"Nem elég, hogy vidéken kevesebbet fizetnek az alkalmazottaknak, az ottani boltokban ugyanazok a termékek DRÁGÁBBAK, mint a bp-i boltokban." - és Európában? - árak, fizetések?
"Az egyenlő munkáért egyenlő bért alapelv már 1957 óta szerepel az uniós szerződésekben. Legfőbb ideje, hogy mindenütt érvényesítsük is a gyakorlatban - nyilatkozta Viviane Reding, az Európai Bizottság alelnöke, jogérvényesülésért felelős uniós biztos." ;-)
Remélem, nem szombat: így is épp elég idegesítő volt, h vasárnaptól akciós akárminek nyoma sem maradt hétfő reggelre (és a Lidl nem partner abban, h vásárlói kérésre küldjön pótlást. Pl. az Aldiban ugyanez nem gond)
Sátras kiárusításukban vettem ilyen ébresztőórát (1300-ért...), nem rossz: az külön tetszik, h a mp mutató nem mp-enként ugrál, hanem sokkal finomabb lépésekben (majdnem folyamatos mozgásúnak tűnik ezzel, bár persze nem), ami nem csak esztétikai kategória, hanem így nincs zavaró kattogás éjjel
Szerintem a túró is savanykás kicsit, úgyhogy krémtúrónak, túrótortának miért volna zavaró?
És még egy voks a Lidl mascarponera, én is szeretem. Egyébként szerintem a Spar saját márkás m.-ja ugyanez, teljesen egyforma a csomagolás (persze a címkét kivéve), ugyanolyan jó az is, és úgy emlékszem az áruk is azonos.
Régebben, amikor még a félkilós vödröset lehetett kapni, abból csináltam vaníliás-mazsolás krémtúrót. Ui. a szögletes dobozos kis 100 g-os ára durván felment, és a minősége sehol sincs a régifajtához képest.
Egyébként az a régi 500 g-os kifejezetten "sovány", alacsony zsírtartalmú volt - ennek az újnak szerintem sokkal jobb az íze. MEgnéztem tegnap a vödrön, a zsírtartalom a szárazanyagban 30%.
Én legközelebb sütés nélküli, zselatinos túrótortát akarok belőle kipróbálni. Szerintem ahhoz is jó lesz.
Viszont ez az izé határozottan nem vészes. Összekevertem egy kisebb dózist próbaképpen egy kis saját házi őszibaracklekvárral, és így kifejezetten finom. Szerintem a fiúk megeszik így szívesen, nem is kell sütni. :-)
Egyébként még az aldi-lidl előtti időkben, amikor nem volt olyan nagy választék mascarpone-ból, az előző példához hasonlóan elég sok pótszerrrel próbálkoztak. És még közzé is tették. :-D
Mivel én olaszmániás vagyok több évtizede :))), tudtam, hogy fölösleges kísérletezni. Ha az ember tiramisut akar enni, ahhoz csak a mascarpone jó.
Na meg a tejfölből készített házi mascarpone... Ugye a tejföl eleve savanyított termék - a mascarpone meg kifejezetten NEM savanyú. A múltkor olvastam vmi házi megoldást... Szórakozik vele pár órát a blogger- és a végén spórol rajta kb. 20-30 ft-ot - a Lidl-s mascarponehoz képest. :)))))
:-) Sajnos kénytelen voltam összeírni a fiúknak a vásárolnivalót, mert egy jó kis fertőzéssel fekszem itthon egy hete. Így a boltban nem volt alkalmam megtekinteni. Öszintén szólva még a hűtőben sem néztem meg. .-)