Mondhatta volna pl. hegyiember vagy bigfoot, esetleg hegyiszörny. De annyi minden mást, miért pont csubakka....ráadásul nemis hasonlított a szörösségen kívül.
Ami nem tetszik, és nem csak az Alfában, hogy mutatják a messzi helyszíneket ill. gépeket a képernyőn. Hogyan? Hiszen akkor legalább kameráknak kellene ott lenni ahol, tudjuk, nincsen. Szerintem ez óriási hiba, amire a késöbb készült filmekben már jobban odafigyeltek. Mert az még érthető, hogy nagy hatótávolságú kamerákat nagyításra állítják, de akkor a látószög egyértelmű.
Ja: a fickó, akit "Csubakka" kiszabadított a romok alól, már az előző részben kedvencemmé vált. Emlékeztek? Tony hívja a fegyverszekciót. Kedvencem (zavartan felnéz valami olvasnivalóból - öt perccel ezelőtt indított el egy bolygópusztításra megpakolt Sast, de feltételezhetően innentől már nem érdekelte annyira a dolog): "Fegyverszekció!" Tony: "A gépünket lelőtték! Aktiválja a pajzsot!" Kedvencem: "Hm?... Máris..."
No igen. A sztori nem rossz, de ez a rész már többféle oldalról megmutatta, mitől szenved a második szezon. Sajnos a szinkron.... hogy mondjam.... szóval ezúttal nem segített abban, hogy komolyan vegyük az eseményeket.
Csubakka: hát, ha a már a fordító sem tud ellenállni annak, hogy poénkodjon, az nem sok jót jelent. Mentségére legyen mondva, nem volt könnyű helyzetben. Az eredeti hang meghallgatása nem sokat segít, meg kellett néznem a DVD feliratát. Most lehull a lepel: az eredeti szöveg így szól: "Maya, the girder!" :)) A sorozat folyamán többször felbukkannak majd ilyen egyszer használatos szörnyek az egyszer használatos neveikkel, csak remélhetjük, hogy King Kong és Mechagodzilla kimarad a szövegből.
Ugyanakkor a széria egyik erőssége is megjelenik: részletesen megépített közeliket láthatunk a bázis külső részeiről. Ehhez hasonló gazdagabb modellezés, illetve látványosabb effektezés többször felbukkan majd (az általatok említett túlzott színesség is ide tartozik), hiszen az ilyesmire több pénz állt rendelkezésre ebben a szezonban.
No de hát a lényeg természetesen a továbbiakban is gyermekkorunk újrafelfedezése, a hangulatok átélése, úgyhogy ebben a szellemben tessék szíves tovább nézegetni a filmet!
Valóban más ez, mint az előző évad. Az ajtókat már nem kell "távirányítóval" nyitni. Sokkal több a szín. Meg a robbanás. Láthattunk transzportálást :) . Meg néhány hangulat emelő jelenetet, ami akkor vszeg jó volt, ma már nemigazán. No meg slusszpoén. "Maya! Csubakka!"....Áááááááááááááááááá!!!
Lehet, hogy egyedül maradok a véleményemmel, de a prof nekem marhára nem hiányzik. Különösen a szinész nem volt alkalmas a feladatra, szerintem. Egyszerűen a karaktere nem professzoros, olyan nyomozó vagy valami ilyesmi, de semmiképp sem professzor. Pláne, ahogy a főcímzenében belenézett abba a gömbbe, "tudományosan" na attól kaptam sírógörcsöt....
Viszont a II.sorozatban már nem festett monitorábrák vannak az orvosiban :-)
Igen, tőled származik az eredeti információ, ez indított el, úgyhogy köszi mégegyszer! Csak én közben jártam benn a Filmmúzeumnál, ahol is Kertész Márta face-to-face is közölte a kétségbevonhatatlan tényeket, ezért erősítettem rá az infóra.
Az információ megerősíttetett: januártól lehet ismét az üvegre tapadni. A szerződés múlt héten megérkezett, talán azóta már a szinkronstúdióban is serénykednek a szakemberek.
Ennek tiszteletére ráncba szedtem a honlapot, pár jelentéktelen kiegészítést is tettem. Új címe: http://alfaholdbazis.webe.hu/ rövid időn belül pedig a sokkal előkelőbb alfaholdbazis.hu-ra változik majd.
Suberb: te akartad nemrég alfásítani a windowsodat. Feltettem egy régi screensaveremet, ami eddig valamiért elfelejtődött, használd egészséggel!