Keresés

Részletes keresés

Fat old Sun Creative Commons License 2016.01.03 0 0 604

 Galócamérgezésre ki ad garanciát?

Masszív hülyeségeket beszélsz. Ennyit a nagy tudásodról.

 

Előzmény: Falco Alba (603)
Falco Alba Creative Commons License 2016.01.03 0 0 603

Nos ez az élet és a protokoll közti különbség. 

Én voltam az egyetlen, aki homeós módszerrel védte ki a mérgezést, tettem ezt saját felelősségemre 21 éves homeós tapasztalattal a hátam mögött. Volt már sokkal durvább esetem is, ott is megálltam a helyem. Ez az élet iskolája, ahol a puding próbája az evés. Azzal együtt én jártam a legjobban a mérgezettek közül. 

Nem volt dolgom még gyilkos galóca mérgezéssel, és nem is szeretnék ilyenbe csöppenni semmiféle formában. Egy gyerekkori ismerősöm így halálozott el suhanc korában. Egy 4 tagú család 3 tagja halt így meg akkor. Kórházban haltak meg szakszerű ellátás ellenére, ennyit a garanciákról.


Előzmény: Mungo (601)
Bétaverzson Creative Commons License 2016.01.03 0 0 602

"Összekevered a közleményeket a tényekkel."

 

Aha, a tudományos vizsgálatok eredményei aligha tények, szemben a homeopátiás gyógyítók csodás történeteivel, és véleményével.

Előzmény: Falco Alba (598)
Mungo Creative Commons License 2016.01.03 0 0 601

Egyszer sátántinóruba botlottunk, és a vezetőnk vargányának vélte, de hogy megbizonyosodjon róla mivel áll szemben, nyersen kezdtük kóstolgatni a gombát. 2 óra múlva otthon már komoly hányinger gyötört és rövidesen kidobtam az ebédet mint a lakodalmas kutya, de az intenzív émelygés nem szűnt meg.

Ez egy jellegzetes anekdota.

 

1, A szakellenőrnek fel kell ismernie a sátántinórut.
    Ha bizonytalan, akkor ő ugyan megkóstolhatja, de meg kell akadályoznia, hogy más ne kóstolgassa, pláne olyan mennyiségben ami enyhe mérgezést is okozhat.
 

2, Ha a szakellenőr bizonytalan valamely gomba azonosításában, azt mérgezőnek kell nyilvánítania és köteles elkobozni és megsemmisíteni.
 
3, Ha gombamérgezés jut tudomására valakinek, akkor azt köteles a legrövidebb időn belül orvosnak jelenteni, ezzel megakadályozva a súlyosabb szövődmények kialakulását.
 
Ehhez képest mondjuk egy gyilkosgalóca, vagy egy mérges pókhálósgomba mérgezés gyanúja esetén homeopatához irányítani valakit, az szándékos egészségkárosítás, vagy gyilkosság.

Előzmény: Falco Alba (596)
Fat old Sun Creative Commons License 2016.01.03 0 0 600

A dezinformációs rendszer az emberek hiszékenységére épít,

 

Igen, a barátom is abba halt bele, hogy bedőlt a homeopatás szélhámosságnak, ahelyett, hogy rendesen kezeltette volna magát.

 

Előzmény: Falco Alba (598)
Fat old Sun Creative Commons License 2016.01.03 0 1 599

A homeopátia elve végtelenül egyszerű, megértése egyetlen akadályba ütközik, és ez világnézeti.

 

Eltévesztetted a fórumot. Ennek itt valamiért Tudomány a neve, a Vallás, Filozófia a szomszédban van. Hittételeknek és csudálatos történeteknek ott a helyük, nem itt.

Előzmény: Falco Alba (593)
Falco Alba Creative Commons License 2016.01.03 0 0 598

Összekevered a közleményeket a tényekkel. Olvasol valamit leírva, publikálva, és készpénznek veszed, miközben az egészről nincs egyéb infód, mint maga a közlemény. A dezinformációs rendszer az emberek hiszékenységére épít, és tekintélyeken keresztül adagolja a hatalom igazságát. A többség pedig nem ér rá az igazság kiderítésére, örül, ha egyáltalán életben tud maradni ideig-óráig.

Előzmény: Mungo (594)
Mungo Creative Commons License 2016.01.03 0 0 597

MHOE: "Az ausztrál jelentés jellemzően további vizsgálatokat tart szükségesnek a homeopátia hatékonyságának kellő megerősítésére. Ez a kijelentés annyiban nem meglepő, hogy a hagyományos gyógyszerek hatékonyságát áttekintő analízisek során az elemzések 49%-a szintén hasonló eredménnyel zárul, és 96 %-a további vizsgálatokat javasol!"

 

Nem találtunk a jelentésben ilyen jellegű következtetést. Nem beszélve arról, hogy a MHOE szerint azért kellenének további kutatások, hogy MEGERŐSÍTSÉK a homeopátia hatékonyságára vonatkozó bizonyítékokat. Ez egy nyelvi trükk, amely azt sugallja, mintha az ausztrál tanulmány tulajdonképpen azt hozta volna ki, hogy a homeopátia hatékonynak tűnik, csak a bizonyítékok még nem meggyőzőek. Nem, a tanulmány azt a tanulságot vonta le, hogy NINCS BIZONYÍTÉK A HOMEOPÁTIA HATÉKONYSÁGÁRA EGYETLEN EGÉSZSÉGÜGYI KONDÍCIÓ ESETÉN SEM!

Előzmény: Mungo (595)
Falco Alba Creative Commons License 2016.01.03 0 0 596

1994 óta tanulmányozom és használom a homeopátiát. 2004 körülre tenném azt a pontot, amikortól úgy érzem, nincs olyan betegség, ami ellen oltanak, hogy ne tudnám a rendelkezésemre álló szerekkel meggyógyítani. Ennélfogva kissé mosolyra késztetett az a kijelentés, mely szerint szerencsés esetből általánosítok. 

Figyelem, "anekdota" következik! 

Gombász szakkörre járok egy ideje. Lakóhelyem környéki erdőket járjuk egy szakképzett gombavizsgálóval. Egyszer sátántinóruba botlottunk, és a vezetőnk vargányának vélte, de hogy megbizonyosodjon róla mivel áll szemben, nyersen kezdtük kóstolgatni a gombát. 2 óra múlva otthon már komoly hányinger gyötört és rövidesen kidobtam az ebédet mint a lakodalmas kutya, de az intenzív émelygés nem szűnt meg. Elővettem hát a házipatikámat és bevettem egyetlen adagot egy C30-as potenciájú szerből (nevét szándékosan nem írom le). 5 perc elteltével már éreztem a változást, 15 perccel a bevétel után semmiféle tünetem nem volt. A gombász csoportból kettő kórházban gyomormosásban részesült, a többiek nem kóstolgatták meg nyersen a gombát. A vezetőnknek nem lett semmi baja, de ő csak egy apró szeletet kóstolt, mert az íze alapján akarta eldönteni, hogy mérgező tinóruval van-e dolgunk, vagy sem. Szerintem már öregszik, és fel kellene hagynia ezzel a tevékenységgel. Az esetből két dolgot tanultam meg, 1: ezentúl ezer közül is felismerem a sátántinórut, 2: az a szer, amit használtam rendkívül hatékony egyes mérgezésformák esetében. 
Ezt a szert használjuk általánosan oltási károsodások elkerülésére, de itt C15-el dolgozunk, valamint jó hatású alkohol túlzott fogyasztásából eredő emésztési panaszok miatt-émelygés , hányinger stb esetén, volt alkalmam kipróbálni (sajnos). 

Előzmény: Bétaverzson (592)
Mungo Creative Commons License 2016.01.03 0 0 595

Egy vizsgálat:

 

Bevezetésként tisztázni szeretnénk, hogy pontosan milyen felmérést is folytatott az ausztrál egészségügyi tanács, a National Health and Medical Research Council (NHMRC). Az egy adott területről származó klinikai és egyéb bizonyítékok egyik legátfogóbb elemzését valósítják meg az úgynevezett szisztematikus (irodalmi) áttekintések (systematic review). Ennek során a kutatók konkrét, előre meghatározott kritériumrendszer alapján összegyűjtik a bizonyítékokat, kiválasztják, súlyozzák és kritikusan értékelik ezeket. A szisztematikus áttekintéseket a(z orvosi) tudományos bizonyítékok egyik legmagasabb szintű, legmegbízhatóbb bizonyítékainak tekintik, mivel nem egyes, esetleg véletlenszerűen kiválasztott kutatási eredményen alapulnak, hanem a rendelkezésre álló legteljesebb tudásanyagon. Az ausztrál kutatás a homeopátia klinikai vizsgálatairól szóló már létező szisztematikus áttekintések összesített elemzésén alapult. Mondhatnánk, a szisztematikus áttekintések szisztematikus áttekintése volt. Az NHMRC az előre meghatározott kritériumok alapján végül 57 szisztematikus áttekintést vont be a kutatásba, amelyek összességükben (átfedésekkel) 176 egyedi klinikai vizsgálatot tekintettek át.

Bár a szisztematikus irodalmi áttekintések módszertana mára igen jól letisztult, szabványosodott, természetesen mindig lehet kritizálni az aktuálisan előre (!) meghatározott bevonási és súlyozási feltételeket, illetve ezek konkrét alkalmazását. Azonban - figyelembe véve, hogy az NHMRC áttekintésének eredménye más hasonló elemzésekkel és a tudományos alapelvek előrejelzéseivel is egybecseng - egy csupán módszertani kritikára alapozott ellenvélemény nehezen vehető komolyan. A homeopaták reakciói márpedig elsősorban ilyen irányúak, illetve ad hominem és szalmabáb érveléssel tarkított csúsztatások.

Előzmény: Mungo (594)
Mungo Creative Commons License 2016.01.03 0 0 594

Ha a homeopátia valóban gyógyít, akkor mivel magyarázható, a kettős vak próba eredménye?

Mert kb a szentelt víz hatékonyságával bír a vizsgálat szerint.

Előzmény: Falco Alba (593)
Falco Alba Creative Commons License 2016.01.03 0 0 593

Mifelénk is van egy gyerekorvos, aki évek óta próbálkozik homeopátiával gyógyítani. Úgy adja a szereket, mintha azok vitaminok lennének. Azok, akik mindkettönket ismernek, azon csodálkoznak, hogy lehet ezt a módszert ennyire kétféleképpen használni. A válasz egyszerű: ehhez is érteni kell, ahogy minden máshoz, és az adott területen eltöltött idő hossza nem feltétlenül egyenesen arányos a hozzáértéssel, bár többnyire azért igen. Öreg taták évtizedes gyakorlattal is gyatra sofőrök maradnak. Ezek emberi tényezők. A homeopátiát minálunk nem oktatják magas szinten, az orvosin inkább negatívan nyilatkoznak róla. Ha valaki szakképesítést akar, az többnyire külföldön tanulja meg, vagy igénybe veszi valamelyik gyorstalpalót idehaza, de ettől még nem fogja tudni azonnal jól alkalmazni, a született tehetségek itt sem gyakoriak.

A homeopátia elve végtelenül egyszerű, megértése egyetlen akadályba ütközik, és ez világnézeti.
Alkalmazása viszont komoly felkészültséget igényel!

Előzmény: Fat old Sun (591)
Bétaverzson Creative Commons License 2016.01.03 0 0 592

Sztorid hibája, hogy szerencsés precedensből általánosítaszl. 

Hasonló ez, az ilyesféle érvelésekhez: * A szomszédom mindig egészséges életmódot folytatott, mégis rákban halt meg 40 évesen, míg nagyapám világéletében dohányzott és 97 évesen  autóbalesetben hunyt el. Ergo, a dohányzás aligha okoz rákot. *

 

Előzmény: Falco Alba (586)
Fat old Sun Creative Commons License 2016.01.03 0 0 591

Igen, határozott véleményem van, még ha neked nem is tetszik.

A barátomat egy évtizedek óta homeopátiával "gyógyító" orvos "kezelte", minek következtében az illető viszonylag fiatalon elhunyt.

A felelősséget persze nem vállalta...

Pedig a BTK ismer olyan tényállást, hogy "foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés"...

Persze amíg a magyar gyógyszertörvényben benne lehet, hogy ezeket a homeoszarokat klinikai hatásvizsgálat nélkül lehet törzskönyvezni, addig nincs miről beszélni. A világ legnagyobb gyilkos szélhámossága.

Előzmény: Falco Alba (590)
Falco Alba Creative Commons License 2016.01.03 0 0 590

Dr Novák Hunor facebook oldalán nyilvánított véleményt a homeopátiáról, nagyjából ezt a véleményt fogalmazta meg, amit itten írtál pár szóval leegyszerűsítve. A hozzászólásokban megjelent évtizedek óta homeopátiával gyógyító orvosok véleménye, ami szöges ellentétben állt a homeopátiát csak hírből ismerő Novák Hunor véleményével. No ez a tárgyszerűség. Gondolom, szerény személyed is rendkívül jártas abban, amiről itt határozott véleménnyel bír.

10 lecke a világról- A beteg orvos!  megfontolásra érdemes gondolatok az egészségügyi rendszerről:

Előzmény: Fat old Sun (589)
Fat old Sun Creative Commons License 2016.01.03 0 0 589

Maradjunk a tárgynál!

A homeovackoknál kizárólag a nyereségvágy dominálja a forgalmazókat/propagandistákat, anekdotákon kívül ugyanis semmit sem tudnak felmutatni mellettük.

Előzmény: Falco Alba (588)
Falco Alba Creative Commons License 2016.01.03 0 0 588

Maradjunk a tárgynál! HPV.. erősen megosztja a nagyközönséget, érezhető, hogy ennél az oltásnál kifejezetten a nyereségvágy dominálja a forgalmazókat, semmit sem tudnak felmutatni mellette, pusztán közleményeket láthatunk, mintegy rábeszélésként.

H1N1 oltások.. erről már bebizonyosodott, hogy vaklárma volt, nagyot szerettek volna kaszálni, ez részben be is jött, viszont jól lejáratta még magát a WHO-t is, persze minden csoda 3 napig tart, ebben bíznak a nagy szélhámosok: a szóbeszéddel ellentétben még a fehér ember is könnyen felejt.

A legtöbb oltáskritikus, beleértve magamat is megelégedne egy olyan oltási rendszerrel, ami pl Ausztriában, vagy a németeknél dívik, persze ez csak egy vágyálom, nálunk valami fura módon megmaradt a szovjet időkben meghonosodott parancsuralmi rendszer. 

Előzmény: Mungo (587)
Mungo Creative Commons License 2016.01.02 0 0 587

Az oltásellenes propagandisták nyilván arról is be tudnak számolni, hogy a vakcina miért is okozott súlyos károsodást, miközben a vad törzsnek meg jótékony hatása van, amit ugye a vakcina rontott le.  

Előzmény: Falco Alba (586)
Falco Alba Creative Commons License 2016.01.02 0 0 586

Évek óta nem néztem be az Index fórumára. A legaktívabb akkor voltam, amikor arról vitáztunk 2009-ben, hogy oltassunk-e disznónátha ellen, vagy sem. Én az oltásellenes oldalt képviseltem, és alternatívákat ajánlottam arra az esetre, ha valaki esetleg elkapja azt a "rettegett kórt", ami ellen mindenkit be akartak oltani akkoriban. Nos, akinek még ép a memóriája, és visszanéz pár évet, tudhatja, hogy a nagy járvány érdeklődés hiányában elmaradt. Egy rakás kormány bevásárolt súlyos pénzekért a jó pénzért kapható vakcinákból, amik nagyrésze a nyakukon maradt, de arról nem hallottam, hogy utólag valami nagy felelősségre vonás lett volna azoknál, akik elkövették ezt a világméretű szemfényvesztést pusztán anyagi érdekből.

Van viszont egy ismerősöm, aki akkoriban 20 éves volt, naponta lefutott 5 km-t, mert amolyan fittnesspipi volt... egészségügyben édesanyja rábeszélésére beoltatta magát azzal a jó-hazai vakcinával, amit erősen propagáltak minden médián keresztül. Eredmény: a lány lerokkant. Egy hét múlva már alig állt a lábán, nemhogy kilométereket szaladjon vidáman. Tünetei ugyanazok voltak, mint amit a dán TV által leadott HPV-gardasil károsodott lányokról szóló filmjében bemutattak (talán van aki látta azt a filmet: http://m.mindenegybenblog.hu/fiuk-lanyok-velemeny/betegen-es-becsapva-lanyok-hpv-oltas )  

...nos ezt a lányt elhozta hozzám az apja, aki ismert, mert egy ideig dolgoztunk együtt, hogy próbáljuk meg rendbetenni. Fél év homeopátiás kezeléssel elértük az oltás előtti állapotot. Aki megnézi a hasonló tünetekkel bajlódó  dán lányokról szóló filmet, láthatja, hogy ott szó sincs rendbehozott esetekről.

Lehet vitatkozni arról, hogy hatásos-e a homeopátia, vagy sem, de a legfontosabb kérdés, hogy mit tudhatunk biztosan azon kívül, amit magunk megtapasztalunk. 
Egy kis gondolkodásra szeretném invitálni az itt szereplőket! Van egy hangoskönyv sorozat a youtubeon, megéri rászánni az időt, mert lényeges dolgokra világít rá többek közt tudásunkkal kapcsolatban is. Kedvcsinálónak egy lényeges részlet:




pk1 Creative Commons License 2015.07.31 0 0 585

Aki látta már, hogy hogyan készül egy homeopata készítmény, az nemigen hisz már benne.

Vagy ha igen, mi az akadálya annak, hogy házilag gyártsa le az ember?

Anyagköltség szinte semmi, a rázogatás sem egy nagy szám.

 

Előzmény: betandlose (582)
Sidereus Nuncius Creative Commons License 2015.07.31 0 0 584

A te gyereked meggyógyult, az én szomszédom belehalt. Az első esethez hasonlókból származnak a szájhagyomány útján terjedő anekdoták a  csodálatos hatásosságról, a másikhoz hasonló esetekhez persze nyilván semmi közük.  Így kerek a világ.

Előzmény: betandlose (582)
Mungo Creative Commons License 2015.07.31 0 0 583

Ők egyben "igazi" orvosok is, ...

 

A magyar oktatás szégyene. De hát szép új világunkban helyet kell szorítani a sarlatánoknak, tenyérjósoknak, távgyógyító energiaátadó varázslóknak is. Ha legközelebb madárbélből olvassák ki a gyógymódot akkor is lesz olyan aki boldogan pénzt ad és propagálja a csodálatos gyógyulásokat...

Akinek ez kell, használja. Az viszont már gazemberség, hogy az önigazoló elméleteiteket propagáljátok. Sajnos elég sok csodaváró szerencsétlen él kis hazánkban, őket még el lehet kábítani és kifosztani...

Előzmény: betandlose (582)
betandlose Creative Commons License 2015.07.30 0 0 582

Nem hisztiztem, csak gúnyolódtam a határtalan emberi jobbhalesemírommicsodán, amely szerint én és a fene tudja hány százmillió ember át van verve. Mit bizonyítsak? Hogy láttam a fiamat kruppos köhögésből rögtön kigyógyulni és nyugodtan aludni azok után, hogy korábban csak a rohadt szteroidos kúppal sikerült ilyenkor elaltatni? Vagy hogy nekem hányféleképpen segített már? Nyilván hazudok és csak kitaláltam meg képzelődtem.

Nem akarok én senkit rábeszélni, itt van egy kis orvoslista, lehet menni vitatkozni velük és követelni a bizonyítékokat, illetve feljelenteni, beperelni csalás és a többi miatt: http://www.homeopata.hu/?q=oldal/homeopatia-mindenkinek/homeopatias-orvosok/orvoslista/budapesten

http://www.homeopata.hu/?q=oldal/homeopatia-mindenkinek/homeopatias-orvosok/orvoslista/videken

 

Ők egyben "igazi" orvosok is, azaz nem biztos, hogy érdemes elsütni az ócska poént arról, hogy sarlatánok, de ahogy tetszik.

Előzmény: Mungo (581)
Mungo Creative Commons License 2015.07.22 0 0 581

Tudod nem hisztizni kellene, hanem bizonyítani. Ha bizonyíthatóan gyógyít, akkor nem is lenne semmi baj. Egyelőre csak azt sikerült bizonyítani, hogy a homeopátiás szarok nem mérgezőek, de nincs szignifikánsabb eltérés a használata esetén mint a placebónak.
Ettől függetlenül, feltételezve, hogy cselekvőképes felnőtt ember vagy, saját elhatározásodból bátran tömd a sarlatánok zsebébe a pénzed és hidd, hogy ezek a kóklerek tényleg gyógyítanak téged. A szerény kérés csak annyi, hogy akik tényleg betegek, azokat ne akard rábeszélni a sarlatánok szolgáltatásaira, hanem hagyd hogy valódi orvoshoz forduljanak.

Előzmény: betandlose (579)
Sidereus Nuncius Creative Commons License 2015.07.22 0 0 580

"Megengedhetetlen, hogy az a rengeteg pénz a hülyéknél maradjon"

(Murphy törvénykönyve)

Előzmény: betandlose (579)
betandlose Creative Commons License 2015.07.22 -1 0 579
Szerintem álljon össze az a sokmillió dühös ember, aki máglyán égetné el ezt a sok szemét, rohadék hívőt, és végeztesse ki azt a nem éppen kisszámú 'normál' orvost is, akik merészelnek homeopátiával is gyógyítani. Mert mégis mit képzelnek az ilyen orvosi egyetemet végzett szakemberek? Szembemennek a szent, jól lefizetett tanulmánygyártók és tévedhetetlen internetes kommenthad meggyőződésével? A nemjóját....
Előzmény: Mungo (578)
Mungo Creative Commons License 2015.06.10 0 0 578

Nagyon úgy néz ki, hogy semmit se lehet tenni ez ellen.

 

Ez sajnos tény. Nagy előrelépés lenne, ha legalább arra rá lehetne venni a hívőket, hogy ne csábítsanak másokat is erre az útra. Elégedjenek meg saját boldogságukkal.

A homeopátiában hívők jelentős része hipochonder, többnyire ők számolnak be csodás gyógyulásokról.

Előzmény: mmormota (577)
mmormota Creative Commons License 2015.06.09 0 1 577

Nagyon úgy néz ki, hogy semmit se lehet tenni ez ellen. Aki hinni akar az hinni fog, ha magyaráznak neki azt úgy fogja fel hogy a vaskalapos tudomány nevében elnyomnak minden új eszmét, őt pedig buta embernek tartják ahelyett hogy tisztelnék a nyitott gondolkodását. Ilyen induló feltételekkel reménytelen a vita.

 

Egyedül a Darwin díj működik. 

Előzmény: Sidereus Nuncius (576)
Sidereus Nuncius Creative Commons License 2015.06.09 0 0 576

Nekem a szomszédom konkrétan belehalt abba, hogy bedőlt ezeknek a szélhámosoknak, és csak ezeket a homeoszaki által üdvözített szarokat szedte a normális gyógyszerek helyett.

A felelősséget persze nem vállalta a szarházi kuruzslója.

Előzmény: betandlose (571)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.09 0 0 575

ha már feljött a topik, itt egy nemrég megjelent cikk a 'hogyan hat a placebo'  témában: szerintem meglehetősen izgalmas, a tárgyalt eredményeknek jelentősége van a hatásvizsgálatok tervezésében is ;-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!