Az IBM360-nál már volt cserélhető merevlemez, a 2311 csomagonként 7,25 MB, a 2314 csomagonként 29 MB, a 3330 60 MB, aztán jöttek a fejköteggel egybeépített tipusok (3340, 3344, ez utóbbi 280 MB), aztán a mai futó 3380 - 3390 - 3395, felületenként négy, egymástól 90o-ra szerelt fejköteggel...
A 2311-et a németek 5052, a bolgárok 5055 tipusjelzéssel koppintották, de amíg az 5052-nél hidraulikus motor vitte a fejeket, az 5055-nél egy lineáris motor
"aki nincs szoros kapcsolatban a hardverekkel" Mondanám, hogy régi IBM360 merevlemez szigetelője, de tuti nem volt neki ilyesmi. Meg merevlemeze sem nagyon.
Oh, lehet elnéztem egy vesszőt. Nem azt írtad, hogy "nem, nem, befőttes üvegere", hanem azt, hogy "nem, nem befőttes üvegekre". Szóval nem. De akkor mi?
Ilyet sem láttam még. Mondjuk hihetőnek tűnik, de fura. Mármint... ez a cucc újnak tűnik, de sosem használunk az utóbbi évtizedekben a befőttes üvegbe ilyesmi tömítést. Vagy mégis?
Nevezhetjük a továbbiakban, hogy Qqbertalan szerkezet? Csak a különlegessége miatt! Megérdemelné a megkülönböztetést a különlegessége miatt Qqberci úr. Igaz ugye?
Ilyen szerkezetekkel ritkán találkozunk, még a moderátor is csodájára jár.
Felső sor, jobbról a negyedik, tipikus 80-as évekbeli szóróajándék. Üdítőitalok neve/logója volt sokszor a másik oldalán. Ezen mi van? A mellette lévő kettő (közép fele) viszont nem rémlik. Mik azok? Mármint azon túl, hogy sörnyitók, mit kell tudni róluk?
Berci kérlek! Te okos ember vagy. Hozzál már egy szerkezetet is ide, hogy esetleg én is megfejthessem. Nem biztos, hogy rárepülök, de mégis próbálkozzál.
Még nem volt eset arra, hogy szerkezettel foglalkoztál volna itt. Ugye?