Keresés

Részletes keresés

pozo Creative Commons License 2019.10.30 0 0 3729

Már akkor is lehetett lyme-kórod, csak nem tudtál róla (ahogy én sem).

Sajnos lehet úgy lyme-kórod, hogy nem találtál magadban kullancsot.

Akkoriban, sehová nem tehető tüneteim voltak pl. este hőemelkedés, tarkómerevség, magas AST (aminek nem tudták az okát), gyomorproblémák, sorozatos mandulagyulladás és hosszú még a sor...

 

Aztán elmúltak a tüneteim, s ezután mint derült égből a villámcsapás megjelent a fülzúgásom, ami a régi TV-k üresjárati zajára emlékeztet, a baloldali fülemben erősebb a zúgás. Nagyon sokfelé jártam a panaszommal, eredménytelenül. Manapság már nem foglalkozok vele. Nekem is időnként pár napra megszűnik vagy nagyon lehalkul. Ez utóbbi jelenség miatt kérdeztem Tőled a lyme-kórt, azért az érdekes, hogy ráhibáztam...

Természetesen a fülzúgásnak rengeteg oka lehet még.

Előzmény: yüz karasi (3728)
yüz karasi Creative Commons License 2019.10.30 0 0 3728

OK, de nekem a fülzúgás kb 10 évvel korábban kezdődött.

Előzmény: pozo (3727)
pozo Creative Commons License 2019.10.29 0 0 3727

Úgy jön ide, hogy a lyme-kór fülzúgást okozhat.

 

Lásd: https://balaicza.hu/borrelia-fertozes-lyme-kor/

 

 

Előzmény: yüz karasi (3726)
yüz karasi Creative Commons License 2019.10.29 0 0 3726

De igen. 1997-ben egy kullancs-csípés után diagnosztizálták.

De hogy jön ez ide ?

Előzmény: pozo (3725)
pozo Creative Commons License 2019.10.29 0 0 3725

Hasonló cipőben járok...

Nem volt-van Lyme-kórod?

Előzmény: yüz karasi (3719)
Inspektor Creative Commons License 2019.10.29 0 0 3724

látom mindenhol reklámozod ezt a cuccot. Neked milyen fülzúgásod van/volt? hogyan kezdődött, mit kell tudni róla?

Előzmény: dns53 (3722)
kgaboroo Creative Commons License 2019.10.26 0 0 3723
Ugyanez nálam is. Rendesen hallok de emellett magasfrekvencián szól a fejem, hol jobban hol kevésbé. Jópár éve már, hogy szép halkan elkezdődött. A mély hangok, a melegvíz jól csillapítja. Van, hogy alig hallom és van, hogy szerintem más is hallja. :-)
De már nem érdekel, áthallok rajta.
Előzmény: Inspektor (3721)
dns53 Creative Commons License 2019.10.26 -1 0 3722

Jó reggelt Mindenkinek!

 

Fülzúgásra is kiválóan ható növényi készítményt szedek, immáron ötödik éve. Én ezt a szorongásom miatt kezdtem el elsősorban. Az étvágyat nagyban elveszi, ami nem hátrány. Reggel a kávé előtt beveszem és utána egy ideig nem eszem. Aki egyszer is megismerte a fülzúgást, az tudja, hogy soha nem akarja újra beengedni a mindennapjaiba. Én az 5htp-t az életem részének tekintem és örülök, hogy megfizethető áron hozzáférek. Mindössze 50 mg a reggeli dózisom, éppen elegendő. 

Inspektor Creative Commons License 2019.10.25 0 0 3721

a cranio-mandibuláris fülzúgás - ami álkapocsmozgatással modulálható - sok embernek van, egyfajta sziszegő-sistergő hangeffektus jelent. Külön kell választani a többi, nem kiprovokálható masszív fülzúgástól, amelyek keményen padlóra teszik azt akinek felüti a fejét ez az elváltozás. Amíg csak CM-zúgásom volt - már vagy ezer éve -  érdekes módon nem is nagyon foglalkoztatott a téma, néha konstatáltam hogy ott van aztán annyi, de az igazi zúgás, ahogy én hívom, a tinnitus forma lateralis, az durva, gyakorlatilag új idúszámítás kezdődik az életedben. Van egy a fülzúgás előtt, és egy utána, totál más a kettő. Annyira életidegen jelenség, hogy sokaknak próbára teszi a túlélési ösztönét. Evvel együtt élni, ezt legyőzni,  azt mondom, az a nem semmi teljesítmény. De meg lehet csinálni, akár ennél nagyobb terhet is cipelhetsz. nekem annyiféle zúgásom van, hogy komolyan mondom talán nem is tudom a számát: van ez az álkapcsos zúgás, akkor van a jobboldali fix hang, van hogy elkezd sipolni mind a kettő ami aztán kitart akár egész nap, vannak napok amikor óránként besípol randon oldalon olyanokat, hogy azon az oldalon elmegy a hallás, aztán nagy nehezen visszajön, olykor fogja magát és letompul a jobboldali fülem, nem csak a hallás, az egész külsőfül, a fejbőr minden, most éppen az az új hogy hanghatásra valami utócseng a fülemben és még egy rakás baromság, de viccesen hangzik, de már el vagyok velük, nem szeretem hogy itt vannak a fejemben, néha idegesít is amikor szar napom van DE ez lett rám mérve, ezt kell cipelnem, elfogadtam, hogy a hallórendszerem valahol problémás,vagy sok helyen ez, és hogy senki nem fogja nekem szétkapni a koponyámat, hogy megkeresse merre van a baj. Annak örülök, hogy e sok szívás ellenére a hallásom jó, sőt nagyon jó, 16 khz-et még totál jól hallok mind a két a fülemmel, azzal is ami amugy a legnagyobb bajkeverő, és ez 58 évesen azért nem olyan rossz teljesítmény, ezért gayaníthatóan felsőbb agyi régiókban van a hiba, olyan agyi pályák küldik rá a hallási útvonalra az akciópotenciálokat amelyeknek semmi keresnivalójuk nem lenne ott, valószínú amit hallunk az  az agy üzem közbeni jeltovábbítása más célpontok felöl/felé csak valahol összedrótozódtak, stb. Akit érdekel, olvasgassa a témát, atöbbiek menjenek sörözni  :)

Előzmény: yüz karasi (3720)
yüz karasi Creative Commons License 2019.10.25 0 0 3720

,,,,elfogadom, hogy mindenkinek a "saját tyúkszeme fáj legjobban", ezért nem is szeretném senki problémáját elbagatellizálni, de,,,ha visszaolvastok láthatjátok, hogy én már mióta élek együtt ezzel a dologgal. Természetesen azzal is tisztába vagyok, hogy ugyanazokat a dolgokat mindenki másképp éli meg, mégis azt tudom csak mondani,hogy nem kell ezt olyan tragikusan fölfogni!

Részben én is hajlamos voltam elfogadni azt a "szakvéleményt", hogy pszihés okai lehetnek a jelenségnek, de végül is arra a következtetésre jutottam,hogy ezt akkor mondják az orvosok mikor nem tudnak mit kezdeni a problémával és igyekeznek a paciensre hárítani a "felelősséget", miszerint saját maga tehet csak a bajáról.:_( sajnos ezzel csak egy öngerjesztő folyamatot generálnak, ami inkább ront a "beteg" állapotán):-(

Lehet, hogy én már elég vén vagyok ahhoz, hogy túl tudom tenni magam ezen a problémán.

Azzal is tisztában vagyok, hogy én egy rendkívül szerencsés alkat vagyok,mert azzal szoktam elintézni bizonyos problémákat, hogy ami nem fáj vagy nem viszket (és még nem is látszik) azzal nem foglalkozunk,,,:-)

Előzmény: yüz karasi (3719)
yüz karasi Creative Commons License 2019.10.25 0 0 3719

Eleinte én is jártam orvostól-orvosig, de semmit nem tudtak vele kezdeni.

Valami gyógyszert is felírtak, de mikor elolvastam a tájékoztatót, miszerint többféle mellékhatása is lehet,-arra az elhatározásra jutottam, hogy nekem pillanatnyilag bőven elég ez az egy probléma, semmi szükségem másikakra,- laza csuklóval a kukába landoltattam .

Azóta előfordult már több alkalommal is hogy néhány órára, vagy 1-2 napra silentium volt a fülemben/fejemben, -de lehet hihetetlennek tűnik,- legutóbb már hiányzott  "belső hang",,,,

Mikor meg azt olvastam valahol, ha megszűnik a zúgás, megszűnik vele a hallás is, akkor arra gondoltam, akkor csak inkább zúgjon.

Tisztában vagyok azzal, hogy ez nem az én érdemem, csupán a szerencsém, hogy nekem semmi problémát nem okoz(ott) eddig sem a munkámban sem a kapcsolataimban.

Előzmény: yüz karasi (3718)
yüz karasi Creative Commons License 2019.10.25 0 0 3718

Kedves "sorstárs"!

Kicsit szomorúan veszem tudomásul, hogy valakinek ilyen fiatalon ilyen problémája van .  De,,,

Én 75 éves elmúltam és kb 40 éve élek együtt ezzel a dologgal.

 Nekem úgy kezdődött, hogy csak szinte "abszolút csendben"hallottam olyan hangot, mint mikor a rádióban v. a TV-ben nincs még adás és un. "üveghangon "sípol. Azt nem tudom, hogy "manapság" van-e még ilyen, de annakidején ehhez tudtam leginkább hasonlítani a "jelenséget"

Akkoriban még "bíztam" az orvosokban,,,az üzemorvos természetesen "szakrendelésre"utalt, ahol hallásvizsgálatot végeztek. Én bátorkodtam megjegyezni, hogy nem az a problémám , hogy nem hallok valamit, hanem az, hogy azt is hallom, amit tudom, hogy nincs.

Meghallgattak, felírtak valami gyógyszart, amit ki is váltottam,,,,

De miután elolvastam a mellékelt tájékoztatót,- miszerint még legalább 8 féle bajom lehet ha beszedem,- laza csuklóval (eléggé el nem ítélhetően) a kukába dobtam a "cuccot",,,

úgy gondoltam nekem egyenlőre bőven elég ez az egy probléma,,,

Előzmény: Kitty25 (3685)
ghepard Creative Commons License 2019.10.10 0 0 3717

Pontosan, emlékszem engem is nagyon idegesített, hogy szinte állandóan zúgott, sípolt - de próbáltam lenyugodni és tenni valamit. Légzés, vibrációk, mozgások segítettek leküzdeni. Ezek gyakorlatilag mindenre jók lehetnek - csak jól össze kell rakni.

 

Igen, azokat is sújhatja, de sokan rossz dolgokat csinálnak, amik segíthetnek fülzúgást összeszedni, vagy egyszerűen valami sérülést szenvednek, vagy mondjuk éppen robbanás, vagy nagyon erős hangok mellett voltak stb.

Előzmény: Inspektor (3716)
Inspektor Creative Commons License 2019.10.10 0 0 3716

hát igen, nem könnyű annak akit frissen talált el ez a dolog, komoly lelki trauma és könnyen pszichosztomatizál és millió más szar bajt bevonz amire semmi szüksége nincs az embernek. Gyanítom, hogy ezt nem ússza meg senki, mindenki a gödör aljára kerül az elején, csak azért írtam amit irtam, hogy reményt adjak annak aki azt hiszi itt a vég. Nincs itt, sok betegség van amibe tényleg bele lehet halni, ez nem az, és nem is kell belehalni. 

A lelkünkre kell nagyon vigyázzni, mert ahogy megfigyeltem általában az érzékenyebb lelkeket találja be a fülzúgás. 

Előzmény: ghepard (3715)
ghepard Creative Commons License 2019.10.10 0 0 3715

Na pont ez az az út, melyen én is megyek, mint azt már több helyre és többször is írtam. Az ember saját maga tehet a legtöbbet saját magáért. Más nem igen fog és nem is igen tud annyit. Nekem sikerült teljesen eltüntetni a zúgást, sípolást.

Előzmény: Inspektor (3714)
Inspektor Creative Commons License 2019.10.09 0 0 3714

az idő az ami segít. Egyszer csak beleunsz az egész szarakodásba, hogy állandóan magaddal foglalkozol, és onnantól jön a javulás. Észre sem veszed és egyszer csak újra tudsz élni. Tudom, végigjátszottam már ezt a meccset. Nem érdemes pénzlehúzós köcsögökhöz rohangászni, mert egyrészt leszarják hogy mi van veled, nem szeretik a zűrös betegeket, másrészt fingjuk nincs mitől zúgsz. Otthagysz egy csomó pénzt, én is ott hagytam, de segít,mert felszívod magad, rájössz, hogy aki meg fog gyógyítani az te magad leszel, senki és semmi más. Nem kell ebbe belehalni, csak légy tűrelmes, az agyad az melletted van, hidd el, dolgozik az ügyön, csak ne akard a csodát azonnal,és ezt nem ilyen nagy megmondós szektás birkaként mondom, hanem olyan emberként aki ezt végig járta. A fülzúgásom nem múlt el, néha van, néha hangosabb, néha halkabb, olykor szórakozik, de már nincs hatalma felettem, ismerem a játékait, tudom a menetrendet, kiszámítható lett, és ez így már jó,mert tudom, hogy rossz időszakok után mindig jön a jó, sosem maradok ugy. Most éppen egy megfázás utáni időszakom van, egy másfajta zajjal kerültem szembe, jobbfülem 850 hz körüli visszhangszerű rezonanciával "válaszolgat" a hangokra, de már nincs kikészülés, belehalás, meg fogom oldani ezt is. Elfogadtam, hogy a fülem egy gyenge pontom, nem bántom, nem utálok senkit, csak megyek előre és csinálom a dolgom. ennél jobb terápia nincs a világon. Néha belefér egy kis kutakodás, okosodás, utánajárás, teli van a net mindenféle jó dologgal, de ez ne legyen remegőkezes stresszforrás hanem önsegítés! 

Inspektor Creative Commons License 2019.10.09 0 0 3713

ja persze, biztos gyógyítja...   :DDDD   hagyjámááá, régi zűgósként már csak röhögök ezeken a szarokon...lágylézer..  :)

Előzmény: Safe Laser (3711)
jim_bo Creative Commons License 2019.10.08 0 0 3712

Sajnos nem jó a link. :( Van esetleg más link ahol megtalálhatom a könyvet ? :)

Előzmény: andoos (3603)
Safe Laser Creative Commons License 2019.10.04 0 0 3711

Kedves Fülzúgással Küszködők!

 

Van megoldás, a Safe Laser 150 készülék ezt a nagyon sok embert érintő problémát igen hatásosan tudja kezelni.

 

További információk: www.safelasermedical.com

 

Elaril Creative Commons License 2019.06.09 0 0 3710

Sziasztok!

 

Sajnos egy hónapja én is tinnitussal szenvedek, és egyre ramatyabb :( Már próbálom lesz.rni. Túl vagyok egy infúzió kúrán szedem a Trentalt és a Notroopilt, de hogy minek?

A vese témához annyit hogy 20 évesen vesekövem volt, de annak már 7 éve nem hiszem hogy az már ide bezavarna. Meg most nincs már régóta.

kgaboroo Creative Commons License 2019.06.08 0 0 3709
Mondjuk nekem volt egy kis vesekövem bal oldalon. Zúztak is, a kő távozott homok formájában, mostmár pár éve nincs gond. De a fülem magas frekvencián sípol, szintén a bal oldalon, hol jobban hol kevésbé.
De álkapocsfeszítésre erősödik. Lehet, hogy a vese is beleszól, de én inkább a fültő mögötti izom vagy ideg és a nyaki csigolya problémára tennék.
Előzmény: pozo (3708)
pozo Creative Commons License 2019.06.08 -1 0 3708

Nem beszél hülyeségeket.

A vesecsatorna energetikai zavara (idült gyulladás, litiázis, féloldali nephrectomia utáni  állapot) percepciós hallászavarhoz, tartós fülzúgáshoz vezethet.

Előzmény: jeszko (3707)
jeszko Creative Commons License 2019.06.08 0 0 3707

FUN! NE BESZÉLJ MÁR HÜLYESÉGEKET! VESE? HOGY JÖ EZ IDE? A FÜLZUGÁS AZ AGYI IDEGEK BETEGSÉGE AMIT FÜLZUGÁSNAK ÉRZÉKELÜNK!!! SEMMI KÖZE A VESÉNEM DE MÉG A FÜLNEK SEM

saktele Creative Commons License 2019.06.07 0 0 3704
Előzmény: Benjamin Klein (3702)
jeszko Creative Commons License 2019.06.06 0 0 3703

Benjamim klein! Az orr fül gégészek azért nem tudják megoldani a problémát, mert a fülzugást nem a fül okozza,hanem az idegsejtek! az idegsejtek tulkommunikálják magukat ésezt érzékeljük fülzugásnak!!!  Nagyon sokszor leirtam! MARIA HOLL: A FÜLZUGÁS CSILLAPITÁSA KÖNYVET KELL ELOLVASNI ÉS A BENNE LÉVÖ GYAKORLATOKAT MINDDENNAP CSINÁLNI! EZ EGY ÖSI KINAI GYOGYMOD AZ EMBER ÖNGYÖGYITO KÉPESSÉGÉRE HAT! KB 1 HONAP MULVA CSILLAPODNI FOG..... KELL EGY FÉL ÉV ÉS SOKKAL JOBB LESZ

Benjamin Klein Creative Commons License 2019.06.05 0 0 3702

Sziasztok,

Nekem is hasonló a problémám. Torokgyulladást követően egy vírus, vagy mi, ráhúzódott a fülemre. A savó eltűnt belőle, maradt a kissé tompa hallás, zúgással.

A jobb oldali fülem zúg már fél éve, magas vékony hangon, mintha lenne mellette enyhe morajlás is.

Plusz a kétoldali fülkürthurut, pörcögés, sercegés, a jobb orrfélen nehezebben jár a levegő.

5 vagy 6 antibiotikumot kaptam, infralámpa, safe lézer, orrsprayk, allergia-tabletták.... 3D CT, MR... vettek orrból mintát, laborvizsgálat, eredménytelen.

Ugyanolyan vacakul vagyok, mint voltam.

Szedegetem a Ginkgo-t, Cetebe-t... néha nagyon neki vagyok keseredve. 7 szakember(?)nél jártam, 250 e forintom bánja ezt az egészet és csak őszülök...

Teljességgel átérzem mindenki állapotát.

Egymás után szabadulnának tőlem a fülészek, hogy "éljek így...". Nagyon szívesen átadom nekik ezt az állapotomat, kínlódjanak ők vele, tudják meg milyen.

A pénzt imádják, csak segíteni valamiért nemigen tudnak, szeretnének. Mezei "orvos"haramia egyik-másik. "orvos"bárók és "orvos"bárónők.

Nem egy fórumon álnéven kommentelnek...

2019-ben ott tartunk, hogy pszichológushoz, pszichiáterhez küldenek egy olyan problémával, amit a füleséknek kéne megoldania.

Minden betegre nézve megalázó és teljesen kiszolgáltatott helyzet. Hagynak bennünket szenvedni.

Állítólag (az esetek többségében) az agykéreg generálta fantom hangot hallunk.

Ha ez igaz, akkor az agykutatók és az informatikusok álljanak össze és fejlesszenek ki egy olyan szoftvert, eszközt, ami újra indítja a normál hallást, ezzel együtt az életünket, végleg megszűntetve a kellemetlen hangokat.

Valahol bízom benne, egyszer eljön a segítség és lesz megoldás.

 

kgaboroo Creative Commons License 2019.05.21 0 1 3701

Megnéztem....csak egy reklám. Kipróbálhatsz bármit. Van itt olyan ember akinek már 30 éve zúg.

A létező összes vizsgálaton voltam, elég volt. Mindenhol csak fizetni és fizetni a semmiért.

Egy dolog használ...ha minőségi fejhallgatón lágy basszust hallgatok elalvás előtt. Akkor olyan csöndes lesz, hogy van amikor nem is hallom.

De jó a melegvizes tus a fültőre és a tarkóra. Ettől is lehalkul.

Előzmény: umea... (3700)
umea... Creative Commons License 2019.05.21 0 0 3700

Javasolom, hogy nézzétek meg itt a 3695 és a 3696 szám alatti bejegyzésemet.

Előzmény: kgaboroo (3699)
kgaboroo Creative Commons License 2019.05.20 0 0 3699

Így van....egy valag pénz költöttem dokikra. Ennek már több mint 4 éve...vagy 5..már nem is emléxem. Hol erősebben hol halkabban zúg, van, hogy alig hallom.

De már nem foglalkozok vele.

Előzmény: gzsuzsó51 (3698)
gzsuzsó51 Creative Commons License 2019.05.20 0 0 3698

KEDVES SORSTÁRSAIM! KÖZEL 7 HÓNAPJA ZÚG MINDKÉT FÜLEM,SZERVI ELVÁLTOZÁST NEM TALÁLTAK MINDEN EREDMÉNYEM JÓ. UTOLJÁRA BRAMER KEZELÉST KAPTAM , SEMMIT NEMHASZNÁLT, NEM ENYHÜLT ,ÉS NEM ERŐSÖDÖTT.RENGETEG PÉNZT RÁKÖLTÖTTEM, ÚGY DÖNTÖTTEM, MÁR NEM MEGYEK SEHOVA, BELEFÁRADTAM. AFÜL- GÉGÉSZNEK LETT IGAZA AKI AZT MONDTA, HA NEM MÚLIK EL 3 HÓNAP ALATT AKKOR MARAD, SAJNA ÍGY LETT.PRÓBÁLOK ELTERELNI ÉS ÁLLANDÓAN SZÓL A RÁDIÓ VAGY A TV. SENKIT NEM AKAROK ELKESERÍTENI, DE EZ VAN!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!