Keresés

Részletes keresés

illdii Creative Commons License 2002.12.14 0 0 196
Lehet, hogy hülyeség, de azon gondolkodtam, hogy milyen fura, hogy itt feltünöen a SOTE II-es kismamákak lett alacsony az AFP-je és magas a BHCG-je! Ugyebár topicgazdi Lucinak, MuTeRnak, nekem és most MAYának is. És persze mindhármunknak tök egészséges (meg gyönyörü, okos, ügyes, stb:-)) gyerköce született (MAYának is hasonlót persze!!!).
Szóval tudom, hogy mind a négyünknek más a dokija, de akkor is fura! Meg azt is tudom, hogy nem a Klinikán csinálják magát a kiértékelést, hanem a Scöpfben, de az SzT-n igazán nem szültünk sokan a II-es Nöin és elég rossz eddig az AFP eredmények megbízhatósága. Érdekes volna erröl 1x vmi szakértöt megkérdezni...

Ildi, a morfondír

Előzmény: MAYa (195)
MAYa Creative Commons License 2002.12.14 0 0 195
Szia probaby!

Nekem nem volt vérzésem a terhesség alatt, de abban hasonlít a történetünk, hogy én is kaptam progeszteront. Igaz, csak 2X1 Utrogestant. Érdekes lenne tudni, lehet-e ennek bármi köze az értékekhez. Én is próbáltam információt gyűjteni, hogy mi okozhatja az ilyen értékeket, de csak arról találtam, hogy mitől lehet az AFP alacsony, a BHCG-ről nem volt semmi.

Szorítok, hogy csupa jó hírt kapj kedden. Nekem is kedd a nagy nap annyiban, hogy akkor lenne a magzatvízvétel/chorionbiopszia, ha mégis úgy döntenénk, hogy alávetjük magunkat.

Próbálj ne aggódni, én is ezen vagyok.:-)

Maya

Előzmény: probaby (194)
probaby Creative Commons License 2002.12.13 0 0 194
Szia Maya!

Sajnos tényleg nagyon hasonlítanak az értékeink egymáshoz. Tegnap végeztem egy kis kutató munkát és következő eredményre jutottam:
Nagyobb B HCG szintet mutat, ha a terhesség alatt /elején, közepén/ bármiféle vérzés volt. Nekem 9. hétig volt. Kaptam utrogestant, progesteront és duphastont.
Első kislányomnál 2,2 volt ez az érték. Tehát úgy látszik ez már nálunk hagyomány.
Jövő hét kedden megyek genetikai szakrendelésre a Schöpf Mérei-be, újra vérvétel, genetikai UH. És nagy valószinűséggel magzatvíz vizsgálat.

Te hogyan tovább??
Szilvi

Törölt nick Creative Commons License 2002.12.12 0 0 193
Maya, nekem anno az AFP-m 0,7 lett, a bHCG-m pedig 2,valamennyi, talan 2,3, nem emlekszem pontosan. Tudom, ez joval szolidabb eredmeny, mint a Tied, de en is vegigaggodtam a maradek 5 honapot - teljesen feleslegesen.
Probalj meg nem aggodni, tenyleg kicsi az esely a rendellenessegre, azt hiszem, a csaladtervezoben ezt ki is tudjak szamolni, talan erdemes lenne elmenni oda, csak a sajat megnyugtatasotokra.

MuTeR

Előzmény: MAYa (192)
MAYa Creative Commons License 2002.12.12 0 0 192
Sziasztok!

probaby, nekem rosszabb az eredményem (AFP:0,7 és BHCG:3,6), de mivel szintén mostanában derült ki, nem tudom, a jövőre nézve mivel jár.

Ma voltam a HIETE-n genetikai vizsgálaton (UH), és a doktornő azt mondta, hogy amennyiben az AFP 1 alatt van és a BHCG 2,5 fölött, akkor nagyobb (nem nagy, csak az átlagnál nagyobb!) a kromoszómális rendellenesség esélye.

Köszi egyébként, bors, az infot. Tényleg kedvesek voltak és gyakorlatilag 5 perc alatt végeztem, ami igazán kellemes felüdülést jelentett a SOTE2-es átlagos 1 órához képest. Az UH-on továbbra sem látnak semmilyen elváltozást, sőt például a baba combcsontja hosszabb, és nem rövidebb (ez lenne, ugye, az egyik gyanújel) az ilyenkor szokásosnál. Ettől függetlenül javasolták (az ő szavaikkal: felajánlották) a genetikai vizsgálatot, mert a vérvétel adatai alapján ugyanakkora az esélyem egy fejlődési rendellenességes babára, mintha elmúltam volna 35. Akkor pedig ugye alapból ajánlják. Szóval azt kell most eldöntenünk keddig, hogy vállaljuk-e a vizsgálatot. Egyelőre az a valószínűbb, hogy nem: egy méhen kívüli és egy spontán vetélés után számomra a vetélés esélye ijesztőbb, mint egy olyan genetikai rendellenességé, ami a szememben igencsak kétséges. Egyszerűen hinnünk kell abban, hogy a baba teljesen egészséges. Az persze biztos, hogy végig bennünk marad az aggódás, hogy tényleg az lesz-e.

Egyébként jól értettem szerintetek, hogy chorionbiopsziára gondoltak, amikor azt írták a leletemre, hogy TA CVS-re javasolnak, vagy ez lehet a magzatvízvétel is? Azért gondolom, hogy az előbbi, mert a lelet szerint a lepény a mellső falon tapad (érdekes módon pénteken a dokim még hátsó falinak látta).

Maya

probaby Creative Commons License 2002.12.12 0 0 191
Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy volt-e valakinek közületek 3,3 Béta Hcg szintje. Ez szerintem igen magas. Ilyenkor mi a teendő??? A Mom AFP: 0,9

bors12 Creative Commons License 2002.12.10 0 0 190
Szia!
Most voltam a Szabolcsba genetikai ultrahangon és nagyon gyorsan végeztem és nagyon rendesek,kedvesek voltak. Azon kívül hogy nagyon meleg volt tényleg nem tudok mondani semmi rosszat pedig nagyon nem akartam a Szabolcsba menni, most nem leszek netközelben, de este még benézek olyan 6 körül, nyugodtan kérdezz.
Előzmény: MAYa (189)
MAYa Creative Commons License 2002.12.10 0 0 189
Sziasztok!

Van valakinek valami tapasztalata a HIETE (Szabolcs utca) genetikai laborjáról? Nekem ugyanis most itt csinálnák meg a genetikai vizsgálatot, mivel a SOTE1-en két héten belül biztosan nem tudnának fogadni.

Szeretném az AFP-t is megismételtetni, de a dokim szerint eléggé ki vagyunk futva az időből (20.hét), nem biztos, hogy reális lenne az eredmény, avval pedig nem lennék kisegítve. Én azért szeretném, ha közvetlenül a Schöpf-Méreiben csinálnák, és valahol a neten olvastam is, hogy erre van lehetőség akkor is, ha valaki alapvetően nem oda tartozik. Erről tud valamelyikőtök?

Köszi,

Maya

Bbendi Creative Commons License 2002.11.30 0 0 188
Sziasztok
A neten, jártamban-keltemben találtam a grafikát, gondoltam azoknak akinek teljesen új a téma ad valami támpontot a vizsgálattokkal kapcsolatban. Azt nem tudom mennyire pontos és orvosílag helyes a kép, ha nem, biztosan van valaki aki korrigálja itt a fórumban. Remélem senki sem rémült meg tőle - ha mégis akkor bocs -, nem ez volt a célom. Hasonló jellegú tájékoztató, felvilágosító füzetekre lenne szerintem szükség a problémák jobb megértéséhez, feldolgozásához.
Előzmény: Lucilla (187)
Lucilla Creative Commons License 2002.11.30 0 0 187
Itt egy kis szemléltető ábra a kromoszómavizsgálatokról bbendi jóvoltából:

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

illdii Creative Commons License 2002.11.27 0 0 186
Hát, akkor télleg szépen megnövesztettétek:-)
Előzmény: Bbendi (185)
Bbendi Creative Commons License 2002.11.26 0 0 185
Helló illdii
1 teljes kilogramm és 99 dekagramm, egyébként megyeszékhely, megyei kórház, de csak 2.5-ig fejlesztették, a többi mi itthon adtuk hozzá. Bocs a titokzatosságért.
Előzmény: illdii (184)
illdii Creative Commons License 2002.11.26 0 0 184
Szia! Mi az, hogy "1.99-l"??? Amúgy hol született a fiatalúr és melyik koraszülött o-n "növesztették" meg?
Előzmény: Bbendi (180)
Bbendi Creative Commons License 2002.11.26 0 0 183
Sziasztok
Remélem a többiek nem haragudnak meg, hogy rész ben ismétlem magam, de szóljon aki úgy érzi sok belőlem.Egyébként sok ifom van, bárki megkereshet magánban,bbbendi@freemail.hu,Bbendi@index.hu. Tehát a kérdésedre, vesemedence tágulat, izomhy potonia, könnyezés jut most eszembe a bajokból.Ha kérdeztek őszintén fogok válaszolni, nem szégyel lem a gyermekem, megbántani pedig nem tud senki, mert az emberek jók. Voltak lukak a szívén de azok összefortak, kezelést nem igényel, csak gyó gytorna, korai fejlesztés. Az általam beszerzett adatok szerint vannak különlegesen fejlett, fejlesztett Down-s emberkék, de a nagy többség a lehetőségek hiányában elvész. A mianap egy Los Angelesi Down szervezet lapját láttam, hát tud játok?!.De ez nagyon sok országban természetes, hisz valóban természetes az, hogy a fiam igy szü letett meg. Kérdezzetek nyugottan, örülók, hogy beszélgetünk erről. Ja ami a legfontosabb az il letékesek a sok hülyeség mellett egy olyan füze tet kiadhatnának, melyet minden várandós kismama megkaphatna, természetesen szaktekintélyek elle nőrzését követően, melyben érthetően, részletesen irnának a fogamzástól a születésig minden kismamát, kispapát érdeklő dologról.
Hosszú voltam mint mindig.
Előzmény: Törölt nick (181)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.26 0 0 182
Maya!

En is az ambulanciara mentem erte es a lelet birtokaban UH-zott meg a doki.

MuTeR

Előzmény: MAYa (176)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.26 0 0 181
Bbendi, úgy tudom, a Downnal együtt járhatnak egyéb problémák (pl. szív), a kisfiatok a többi tekintetben egészséges? És azt lehet tudni, hogy az enyhébb Downok között van, vagy nem?
Ne haragudj, hogy kérdezek, ha nem akarsz, nem muszáj válaszolni.
Előzmény: Bbendi (180)
Bbendi Creative Commons License 2002.11.26 0 0 180
Sziasztok
Korai baba volt, 1.99-l, de szülész nem látott semmit, csak a kora osztályon mondta meg nekem a doki. Anya, csak négy nap múlva tudta meg, mert elválasztották őket.
Előzmény: Törölt nick (174)
MAYa Creative Commons License 2002.11.26 0 0 179
Köszi, lányok, az infókat. Akkor azt hiszem, az lesz a legjobb, ha közvetlenül az UH előtt beugrom az ambulanciára, és megkérdezem, hogy hozzájuk érkezett-e a leletem. Ha pedig nem, akkor biztosan a dokinál lesz.

Maya

Lucilla Creative Commons License 2002.11.26 0 0 178
Maya,
én az ambulancián kaptam meg a nővérektől. Esetleg kérdezd meg telefonon, hogy hova menj érte, mert szerintem orvosfüggő, hogy kinek hova mennek aleletek, van, akinek közvetlenül a dokihoz, van akinek az ambulancián gyűjtik.
Luczy
illdii Creative Commons License 2002.11.26 0 0 177
MAYa, szerintem a laborból a dokidhoz érkezik, neked SEMMIT nem kell tenned!!! Nekem legalábbis így volt! Menj, amikor vár és mozizz egy jót a babusról az UH-n! :-)

Ildi

MAYa Creative Commons License 2002.11.26 0 0 176
Sziasztok!

SOTE II-es mamák, Ti anno hogyan jutottatok hozzá az AFP-lelethez? Nekem csak annyit mondott az orvosom, hogy jövő hét pénteken menjek UH-ra, és ha addigra nem lenne meg, ő rátelefonál a laborra. De ha megérkezik, akkor hova? El kellett kérnetek valahonnan, és azzal mentetek az UH-ra?

Köszi,

Maya

cini01 Creative Commons License 2002.11.26 0 0 175
Csetus!

Nagyon köszönöm ,hogy leirtad,és megosztottad velem,velünk az átélt vizsgálatot.Sokat segit!!!!!

Legalább tudom mire számithatok.Még ha felkészülni nem is lehet rá,és a legnagyobb tapasztalat az amit az ember saját maga él át.

Mivel Te sokkal előrébb jársz a terhességben biztos tudsz majd még segiteni egyébb kérdésekben is,mert abban biztos vagyok hogy állandóan felmerülnek újabb és újabb dolgok.

Mégegyszer nagyon köszönöm hogy leirtad!!!!!

cini01

Előzmény: CSETUS (172)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.26 0 0 174
Tényleg nagyon aranyos, és tényleg csak akkor látszik rajta a Down, ha valaki tudja. Születéskor hogy vették észre? Az orvosoknak nyilvánvaló volt?
Előzmény: Bbendi (173)
Bbendi Creative Commons License 2002.11.26 0 0 173
Sziasztok.
Nagy segítséggel sikerült feltenni a képet. 16.-n voltunk hét hónaposak, bár 34. héten születtünk.
Előzmény: illdii (171)
CSETUS Creative Commons License 2002.11.25 0 0 172
Kedves cini01!

Idén augusztus 6-án voltam a Szabolcs utcai korházban genetikai szürésen. Kb 5. perc az egész beavatkozás, szinte futószalagon történt az egész. Aznap kb. 10-12 terhes kismamára került sor velem együtt.

Először is megállapitják, hogy hol helyezkedik el a magzat és placenta, ettől is függővé teszik, hogy boholyvétel, vagy magzatviz vétel lesz. Állitólag az előbbi kockázatosabb a vetélések szempontjából. Szóval nekem hátul helyzkedett el a méhlepényem, igy magzatvizet vettek. Egy hosszú tűvel szurnak meg, s közben nézik ultrahangon a babát. Nem fáj szinte egyáltalán, de persze érzi az ember. Mindenkit inkább lelkileg viselt meg a dolog. Utána viszont furcsa menni, az ember alig mer nagyobb mozdulatokat tenni. Nekem van már egy kisbabám, aki alig mult két éves, s ráadásul épitkezés kozepette voltam otthon, mikor ez történt. Két hétig én azért igyekeztem amikor lehetett vizszintbe tenni magam. Ugyanis olyan érzésem volt, mintha külön életet élne a méhem. Amikor elindultam, akkor, mintha "ő" még a helyén maradt volta, ha megálltam, akkor meg, mintha nekiütközött volna a hasfalamnak.
Talán segitettem vele egy keveset!

csetus

Előzmény: cini01 (168)
illdii Creative Commons License 2002.11.25 0 0 171
Micsoda kis vasgyúró!!! Az a pocó, meg a hurkás kis kezek...:-)))
Előzmény: Lucilla (169)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.25 0 0 170
Edes :-))
Mennyi idos?
Előzmény: Lucilla (169)
Lucilla Creative Commons License 2002.11.25 0 0 169
Sziasztok,
beszúrok egy képet Bbendi kisfiáról, aki down kóros, hogy mindenki láthassa, milyen szép tud lenni egy baba, a plusz kromoszóma ellenére is:

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

cini01 Creative Commons License 2002.11.25 0 0 168
Sziasztok!
Új hozzászóló vagyok. Nagyon hasznos hogy van ez a topik.
A 14.héten járok,és jelenleg Belgiumban élek.(32 éves vagyok, az első babát várom)
Itt nem szokás AFP vizsgálatot csinálni.Ezért nem is csinálnak.
A baráti körömben tavaly született egy Dawn kóros baba.A Mama 23 éves,és minden értéke tökéletes volt: AFP,stb.
Mikor megszült nem derült ki semmi, csak 1 héttel később vette észre egy nővér a babán,hogy valami nem stimmel.(MÁV Kórház)Hát valóban nem stimmelt....
Azóta az eset óta én elhatároztam,hogy biztosra megyek, ha babát fogok várni.(Mivel látom, hogy hogyan megy tönkre egy kapcsolat a beteg gyerek miatt és hogy hogyan változik meg az ember élete egy ilyen baj miatt)
Most hogy végre 10 hónap próbálkozás után terhes lettem,közeleg a 16.hét.Az orvosomnak elmeséltem ezt és amniocentézist beszéltünk meg. Dec.4-én megyek,és tapasztalatokat szeretnék gyűjteni olyanoktól akik már átestek ezen a vizsgálaton.Azt már tudom az orvostól,hogy ultrahang mellett szúrnak,és a baba biztonségban van, hogy nem fog fájni...mondja ezt Ő,-de nem Őt szokták szurkálni. Honnan tudja mit éreznek a mamák,akik tudvalevőleg nagyobb fájdalomküszöbbel birnak mint a férfiak.(Bocs fiúk)Szóval ha valaki leirná ,hogy mire vállalkoztam,nagyon megköszönném.
cini
KalAnd Creative Commons License 2002.11.11 0 0 167
KisDiebold:
De jó!!!! Nagyon örülök, hogy minden rendben van veletek!!!
Előzmény: KisDiebold (156)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!