Nyáron a barátommal a Felvidéken túráztunk. A srácom hírfüggő, így ide is magával hozta világvevő rádióját. Szerencsétlenségünkre a magyar adók közül csak a Slágert lehetett fogni. A hírek közötti beszédek színvonala iszonytató primitívek voltak, kétperces hallgatásuk szellemi közszeméremsértéssel ért fel. A két srác dumája pedig arra volt jó, hogy minél gyorsabban kipattanjak az ágyból, és iszkoljak a fürdőszobába.
"Arról meg ne vitatkozzunk, hogy ráérő kis seggdugaszok miért kérik ki mások nevében azok jogait (ugye felháborodni az arabok helyett)"
ezt kérdezd meg a jogvédőktől.
Pl. a kisebbségi ombudsmantól, a devianciaminiszterasszonytól, a liberálisoktól, a romajogvédőktől vagy a mindig mindenre antiszemitázgatóktól.
Hogy miért nevezed őket seggdugaszoknak, nem tudom. :O
A Bochkor meg a Voga nagyon jó, én is primitív, bunkó, kötözködő vagyok mert őket hallgatom, sőt még a Színes Mai Lapot is olvasom.
Szerintem nagy divat őket szidni, ettől úgy érzitek, hogy mekkora ászok vagytok, jó játszani a "hú de intelligens vagyok"-ot (vagy sznob), mert én csak intellektuális humort viselek el, meg én igazán művelt vagyok.
Szerintem ti is nagyon primitívek és beszűkült látókörűek vagytok, akik nem tudják szétválasztani az ökörködést a komoly gondolatoktól, és a nagy többségnek reggel igen is emészthető műsor kell.
Arról meg ne vitatkozzunk, hogy ráérő kis seggdugaszok miért kérik ki mások nevében azok jogait (ugye felháborodni az arabok helyett)
Kedvenc adóim közé sorolom a Sláger rádiót. Viszont csak délután, mivel a B.B. párostól mentálisan rosszul leszek, de sajnos nem tudom őket kihagyni. Ugyanis délutánonként óránként reklámozzák a Bumerángot hosszas bejátszásokkal. Tehát, hiába nem hallgatom reggelenként, mégis van "szerencsém" a förmedvényeikhez. Vagyis nekem hiába mondják egyesek, hogy ha nem tetszik nem kell hallgatnom. Az a néhány perc pedig nekem bőven elég ahhoz, hogy véleményt tudjak formálni róluk!
Reggel véletlenül eltekertem a tunert, s elcsíptem a magyar rádiózás kultúrájának a végét. A böfögésért jól megfizetett Boros meg Bochkor bátor: mer ökörködni ebben a konzervatív országban.
Csütörtök reggel a Bumerángban éppen arról vizionálnak, ha ők ketten galambok volnának, melyik szoborra tojnának. Ezt hallom Lali király szájából a reklámok között: „engem az érdekel, honnan szarok”.
Bochkor visszakérdez, kérdése a Gellért-hegyen égre néző szabadságszimbólum arcára vonatkozik: „nem tudnál rá könnycseppeket szarni?”.
Kihúzom a hifit a konnektorból.
Csend, műsorszünet.
Nézem a galambokat a szemközti ereszen.
Legalább kussban vannak, néha halkan kurrognak. "
...a maguk módján- nagyon sokat tesznek egy mentálisan egészséges Magyarországért. - Ugye, ezt te sem gondoltad komolyan???
A Sláger Rádiót kezdtem egy kicsit megkedvelni, amikor repertoárjába belevette a 80-as évek zenéit is. Különösen tetszett, hogy úgy tűnt kíváncsiak a közönség véleményére, visszajelzéseire; komolyan fel akarják mérni igényeiket és ezért találták ki, hogy több alkalommal is megszavaztatták a hallgatókat a bejátszások alapján, hogy mely dalok tetszenek nekik a legjobban.
Ekkor azt hittem, hogy a Sláger Rádió az egyetlen az összes tv és rádió csatorna között, amelyik tényleg érvényesíti a demokratizmust, ezen belül lehetővé teszi a vélemény-nyilvánítást és nem zárkózik el az egyszerű emberektől, tiszteli a közönséget.
De sajnos nagyot tévedtem!
Ebbe a képbe egyedül Bochkor Gábor és Boros Lajos nem illik bele; a Bumeráng c. műsor közönséges stílusú, a két műsorvezető önkontroll nélkül beszél (válogatott hülyeségeket, ami épp a szájukon kijön); és kimondanak olyan dolgokat is, amik a közízlést sértik. (Így tönkreteszik azt, ami a rádió eredeti célkitűzéseként fogalmazódott meg.)
Fel is teszem a találós kérdést: Mi a különbség Bochkor Gábor és Boros Lajos között? (Hiszen ők ketten olyan jó cimborák, hogy már meg se lehet őket különböztetni egymástól.)
Válasz: az első nagyon bunkó és kicsit hülye, a második nagyon hülye és kicsit bunkó.
S hogy miért? Például, Bochkor Gábornak nemcsak a Bumeráng-beli ténykedését figyeltem, hanem az attól független megnyilvánulásait is. Ő volt a MTV 1 Sztárock c. műsorának vezetője, és akkor is nagyon arrogáns módon, tapintatlanul tett fel egyes kérdéseket néhány riportalanynak (neves külföldi előadóművészeknek).
Aztán, Boros Lajos tudtommal a nyolcvanas években góré volt a MHV-Pepitánál (innen a protekciója), és ő írta a Sakálok és a Stage Pass c. könyvet is (inkább maradt volna meg rockzenei szakírónak, írásban sokkal normálisabban ki tudja fejezni magát). Tényleg, nem tudom mostanra miért lett ennyire idióta?!
Nem nagyon értek az üzlethez, de józan paraszti eszem azt diktálja, hogy ahhoz, hogy egy rádióműsor tréfás hangvételű legyen és ugyanekkor népszerű, "harsány" is; nem kell egyben (szakmailag is) igénytelennek, bugyutának, giccsesen kommersznek, illetve az Amerikában futószalagon gyártott tartalmatlan show-műsorok mintájára elkészítettnek lennie.
Ez a két seggfej (már elnézést!) csak egymást szórakoztatja, a saját hülyeségükön röhögnek, idétlenkednek! Infantilizmusukkal, lekezelő modorukkal lehet hogy jópofiskodni akarnak, csak azt nem veszik észre, hogy ezzel lenézik, pontosabban hülyének nézik a közönséget!!! (Ugyanis hülye előadókat csak hülye közönség hallgat.)
Ilyenkor szokták feltenni a "bezavaró kérdést", hogy az miért hallgatja őket, akinek nem tetszik ez az egész? Hogy annak esetleg mégiscsak tetszik...
Persze, ez a bukfenc könnyen megfordítható: Én speckó kb. 10-20 percet hallgattam meg belőle reggelente, s csak azért, hogy érvekkel tudjam alátámasztani a kritikámat. Mert ugye, ha valaki valamit nem ismer, arról nem is lehet véleménye.
Aláírom, hogy sokan vannak, akiknek tetszik a Bumeráng, illetve a két műsorvezető stílusa. De vajon az-e a kérdés, hogy hányan vannak?
A számszerű felmérésekben nem hiszek, ugyanis a statisztika olyan, mint a bikini: sok mindent megmutat, de a lényeget eltakarja. A lényeg pedig nem az, hogy a hívek- ellentábor aránya 51:49 vagy 60:40; hanem az is, hogy az ellenzők miért vannak majdnem olyan sokan, mint a hívek, és mi az amiért utálják ezt a műsort. Ha ezek a minőségi indokok nyomósabb érvek, mint a többség-kisebbség kérdése akkor szerintem inkább a minőségi szempontokat kellene figyelembe venni. Véleményem szerint a túl erős minőségi kritika nem elhanyagolható jelzés, mint ahogy az sem, hogy olyanok alig akadnak, akik nem szeretik, de nem is utálják a Bumerángot.
Lehet, hogy ha - figyelve a minőségi kifogásokra -egy más stílusú humoros műsort vezetnek be, más műsorvezetőkkel, akkor az szélesebb körben lenne kedvelt, mint a Bumeráng (mondjuk hívek: 80%, ellenzők: 15%, közömbös: 5% arányban); de nem lenne körülötte ekkora felhajtás, botrány, "csak" szívesen hallgatnák az emberek, azok is, akik korábban pont a Bumeráng miatt nem hallgatták a Sláger Rádiót reggelente. (A Bumeráng stílusában egyébként sokkal jobban illik a Danubius, a Rádió 1, vagy a Roxy profiljához - tehát más csatorna esetleg megtarthatná őket és imádóikat, így ők sem lennének abszolút vesztesek.)
Szerintem a Sláger Rádióba jobban illene egy olyan humoros (de nem túl szabados hangvételű) műsor, amely arra épít, hogy közönsége 20-70 év közötti korosztály, többségük intelligens, kultúrálisan igényes zenehallgató ember, ízlésük egyedi, sajátos (és nem vagyok csurkapistás, de leírom: a magyar tradíciókhoz szokott) és nem valami Amerikából/nyugatról koppintott (de ott már eladhatatlan) zagyvalékra van szükségük; hanem gondosan kimunkált, tartalmas és valóban szórakoztató előadásra.
Így például lehetne a műsorvezető egy-egy fiatal(os) humorista, parodista, komikus színész, vagy "szakképzett" tévés-rádiós személyiség, esetleg visszavonult zenész, énekes is: lehetőleg olyan arcok akik más médiacsatornában nem szerepelnek túl sokat, nem folynak még a csapból is.
Egy szó mint száz: Boros és Bochkor alkalmatlanok erre a szerepre, ebben a műfajban TEHETSÉGTELENEK (de ez nem zárja ki, hogy másban jók legyenek)!!! Jobban áll nekik a tévés blődli (Kész átverés - ha még van ilyen), vagy az írott sajtóban való publikálás.
Ja és még valami: akkor már régen rossz, ha egy könnyűzenét sugárzó kereskedelmi rádió műsora vagy műsorvezetője egy POLITIKAI vitafórum tárgyává válik!!!
Tudom, hogy mit beszélek, és komolyan gondolom.
Ők -a maguk módján- nagyon sokat tesznek egy mentálisan egészséges Magyarországért.
Azért, hogy a szellemi szabadság, ne csak a szellemi elit monopóliuma legyen.
Egy ennyire feudális "tisztelettudó" és urhatnám országban pedig ennek egyik leghatásosab módja a tabudöntögető, hummorban pácolt tiszteletlenség.
Ezért szeretem őket, akkor is, ha harsányak, és ha mondanak is eget verő csacskaságokat.
Igazán nem értem, hogy egyeseknek miért jelent kielégülést (legalábbis szellemileg), ha egyes közszereplőket nyomdafeséket nem tűrő módon szapulhat. Miért vannak beszólós talkshow-k? Miért menő szidni Balázs Palit vagy volt a Dáridót annak idején? Titeket sem értelek. Akinek nem tetszik, ne hallgassa, ne nézze, s ne becsmérelje. Nektek is ezt tanácsolnám. Hagyjátok őket békén. Ha a többség majd megunja őket, elveszítik a műsorukat. Ha nem, akkor meg hadd csinálják.
Saját véleményem az, hogy esetenként ( ez nem is olyan ritka) túl messzire mennek. Ilyenkor kikapcsolom őket. Ha épp tetszik, hallgatom. Ilyen egyszerű fiúk...
Én egyszerűen gyengének tartom őket. Rádióban még elmennek, ahol komplett gárda dolgozik velük együtt (akik ténylegesen szerepelnek is), és ennek hátán egész jól megél a két showman. A tévében viszont, ahol szinte csak és kizárólag rájuk volt alapozva egy műsor, már nem voltak eléggé eladhatóak.
Szóval én közel sem tartom őket akkora "nevek"-nek.
Egyáltalán nem idóták, és egy fajta nagyon hasznos szerepet betöltenek:
Megujították a még most is elég poroszos és merev magyarországi rádiózást pimasz jó értelemben vett polgári tiszteletlenségükkel és harsogó individualizmusukkal.
És ebben a pillanatban erre ennek az országnak ugy van szüksége mint egy falat kenyérre.
Nem gyakran, de most egyetértek veled, kis kiegészítéssel: alapvetően baloldali propaganda, gyűlöletszítás sincs, csak néha becsúszik egy-egy tudatlanságból és más médiumok félretájékoztatásaiból táplálkozó faszság.
SZÁMOMRA a Bumeráng az egyetlen hallgatható reggeli rádióműsor, amely cseppet sem izzadságszagú, sőt, néha épp a túlzott könyedség miatt csúszik be túl morbid, vagy túl sértő humor - fajra, nemre, felekezetre való tekintet nélkül. Akigyakran hallgatja, tudja, hogy így van.
politika minimális van benne; nem rég cdinálták a jótékonysági óraárverezést; egy csomó fideszes képviselő is, orbán is felajánlott egy órág árverésre; a gyremekélelmezési alapítványba ment; bocsit felvitte repülni keméten az új világbajnok; más laktanyában is vótak; hetente jelentkezik egy szlovákia magyar, ma már polgármester, dubcek; palik is elég gyakran előfordul; ők adták be a hányas vagy című klasszkust; most van egy másik is, valamilyen bácsi; rengeteg sömösö megy, jópofák, bár férfisoviniszták; akinek nem tecc, ne hallgassa; mindenesetre itt nincs jobboldali propaganda, gyűlöletszítás
"Egyébként nekem semmi kifogásom nem lenne, ha egyformán minden népet, vallást, foglalkozást, személyt fikáznának"
kérlek tájékoztasd cseszterbernár olvtársat is erről...
Szerintem a BB erőtlen, ötlettelen, izzadtságszagú fos. Ha összeszedik magukat akkor még lehet szar.
Már évek óta ilyen. Éppezért nem hallgatom, pláne nem a reggelim közben!