Keresés

Részletes keresés

Trockos Creative Commons License 2019.09.16 0 0 3724

Köszönöm válaszodat, s még kérdeznék.

 

"Hipós vízzel lekezeled"

- Van valamilyen gyakorlati arány, hogy 1 liter vízhez mennyi hipót kell tenni?

- A hipó helyett jó megoldás lehet pl. a domestos használata is?

 

 

"25 cm -es falra min.  10 , de inkább 15 cm -es hőszigetelés kell."

Ezen most/már nem igazán lehet változtatni, mert a hőszigetelés már vagy 16 éve készült.

Persze egy teljes körű felújítás keretében megoldás lehet a homlokzati hőszigetelés cseréje/vastagítása és a padlás hőszigetelése is, de erre sajnos most nincs keret.

 

"A födémen az a 10 cm -es salak is kevés."

A födém ún. betontálcás, salakkal feltöltve. A betongerendák között nem béléstestek vannak hanem öntött beton, olyan 8-10 cm vastagságban. A tálcák (gerendaközök) pedig salakkal vannak feltöltve. A salak vastagsága nem több, mint 10-12cm. Nincs rajta hőszigetelés.

 

"Az ilyen házakat a múltban meszelték"

Szerintem a helyiségek valamilyen diszperziós festékkel lettek anno. festve. A falakon festhető farostos tapéta van, amit több rétegben festettek. Ezek jó állapotban vannak, újrafesthetők. A falakon nincs penészesedés, csak a külső falak és mennyezet találkozásánál.

 

- Korábban diszperzióssal festett mennyezetet most lehetne mésszel festeni vagy valamilyen mészalapú megoldás jobb lenne, mint a diszperziós festék?

 

- A penészesedés kialakulásának megszüntetésere megoldás lehet, ha a födémet a padlás felőli oldalról (felülről/kívülről) részben leszigeteljük? Pl. ha a külső falaknál egy 1 m széles sávban valamilyen szálas szigetelést terítünk a födémre.

A szigetelést valamilyen fa keretbe téve; a szigetelés és a salak közé párazáró fóliát helyezve és a szigetelést felülről is takarva valamilyen fóliával. (???)

 

Előzmény: zöldeskékek (3723)
zöldeskékek Creative Commons License 2019.09.16 0 1 3723

 Hipós vízzel lekezeled és száradás után ráfestesz.

 

 De a megoldás nem lesz tökéletes-

 Mert  !

 

Mert ez a ház hőtechnikailag eléggé gyenge.

 

 25 cm -es falra min.  10 , de inkább 15 cm -es hőszigetelés kell.

 A födémen az a 10 cm -es salak is kevés.

 

 A házban természetesen lehet lakni, főleg ha más nincs.

 Az ilyen házakat a múltban meszelték, azzal elodázták a penész kialakulását. 

 Tehát meszelj, és hőszigetelj !!

 

 

 Adalék ?

 Marketting duma !!

Előzmény: Trockos (3722)
Trockos Creative Commons License 2019.09.14 0 0 3722

Penészes fal festésére milyen festéket és adalékszert ajánlanátok?

Csak a falak és a mennyezet találkozásánál vannak penészes foltok. Ezek feketét és sötét szürkék.

Festés előtt kell kezelni valamivel a penészes foltokat, vagy ha a diszperziós festékbe teszek valamilyen adalékot, akkor így közvetlenül felvihető a festék a penészes részre is?

 

(Régi építésű a ház. A külső falak 25 cm vastagok és van rajtuk 5 cm-es polisztirol hőszigetelés. Viszont a mennyezet vékony beton (max. 10 cm), amin csak salak van.

A belső falaknál nincs gond, de a külső falak és mennyezet találkozásánál több helyen penészesedés van. Több éves történet, amit most festéssel szeretnénk megoldani.)

 

Mi lenne a legjobb módszer?

dezek Creative Commons License 2019.09.10 0 0 3721

Köszönöm. Közben már magam is úgy döntöttem, hogy valamilyen azonos árnyalattal fogom felfrissíteni az ajtók felületét. Anno nem én kezeltem az ajtókat, s aki csinálta az nem sokat foglalkozott azzal, hogy lazúrozás előtt és a közbenső rétegek között megcsiszolja a felszőrösödött felületeket. Így most ez is meg lesz és vélhetően tetszetősebb képet mutatnak majd az ajtók a folyamat végén.

Előzmény: Dunit2 (3720)
Dunit2 Creative Commons License 2019.09.07 0 0 3720

 "  Valami világosabbat szeretnék, ha járható. "

 

 Mivel  ilyent is mondtál :

 

 

 "Az ajtók teljes fa felületig történő visszacsiszolását nem tudom megoldani, nagyon macerás lenne."

 

   Rögös út lesz, nem fog sikerülni.

 Inkább kenjél rá hasonló árnyalatot !!

Előzmény: dezek (3719)
dezek Creative Commons License 2019.09.04 0 0 3719

Sziasztok!

Régi (~20 éves) beltéri tömör fa (fenyő) ajtókat szeretnék felújítani, de előtte meg kellene állapítanom, hogy milyen lazúr bevonat van rajtuk. Ebben kérném a segítségeteket.

- Hogyan lehet megállapítani, hogy vizes bázisú vagy oldószer bázisú lazúr van az ajtókon?

- Az új felületképzés szempontjából van-e jelentősége, hogy vastag vagy vékony lazúr van-e rajtuk?

 

- Milyen bevonatot lehet felvinni egy vizes bázisú lazúrral kezelt ajtóra és milyet egy oldószeres bázisú lazúrozott felületre.

 

Mindenképp valamilyen lazúrt (+ szükség esetén lakkot) szeretnék felvinni. Az ajtók teljes fa felületig történő visszacsiszolását nem tudom megoldani, nagyon macerás lenne.

Jelenleg valamilyen a teak és a mahagóni szín közötti lazúr van az ajtókon. Valami világosabbat szeretnék, ha járható.

Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni.

vomited Creative Commons License 2019.08.24 0 0 3718

Ilyen állapotban lévő fát mivel kezeljem mielőtt elkezdem javítani, alapozni és mázolni?

Beeresztésnek hívják ha jól tudom

https://img3.stockfresh.com/files/b/backyardproductions/m/22/4378566_stock-photo-peeling-white-paint-on-window-frame.jpg

M4NTR4 Creative Commons License 2019.08.23 0 0 3717

Szia! 

 

Nekem kicsit kevés az információ :) 

 

Miközben olvastam gondoltam arra hogy a gipszkarton fal új a tégla pedig régi amin vagy sok réteg ismeretlen festék vakolat található és ezért jön vissza miközben nedveséget kap az új festék által vaaaagy csak a dulux túl sűrű 10% vizet nyugodtan bele lehet keverni de festés közbe óvatoan! Egy felületen max 2-3szor szabad a hengerrel átmenni. Ez volt a talán jó lesz megoldásom :D A pénz idő és ideg igényes megoldás ami tutti jó az a falkaparás újragletttelés csiszolás festés :) 

Előzmény: cacapo (3716)
cacapo Creative Commons License 2019.08.21 0 0 3716

Sziasztok!

Előzőleg Hérával festett szobát szeretnék Dulux -szal átfeteni. A szoba egyik fala tégla, a másik gipszkarton. Az a tapasztalat, hogy a téglafalról az új festék több helyen leszedi a régit (egészen a vakolatig, nagy darabokban, de persze nem mindenhol), a gipszkartonnál meg nincs ilyen probléma. Mit tegyek? Higítsam az első réteg Dulux festéket? Nem tudom lehet-e ... Mélyalapozzam a Hérás falat? Elvileg azt nem kell/lehet festékre kenni. Valakinek valami ötlet?

Köszönöm!

-c-

kozso1 Creative Commons License 2019.07.07 0 0 3715

Sziasztok.

Mondhatnám kétségbeesésemben kérném a tanácsotokat.
Pénteken délután megfújtam egyszer az utánfutómat trinát matt 200.as festékkel,
idő hiányában csak holnap tudom újra, ismét ezt megtenni.
Ismerősöm szerint már késő, meg kellene csiszolnom a pénteken festett felületet,
mert le fog róla pattogni idővel amit holnap ráfújok.
Mennyire lehet igaza?
 

Ha igen akkor hányas papírral csiszoljak?
Majd ha megcsiszoltam mivel zsírtalanítsam, töröljem le róla a port? Nitro higítóba csalódnam,
mert  lemosta majdnem az alapozót ami már meg volt száradva :( Így sima tiszta 95.ös benzinnel tettem az első festés előtt.

 

Köszönöm ha tudtok valami okosat mondani.

Péter az állat Creative Commons License 2019.07.07 0 0 3714

Üdv a topic lakóinak!

 

Mázolás tekintetében szeretnék tanácsot kérni. 

 

Egy vasból készült erkély korlát szerkezetet szeretnék időtálló módon lefesteni. A tartóelemeket lecsiszoltam drótkoronggal, nitróval letöröltem, majd cinkkromátos alapozóból kapott két réteget, aztán celloxin nitrós zománccal festettem át. Itt jött az első gond, hogy bár a festékek dobozán ezt ajánlották, és elvileg nem bánthatta volna, mégis a celloxin felszedte az alapozót. Ráadásul, a zománc tényleg kötött mint a betépett nagymama, valszeg az alatta lévő alapozó mechanikai behatásra megnyomódott, fel-feljött, és érzetre kicsit olyan, mint a gyurma.

A kérdésem az lenne, hogy mit ronthattam el? Vagy a többit  hogy csináljam, hogy ne járjak így?

Minden segítséget köszönök!

CBR1000Repsol Creative Commons License 2019.07.07 0 0 3713

Szevasztok,egy cimbim dilemmában van..múlt héten vett egy házat,egyébként mindenhol rendben de az egyik 16 négyzetméteres szobában a mennyezet a közepe mélyebben van mint a szélek tehát úgymond hasa van,a szoba közepén fut végig a mestergerenda alatt,valószínűleg eleve így szarul csinálták meg,vasbeton mestergerenda van,nincs meghajolva legyengülve,és a mennyezeten sem látszik semmi,sehol egy repedés,sérülés nyoma.Ő mindenképp szeretne holker díszléceket felrakni,így viszont nem lehet,mert ugye hogy nézni ki..Hosszú vízmértékkel,a szoba közepétől a két széle felé húztunk ceruzával egy vonalat,a közepe a 0 a két szélénél a sarkokban 4-5 cm a differencia.A szoba másik végében ez már kevesebb 2-3 cm.Hogy lehetne ezt a problémát kiküszöbölni?
Csináltam gyorsan egy képet miről van szó,tehát kis túlzással erről:

ootis Creative Commons License 2019.07.03 0 0 3712

Üdv!
Festéssel kapcsolatban lenne egy csavaros kérdésem. Adott egy vályog ház (cementes) mészhabarccsal újravakolva belülről plusz a mennyezet gipszkartonból. A falakat meszes glettel szeretném leglettelni, majd mészfestékkel lefesteni. A Baumitnál nekem azt mondták, hogy a Klíma Glettel, ami meszes alapú lehet gipszkartonra glettelni és azt is mészfestékkel lehet festeni. Ez azért érdekes, mert nem szeretnék külön fajta festéket a falra és a mennyezetre, viszont olyan festékre van szükségem, ami pára áteresztő a vályog falak miatt. A vakolat is e célból készült meszes habarccsal.
Vélemények a megoldásról? Valaki próbált-e már ilyen megoldást?

NatasaK Creative Commons License 2019.06.23 0 0 3711

 Sötétnarancssárgáról világostürkiz színre, valóban kellett a két réteg, de tökéletes. :) holnap festem a másik két falat, az tejes kávé szín lesz. 

Luxusfestes.com Creative Commons License 2019.06.21 0 0 3710

Teljesen jó...csak helyén kell kezelni az olyan reklámot hogy egy rétegben fed. Valójában az ilyen festékeket is 2 rétegben festjük. Kivételes esetben és ha színazonos a festendő felület, esetleg akkor szóba jöhet az 1 réteg.

Előzmény: NatasaK (3708)
gyzozo Creative Commons License 2019.06.21 0 1 3709

Platinium jól tudod, jó festék!

Előzmény: NatasaK (3708)
NatasaK Creative Commons License 2019.06.21 0 0 3708

Köszönöm a választ, amint kész lesz jelentkezek a végeredménnyel :) (amúgy én meg voltam győződve, hogy ezen a Polifarbe festékek nagyon minôségiek, évek óta ezeket használom, esetleg más jobb minőségibb festéket tudnátok ajánlani?) 

Előzmény: Luxusfestes.com (3707)
Luxusfestes.com Creative Commons License 2019.06.21 0 0 3707

Két rétegben biztosan jó lesz. A sok alapozó miatt az első réteg festésénél csúszhat az ecset és a henger amikor kened; illetve átüthet a festésen az alapozó színe is mivel egy kicsit feloldja a túl sok alapozót. Ennek súlyossága függ a használt alapozó színétől és a használt festék színétől...DE...Ha 2x fested jó lesz. Egyébként pedig az egyrétegű festéket el kellene felejteni mindenkinek. Vannak ritka kivételek de azok min. 10.000 Ft / Liter és azzal is csak kisebb felületen vállalható az 1x festés.

Előzmény: NatasaK (3706)
NatasaK Creative Commons License 2019.06.21 0 0 3706

Értem, és ha duplán kenem? Igazából az elrontott alapozás miatt aggódom, nehogy a rákent festék száradás után foltos legyen. Kêt rétegben megfelelően takart amúgy (normális esetben). 

Előzmény: gyzozo (3705)
gyzozo Creative Commons License 2019.06.20 0 0 3705

Azt , hogy egy rétegben nem lessz jó .

Előzmény: NatasaK (3704)
NatasaK Creative Commons License 2019.06.20 0 0 3704

Köszönöm a választ, mit jelent az hogy ne várjak sokat? Mindig Platinummal festettünk, szép, csíkmentes lett az eredmény. 

Előzmény: Luxusfestes.com (3703)
Luxusfestes.com Creative Commons License 2019.06.19 0 0 3703

Szia! Nem lesz semmi baja, nem kell lecsiszolni. Viszont az egyrétegű

festéktől ne várj sokat.

Előzmény: NatasaK (3702)
NatasaK Creative Commons License 2019.06.19 0 0 3702

Sziasztok! Mélyalapozás tekintetében lenne szükségem tanácsra. Adott egy fal amit két napja higítatlan alapozóval lekentem. A gyártó javallata volt h töményen kenjem, hát kentem :) . Fényes lett a felület, úgy tudom ez a túladagolás jele. Adtam magamnak még egy napi plusz munkat, vagy még menthető a dolog? Kérdésem: merjem így festeni, vagy csiszoljam le? Ha a csiszolás a bölcs döntés, akkor utána mit tegyek a felülettel? Polifarbe egyrétegű festék menne rá. Köszönöm a válaszokat! 

gyzozo Creative Commons License 2019.06.10 0 0 3701

Nem rossz:) Csak a drájtvit le ne tépje a régi festéket száradás után. Én már jártam úgy , hogy a régi meghólyagosodott alatta. 

Előzmény: Cargo976 (3697)
zöldeskékek Creative Commons License 2019.06.10 0 2 3700

  Jó festésnél nem szív ki a nap semmit.

 

 Az a korábbi festés, ill. annak színezése nem volt megfelelő. Poralakú  oxid színezéket kell használni.

 én pl. megmaradt  beltéri falfestéket használtam megfelelő  színezővel -  okker sárga.  Öt éve és azóta semmi elváltozás.

 A harmadik szomszéd valami kék  színező anyagot tett a festékébe, 3 év alatt teljesen kifakult. nyilván valami szerves cuccot, ami sem nem mészálló, sem nem napfény álló.

Előzmény: 123Astra (3699)
123Astra Creative Commons License 2019.06.10 0 0 3699

sziasztok! Homlokzatfestésre melyik gyártó termékét ajánljátok? Néztem van Supralux Portal Mix 20e.ért /vödör ill Polifarbe Inntaler 16e/vödör. Van jobb/költséghatékonyabb megolds, egyéb tapasztalat?

2 ház oldalt kell megcsinálnom mert kiszívta a nap. Köszönöm!

gyzozo Creative Commons License 2019.06.07 0 0 3698

Igen! Gletteléshez Klima geltt az meszes alapú a vödrös mészt picit higitsd meg. 

Előzmény: CBR1000Repsol (3696)
Cargo976 Creative Commons License 2019.06.07 0 0 3697

Mély alapozo, dryvithalo rigipsz 6-30-as glettbe ágyazva. Kezdésnek. 😜

Előzmény: CBR1000Repsol (3690)
CBR1000Repsol Creative Commons License 2019.06.07 0 0 3696

Tehát akkor ha jól értem,ennél a leszedett tapétás szobánál,mélyalapozó-glettelés-csiszolás-mélyalapozó-meszelés..?

Előzmény: gyzozo (3694)
Kunoka06 Creative Commons License 2019.06.06 0 0 3695

Sziasztok. Dunaplaszt kerítésfesték használható frissen gyalult deszkára? Azaz olyanra, amin előtte még semmilyen védő - vagy fedő réteg nem volt?

Köszönöm előre is. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!