezt Péterrel később, hogy ki kinek az apostola, és milyen is a viszony az apostolok között, és Pált is pásztornak tekintem, János is kapott elhívást pásztorként is Jézustól, és emiatt végeztek pásztori feladatokat is, nem csak apostolit, Jakab is, és szerintem az összes apostol is, akkor is, ha nincsenek ezek külön leírva, de mindezek ellenére akkor is elhangzott egy korlátozások nélküli, az egész nyájra vonatkozó pásztori felkérés Jézus részéről Péter felé.

3. A presbiterekről, azaz a vénekről nem úgy írtam, hogy az egyenlő a béressel, hanem úgy, hogy felkérhet presbitert, vént a pásztor (aki egyben maga is presbiter, azaz vén!) béres munkára a gyülekezeten belül, bérért dolgozva. 

A pásztor nem lehet béres, mert Ő részes, de a presbiter, azaz bármelyik vén lehet béres, ha a pásztor felkéri rá, es azt elfogadja, és ha jól végzi dolgát, akkor kettős anyagi tisztességet is kaphat, azaz magasabb bért (1. Tim. 5.17.).

Ismétlem, a pásztor is presbiter, azaz vén, de a pásztor státusza más, Ő részes a nyájból mindenhol, az egyházban is, a valós nyájaknál a valós életben is, és nem béres.

Előzmény: llang-ilang (294400)
vámmentesss Creative Commons License 2026.05.07 0 0 294401

Miféle “tények“ azok, amelyeket nem próbáltam én meghazudtolni?

???

Előzmény: Zellem Estelen (294398)
llang-ilang Creative Commons License 2026.05.07 0 0 294400

Igen, ezt mondom hogy jó érzékkel beszélsz mellé. Azon állitásaidat köllött volna levezetned, hogy szerinted:

• -A pásztor "részestulajdonos"  az egyházban/nyájban
  • -Péternek főpásztori rangja volt és az apostoli egyház az ő egyszemélyes vezetése alatt működött
  • - A presbiter = béres
Előzmény: vámmentesss (294396)
Zellem Estelen Creative Commons License 2026.05.06 0 0 294399

Remélem ők nem fogják a pénzt herdálni arra, ami a hatalmukhoz szükséges.

Előzmény: vámmentesss (294393)
Zellem Estelen Creative Commons License 2026.05.06 0 0 294398

Nem próbáltad a tényeket meghazudtolni, hanem engem fixálsz abba a pozícióba, ahol vagyok:-)

Előzmény: vámmentesss (294394)
vámmentesss Creative Commons License 2026.05.06 0 0 294397

Ja, az egyes ponthoz annyi még, hogy az ellenzéki Népszava 140 milliója mellett a két vizsgált év közül az egyikben a szintén kormánykritikus RTL is kapott 78 milliót az MVM-től, míg az ATV 2 év alatt összesen csak 20 milliót.

Előzmény: vámmentesss (294395)
vámmentesss Creative Commons License 2026.05.06 0 0 294396

Arra, hogy a presbiter, azaz a vén nem azonos a pásztorral.

Aki pásztor, az lehet szinten vén, azaz presbiter, de a presbiter, azaz a vén, csak akkor lehet pásztor is, ha arra van elhívása a Szent Szellemtől (Ef. 4.11.). Tehát lehet pásztor a vén, a presbiter is, de az egy külön ajándéka a Szent Szellemnek, míg a vén, azaz a presbiter az az Úrral való hosszú ideje együttjárás miatt lesz a hívő, és emiatt lesz vénnek nevezhető, és ahol van presbiter titulus külön, ott presbiterré kinevezhető.

Ezen az alapon voltak református felmenőim többen is presbiterek a gyülekezetükben.

Előzmény: llang-ilang (294390)
vámmentesss Creative Commons License 2026.05.06 0 0 294395

1. Az első linkben szereplő cikk eredetije (https://rtl.hu/belfold/2023/10/09/mvm-szerzodesek-hirdetes-kormanyparti-mediumok-reklam-sajto) részletesebb, mint az, amit idéztél. Az MVM állami cég hirdetéseit elemzi, aminek 75%-a ment nyíltan kormányközeli médiumokhoz, amiben nem említik az ATV-t, mert nem számítják oda. 

Kapott azonban ellenzéki oldal is ebből, a Népszava pl. 140 milliót, az ATV azonban mindössze 20 milliót. Idézem neked az eredeti cikk ezen részét:

“A Leisztinger Tamáshoz köthető Népszava két év alatt 140 millió értékben kapott megbízást, míg a Hit Gyülekezetéhez közel álló ATV 20 millió forint értékben. A Portfolio-csoportnál (Porfolio, Pénzcentrum) körülbelül 60 millió forint értékben hirdettek 2021-ben és 2022-ben, a Forbesnál kevesebb mint 5 millió forintért, és a már megszűnt azonnali.hu-val is 10-15 millió forintos reklámra szerződtek. Az RTL-csoport felületein 2021-ben egyáltalán nem hirdetett a cég, 2022-ben pedig 78 millió forint értékben.”

2. A másik linkben egymással össze nem vethető adatok vannak, hiszen az ATV és az Echo TV több százezer nézővel rendelkező TV-adók, a többi azonban maximum néhány tízezres példányszámú nyomtatott újság.

Emiatt egy egységnyi hirdetés a tévékben sokkal többe kerül, mert minden hirdetés alapja a nézettségi, olvasottsági adat. Teljesen más kávéház még az ATV és az Echo TV is, mert az ATV egy országos elérésű adó, az Echo TV pedig csak regionális elérésű. 

Javaslom neked, hogy ennél alaposabban merülj el ebben a témában, mert sok tényezőt kell figyelembe venni a média piacon.

Előzmény: llang-ilang (294389)
vámmentesss Creative Commons License 2026.05.06 0 0 294394

Neked evidens, hogy Pál története egy az egyben “kamu”.

Előzmény: Zellem Estelen (294391)
vámmentesss Creative Commons License 2026.05.06 0 0 294393

Neked ezzel mi a bajod?

Az aktuális kormány hirdet a sajtóban. Ha majd a Tisza kormány hirdet, akkor az hirdet, amikor Gyurcsány hirdetett, akkor az MSZP kormány hirdetett. 

Szabad, demokratikus választásokon megválasztott kormányok. 

Előzmény: Zellem Estelen (294392)
Zellem Estelen Creative Commons License 2026.05.06 0 0 294392

Közpénzen a kormány szócsövének lenni, kedves volt a juhászotoknak:-)

Előzmény: vámmentesss (294386)
Zellem Estelen Creative Commons License 2026.05.06 0 0 294391

Mekkora kamu ez  a Galatákhoz írt levél 1. részének 11-18. verse!

" Őt 3 éven át közvetlenül Jézus tanította Arábiában "

Kicsoda, a halott Joshua ben Joseph?

:-O:-P:-)

A Biblia és a hagyomány szerint Pál apostol (eredeti nevén Saul) nem találkozott Jézussal a földi élete során, még a damaszkuszi úton való "látomása" sem fogadható el személyes találkozásnak.

Nincs arra utaló bibliai adat, hogy Pál személyesen ismerte vagy látta volna Jézust a nyilvános működése vagy a keresztre feszítése előtt.

Utána meg??? Hiszi a piszi:-)

Előzmény: vámmentesss (294385)
llang-ilang Creative Commons License 2026.05.06 0 0 294390

Sokat irtál de nem tudom mire válaszoltál...

Előzmény: vámmentesss (294387)
llang-ilang Creative Commons License 2026.05.06 0 1 294389

A HVG és egyéb ellenzék médiumok lehet hogy kaptak kormányzati hirdetéseket, ami a bevételük 0 - 1 % közötti hányadát tették ki, mig a KESMA birodalomra számolatlanul öntötték a milliárdokat.

https://hvg.hu/kkv/20231009_sajtopiac_kormanylapok_magyar_villamos_muvek_hirdetesi_penzek

de az ATV- sem maradt éhesen https://merce.hu/2018/05/10/az-atv-nel-hirdetett-a-legtobbet-az-erzsebet-utalvanyokat-forgalmazo-allami-ceg/

Eddig valamiért nem nagyon siettek nyilvánosságra hozni ezeket a pénzeket 😀

Előzmény: vámmentesss (294386)
Szpré Creative Commons License 2026.05.06 0 0 294388

https://index.hu/belfold/2026/05/06/nagy-ervin-tisza-part-feljelentes-dunaujvaros-elfogas-ferfi-bilincs-letartoztatas-fejer-varmegyei-rendorseg/

N.Bróker J. -et is lefogják tartóztatni?

Vagy már előzetesben van?

Akkora kened van rajta, hogy mindenkit átvert akit lehetett!

Sanyinak jó padavánja, de lebukott!

Vajon hány ilyen eset lehet még?

vámmentesss Creative Commons License 2026.05.06 -1 0 294387

Szia,

Olvasd el bővebben az általad hivatkozott igéket, és tedd hozzá azt, hogy mit jelenthet még az újszövetségben használt görög πρεσβύτερος/presvýteros szó, a jelentése egyszerűen annyi, hogy “idősebb, vénebb ember”, aki emiatt tapasztaltabb.

1. Péter 5.1.A köztetek lévő presbitereket kérem én, a presbitertárs, és a Krisztus szenvedésének tanuja, és a megjelenendő dicsőségnek részese;

2.Legeltessétek az Istennek köztetek lévő nyáját, gondot viselvén arra nem kényszerítésből, hanem örömest; sem nem rút nyerészkedésből, hanem jóindulattal;

3.Sem nem úgy, hogy uralkodjatok a gyülekezeteken, hanem mint példányképei a nyájnak.

4.És mikor megjelenik a főpásztor, elnyeritek a dicsőségnek hervadatlan koronáját.

5.Hasonlatosképpen ti ifjabbak engedelmeskedjetek a véneknek: mindnyájan pedig, egymásnak engedelmeskedvén, az alázatosságot öltsétek fel, mert az Isten a kevélyeknek ellene áll, az alázatosaknak pedig kegyelmet ád.

Csak ebben a részben is fordítja emiatt Károli helyesen vénnek is az 5. versben a presvyterios szót, és korábban Jézus beszédeiben is folyamatosan simán csak vénnek fordítja emiatt Károli (Máté 15.2., 21.23., 26.3., stb…).

Az egész egyház, mint nyáj legeltetésével, azaz az apostoli, tanítói elhívása mellett pásztori elhívással megbízott Péter (János 21.15-17.) is itt az első versben, és János apostol is a levelei elején (2. János 1.1.; 3. János 1.1.) önmagát szintén vénnek, presbiternek nevezi e szó használatával, ami a hitben, Isten akaratával kapcsolatos tapasztaltsággal van összefüggésben, és nem a korukkal.

Tehát nem kell leragadni a “presbiter”, mint pozíció megnevezésnél, mert nem pozíció ez, hanem a hitben járásban eltöltött évek sokaságára, abban szerzett vénségre, és ebben való tapasztaltságra utal.

Tehát Péter is, János is vének/presbiterek is egyben, míg pásztori feladatuk is volt, és ellenőrizték más vének/presbiterek által is, és személyesen is az általuk vezetett részeit Krisztus testének, vagy akár az egészet.

Tehát a presbiterség az a hitben járás idejének hosszával van összefüggésben, és ilyen módon jelent vén állapotot. Emiatt mondja Péter azt, hogy presbitertárs, mert a kipróbáltság a minta.

Ez alapján a presbiter, azaz a szellemben, hitben már vén az már alkalmas vezetésre, az apostolok akaratának képviseletére, mert már kipróbált ember.

De a gyülekezeteket az apostolok vezették közvetetten is, attól a rajtuk kívüli szintén vének, szinten presbiterek nem térhettek el.

Az Apcsel. 20.28-ban pedig nem presbiter szó szerepel (az a 17.versben szerepel, vénnek fordítva), hanem ἐπίσκοπος/episkopos, azaz püspök, ne keverd a kettőt. Írok arról is neked, ha akarod, és arról, hogy miről szól érdemben az Apcsel 20.17-38.

Előzmény: llang-ilang (294381)
vámmentesss Creative Commons License 2026.05.06 -1 0 294386

Felületes olvasóm vagy, ahogyan a HVG, a 2020 előtt még ellenzéki Index, vagy épp az RTL Klub, úgy az ATV is és a Hetek is kapott és közölt kormányhirdetéseket.

Ezek a megválasztott magyar kormány hirdetései voltak, azért ezt tisztázzuk.

Előzmény: llang-ilang (294384)
vámmentesss Creative Commons License 2026.05.06 -1 0 294385

Az lenne a ”büdös”, ha a jót rossznak mondanám, de mivel az igei példám jó, emiatt a jó igei példát és példázatot jónak kell mondani. Nem miattam jó tehát az igei példám, hanem amiatt, mert ezek az igei példáim és az abból adódó példázatok épp ide valók.

Érted?

Pál és NS ugyanazt az evangéliumot hirdetik, de Pál apostol kenete és szellemi látása minden jelenleg élő emberénél szerintem nagyobb volt, mert Őt 3 éven át közvetlenül Jézus tanította Arábiában (Gal. 1.11-18.) a megtérése után.

11.Tudtotokra adom pedig atyámfiai, hogy az az evangyéliom, melyet én hirdettem, nem ember szerint való;

12.Mert én sem embertől vettem azt, sem nem tanítottak arra, hanem a Jézus Krisztus kijelentése által.

Emiatt értelmetlen egy az egyben bárkit a jelenben Pál apostolhoz hasonlítani, csak az a bizodalom marad, hogy ugyanazt az evangéliumot hirdetjük minőségileg, amire Őt személyesen Jézus tanította anno 3 éven át, testtel és vérrel, azaz emberrel nem tanácskozván ezalatt (16.vers).

Előzmény: híg ember (294375)
llang-ilang Creative Commons License 2026.05.06 0 0 294384

"semmi szüksége nem volt NS médiahálózatára

Miért ne lett volna...?"

Bizony hogy szüksége volt rá, mivel ezeken keresztül müködött a hatalomgyár 16 évig. OV ezért is vásárolta föl amit csak lehetett vagy záratta be, de mostanra még ez is hatástalannak bizonyult.

Az ATV és leányai is részesültek az állami reklámpiacbol, jobb az un ellenzéki médiumot is kontrol alatt tartani, "őfelsége ellenzéke"-elven, mindezt ugy hogy nyomták a "háborupárti" meg "globalista" szemetet.

Előzmény: híg ember (294370)
Zellem Estelen Creative Commons License 2026.05.06 0 0 294383

Nekem az is érdekes lenne, ha valamelyiktek levezetné, miképpen miként "rendeli ki" a "Szent lélek" a presbitereket:-O:-P?-)

Előzmény: llang-ilang (294381)
Zellem Estelen Creative Commons License 2026.05.06 0 0 294382

Én számomra még mindig az lenne a legmegfelelőbb, ha az összes javaikat betolnák, mint anno, az állítólagos félisten követői:-)

Persze a juhász is!

Ha már egy közösség a birkáival;-)

Előzmény: vámmentesss (294378)
llang-ilang Creative Commons License 2026.05.06 0 0 294381

"Az Igében is és a valós életben is a nyáj pásztora nem béres, hanem a nyáj tulajdonos által a nyáj által megtermelt haszonból a részes tulajdonostárs"

Nagyon érdekes ez a "részes tulajdonostárs"- elméleted...hozzád méltóan merész és alaptalan. Én pont az ellenkezőjét olvastam:

2. Legeltessétek az Istennek köztetek lévő nyáját, gondot viselvén arra nem kényszerítésből, hanem örömest; sem nem rút nyerészkedésből, hanem jóindulattal;

3. Sem NEM úgy, hogy uralkodjatok a gyülekezeteken, hanem mint példányképei a nyájnak1Pt 5,3

"a nyáj pásztora felvehet béreseket (presbitereket), adhat nekik jó munkálkodásuk eredményeként kétszeres bért"

Hogy a presbitereket béresnek nevezed árulja el hogy ez egy teljesen amatőr átgondolatlan  lefestett üzleti modell. A béresek nem presbiterek mivel magárahagyják a nyájat Jn 10,13

A  presbitereket pedig nem a vezető pásztor fizeti/alkalmazza, veszi föl hanem a Szentlélek rendeli ki Csel 20,28

Hasznos lenne levezetned miért hiszed hogy Péter egyszemélyben volt a legföbb apostol, ezzel legitimálható lenne az egyszemélyes vezetés ami a  HGY-ben  van.

Előzmény: vámmentesss (294366)
Zellem Estelen Creative Commons License 2026.05.06 0 0 294380

A vicces, hogy azt írta le amit én, te meg itt küzdesz, mint macska a bádogtetőn:-)

A juhászotok nagy bajban lesz. ha  a számadójuhász elé kerül.

Már ha hiszi a létét;-)

Előzmény: vámmentesss (294374)
Zellem Estelen Creative Commons License 2026.05.06 0 0 294379

Megint hülyeségeket írsz, olyasmiről, amiről fogalmad sincs:-)

Én nem hiszem azt, hogy nincs a bibliai Isten, hanem tudom.

Minden ismeretem, tudásom alapján képtelenség, lehetetlen dolog a léte a bibliainak.

Az "anyagtalan entitás" létét (és az összes "szellemlény"-ét) nem hiszem el, amíg nincs mögötte tény, hogy egyáltalán lehetséges.

Viszont a legdurvább hülyeség, a "vallási" titulus, mert elárulod, fingod sincs arról, miféle ismérvei vannak egy vallásnak:-)

Szedd már össze, vagy kérd meg az AI-t, nehogy hülyén haljál már meg!

Amúgy az "ateisták" világnézete eltérő lehet; közös tulajdonságuk csupán az, hogy nem hisznek természetfeletti lényekben. Mert végül mi alapján is kéne?

Előzmény: vámmentesss (294373)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!