Ma ismét használatba vettem a Freelanderemet Kinti hőmérséklet: -13 fok! Egy darabig nem jött elő az előzőekben említett hibajelenség, azonban nem sokkal később sajnos igen
Megfigyeltem azonban valami nagyon lényegeset, amikor váltáskor felpörgött a motor, vagyis drasztikusan megemelkedett a fordulatszám.
A drasztikusan megemelkedett fordulatszámnál leállítottam a motort és amikor felnyitottam a motorháztetőt azt tapasztaltam, hogy a fojtószelep visszahúzó karja nem engedett vissza. Manuálisan kb. 1 cm-t tudtam visszahúzni a kart és mikor újra beindítom a kocsit, akkor ismét jó lett a fordulatszám egy darabig Néhány perc elteltével, azonban megint csak jelentkezett a hiba, továbbá azt is megfigyeltem, hogy a jelenség fennáltakor a gázpedál nyomásánál mintha akadozott volna valami, magyarán nem ment gördülékenyen a nyomása. Motorháztető ismét felnyitásra került és a kart manuálisan újból lehetett visszahúzni
Amikor leveszed a gázról a lábad és megpróbálod visszahúzni lábbal a pedált akkor visszaáll a fordulat ? Ha nem akkor egy alapjárati motor tisztítás. Elsőre ennyi
A segítségeteket szeretném kérni! Van egy 1999-es évjáratú Land Rover Freelander 1.8, 3 ajtós benzines járművem. Sajnos egy olyan hibajelenséggel állok szemben, amit most szeretnék röviden leírni Nektek és amelyre várom a hozzáértők hasznos és segítő tanácsait. Akik esetleg már tapasztalták ezt a kellemetlen jelenséget, remélem jelen vannak még ezen a fórumon.
Röviden a történetem: relatíve nagyobb mínuszokban (kb. -4 foknál hidegebb hőmérsékletnél), menet közben egy idő után beáll a sebesség úgy, hogy közben nem kell nyomnom a gázpedált magyarán leveszem a lábamat a gázpedálról és a sebesség nem csökken vissza. Ez az irreális jelenség azonban akkor válik igazán kellemetlenné, amikor sebességfokozatot kell váltanom (pl. ha felkapcsolok vagy kereszteződéshez érvén vissza kapcsolok). Ilyenkor mikor kinyomom a kuplungot, hogy -teszem azt- 4-esből 3-asba visszakapcsoljak, akkor hirtelen nagyon felpörög a motor és hirtelen gyorsasággal megemelkedik a fordulatszám. A sebességváltás (gyors) megtörténte után, amikor már rányomom a gázpedált és közben teljesen felengedvén a kuplungot, a motor felpörgése abbamarad, a fordulatszám visszamegy normálisba.
Ezt követően a kuplungon ugyebár már nincs a lábam, nyomom a gázpedált, felgyorsítok mondjuk 50-re, 60-ra (teljesen mindegy, hogy mennyire) és ismét azt tapasztalni, hogy hiába veszem le a lábamat a gázról, nem csökken vissza a sebesség, hanem ugyanannyival haladok tovább, mint amennyivel haladtam a gázpedálról történő láblevétel előtt. Ha tehát 50-nél veszem le a lábamat a gázról, akkor 50-nel haladok tovább, ha mondjuk 80-nál veszem le a lábam, akkor 80-nal haladok tovább
Sebességváltásnál, kuplung kinyomásakor pedig megint csak felpörög a motor és mindaddig tart, amíg a kuplungot fel nem engedem, miközben a gázpedált rányomom.
Igyekeztem érthetően fogalmazva leírni ezt a rendkívül kellemetlen és balesetveszélyt magában hordozó hibajelenséget, bízom abban, hogy sikerül megfejtenetek és megosztanotok velem, mi okozhatja a hibát.
Ami érdekes még, hogy kb. -4 foknál enyhébb hőmérsékletnél viszont egyáltalán nem tapasztalható a fent említett jelenség.
Üdv emberek! Lenne pár cuccom freelanderhez: -2 tükör(kérésre képet küldök, a tükörlap tökéletes a burkolat nem hibátlan) -önindító -generátor Az árakért, képekért a mail címen lehet érdeklődni.
Sziasztok ! Az lenne a kerdesem hogy a 2002-es Land Rover sebessegvalton letezo "sarga" (nallam sarga), kapcsolo, mire jo ? Gondolom lejton vagy emelkedon kel hasznalni, de nemertem mi tortenik technikailag, (ha bekapcsolom a kijelzon kigyulad egy zold, megdoltott kisauto, mintha emelkedore menne. (tudom furcsa a kerdes.....de...e) . Koszonom
Sziasztok. Jobb első központi zárat szedett már szét valaki HardTop landin? Zárni zár, nyitáskor a hangot adja, valami mozog benne, de az ajtózárat nem nyitja. Holnap szétszedem, aztán meglátjuk. Addig az ötleteket fogadom :)
A segítségeteket kérném. Land Rover 2.0td4-es cserélve lett főtengely ékszíjtárcsa+szíj. Csattog csörög, látni hogy a szíjfeszítő nem a legjobb. A szerelő mondta, hogy ezt képtelenség kicserélni. Van ötletetek, hogyan lehet cserélni????
Megoldódott? Nálam a felsö, a szívósorra futó csö repedt el. Jó erösített szilikon csövel helyettesítettem. Elöször magam váltóra, majd késöbb, mivel az alfám már csinált ilyet, turbóra gyanakodtam, de ez lett a megoldás. Az emisszió csökkentö csövet is meg kell nézni meg az EGR szelepet is, nem akadt-e ki kinyitott állapotban. Ugyanis ott is elmegy a turbonyomás.
Jó lenne ha látnád elérhetőséhét tudsz nekem adni ? Vagy csorges es vissza hivnálak 06305755254 küldenék viberen videót stb nem lennék hálátlan ! Vagy ha nem túl messze vagy el is vinnem az autót neked !
Kőszi a választ a aleko via megnéztem kicsit kacsát a jár de szerelő szerint nem az adja a hangot más tkp esetleg mert itt ilyeszgetnek hogy ezekbe a dugó szokot eltorni én nem hinném mert nagyon könnyen indul es egy szikra füst sincs es nagyobb fordulaton kb 2300 bal mar nincs hang 😕😕