Keresés

Részletes keresés

murray Creative Commons License 2018.09.24 0 0 498

hát nemtudom. ezt már lebontani nem lehet.

 

ha hullámos és huplis a fal akkor ezt egy másik szemcsés (márványszemcse talán)   vakolattal még egy ügyes ember el tudja tüntetni és telibe egyenesre tudja húzni.  mehet rá mégegy réteg, nekem is volt egy elrontott falam és újra telibe húzattam. 

az éleket csiszolással lehet javítani és újrahúzni 

 

pontosan ezért kell felettük állni végig. 

 

valamennyit viszont fizetni kell nekik. ilyen nincs. a mókus százezreket bukott. az emberei tartják a markukat.  meg kell egyezni. vonuljanak fel újra állványozzák fel és egy ügyes ember húzza újra telibe

csak ez mégegy kör anyagár. szívás 

 

 

 

Előzmény: Csani79 (496)
Calcitos Creative Commons License 2018.09.24 0 0 497

" Hát én egy forintot se adtam nekik,azóta zaklatnak. "  azért mert csúnya még lehet jó az a hőszigetelés.

 

 

 "szerződésünk nincs,csak szóban egyeztünk "

 

 

 A szépség fogalma nagyon tág. Ők ennyit tudtak !

 

 Nem fizetni legalább annyira ciki  mint kifizetni az egészet.

 

  Egyezkedni kell.  !!!

Előzmény: Csani79 (492)
Csani79 Creative Commons License 2018.09.24 0 0 496

Ez a vakolat. Ès szóltunk még előtte mielőtt felkentèk volna . Akkor neki àlltak javítani legalábbis úgy csináltak. Aztán mire visszatértünk az ingatlanhoz ez lett. Nem àllhattunk ott egész nap mindenkinek van munkahelye is. Most meg már meg lettünk fenyegetve. 

murray Creative Commons License 2018.09.22 0 0 495

a diszvakolat fent van? ez már az? 

mielőtt felkenték volna a diszvakolatot már a nyers falon is látszanak a hibák, akkor nem lehetett volna szólni? 

akkor még javitható jobban

mondjuk a diszvakolatot tényleg hozzáértőnek kell villámgyorsan felrakni és idő sincs nagyon, gyorsan köt. 

Előzmény: Csani79 (494)
Csani79 Creative Commons License 2018.09.21 0 0 494

Talán egyet kell értenem az önkényeskedéssel. De!!!! Felszólitottuk a műszaki ellenőrrel a javìtásra természetesen az ő költségére erre ő gátlástalanul üvöltött és közölte hogy távozik. Számlát nem nyújtott be szerződésem Nincs vele. Feljelenthet de a fal és a károm magáért beszèl ez csak egy példa a sok közül. Ès csak 1 fal a 4 közül

Előzmény: Dunit2 (493)
Dunit2 Creative Commons License 2018.09.20 0 0 493

 Azért egy komolyabb  társaság nem hagyná annyiban.

 Lehet jelentős  árcsökkentést  kérni, de nem fizetni az önkényeskedés.

 Ők sajnos ezt tudták.

Előzmény: Csani79 (492)
Csani79 Creative Commons License 2018.09.20 0 0 492

Sziasztok! Nos az én storym,talán mindennapos.Homlokzati hőszigeteléssel bíztam meg egy brigádot,az anyagot én biztosítottam,szerződésünk nics,csak szóban egyeztünk meg.A munkát az igért időben kezdték,és határidőben be is fejezték.Na de hogy??? Mind a 4 fal hullámos,az inditósínek görbék,pedig egyszer bontattunk,ugyhogy az eredeti inditósíneket dobhattuk a kukába,így javították anélkül,az összeeresztések az EPS-nél látszanak és nincs egy rohadt derékszög.Hát én egy forintot se adtam nekik,azóta zaklatnak.Nem mellesleg műszaki ellenőrrel jegyzőkönyveztetttem a történteket,és azt is hogy fel lettek szólítva a javításra de a műszaki ellenőr jelenlétébe azt elutasították.Hát nem kaptak pénzt,igaz most tartok tőle hogy bosszút állnak de talán kibirom.

vb_1 Creative Commons License 2018.09.13 0 0 491

Teigl József, büntetett előéletű leányfalui kivitelező - őt és családját kerüld! Megrövidíti, becsapja megbízóit, partnereit, bármit megígér, és nem tartja be, gátlástalan, notórius hazudozó. Több cége volt már, nem mind a saját neve alatt, de ott is ő kerül elő. Úgy üzletel, hogy fogalma sincs, anyagilag hol tart a lehetőségeiben. Úgy tűnik, egyfajta piramisjátékot űz: üzletkötések sora, az utóbbiak tartják fönn az előzőeket és őt, amíg lehet, utána pedig megszabadul a cégtől, és létrehozza a következőt.

Csuripacsirta Creative Commons License 2018.09.01 0 0 490

Ha nem akar ősz hajszálakat és rengeteg bosszúságot, akkor a helyében nem venném meg. Ez az ember (Sárközi Csaba Balatonfüred, Balaton Házépítő Kft) építési vállalkozónak KÉPZELI MAGÁT. A legrosszabb fajta...

Előzmény: Bogo2 (488)
Csuripacsirta Creative Commons License 2018.09.01 0 0 489

Egy kis “örömhír“ azoknak, akiket még átvert/becsapott Sárközi Csaba (Balatonfüred) és a Balaton Házépítő Kft. Miközben mi itthon a pénzünk után futunk, a MekkMester Görögországban nyaralgat! Szép képeket töltött fel az intertenre. A mi pénzünkből iszogat, hajókázik...

 

Többek véleménye az, hogy érdemes kerülni Sárközi Csabát!!

Bogo2 Creative Commons License 2018.08.28 0 0 488

Kedves Csuripacsirta!

érdeklődnék, milyen problémái adódtak Sárközi Csabával, ugyanis egy rokonom épp egy felépítendő házat szeretne vásárolni az említett úrtol...nem szeretném, hogy ő is belezsson hasonló problémakba! Valaszát előre is köszönöm!

Előzmény: Csuripacsirta (464)
- Major Anna - Creative Commons License 2018.08.02 0 0 487

Egyébként a fél óra "munka" 50 ezerért nem a rekord. Szellőzőcsövek kb. 20 percnyi összeillesztéséért kereken ugyanennyit kifizettem másik lakásban, de ott a szaki legalább el is végezte a dolgát. Csak annyit mondott, minek húzza napokig, ha pillanatok alatt végezhet vele. Még mindig szimpatikusabb hozzáállás. Kb. ugyanaz, amit matektagozaton egy tanárom mondott: aki "puskát" írt, az már tanult... Én magam se értettem soha, miért egyszerűbb órákig görcsölni egy "puska" megírásával, amikor feleannyi idő alatt akár meg is lehet tanulni az anyagot - a hosszú távú hasznok pedig összehasonlíthatatlanok. De jobb kialvatlanul gányolni mocskolódni, piszmogni a lakásban, szó szerint dagonyázni a "malterban", miközben egy-két napot rászánva vígan be lehetne fejezni a feladatot. S úgy talán lenne visszatérő, hosszú távú megrendelő, valamiféle becsület, és egyébként biztos vagyok benne, hogy a lé is jobban dőlne.

Előzmény: kunberci (485)
- Major Anna - Creative Commons License 2018.08.02 0 0 486

Vállalkozónak ne nevezzük őket. Közönséges kókler csalók, szélhámosok. Újra és újra, sokadjára sem hittem el, hogy ennyire primitív módszerekkel és hazugságokkal, átlátszó sunyiságokkal fognak előállni. Hogy egyszerűen lelépnek a pénzzel, és az utolsó körben már az égegyadta világon semmit nem csinálnak.  Úgy általában sokkal mélyebbek a gondok ennél, ezekre a munkákra már tényleg csak a selejtje jelentkezik, mélyen lenézik a kétkezi munkást, ezért a relatíve használható munkaerő menekül erről a pályáról. Gyakorlatilag alig akad munkára fogható emberkéz, ezek a kezdetleges majmok pedig kihasználják ezt, és mindenféle gányolásért vagy épp tényleges tevékenység nélkül szedik adómentesen a milliókat. Általános iskolában a leghülyébb, valószínűtlenül agyatlan osztálytársaim már huszonévesen dúsgazdag építőipari "vállalkozók" voltak - el tudom képzelni, a V.G.R.-hez hasonló, náluk is majomarcúbb trógerek hogyan hullottak ki a rostán, hogy aztán a szerencsecsillaguk felragyogjon. Egyszerűen nincs miből válogatni a szemétdombon, lassan csak ilyenek akadnak.

Előzmény: kunberci (485)
kunberci Creative Commons License 2018.08.02 0 0 485

Velem ezt biztosan nem csinálták volna meg, de úgy látszik, hogy sokakkal igen. Ezért élnek meg az ilyen vállalkozók. Azért, ha te ki tudsz fizetni félóra gányolásért 50 ezer Ft-ot, akkor nincs is gond. Értem én azokat a dolgokat, amit le írsz, csak azt nem értem, hogy miért fizeted ki az ilyen gány munkát.

Előzmény: - Major Anna - (484)
- Major Anna - Creative Commons License 2018.08.02 0 0 484

Igen, a felét sajnos vissza kell szedni, és a Vincze Gergő Róbertéhez hasonló szélhámos társaságok egy tisztességes munka reális árának így is a sokszorosát leakasztják az emberről. Félórányi gányolásért utoljára elkértek vagy 50 ezret + a számlával való hitegetés + az általuk többedszer ellopott fuga ára, csak ez már majdnem 100 ezer, munkavégzés semmi. És ez csak egy szerény töredéke a teljes összegnek. Az utolsó félórányi megjelenés során menet közben "kiderült", hogy az általunk sokadjára bőségesen odavitt Manhattan-szürke Mapei fuga elfogyott! Merthogy nem volt kedvük dolgozni, így hát ellopták! Meg jó lesz az máshova is, az anyagköltséget majd felmarkolják érte.

Előzmény: kunberci (483)
kunberci Creative Commons License 2018.08.02 0 0 483

Az a bajom az ilyen munkákkal, hogy a drága anyag benne van, a munka meg pocsék. Visszabontani meg háromszoros költség. Nem változott a véleményem, az első csempe felrakása után elzavartam volna őket. Te most ezeket a munkákat így hagyod?

Előzmény: - Major Anna - (482)
- Major Anna - Creative Commons License 2018.08.02 0 0 482

Bármit megpróbálsz a nyakukba varrni, letagadják. Nem egyformák a csempék, rossz minőségű a ragasztó, sőt még fenyegetőznek. Nyeregben érzi magát a sok szélhámos tróger, mert alig találni egyik pullanatról a másikra munkást. Egyébként az albánok úgy dolgoztak, hogy a görög-albán munkaadók valamelyike (akikkel angolul kommunikáltam) végig ott ült fölöttük egy széken. Semmi egyebet nem csinált, csak ült, és ellenőrizte őket. Nem is volt üresjárat vagy lopás, iszogatás! Sajnos hiába könyörgök már évek óta a családtagjaimnak, ismerőseimnek, hogy legyen ott valaki végig a munkásokkal, ilyenkor nem mozgósíthatók, ami persze valahol érthető, mert mindenkinek van dolga, és ez egy külön egész napos, akár több hetes feladatkör. Viszont a munkaidő így töredékére csökkenne. (Másik nickemen írtam - B. Csilla)

Előzmény: kunberci (481)
kunberci Creative Commons License 2018.08.01 0 0 481

Gondolom nem egy napon végezte a vállalkozó a csempézést és a festést. Egy biztos, hogy én az első bármelyik képen látható munka után elzavartam volna őket fizetés nélkül, nem vártam volna meg, hogy "elkészüljön a maradék két kép". Talán azért is ilyenek a vállalkozók, mert nem zavarják el őket a fenébe az ilyen munkák után. 

Előzmény: Bakacsin Csilla (480)
Bakacsin Csilla Creative Commons License 2018.07.31 0 2 480

Vincze Gergő Róbert referenciamunkái:

 

 

Csaló, szélhámos. Az anyagköltséggel, előleggel a szokásos módon trükközik. Bár sejtettük, hogy az "okosban" megvett anyagnak csak a töredékét fogja kiszállítani, úgy voltunk vele, hogy mindegy, csak haladjon a munka, a munkadíj részének tekintettük az anyagbeszerzés címén elcsalt jókora összegeket. A szerszámokat kivétel nélkül ellopta, azt is, amit kiszámlázott nekünk, azt is, amit a lakásban talált. A munkát többszöri felszólítás ellenére sem fejezték be. Szedett-vedett csapata éjszakai műszak címén bulizott, sörözött a lakásban, a megrendelő által kiszállított sört itták. A legegyszerűbb munkaeszköz, a fugakereszt használatát sem ismerik (lásd a képen). Az ajtófélfára ráburkoltak, a keretre ragasztott dekorlapokat ráadásul össze-vissza, gányolva ragasztották fel (lásd szintén a képeken). A fugát többször ellopták, hogy újra és újra kifizettethessék velünk. Azért, hogy számlát kapjunk, még külön kért 20%-ot, amiből 25 lett, de a pénz felmarkolása után többé nem jelent meg, a lakáskulcsokat magával vitte. Semmiről nem adott számlát. Az anyagköltség címén számolt összeg átutalása után az ígért határidőnél két és fél nappal később, este kezdték a munkát, és azt a mai napig nem fejezték be. A zuhanypanel-kiállásnál vissza kellett bontani a csempét, mert kételyeim ellenére állították, hogy megfelelő szélességű lesz a csőkiállás, de nem úgy lett. A járólap a mosógép alá lejt, így megáll alatta a víz, a radiátorokat nem szerelték fel, a konzolokat eltüntették... Éjszakánként alig haladtak a munkával, az ígért pár nap helyett két hét alatt se végeztek, de vállalták volna át a többi munkát is a szintén odarendelt albán (!) társulattól, akiknek a burkolója százszor szebben és gyorsabban dolgozott náluk (a dísztéglákat a kért módon kötésbe rakta, az ajtókeret mellé szépen bevagdosta, stb., velük ellentétben). Még a szoba átfestését és a konyha újra-padlólapozását is javasolták, hogy arra is felvehessék az előleget.

csaló veszprémben Creative Commons License 2018.07.30 0 0 479

kérlek aki pereskedett generál kivitelezővel az megírná, hogy érdemes-e belevágni?milyen a perköltség? Vagy inkább kompromisszumot kell kötni, kötbér, minőségi hibák javítására?

csaló veszprémben Creative Commons License 2018.07.29 0 0 478

Kérlek ne írjatok alá szerződést az Etanol KFT-vel,  Veszprémben! Serfőző Sándor a cégvezető. Minőségen aluli és határidőn túli munkákat végez! Egy szemetelő igénytelen banda az egész! 

csaló veszprémben Creative Commons License 2018.07.29 0 0 477

Én tudok még egyet!

Bea40 Creative Commons License 2018.07.28 0 0 476

Sziasztok,

 

Id. Jónás Gyula ács-tetőfedőről vagy Dániel és Társa cégről tudtok valamit, megbízhatóan dolgoznak?

Bea40 Creative Commons License 2018.07.28 0 0 475

Sziasztok,

 

I. Jónás Gyula ács-tetőfedőről, vagy a Dániel és társa cégről tudtok valamit, korrekt a munkájuk?

sijo2 Creative Commons License 2018.07.25 0 0 474

lakasfelujitas.eu, dolgoztatott már velük valaki? festés, parkettacsiszolás. Garay center van címként megadva. Megbízható lehet?

murray Creative Commons License 2018.07.25 0 1 473

én öt év házfelújitás után meglátok még egy tróger , kamuzós melóst , rámjön a remegés. 

 

legutóbb két ember, napi 40-50 rugó és du kettőkor már tekeri össze a hosszabítót?  ha rászólok meg megsértődik? a q. annyukat azt. 

 

végig itthon vagyok velük,  hordom alóluk a sittet mert szétbasznak mindent ha nem vagyok itthon , etetés, itatás, KV automata vagyok egész nap..

a végén meg mivel nem fizetek az eredeti ár kétszeresét otthagyják a félkész  szart amit én fejezek be apámmal.. piba az összessel.  

 

 

 

 

 

Afrikaans8 Creative Commons License 2018.07.24 0 1 472

"sok megrendelő laikus és direkt becsapják"

 

Nagyjából mindegyik megrendelő laikus, különben nem szorulna rá az egyéb szakmabeliekre. Ha nem így lenne, magam cseréltem volna ki a csöveket, átkötöttem volna a villanyvezetéket, stb. Ja! A bontást magam végeztem el temérdek egyéb tennivalóim mellett, hogy löketet adjak az egésznek. Sittet hordtam, teljesen kész falfelületet kaptak a "szakik". Megmondom őszintén, 100-ból 98 ember valószínűleg mélyen rangon alulinak tartotta volna a helyemben ezeket a dolgokat, amiket két-három órás alvások mellett dalolva véghezvittem. Azt még hozzáteszem, hogy az első, a lakásban megjelenő kókler társaság állítólagos burkolója első vésőütéssel telibetalált egy fűtéscsövet, ami után teljes napon át ömlött az alsó szomszédokra a víz. Azt a kb. 1 négyzetméternyi burkolatot hagyományoztam rájuk idő hiányában. Kötélidegzettel álltam neki az elkövetkező időszaknak, de talán jobb, ha a fejleményeket el sem mesélem.

 

Becsapni pedig csakis szándékosan lehet valakit természetesen. Mint a soraidból is kitetszik, egy egész iparág települt " a laikusokra", hogy megtévesszék, átverjék őket, és nagyon sokan tisztában is vannak ennek folyamatával, amit magam például saját bőrömön tapasztaltav sok év távlatában. Lépni a jelek szerint senki nem nagyon akar ez ügyben odafönt.

Előzmény: StrokeX (462)
Afrikaans8 Creative Commons License 2018.07.24 0 1 471

"az internet korában bármilyen anyagot lehet akár házhozrendeléssel is beszerezni magának a megrendelőnek és valószínű olcsóbb is lesz, mintha GipszJakab hozná okosban"

 

Mivel az ember hirtelenjében, értsd: pár nap alatt nem talál kivitelezőt ismerősök útján sem, és feltárás előtt nem tud számolni pontos anyagköltséget, kénytelen legalább részben ezekre a "mesterekre" hagyatkozni, miután a késlekedés miatt még jobban szorítja az idő. Amit lehetett, magam megvettem és kiszállíttattam jó előre, csempét, járólapot a hozzá való ragasztóval, számolva egy teljes burkolatcserével. Ami alatta volt, azt nem láthattam, fogalmam sem volt, mik a hibák, mennyi vízvezeték- és szennyvízcső stb. kell majd. A gyakorlatban nem annyira egyszerű, például ha egy szezonban sűrűn betáblázott apartmanról, ottani hibaelhárításról, vegyesen társasházi és saját tulajdonú csőrendszerről van szó.

Előzmény: StrokeX (462)
Afrikaans8 Creative Commons License 2018.07.24 0 1 470

Egyébként a jelek szerint jól begyakorlott koreográfia szerint zajlanak a dolgok: építőanyag "okosban", valójában sokkal drágábban, mint ha akár egy barkácsáruházból hozatná az ember. Sokszor a felét sem szállítják ki, pláne ha a megrendelő vagy a megbízottja nem tud ott ücsörögni egy kisszéken a helyszínen egész álló nap, vagy nem építik be, csak a kiszámlázott anyagnak egy bizonyos hányadát. A megrendelő "meg van fogva", a megbeszélt időponthoz képest napokat késnek, hazudoznak össze-vissza. Az az igazság, hogy elég sokszor eljátszották velem ezt - csak hát ezúttal például határidőre kellett volna egy durva beázást, csőtörést elhárítanom, a járulékos javításokkal, átalakításokkal együtt. Sokkal-sokkal nagyobb munka kerekedett belőle, max. egynapos munkát végeztek el majdnem egy hónap alatt, 1-200 ezer Ft helyett kb. 2 millióért, méghozzá egymás után több brigád, többször visszabontva például a burkolatot. Rengeteg idegeskedés ezzel a csürhével, és még mindig nem stimmel! Állandó gárdát csak az tart fönn, aki építési vállalkozó, a kisszámú épkézláb szakember hosszú hónapokra lekötve... Ha valakinek SOS-ben kell a munka, honnan akaszt le embereket??? Ráadásul simán föltartanak napokra azzal, hogy egyeztetünk, percre pontos időpontokat beszélünk meg, és vagy nem jönnek el, vagy pár órával a megbeszélt érkezési idő előtt lemondják...

Előzmény: StrokeX (462)
Afrikaans8 Creative Commons License 2018.07.24 0 1 469

A mai világban nincs ideje már munkát végezni a szakembereknek, kisebb gondjuk is nagyobb annál, mint hogy a felvett horribilis összegért cserébe valamit alakítsanak. Különösen az építőipari magánszektorban. Nagyon szépen épül az ország a sok kis magánvállalkozóval, aki mobillal a zsebében látogatja végig pár alkoholista segéd kíséretében a kuncsaftokat. Mivel nincs, aki ezeket a munkákat elvégezze, az iskolából kihullott selejt rájött, hogy egész szép összegeket kaszálhat be pár ezer forintos benzinköltséggel, ígérve fűt-fát, jó esetben éppen elkezdve, de soha be nem fejezve a felújítási, kivitelezési tevékenységet. Az állam remekül asszisztál ehhez az újfajta szélhámos bulihoz, az egyszeri ember meg vagy megtanul Magyarországon falat húzni, vízvezetéket szerelni, vakolni glettelni, villanyt szerelni, vagy soha nem lesz csillagászati keretből sem épkézláb lakása, lakóháza...

Előzmény: Zöldár (463)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!