Keresés

Részletes keresés

nixon70 Creative Commons License 2019.11.03 0 0 1806

A teljes zárástól nyiss vissza egy kicsit!!!!!!!!! (épp, hogy nyitva legyen)

Lehet félreértetted, amit írtam.....

Előzmény: scobbyka (1805)
scobbyka Creative Commons License 2019.11.03 0 0 1805

Sikerült egy bit hosszabbítóval lelazítani 2-őt szerintem ezek teljesen nyitottak voltak, a 3. meg félig volt becsavarva körülbelül. Majd be-ki csavartam az összeset, végül 1/8-nyit beljebb csavartam.

Jelenleg így áll az összes (mind a három ami a lakásban van)

Előzmény: nixon70 (1804)
nixon70 Creative Commons License 2019.11.03 0 0 1804

Nincs semmi olyan szerszámod, amivel el tudnád zárni? (rátüzőkulcsot nem tudsz kölcsönkérni?)

Igy kiszedett tömszelencével ha zárod, lehet fog viz kijönni.

A szobai rátűzőkulcsosok sem mozdulnak?

Előzmény: scobbyka (1803)
scobbyka Creative Commons License 2019.11.03 0 0 1803

Próbáltam a WC-ben a rátűzőkulcsos légtelenítőt megmozdítani de nem sikerült. Plusz remélem nem leszek lefejezve, mert elég rondán néz ki, még ha a kitekert részt vissza is rakom, mert lepattogott róla a festék.

Volt csavarlazító, WD40 de egyik sem segített, meg sem mozdul. Jelenleg így néz ki: Kep

Most a Radiátor1-2-őn a termosztát 1-esen van, a Radiátor 3-4-esen a termosztát 4-es van.

Plusz a bemenő részen a narancssárga kerek tekerőt teljesen kitekertem ameddig csak lehetett.

És mintha melegedne a törölközőszárító radiátor, de ez majd este derül ki amikor komolyabban megy a fűtés.

Alsó szomszéd ma nincs otthon, voltam lent 2-szer is de semmi. Sebaj próbálkozom még holnap, akkor már hétköznap van hátha otthon lesz.

Előzmény: nixon70 (1802)
nixon70 Creative Commons License 2019.11.03 0 0 1802

Valószinű, hogy a szivattyúmunka elmegy a központi légtelenítőn, mivel kisebb az ellenállása.

A következöt tedd: az összes lakásban lévő rátűzőkulcsos légtelenítőt zárd ki teljesen(amit fent fotóztál), majd egy minimálisat nyiss vissza rajtuk(kb 1/8 kör).

Így be kell indulnia a törölközőszáritónak.

Ha nem, kutakodunk tovább.....:-)

Előzmény: scobbyka (1801)
scobbyka Creative Commons License 2019.11.02 0 0 1801

1790: Nincs a visszamenőben egy kisebb inbusszal állítási lehetőség, a bemenő ágon lehet a naracssárga kerek csavaron állítani kintebb vagy bentebb.

1791: Fentebb csak egy golyós csap van, de ezer éve nyúlhattak hozzá. Légtelenítő szelep nincs. Amikor meleg volt akkor a meleg víz a befelé mutató nyíl ágán ment be, a hideg meg a kifelé mutató nyílon ment ki.

1792: Holnap napközben kipróbálom elzárva az összes radiátort, megnézem melegszik-e a törölközőszárító radiátor.

1794: Csináltam egy "móriczka rajzot" remélem érthető. Egy kis magyarázat hozzá: Piros vonal meleg víz, kék vonal hideg víz. Radiátor1-2 közötti összeköttetés középső pontjában jön az alsó szomszédtól is cső, mind meleg, mind hideg. Ugyanez igaz a radiátor 3-4 nél is. Viszont a meleg az felmegy egészen a mennyezet alá és a rjzon láthatóan vannak összekötve, majd ki is megy a lakásból a folyósóra. A WC-ben is feljön a meleg és a hideg ág is, ott is tovább megy a meleg a mennyezet alá és összekötődik a radiátoroktól feljövővel. Íme a csapról és a felelé menő csőről egy kép.

1795: 10 emelet van. És igen zárószint. Én nem értek hozzá milyen szelep kellett volna rá, én már így vettem felújítva készen a lakást.

1796: Holnap megpróbálom megkérdezni az alattam lakónál mi a helyezet.

1800: Ha jól raktam össze akkor Házas Ember nem az én, hanme Lonci1961 hozzászólásához írta a csapot. Viszont ami képet csatoltál ksanci az már az én hozzászólásomhoz akart válasz lenni. Sajnos nem tudom milyen volt eredetileg, mert mint írtam feljebb én már készen vettem a lakást felújítva. De régebben láttam ilyen kád alatti fűtőtestet így valószínűsítem ilyen lehetett. És a kialakításról teljesen jó az elképzelésed, valóban hosszabb lett a cső, és kisebb keresztmetszetű, és magasabban is van. De az egészet megcáfolja az én tapasztalásom, hogy eddig akkor miért volt meleg.

Remélem sikerült mindent megválaszolnom és a rajzom is érthető. Ha nem akkor holnap ha kell fényképezek még, és válaszolok a kérdésekre is.

Előzmény: ksanci (1800)
ksanci Creative Commons License 2019.11.02 0 0 1800

Miért is?

Teljesen mindegy, hogy lejjebb milyen csap vagy akármi van a bekötőcsövön és hogyan áll, amig a fő felszállóágra nem szerel valaki csapot. :)

Nincs lezárva, mert a felszálló ág maga meleg, írta.

Kb. az a helyzet szerintem, mint amikor valaki egy megtervezett, jól (nem alaposan túl-) méretezett radiátoros hálózat végére behegeszt még 3 radiátort plusz 20 méter csövön aztán panaszkodik, hogy azok mindig hidegek.

Ha jól sejtem, valami ilyesmi volt eredetileg:

Ez lett kiváltva egy törülközőszárítóval, amihez eleve kisebb átmérőjű csövek mennek, a szárítóban és kicsi a keresztmetszet, plusz még legalább 1,5 méter függőlegesen. Simán lehet, hogy ezen már nem hajtja át a rendszer a vizet a tizediken.

Gondolom én, persze lehet, hogy tévesen :)

Előzmény: Házas Ember (1799)
Házas Ember Creative Commons License 2019.11.02 0 1 1799

Dehát nálad egyik állásban sincs fűtés :-)

Lehetséges, hogy van ugyanilyen piros csak pár emelettel lejjeb is valakinél, aki szintén záró állásba tette, majd 15 fokra állította a radiátor termosztátos szelepét.

Így az egész strang le van zárva, mindenkinél egyformán hideg a radiátor :-(

A kezét törném le annak, aki ilyen csapot szereltet fel.

Előzmény: Lonci1961 (1798)
Lonci1961 Creative Commons License 2019.11.02 0 0 1798

Ha már ott van, akkor ez az állás jó, hogy legyen fűtés, ugye?

Előzmény: Házas Ember (1797)
Házas Ember Creative Commons License 2019.11.02 0 0 1797

Szerintem nagyon nem jó, hogy ott van az a piros csap.

Előzmény: Lonci1961 (1778)
Házas Ember Creative Commons License 2019.11.02 0 0 1796

Meg kellene kérdezni az alattad lakót, hogy nála meleg-e a fürdőszobai radiátor.

Mert könnyen lehet, hogy a hiba valahol teljesen máshol van.

Előzmény: scobbyka (1787)
nixon70 Creative Commons License 2019.11.02 0 0 1795

Nemtom hány emelet van.

Valoszinű zárószint, mert a vissza le van hegesztve.

Lehet egycsöves lándzsaszelep kellett volna rá.

Előzmény: ksanci (1794)
ksanci Creative Commons License 2019.11.02 0 0 1794

Jah, ahol minden lakás radiátorai függőleges vannak összekötve külön-külön?

Akkor szívás, a 10-ken a kád alatti vízszintes fűtéscsőhöz még elég volt, a törülközőszárítóhoz már nem.  

Hova megy még felfelé az az elágazás a wc-ben?

Előzmény: nixon70 (1793)
nixon70 Creative Commons License 2019.11.02 0 0 1793

Panel.......

Előzmény: ksanci (1792)
ksanci Creative Commons License 2019.11.02 0 0 1792

Szia!

Zárd el a többi radiátort. Ha megindul, akkor a többi radiátort kell beszabályozni úgy, hogy jusson ebbe is.

Az ilyen cseréknek vannak ilyen utóhatásai, az a víz, aminek eddig csak vízszintesen kellett folynia, most felfelé is kell, ráadásul hosszabb úton.

nixon70 Creative Commons License 2019.11.02 0 0 1791

A 4. képen a felfelé(előre) menőben van valami légtelenítő?

Nincs forditva bekötve a szelep?

Előzmény: nixon70 (1790)
nixon70 Creative Commons License 2019.11.02 0 0 1790

A visszatérő csavarzatban van 2 db különböző méretű imbuszkulcsos állítási lehetőség?

Előzmény: scobbyka (1789)
scobbyka Creative Commons License 2019.11.02 0 0 1789

Szia,

Radiátor szelep bekötése: Kep

Bemenő ág a szelepen: Kep

Visszatérő ág a szelepen: Kep

Radiátor bekötés a WC-Ben: Kep

Üdv

Előzmény: nixon70 (1788)
nixon70 Creative Commons License 2019.11.02 0 0 1788

Hali!

Vagy a termoszelep felsörészen, vagy a visszatérö csavarzatban kell lennie kettös beállitás funkciónak, azon kell állítani.

A kötés hogy van megoldva?

Rajz, vagy kép jó lenne....

Ettől függ az alattad lévő fürdőszobák fütése?

scobbyka Creative Commons License 2019.11.01 0 0 1787

Sziasztok,

Panel lakásba költöztem tavaly, de akkor nem teleltem még itt. 10. emeleten vagyok.

Most viszont igen és a törölközőszárító radiátor nem melegszik. (A kád alatti fűtéscső lett kicserélve erre a törölközőszárító radiátorra)

Az összes többi radiátor a lakásban rendben melegszik, a törölközőszárító radiátor felé menő cső is meleg a WC-ben de a leágazás után hideg. Természetesen a visszajövő cső is hideg.

Légtelenítés megvolt, utána egyszer el is indult, de ma reggelre megint teljesen hideg volt. Újabb légtelenítés, de nem volt benne levegő. Teljesen szétszedtem, majd feltölttem újra vizzel de továbbra sem melegszik (nem volt benne semmi vízátfolyást gátoló dolog). Feleslegesen szedtem szét.

Egy ilyen szeleppel van bekötve: Egyenes kétcsöves M28x1,5 termosztatizálható szelep, törülközőszárító radiátorokhoz (merülőcsővel l = 150 mm).

Hol leheta probléma?

Mit kellene tenni hogy rendben melegítsen, ha már általányt fizetek rá?

Köszönöm előre is.

nixon70 Creative Commons License 2019.11.01 0 0 1786

Csak azért kérdeztem, mert ha nyitott a rendszer, tele van aluminium radiátorral és kezeletlen a viz, a lapradiátor ki is lyukadhat.

Debrecenben tudtam volna segiteni.

Előzmény: Lonci1961 (1785)
Lonci1961 Creative Commons License 2019.11.01 0 0 1785

Nem vagy, dehogy Bp.-en van és a többi lakónál biztos hogy nem így van

Előzmény: nixon70 (1784)
nixon70 Creative Commons License 2019.11.01 0 0 1784

Melyik városban laksz?(márha nem vagyok indiszkrét)

Előzmény: Lonci1961 (1782)
nixon70 Creative Commons License 2019.11.01 0 0 1783

Ez egyre jobb.......

Tudd már majd meg, hogy a rendszer nyitott vagy zárt és milyen vizzel van feltöltve.

Vagy olyan jóban valamelyik szomszéddal, hogy megnézd nála milyen a radiátora, illetve a kötés?(márha nem ez a balfék csinált cserét nála is.....)

Előzmény: Lonci1961 (1782)
Lonci1961 Creative Commons License 2019.11.01 0 0 1782

Minden helységben így van megcsinálva még a törülköző szárítós is a fürdőszobában

Előzmény: nixon70 (1781)
nixon70 Creative Commons License 2019.11.01 0 0 1781

Nem akarlak elkeseríteni, de ez egy elb@szott kötés.

Fűtsd át a telet úgy, hogy zárva a gömbcsap, a radiátorszelep nyitva és egész télen ne zárd el, mert az egész soron megáll a fűtés.

Fűtésidény végén keress egy FÜTÉSSZERELÖT, aki látott már ilyet és csináltasd meg normálisan.

A többi helyiségben is igy van megcsinálva?

Milyen radiátorok vannak a lakásodban?

Szomszédoknál?

Előzmény: Lonci1961 (1780)
Lonci1961 Creative Commons License 2019.11.01 0 0 1780

Szia Nixon!

Igazán csak a teteje melegszik

Előzmény: nixon70 (1779)
nixon70 Creative Commons License 2019.11.01 0 0 1779

Gondolom panel.

Ha nyitva van, fűt rendesen a radiátor?

Előzmény: Lonci1961 (1778)
Lonci1961 Creative Commons License 2019.11.01 0 0 1778

Sziasztok!

Ha fűtést szeretnék (új lakásba költöztem) akkor így jól van a piros csap?

ruzsa janos Creative Commons License 2019.10.06 0 0 1777

Nyílt égésterűeknél fokozott a lerakódás, a zártnál kevésbé... szerintem.

Remélem :)
Egyébként itt is ugyanúgy bemegy a levegő ugye, ráadásul - autóipari tapasztalataimból kiindulva-  valószínűleg szegény keverékes üzemmódban, hogy csökkentsék a szénmonoxid kialakulásának esélyét, igaz, itt a levegő az udvarról jön be, de itt sincs HEPA-szűrő előtte, szóval van ott por.

A lerakódást a régi (nyitott) kazánról ismerem, ott rendesen kefével kellett kivakarnom a hőcserélő lamellák közül a zöld oxidot, de ezt most kivéltelesen nem szedtem szét, majd ha itt a szerelő úgyis végignézem mit csinál.

Bár elég vicces, mert a legutóbbi az elméleti dolgokról nem sokat tudott, kicsit olyan betanított munkás jellege volt. Értem én, hogy nem fűtésrendszer-tervező, de azért  mégis.

Előzmény: Égető1 (1774)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!