Keresés

Részletes keresés

szintis_srác Creative Commons License 2003.11.11 0 0 24
Figyi, és a Fatak TMK 88? Az nem jó?
Előzmény: lukylac (22)
szintis_srác Creative Commons License 2003.11.11 0 0 23
Hali,

Benéztem a hitspace oldalára, állat jók ezek a billentyűk, és ennyi pénzért nem aszondom, hogy olcsók, de nem is drágák.
Bár ha én vennék valami cuccot, akkor jobb lenne egy olyan, ami kalapácsmechanikás, de benne vannak a szintis dolgok is, mint kíséret, tónusok stb...csakhátugye...
Egyébként nem igazán értek olyan szinten hozzá, úgyhogy nem is igazán tudtam értelmezni, amit írtál (transzponálás, midi váltás, program change, bank select, aftertouch) Ezek mik? Hol tudnék utánanézni szerinted?

lukylac Creative Commons License 2003.11.11 0 0 22
Azt elfelejtettem mondani, hogy a Fatar szállít egy pár hangszergyártónak billentyűzetet. Mellesleg a Fatar billentyűkben (a kalapácsmechanikásokban) teljes fémmechanika van, szóval kalapáccsal sem lehet szétverni...na azért ezt nem kell szó szerint érteni, de bírja a strapát.
Előzmény: lukylac (21)
lukylac Creative Commons License 2003.11.11 0 0 21
Üdv!

De, lehet hasonlót kapni. Ami megszünt az SL-880 Pro a HitSpace-ben (ők a hivatalos magyarországi importőre a Fatarnak) 150700 pézért árulták, az uj modell, az SL-990 XP 140700 forintocska. Ha megnézel egy olcsóbb digitális zongorát 260 ezer Ft körül kezdődnek.

Amit lehet vele ügyködni: transzponálás, midi csatorna váltás, program change üzenet, és bank select üzenet küldés. A régebbi modellben voltak zónák is, split, aftertouch, velocity és burkológőrbe állítási lehetőség is. Az érzékenység állításon kívül nekem ninncs szükségem ezekre a funkciókra, mert úgy is csak zongorabillentyűnek használnám. Igaz a 990Xp-nek nem állítható az érintés érzékenysége, de alapból egy közepes értékűre hangolták, szóval dinamikus...

Össze lehet kötni szintivel, én a szintim hangszineit fogom használni, csak utána kell járni, milyen üzenetek fogadására képes a billentyűd. A szintidtől függ, miket tudsz használni rajta, ha másik hangszerről vezérled...

Előzmény: szintis_srác (20)
szintis_srác Creative Commons License 2003.11.11 0 0 20
Halihó,

Jól hangzik ez a cucc.
Hasonlót sem lehet már kapni?
Nézegettem a musichello-t, de ott kalapácsmechanikás cuccok azok marha drágák.
Ez mennyibe került volna?
És ha nincs benne hangszín, se kiséret, akkor csak zongorázni lehet rajta? Vagy össze lehet kötni a régi szintivel és akkor működik a kettő együtt?

Előzmény: lukylac (19)
lukylac Creative Commons License 2003.11.10 0 0 19
Csőváz!

Jaja, a mesterbillentyű egy agy nélküli ketyere. Nincsenek benne hangszinek, igaz van olyan cég, aki gyárt bővíthető vezérlőbillentyűket. De az a tipus, amit én is említettem, az csak vezérelni tud. Nekem voltaképpen csak a billentyűrésze az ami fontos...kalapácsmechanikás billentyűvel rendelkezik, lépcsőzetes súlyozású, és 88 billentyűs...

Én legutóbb a V-Motoroktól tanultam meg a Várj, míg felkel majd a nap-ot...persze csak a zongora részét, amit Lerch István játszik. Meg Charlie dalokat tanulok, és egy két komolyzene is beficcen, Bartóktól... az egyik egy román népdal, de nagyon bejön...

Előzmény: szintis_srác (18)
szintis_srác Creative Commons License 2003.11.10 0 0 18
Sziasztok,

Kezdünk összejönni, ennek igazán örülök :)
Nekem is hasonló szerkezetem van mint DN3-nak.
Játszottam már elekromos pianinon, a különbség ég és föld, de azért én meg vagyok elégedve.
Tanulni, gyakorolni tökéletes.
Ami neked van luky, a PSR 550-es, azzal már láttam lagzis billentyűst fellépni.
Szerintem elég jó cucc, ismerőseim is azt mondják, hogy a Yamaha hangszínek jobbak mint a Casio-k...
Mi az a mesterbillentyű? Sima billentyű kíséret és egyéb szintetizátorban meglévő kütyük nélkül?
Egyébként milyen zenéket játszotok?
DN3, te autodidakta nyomod?

lukylac Creative Commons License 2003.11.07 0 0 17
Halihó!

Még általános suliba jártam zenesuliba, de nem zongorára (trombita), pontosan ezért hagytam abba...

Úgy látom kezdünk gyülekezni :))

Nekem egy Yamaha PSR-550-esem van, előtte PSR-220-as volt, nagyon imádtam, de ami most van jóval komolyabb tudással rendelkezik. Szerintem elég jól eltalálták a billentyűs hangszineket (is) a gépben, nekem leginkább a zongora és az elektromos zongorák tetszenek. Ezért gondoltam, hogy veszek mellé egy mesterbillentyűt, és hangmodulnak használom majd az 550-est.
Sajna a kiszemelt billentyű gyártását most hagyta abba a Fatar (SL-880 Pro). Nekem nagyon bejött a mechanikája, de szerencsére van egy új modell, amibe már ezt a mechanikát szerelik, igaz kicsit kevesebbet tud, de a célnak még mindig megfelel. No, kicsit elkalandoztam...

Előzmény: DN3 (16)
DN3 Creative Commons License 2003.11.07 0 0 16
Sziasztok! :-)

Most nincs sok időm írni, csak be akartam jelentkezni, hogy van itt még, aki hasonló cipőben jár. Kb. 3 éve vettem a hangszert, Casio CTK 671 (ha jól emléxem, mert nem otthonról írok), azóta gyakorolgatok a saját szórakozásomra. Leginkább hallás után, kották inkább csak az akkordmenet miatt kellenek, bár ha nincs az se gáz. Most csak ennyi, a többit jövő héten.

DN3

szintis_srác Creative Commons License 2003.11.07 0 0 15
Hali,

Kösz a bíztatást.
Irigyellek, hogy te már "hallás után" játszol, hol vagyok én még attól ;-)
Tanár nélküli időszakomban én is mulatós nótákkal próbálkoztam, mert pár akkod ismeretével rövid idő alatt élvezhető zenét tudtam játszani. Akkor jöttem rá, hogy én ugyan kottát már tudok olvasni, de hogy mit miért csinálok, arról fogalmam sem volt.
Azért gondoltam, hogy csinálok egy fórumot, mert szerintem is nagy poén lenne, ha egy-két "zenészjelölt" összeülne és együtt próbálná megváltani a világot.
Milyen zenesuliba jártál?

Előzmény: lukylac (14)
lukylac Creative Commons License 2003.11.07 0 0 14
Helló!

Először leginkább hallás után próbáltam játszani, aztán megtanultam hogyan épülnek fel az akkordok(és mi az egyáltalán)...és jöttek a mulatós zenék, de ezeket leginkább az ottholiak szórakoztatására (fater muter :)) ) tanultam. De legtöbbször leültem a rádió mellé, és ami éppen szólt, rögtönözve megpróbáltam az akkordokat "kiszedni". Zeneelmélettel valamelyest tisztába voltam, három évet jártam zenesuliba...
Nagyjából így kezdtem.
Egyébként a kiséretautomatikás gépezet tényleg nem rosz kezdésnek, viszont zongorázni nem lehet rajta.
De az az igazi, mikor pár zenészjelölt összeül egy kis zajt csapni. Annál nincs jobb, mikor valami fülnek is tetszetős melódiát többen próbálunk megalkotni. Egykori koleszoma szerencsére volt lehetőség zenélni.

Az biztos, hogy egy magántanárral hatékonyabban jutsz előre...úgyhogy hajrá! :)

Előzmény: szintis_srác (13)
szintis_srác Creative Commons License 2003.11.06 0 0 13
Hali,

Végre egy sorstárs :))
Én kb. fél éve kezdtem a zenélésbe, úgyhogy hozzád képest még "kopasz" vagyok. A hangszer egy kisérőautomatikás szinti, kezdetnek megteszi.
Tanácstalanul futottam neki a dolognak, megpróbáltam autodidakta módon elindulni, de -ahogy azt te is leírtad - ennek elég sok buktatója van. Ráadásul zenei alapképzettség nélkül nem is látom az összefüggéseket.
Keyboard iskola és hasonló könyvekkel a hónom alatt kezdtem neki a küzdelemnek, aztán beláttam, hogy tanár nélkül nem megy.
Munka mellett nem találtam olyan zeneiskolát, ahol el lehetne sajátítani a zongorását, ezért maradt a magántanár.
Tanárral tanulni sokkalta hatékonyabb, gyorsabb a fejlődés, és ismerve az alapokat már érteni is kezdem, hogy mit-miért.
Egyelőre nem akarok egyféle stílus felé elmenni, úgyhogy tanulom amit tanítanak :)
Mielőtt rátertél volna a klasszikusra, milyen stílust játszottál?

Remélem hamarosan több hasonló cipőben járó társunk is előkerül.

Előzmény: lukylac (12)
lukylac Creative Commons License 2003.11.05 0 0 12
Azt elfelejtettem megkérdezni milyen hangszereken játszogattok?

Én tavasszal cseréltem le az első hangszerem...(a legeslegelső egy Casio SA-20 volt, azt nem veszem hangszernek :)) ) a gyártó (Yamaha) az maradt, de picit előrébléptem minőségben. Most tervezek egy kalapácsmechanikás zongorabillentyű vételt a szintim mellé...

Előzmény: lukylac (11)
lukylac Creative Commons License 2003.11.05 0 0 11
Üdv Mindenkinek!

Billentyűs hangszerrel ismerkedek én is immáron ötödik éve, egy két gondolatot megosztanék veletek. Annak idején kiséretautomatikás billentyűvel kezdtem (sajna), mostanában kezdek áttérni a klasszikus zene (inkább komolyzenének nevezném) világába, éppen ezért a zongora, vagy pianinok kezdenek kicsit előtérbe kerülni. Eddig autodidakta módon, könyvekből(Keyboard Schule, nem sokmindent ér), kérdezősködésből szereztem tudásom, szerencsére van egy csodaszép "Tanárnőm" (barátnőm), akitől rengeteg hasznos információt, tudást kapok (10 éve zongorázik).
Az autodidakta tanulásnak viszont elég sok hátránya van. Nem egyszerű a hülyeség után megtanulni, hogyan is kell valójában pásztázni a billentyűkön (ujjrendek,egyebek). Szerencsére a hallásommal semmi gond, azt sajnálom, hogy nem nőtt be hamarabb a "fejem lágya".

Akinek lehetősége van zenesuliba járni, ne hagyja ki...vagy magántanár, bár az zsebbenyúlósabb...

No, jó tanulást, zenélgetést!

byez

Előzmény: szintis_srác (10)
szintis_srác Creative Commons License 2003.10.31 0 0 10
Sziasztok,

Örülök, hogy volt végre ismét némi forgalom a fórumban.
Kicsit csalódott voltam, mert nem akarom elhinni, hogy szintisek nincsenek a neten.
Robbantó engem érdekelne a lista, emilt küldök.

Érdekelne ki, hol, hogyan tanul billentyűs hangszeren játszani.
Van aki otthon, magától próbálkozik, aki tanárnál tanul mégis milyen stílusban stb...
Aki betéved írja meg feltétlenül.

Törölt nick Creative Commons License 2003.10.29 0 0 9
Aki szeretne kottát, annak szívesen másolok 40Ft/dal. Listát tudok küldeni e-mailben.
F. C. King Bastard Creative Commons License 2003.10.29 0 0 8
Hát ott olyan nagyon sok minden tényleg nincs. Beethoven (Für Elise), Chopin, Bach, Debussy, de csak 1-2 "szám".
Előzmény: A falu glossza (7)
A falu glossza Creative Commons License 2003.10.29 0 0 7
A Kazaa-n nézted már?
Előzmény: brekeke77 (5)
szintis_srác Creative Commons License 2003.08.21 0 0 6
Szia,

Nyaraltam egy kicsit, úgyhogy csak most tudok válaszolni.
Eddig nem sikerült igazi kottalelőhelyet találnom, úgyhogy várom én is a hozzászólásokat...

brekeke77 Creative Commons License 2003.08.06 0 0 5
Hali,

Régóta keresgélek a neten kezdőknek való kottákat, de mindig csak iszonyat nehezeket találok. Valami ötlet, hogy hol lehet ilyet fellelni?

Előzmény: hc (4)
hc Creative Commons License 2003.08.05 0 0 4
Nem akarom temetni a topicot, de a zenészek és zenekedvelők már biztos nyitottak valami hasonlót a Kultúrában. Ha pedig az elektronikus kütyüzésről akarsz eszmét cserélni, akkor a Midi-be nyiss topicot.
szintis_srác Creative Commons License 2003.08.05 0 0 3
Hello Brekeke,

Te vagy az első érdemi hozzászóló. Köszöntelek!
Hogyan tanulsz zongorázni? Egyénileg, tanárnál, iskolában?

Előzmény: brekeke77 (2)
brekeke77 Creative Commons License 2003.08.04 0 0 2
Hali,

Végre létrejött egy ilyen fórum. Mindig kerestem vmi hasonlót, ahol tapasztalatot cserélhetnénk.
Én kb. 1 éve tanulok zongorázni, tehát még elég kezdődő vagyok :)

szintis_srác Creative Commons License 2003.08.04 0 0 1
Kedves Infomaker,

Válaszod magávalragadó :)

Csatlakozz te is a billentyűsök táborához!!!

Előzmény: Infomaker (0)
Infomaker Creative Commons License 2003.08.04 0 0 0
0
Előzmény: szintis_srác (-)
szintis_srác Creative Commons License 2003.08.04 0 0 topiknyitó
Üdvözlök mindenkit,

Remélem sikerül egy igazi zenészfórumot létrehozni.
Várom szitisek, zongorások, kezdők, próbálkozók, profik, tapasztalatait, véleményét a zenélés billentyűs műfajáról.
Ki, hol, hogyan tanul...hogyan szerzi be a kottákat, hol érdemes vásárolni, hol akadhatunk tapasztaltabb sorstársakra...stb.

Hajrá

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!