Aereco hangcsíllapított légbevezetővel van valakinek tapasztalata hangcsillapítás szempontjából?
Gépész tervező EAR201-t írt elő, aminek a hangcsíllapítása 37 dB. (akusztikus esővédő nélkül, ez még + 5 dB-t jelentene de a redőny miatt nem fér el), Rákerestem google-ben egy átlagos 3 rétegű ablak hancsillapítása 35-40 dB körül van. Nekem ez az jelenti, hogy a légbevezető hangcsillapítása hozzámérhető az ablakéhoz. Tehát résszellőzővel vagy anélkül nincs különbség.
Nézd, én nem vagyok ablakos, csak végig mentem már ezen a műsoron. Szerintem a profil kb mindegy, az számít, hogy az ablakgyártó mit hoz ki belőle. Ha kicsit lejjebb görgetsz, kis_atti blinkelte egy korábbi leírását, hogy honnan induljunk el, érdemes elolvasni.
Szerintem azt érdemes nézni, hogy mi a célja az ablakbeépítésnek.
Sziasztok! Tök hülyén állok 3 árajanlattal a kezemben, mert én nem tudom összehasonlítani, hogy melyik a jobb, melyik ami esetleg felejtős vagy hogy mi a rangsor a 3 típus között. Tudnátok ebben segíteni? Ez a 3 típus/márka amikről ajánlatot kaptam:
- standard fehér DECCO 70 hőhídmentes hat légkamrás 70mm-es műanyag profilrendszer, horganyzott idomacél merevítéssel két sorban körbefutó, nagy rugalmasságú kívül-belül világos szürke vagy fekete színű EPDM tömítéssel, német gyártmányú
Ami miatt tetszene, hogy tőlük tudnék a közelemben Aluplast Ideal Neo ablakot vásárolni, ami ár-érték arányban eléggé tetszik. Megjelenésre hasonló a Marshall Linearhoz, de kicsit jobb a szigetelése, és jobb a középtömítés rendszere.
Fejér megyében keresek megbízható gyártót és beépítő csapatot.
Velencén lévő pici (40 nm) kertes ház ablakait szeretném nagyobbra és 3 rétegűre cserélni, illetve a bejárati ajtót és a hátsó terasz ajtó is cserés lesz.
hol tudok venni KFV vasalathoz 116.06N alkatrészt? Kerestem mindenütt, de itthon nem találtam forgalmazót, és sajnos eltört...persze ha nincs más akkor megrendelem az ebayről, biztosan boldogan küldik majd Németországból ezt a pici cuccot :-)
Egy olcsó "sz*r" mellékbejárati ajtót akarsz, akkor nem mindegy, hogy török vagy szerb vagy lengyel vagy román vagy bármi? Mindegyik olcsó mellékbejárati ajtó ugyan azt tudja! Egyik sem jobb vagy rosszabb, mint a másik! A Vatákék által forgalmazott is teljesen jó, a célnak tökéletesen megfelel, nincs ebben ennyi! Azt vedd, ami közelebb van hozzád és olcsóbban haza tudod vinni. Ez mind egy kutya!
Sziasztok! A műanyag nyílászáró vetemedésének van-e végső értéke? Úgy értem, hogy ha a beépítés után 1 évvel mérhető hordósodás jelenik meg a tokokon és a szárnyakon, akkor az várhatóan tovább romlik majd a következő években? Meddig tart ez a folyamat? Amíg az üveg el nem pattan a feszültségtől?