Keresés

Részletes keresés

Bonita68 Creative Commons License 2005.07.29 0 0 626

Sziasztok!

 

Valaki aki ügyvédhez fordult, szeretnék csatlakozni. Kérem keressen meg, ksözi.

 

bb68@citromail.hu

 

 

Híd Creative Commons License 2005.07.29 0 0 625

A PSZÁF-ról egy kis adalék. Egyik PSZÁF-os ismerősöm mesélte, hogy egy bácsikának hónapokig magyarázta, hogy szálljon ki a Baumagból, mert gázos. A bácsika azonban nem hallgatott rá, mondta, hogy már csak pár hónapot kell várni, és jön a lé, azt kivárja. Nem tudta a PSZÁF-os srác meggyőzni. A bácsi minden pénze odalett.

Én nem akarok senkit ijesztgetni, de PSZÁF-ellenőrzés nélküli befektetésbe tilos lóvét tenni. Olyanba, amit a felügyelet neccesnek talál, szintén tilos. Az majdnem 100 százalék, hogy átb@szás.

Híd Creative Commons License 2005.07.29 0 0 624
Különben még van egy olyan érzésem is, hogy ez az ékköves  buli jól bejáratott dolog nemzetközi szinten. Minden országban, ahol még ne volt, el lehet játszani, és már előre meg vannak tervezve a menekülési utak.
Előzmény: Híd (623)
Híd Creative Commons License 2005.07.29 0 0 623

Én? Egy szavát sem hiszem K. Tamásnak. Meg Tencznek sem. Legfeljebb, ha mindenkinek kifizették, ami jár. De még akkor is lesznek fenntartásaim. Mindenesetre ha van jogi kiskapu arra, hogy ne fizessenek, márpedig úgy tűnik, hogy van, akkor élni fognak vele - nekem ez a tippem.

Előzmény: lopikula (622)
lopikula Creative Commons License 2005.07.28 0 0 622
Ugye ezt a mesét az aug. 20-al egy percig sem vetted komolyan?

Majd lehet felszámolást kezdeményezni a kiürített DT ellen, mert annak van esélye, hogy a köveket már valóban eladták a tőzsdén.
Előzmény: Híd (621)
Híd Creative Commons License 2005.07.28 0 0 621

De van :)

 

Kálmán Tamás mindenkit megnyugtatott információim szerint. Leadta a követ mindenki, ő azokat a tőzsdén eladja, és augusztus 20-a körül fizet. Aki régebben adta le, annak rosszabb (ezt egy olyannak mondta, aki most adta le), mert annak más konstrukciót eszelt ki, valami bankosat. Eddig azért nem csinált semmit, mert nem jegyezte be a cégbíróság. Tencz meg azért nem csinált semmit, mert "elvesztette a hitelét a gyémántszakmában". (Ezt a hitelt bezzeg K.T.-nek, gondolom, 2 perc alatt megadták, mivel az igen jónevű 'DT Diamond' vezérigazgatója, de ez csak igazán zárójeles)

 

Szóval most mindenki bizakodik ismét, megvárja még azt a kis időt augusztus 20-ig, de ha akkor sem lesz pénz, majd akkor!!! Majd akkor már biztos, hogy nem hagyja annyiban!!! Mert ez azért már mégis csak túlzás lenne!!!

Előzmény: bco (620)
bco Creative Commons License 2005.07.28 0 0 620

Üdv!

 

Jó lenne, ha valaki megírná, hogyan lehet elérni a "tisztes" Dt.-s társulatot, mert a telefon amin eddig lehetett beszélni velük. az már nem él!!

Semmi hír róluk??

 

Híd Creative Commons License 2005.07.28 0 0 619
Ebben egyetértünk, de az is igaz, hogy nem kell MOL-elemzőnek lenni valamelyik brókernél ahhoz, hogy valaki tudjon a MOL-ról valamit, az is elég, ha az egyetemista felhív egy ilyet, és kérdez tőle ezt-azt. Hogy megéri-e, hogy áll a cég, hogy hat rá az olaj-ár. Vagy megkérdez egy Bamoszost, hogy hogy mennek most a befalapok. Nem kell tudnia portfóliót varázsolni. Elég, ha eligazodik közöttük, hogy mi van bennük, milyen a benchmarkjuk. Ehhez nem kell olyan nagy ész.
Előzmény: jay_75 (616)
Híd Creative Commons License 2005.07.28 0 0 618
Ez igaz, nem mondták volna, hogy illegális, nem is beszéltek volna le róla, de figyelmeztettek volna, hogy ha valami gikszer beüt, sok jóra se számíts. Esetleg annyit hozzátesznek, hogy "maga tudja, a maga pénze, de én nem merném betenni abba a dologba". Ennyi belefér náluk, de megtiltani nem fogják, hogy hülyeséget csinálj.
Előzmény: jay_75 (617)
jay_75 Creative Commons License 2005.07.28 0 0 617

a botrány előtt a pszáf nem tudott mitkezdeni a gyémántos bizniccel, ha jól emlékszem. eleinte kereskedő cégnek tartották magukat, és a pszáfnak nem is volt rálátása a dolgokra. az ingatalan ugyanebbe a kategoriába esik. pénzügyi döntést hoz aki ingatlant vásárol, vagy elad, de ebben tanácsadó még nincsen a piacon, ugyan ugy mint drágakövekkel, vagy mütárgyakkal kapcsolatban is elég nehézkes tanácsadóra lelni.

(amikor engem kerestek fel a gyémántos üzlettel még nem volt körülötte káosz. de felhivátk a figyelmemet ott helyben, hogy ez nem pénzügyi tevékenység amit végeznek, ez tisztán kereskedés, és ezért a pszáf nem is felügyeli őket...)

akkoriban szerintem a pszáf csak annyit mondott volna, hogy nem az ő asztaluk a dolog. :(( bár lehet, hogy ebben tévedek.

Előzmény: Híd (614)
jay_75 Creative Commons License 2005.07.28 0 0 616

dehogy, dehogy, félre ne érts. végig olvastam az alapítvány oldalát, és komoly referenciákat ír. nem hiszem, hogy azzal gond volna. Sőt valószínüsítem sokkal korektebb lesz a tanács mintha a postára menne be 'Mari néni'. De nem látom a teljeskörüségét, és az érdekét, hogy hogyan teszi! komoly cégek milliókat költenek befektetési tanácsadóik képésére. a Pszáf regisztrációt írt elő, a pénzügyminisztérium államvizsgát követel. nem látom, hogy valaki aki majd tanácsadást fog adni a vonal másik végén (20-22 éves fejjel) az menniyre lehet naprakész, szakmailag felkészült, ha mellette más (megélhetési) munkája is van!

jobb cégek nem vállalják fel,hogy teljes pénzügyi piachoz értő szakembereket képezzek vagy alkalmazzanak. ezért gondoltam,hogy talán nagy falat egy ilyen telefonos segítség nyújtás.

peresze jobb mint a semmi, jobb mint ami eddig volt. jobb mint pénzügyi cégke ügynökei akik magukat tanácsadónak vallják.

Előzmény: Híd (613)
Híd Creative Commons License 2005.07.28 0 0 615

Ez is igaz. De most mi a baj azzal, ha valami ezt nem pénzért teszi?

Mo-n alacsony a befektetési kultúra. Sokan kp-ben őrzik otthon a pénzt, vagy a bankszámlájukon lekötetlenül. Ők adhatnak tanácsot, hogy ha 10 évre szeretnél befektetni, mit tegyél, ha 2 évre, akkor mit tegyél, ha 2 hónapra, akkor mit tegyél.

Ha folyamatosan havonta gyűjtögetsz a gyerekednek, mit tegyél. Vagy ha most van egy rakat pénzed, mert pl. venni akarsz egy lakást, csak még keresgélsz, akkor mit tegyél. Nem mered lekötni, mert egy féléven belül kellhet bármikor, de nem mersz tőzsdézni sem, mert mi van, ha akkor éppen medvepiac van, befalapot kéne ugye választani, de melyiket az 50 közül?

Az emberek 99 százalékának gőze sincs arról, mi az a befalap, melyikben milyen papírok vannak, melyik mennyire kockázatos stb. Erre jó egy ilyen alapítvány.

Előzmény: jay_75 (611)
Híd Creative Commons License 2005.07.28 0 0 614
A PSZÁF-tól. Ha megkérdezed a PSZÁf-ot, hogy befektess-e gyémántba az adott feltételekkel, megmondták volna, hogy nem ajánlják. Ők is nyilván megkérdezték volna.
Előzmény: jay_75 (612)
Híd Creative Commons License 2005.07.28 0 0 613
Nézd, jay, ennek az alapítványnak elég jók a referenciái. Pénzügyminisztérium, Kupa Mihály, Békesi László, Budapesti Értéktőzsde... Ha most ezek nem hinném, hogy bevállalnának egy olyan balhét, hogy átráznak egy kisbefektetőt. Különben meg forduljon csak hozzájuk Mari néni bizalommal, hogy az XY takarékszövetkezetbe berakhatja-e a pénzét, és azonnal megmondják neki, hogy mennyire stabil az az XY takszöv. Meg másról is biztos megmondják. Én megbíznék bennük.
Előzmény: jay_75 (610)
jay_75 Creative Commons License 2005.07.28 0 0 612

non-profit szervezetnek honnan lett volna efféle információja?

Előzmény: Híd (607)
jay_75 Creative Commons License 2005.07.28 0 0 611

ha valaki nekem keres 500 000 forintot, mert megtalálja nekem a megfelelő pénzintézetet, vagy mert felhívja a figyelmemet, hogy igénybe vehetek állami támogatást. miért ne kaphatna szolgálatáért fizetést is?

Előzmény: jay_75 (610)
jay_75 Creative Commons License 2005.07.28 0 0 610

Az a jó a dologban, hogy független, nonprofit szervezetről van szó, ezért fizetni sem kell érte, még a neveteket sem kell elárulni. Sajnos egyelőre csak e-mail-en válaszolnak, azt ígérik lesz telefon is.

 

viszont garanciát sem vállal senki azért ha félre tájékoztattak... :-(( hol van a pszáf? végül is ugyanazt teszi mint más független tanácsadó azzal a különbséggel, hogy önként teszi, tehát haszna nincsen benne, érdeke arra nézve, hogy jó tanácsot adjon nincsen.

nem akadékoskodni szertnék, de érdemes tudni, hogy magyarországon több mint 600 pénzügyi cég dolgozik jelenleg (több mint 100 vár az engedélyére)! ki az aki ezek között teljes mértékben eligazodik, és mindent ismer? befektetés bizotsítás banki konstrukciók? lehetetlen volna ennyire átfogó képzést adni egy ebmbernek! pláne, ha megnézem, hogy ki az ideális tanácsadó jelölt! egyetemista 3.-5. éves halgató!! nem bíznám az anyagi boldogulásom valakire aki még nem keresett legalább annyit életében mint én magam!!!

 

talán túl szkeptikus vagyok. úgy gondolom, ha valakinek nem érdeke miért segítene engem?? egy jogi tanácsért ezreket fizetünk! befektetési tanácsot ingyen kaphatunk?

Előzmény: KisssssMo (605)
lopikula Creative Commons License 2005.07.28 0 0 609
Bocsánat.
Hirtelenségem abból fakadt, hogy tegnap még semmi sem látszott a weboldalból. Csupán email címes hivatkozás manapság furcsa érzéseket kelt.
Előzmény: Híd (607)
Híd Creative Commons License 2005.07.28 0 0 608
Ja, és kérem, a moderátorokat, hagyják csak itt az alapítvány linkjét mindenkinek, hogy hadd jegyezze meg, hátha többé nem kerül ilyen csapdába, mint amilyenbe ezek a gyémántos szélhámosok vitték.
Előzmény: Híd (607)
Híd Creative Commons License 2005.07.28 0 0 607

Ne légy már ilyen szigorú. Teljesen jószándékú a reklám, abszolút jószándékú a szervezete is. Azért van, hogy segítsen, nem pedig pénzt lenyúljon Tenczékkel ellentétben.

A baj az, hogy ti inkább megbíztok Tenczékben, Kálménékban meg a sok szélhámosban, ahelyett hogy az olyan nonprofit szervezetektől kérnétek tanácsot, mint ez. Kíváncsi vagyok, mit mondtak volna egy ilyen gyémántos bulira...

Előzmény: lopikula (606)
lopikula Creative Commons License 2005.07.27 0 0 606
No húzzál a fenébe!
Remélem a moderák és a netrendőrség is felfigyel rád!
Előzmény: KisssssMo (605)
KisssssMo Creative Commons License 2005.07.27 0 0 605
Sziasztok!

 

Ha befektetésekről, brókercégekről, bankokról, stb. szeretnétek információt, adatokat, tanácsot kapni, akkor írjatok a Befektetési Tudakozónak:

 

befektetesitudakozo@faluvegilajos.hu

 

vagy nézzétek meg a weboldalukat:

 

www.faluvegilajos.hu

 

Az a jó a dologban, hogy független, nonprofit szervezetről van szó, ezért fizetni sem kell érte, még a neveteket sem kell elárulni. Sajnos egyelőre csak e-mail-en válaszolnak, azt ígérik lesz telefon is.

atesz20 Creative Commons License 2005.07.25 0 0 604

Szia Sziloka!

 

2 hétig nem tudtam megnézni az oldalt.

Jó lenne összefutni! Egy elérhetőséget küldhetnél az atesz20@freemail.hu címre!

Fejlemény: az nincs. Legutolsó információm, hogy júl. 18. után lesz pénz! Ezt mondta nekem Kálmán!

Eddig nekem még senki se szólt!

 

Sorstársaknak:

A közös összefogás, hogy áll? Már korábban is jeleztem, hogy szivesen csatlakoznék! Valaki írjon!

 

Üdvözlet Mindenkinek!

 

Előzmény: sziloka (568)
jay_75 Creative Commons License 2005.07.21 0 0 603
lakótelepi lakásba fektetni nebiztos, hogy a legjobb biz.... :-(
Előzmény: torpi (602)
torpi Creative Commons License 2005.07.21 0 0 602

Üdvözlet!

 

Én még mindig a lakásra esküszöm, főleg az alábbira.

 

www.eladolakas.firmcenter.com

jay_75 Creative Commons License 2005.07.21 0 0 601

hülye lennél bármit bárkivel megosztani. hülye lennél meggazdagodni.

egy feltaláló mit ér a szabadalmával, ha nem tudja eladni, (saját maga hasznosítani szok esetben jóval kisebb haszonnal jár)

megosztani, talán azért, mert van jópár termék aminek az értéke akkor lesz nagy, ha sok van belőle. ha rajta ülsz, és nem osztod meg másokkal neked sem hoz hasznot. pl ezekért. meg pl azért, mert nem érthetsz mindenhez egy személyben, és talán van aki máshoz jobban ért mint te. ha veled nem osztja meg az információit milliókat bukhatsz. de most már talán messzire mentem...(?)

Előzmény: Törölt nick (594)
jay_75 Creative Commons License 2005.07.21 0 0 599

na ja, de ez nem változtat azon, hogy foggalmad nincsen mi a kapitalizmus lényege.

pedig ugy néz ki a világon mindenütt ez a jéték, érdemes volna ismerni a játék lényegét, és a játék szabályait hogy ne legyél ennyire sikertelen az életben

Előzmény: Törölt nick (594)
Zottjoghurt Creative Commons License 2005.07.20 0 0 597
A Baumag hírdetésekre még mindig emléxem,:--) szinte minden nap benn volt az újságban (piros-sárga színben),  de valahogy sosem éreztem vágyat, hogy odarakjam a pénzem egy poros kft.-hez. Még a bank is rizikós, sosem tudni mikor lép le a főnök, de ott azért kicsit több a garancia. Az Ybl bank esete óta már az illetékes nagytudásúak is tudják, hogy egy bankot is el lehet lopni. Utána hozták létre az OBA-t.
Előzmény: Törölt nick (595)
Zottjoghurt Creative Commons License 2005.07.20 0 0 596

 "bepalizta" a saját unokatestvérét, még neki sem szólt, mikor jött a balhé, ráadásul még utána sem segített kimenteni a tul.képpen. saját családjának a pénzét...

 

az üzletben nincs érzelem, nem hallgathatsz a szívedre. Pl. családtagok képesek perelni egymást az örökségen marakodva.

Előzmény: esztigger (592)
jay_75 Creative Commons License 2005.07.19 0 0 593

valóban bölcs MAXIVAL a világot jól reprezentálja a DT Diamond Rt. jobb képet nem is tudnék mondani.

a fenének irogatsz ide, ha összefogással nem lehet meggazdagodni? elkeseredett magányos farkas... :-) te miért nem mész az utadon és gazdagodsz meg???

a Dt meg pont nem az összefogásról szólt. mint meggazdagodás!!! nem társas befektetőket kerestek! egyéni embereket. és nem egy valaki kereste halálra magát belőle, hanem többen. Azért mert több a vesztes, azért ők nem biztos, hogy egy csapat taggjai voltak! biztos, hogy NEM!

olyan ez tudod mint a Balck Jack mindenki a bank ellen játszik, és mindenki külön külön veszít vagy nyer. mégis mindig a bank a nyertes.

 

még egyszer és utoljára!! ha nam osztod meg a tudásod másokkal, és nem vagy képes másoktól tanulni, soha az életben nem leszel gazdag! ha nem csak a tudást osztjátok meg, hanem a tenni valókat is, még gyorsabban lehet pénzt kersni!

manufaktúrák ---> céhek ---> gyárak csak hogy az alapokhoz vissza nyuljunk!

 

Előzmény: Törölt nick (590)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!