Keresés

Részletes keresés

_LaJoS_ Creative Commons License 2003.05.26 0 0 424
De ebből még kijöhet egy viszonylag jó* bajnokság is. Feltéve persze, hogy nem 12 Monor-szintű csapattal töltik fel a maradékot.

* ezt a jelzőt kizárólag magyar másodosztály-szinten értem.

Előzmény: G.HD98 (422)
MÁV_szurkoló Creative Commons License 2003.05.26 0 0 423
Lehetséges, hogy hirtelenjében elég messzire rúgtam el a labdát.....
"Mentségemre szolgáljon",hogy sejtelmem sem volt VIOLA igen kifinomult humoráról.....

Felindulásomat pedig éppen az általad idézett "a hétvégi eredmény tükrében" dolog váltotta ki.Úgy éreztem, hogy utólag már qrva könnyű okosnak lenni....(miért nem a beírásakor jelezte "kétségeit" Shylock vélekedésével kapcsolatban)Ilyenkor meg nem tudom a szövegemet -elég rossz tulajdonság - "gyolcsba csomagolni"!

Hát ennyit erről.

Szerencsére -számomra meg utólag- kiderült,hogy humor volt a dolog.

Üdv.

Előzmény: _LaJoS_ (421)
G.HD98 Creative Commons License 2003.05.26 0 0 422
Igaz vannak "nagy nevek", de ezen szerintem még nagyon korai gondolkodni. Hogy csak az általad említetteket nézzük:
Kispest- róluk azért pletykálják, hogy Kovács ígéreteinek ellenére megpróbálnak zöld asztalnál bennmaradni
Dunaferr- ki tudja mennyire estek szét anyagilag
Vasas- még nem is másodosztályúak (bár biztos "dolgoznak" rajta)
Nyír1háza- állítólag kiszáll az önkormányzat, ami elég komoly érvágásnak tűnik
Diósgyőr- nem is részletezném....
Szeged- először jussanak fel a másodosztályba... egyébként nekem úgy tűnik, hogy ők, ellentétben a hasonló sorsú vidéki nagycsapatokkal viszonylag tudatosan építkeznek. Összeraktak egy jó harmadosztályú gárdát, ha jól tudom főleg helyi kötődésű játékosokból. Ha folytatják az építkezést nem hiszem, hogy egyből az első osztályt ostromolnák, viszont tuti megállnák a helyüket.

Szóval lehet itt még bármi...

Előzmény: HT Miskolc (420)
_LaJoS_ Creative Commons License 2003.05.26 0 0 421
Ironizálsz, pedig azt sem értem, miért rontottál neki úgy VIOLA-nak. Miért kell ez a hangnem? Szerintem ahhoz, hogy valaki poénként lecsapja (a hétvégi eredmény tükrében) Shylock idézett félmondatát, egyáltalán nem szükséges pécsi kötődéssel rendelkezni. Szerinted?
Előzmény: MÁV_szurkoló (417)
HT Miskolc Creative Commons License 2003.05.26 0 0 420
azon már gondolkoztatok, h a köv. idényben milyen nehéz lesz feljutni?

Kispest, Dunaferr, esetleg Vasas, Nyíregyháza, Diósgyőr, talán Szeged... bocs, ha vkit kihagytam...

Shylock Creative Commons License 2003.05.26 0 0 419
Természetesen nem! :)

Gratula a győzelemhez!

Előzmény: VIOLA_ (413)
Muntanitz Creative Commons License 2003.05.26 0 0 418
Igazából már tavaly is gondok voltak a gólszerzéssel, Rajczi nélkül ugyancsak szerény lett volna a teljesítmény. Idén ő is visszafogottabb volt (persze tudom, hogy a télen volt egy komolyabb sérülése, ami nyilván hátráltatta), és amekkora pechünk van, Horváth Péter is megsérült két hete, pedig benne mindig megvolt a gól lehetősége. Megértem, hogy már nem izgulsz tovább, én az őszi Tatabánya elleni 2-0-ás vereség után mondtam le a "magasabb" célokról. Azóta, sajnos, elég érdektelen számomra a bajnokság.
Mi van Jovánczaival? Hogyhogy nem tudja beverekedni magát a csapatba? Vagy esetleg Keszei pikkel rá?
Előzmény: kaposvari (415)
MÁV_szurkoló Creative Commons License 2003.05.26 0 0 417
Rájöttem, komoly botlás volt részemről az miszerint - első felindulásomban - az EZERVALAHÁNYSZÁZ hozzászólásodat nem olvastam gondosan végig .....

Ha beírásodat valóban viccnek szántad, akkor lenni kell humorérzékednek is !

"VIOLA" egy olyan női név, mely egy oroszlánszívű pécsi szukolót takar......
(Alaphumor, veszed ??)

BÖFF!... izé ÜDV !

Előzmény: VIOLA_ (416)
VIOLA_ Creative Commons License 2003.05.24 0 0 416
Attól, hogy esetleg ritkábban szólok hozzá - a korábbi énemhez képest valóban -, hirtelen már nem is vagyok képben? Hát érdekes felfogás. Másrészt nehogymár egy alkalmi kocsmatöltelék magyarázzon itt normákról, főleg amíg nemhogy félig tájékozott /vagy csak úgy tesz/, még az alaphumort sem veszi. Majd legfőbb érve mind a 417 hozzászólásával, hogy ki hová és mikor ír.
Csakhogy rossz ajtón kopogtatsz. A hiányolt sorok valami hivatalos oldalra kerülnek azokról a győzelmekről. Ha nem lennél ily szelektív, szerintem kiszúrtad volna.
Miért nem okítasz 2001-ről? Vagy akár 1999-ről? Pedig milyen jól elvoltunk. Kérdezd erről mondjuk HT-t. Mert akkor még meglepődtünk volna, ha az utcáról bezuhanva egyszercsak a klubhovatartozást feszegetik. A helyet akkoriban elkerülték a "MÁV-szurkoló"-k. /És itt távolról sem a nicknévvel van a gond./ Mit tudsz te arról a közegről.
Csakhogy te, mint írod, benéztél a fórumomba. Azzal a lendülettel volt képed egy asztallal odébb megkérdőjelezni a pécsi kötődésemet... A barlangrajz hozzád képest esztétikai világcsúcs, te szerencsétlen. Jótanácsként annyit: nem a góltotóval kellene kezdeni a tartalmak megismerésekor, pláne a későbbi célozgatásokat elkerülendő. Hogy valamikor majd legalább betaláljunk, ha már egyszer ilyen kedvünkben vagyunk.

Az ugyan lehetséges, hogy régebben itt rejtőztél az egyik sarokban - ám ha így is van, böfögésed alapján /ami egy kocsmában megbocsájtható/ elfoszlottak ezek az emlékek. Esetünkben némi visszaolvasás így talán bölcs dolog lett volna, miután emlékeim szerint éppen számodra adtam infót a PMSC anyagi helyzetét illetően felmerült kis találgatásra. Vagy másoljam be még xy topicba, netán a feltehetően népszerű szolnokiba? Legalább ez nem tűnne el a szemed elől...
Amin meg polemizálsz, ugyancsak kismilliószor ki lett tárgyalva. És hozzáférhető. Be is linkelhetem...
A betűhalmaz, amivel megtiszteltél, könnyedén megelőzhető, a kisstílű dózsázásod legalábbis "kitolható" lett volna. Néhány klikkelés látom, komoly gondot okoz.
Aki számon kér és ráolvas nehezen kezelhető hangnemben, az itt egyedül te vagy, és gyanítom, ez a közeljövőben így is marad. Amit ugyanis felrósz nekem vétségként, az távolról sem az, aminek hiszed és gondolod. /Még ha az is lenne, neked szerintem nem jutott lap a kérdéskörben./ A szövegértéssel komoly problémák akadnak. Ez a kettő így együtt már gáz. De legalább visszaolvastál volna az "amikor még nem fogyasztottam itt" című kötetből e könnyen megelőzhető székdobálás helyett. Szerintem máskor alkalmazkodj. Ez mindennek az alapja...

Előzmény: MÁV_szurkoló (414)
kaposvari Creative Commons License 2003.05.24 0 0 415
Rákóczi- Szolnok 1-1. Jó idő, kb. 8-900 néző. A csapat hozta idei formáját, azaz a meccs elején helyzetek sokaságának kialakítása, majd miután ezek kimaradtak, görcsölés ezerrel. A második félidőben aztán jött az ilyenkor szokásos kapott gól. Egy szöglet után felsőkapufa, majd a kipattanót Müller beemeli. A 91. percben Rajczi egyenlített. Rengeteg helyzetet elpuskáztunk, egyszerűen nem megy a góllövés. Kovácsevics már az első félidőben megsérült, a szolnokiak végig durván játszottak. Hitelen ennyi, én idén már nem idegeskedem a csapat miatt.
MÁV_szurkoló Creative Commons License 2003.05.24 0 0 414
Ember !

Te egy látnok vagy -amúgy-.....
( az NB I góltotót tekintettem meg épp az imént:)))) )

A Pécs topicjára - ha netán pécsi "drukker" lennél - 2002 decemberében írtál utóljára beegyáltalán valamit !
Azóta is győztek egy párszor, ha nem tudnád!

Most meg lecsapsz, mint a "kóbor" villám !
Szabad ugyan, de egyáltalán nem tartom fairnak, hogy mások félmondatait számonkérő módon fikázzad !!
( Mert ez az !!!)

Bocs, dózsáskám de mi a kötődésed a PMSC-hez ??
( vagy netán csak "valakire ráolvasni" szerettél volna ?)

Elnézést a túlságosan is "indirekt" kérdésért....

Egyébként a Pécs győzelme IGEN SZÉP volt! Gratula NEKIK !!

HAJRÁ VIDÉK !!!!!!!!!!

Előzmény: VIOLA_ (413)
VIOLA_ Creative Commons License 2003.05.24 0 0 413
> Ahogy elnézem még a listavezetô pécsiek is nagyon talán még vacilálnak a felkerülésen, mert azért nagyon nem vernek el senkit.

Ezt most is fenntartod?? :-)))

Előzmény: Shylock (405)
Muntanitz Creative Commons License 2003.05.24 0 0 412
Sőt, az MLSZ meg a Liga korifeusait ismerve én még abban sem vagyok biztos, hogy egycsoportos NBI/B lesz-e. Bár ha még mindig nem sikerült rájönniük, hogy radikális létszámcsökkentés kell a profi ligákban, akkor már tényleg magukra akaszthatják a diliflepnit.
Előzmény: G.HD98 (409)
G.HD98 Creative Commons License 2003.05.23 0 0 411
Utána nehezen magyaráznák meg, hogy előző hétvégén pl Nyíregyházán voltam :-)))
Bár lehet, hogy megpróbálnák.....
Előzmény: _LaJoS_ (410)
_LaJoS_ Creative Commons License 2003.05.23 0 0 410
Egy héttel a rajt előtt? Mi ez a túlzott optimizmus? :-/
Előzmény: G.HD98 (409)
G.HD98 Creative Commons License 2003.05.23 0 0 409
Úgy emléxem a Spartan Army honlapján olvastam, hogy a szegedi klubvezető nyilatkozta vmi helyi lapban, hogy mindenképpen fel akarnak jutni. Ha pénzük is van, akkor ez szvsz akkor is összejöhet nekik, ha nem előzik meg a Kertvárost. Gondolom most is nagy kavarodás lesz a nevezések körül... aztán egy héttel a rajt előtt megtudjuk, hogy hány csapatos NB1/B lesz, ill. hogy kik a résztvevők.
Előzmény: MÁV_szurkoló (408)
MÁV_szurkoló Creative Commons License 2003.05.23 0 0 408
Örülnék én is !

Az NB I/B-s indulás viszont azért is "kérdéses" lenne, mivel a szegedi Önkormányzat szvsz a labdarúgásra nemigen fog(akar ill. mer) áldozni.....
( Lásd:tervezett iskolabezárások,stb )

HAJRÁ VIDÉK !!!

Előzmény: G.HD98 (406)
MÁV_szurkoló Creative Commons License 2003.05.22 0 0 407
A Vasas szívesen beugrana

Nehéz helyzetbe kerülhet a másodosztályú fóti együttes

KARDOS JÓZSEF
NS, 2003-05-21

Remekül kezdte a bajnokságot az Újpest FC-Fót labdarúgó-csapata. Az NB I B-ben szereplő együttes később veszített lendületéből, ám kiesési gondjai a bajnokság során egy pillanatig sem voltak, és jelenleg masszív középcsapatnak számít a Mózner János edzette alakulat. Az elfogadható szereplés ellenére olyan híreket hallani, hogy a másodosztályú együttes a végnapjait éli. Megkérdeztük Szentiványi Géza polgármestert, az egyesület elnökét: ő hogyan értékeli a helyzetet, és miképpen látja a fóti futballjövőt?

"Sajnos, nagyon nehéz helyzetbe kerültünk – mondta a klub első embere.– Az általam irányított önkormányzat a képviselők döntése alapján az idén felére csökkentette a támogatást, és az egyik fő szponzorunk, az Euroleasing is jelezte, hogy a nyártól nem támogatja a csapatot. Hosszú távú együttműködést reméltünk, de úgy fest, a szezon után magunkra maradunk. Jelen állás szerint az a valószínű, hogy a bajnokság befejezése után eladjuk az indulás jogát, erről a napokban tárgyalunk a Vasas képviselőivel. Annak nagyon örülök, hogy az utóbbi időben a fiatalkorú játékosaink száma megháromszorozódott, ami jelentheti Fót labdarúgásának jövőjét is. Egyébként talán kevesen tudják, hogy a stadionrekonstrukciós program keretében korábban elkezdődött a pálya átépítése, csakhogy az anyagiak hiánya miatt ez félbemaradt. Feltett szándékunk, hogy önerőből befejezzük a munkálatokat…”
Egyelőre tehát bizonytalan, hogy mi lesz a csapattal, ám Mózner János vezetőedző bízik abban, hogy a tehetséges fiatalok együtt maradnak, és jövőre is a Fót színeiben futballoznak.
"Bár hallunk ezt-azt, azonban a bizonytalanságból szinte semmit nem érzékelünk – mondta a szakvezető. – A fizetéseket időben kapjuk, a prémiumok néha csúsznak egy kicsit, de nem lehet okunk a panaszra. Remélem, az újpesti vezetők belátják, hogy ezeknek az ifjúsági korból kiöregedett tehetséges játékosoknak nem a juniorban kell vegetálniuk, hanem komoly bajnokságban edződniük. A mai nehéz gazdasági helyzetben az újpestieknek sem mindegy, hogy az utánpótlásból merítenek, vagy súlyos milliókért vesznek labdarúgókat…”
Egyébként az Újpest ügyvezető igazgatója, Gyulay Zsolt sem túl derűlátó a jövőt illetően.
"Sajnos, önerőből nem tudjuk fenntartani a fóti együttest – reagált a klubvezető. – Próbálunk támogatókat találni, hogy megmentsük a csapatot, de ha nem sikerül, akkor a bajnokság befejezése után visszahívjuk a játékosokat. A jobbak az első csapat keretéhez kerülnek, a gyengébbek a tartalékokhoz.”
Szabó Gábor, az Euroleasing egyik vezetője is nagyon csalódott, mert mint mondta: ők hosszú távra terveztek, de az együttműködés nem úgy sikerült, mint ahogy eredetileg tervezték, sem a Fóttal, sem az Újpesttel.
A cég – mint arról többször is írtunk – a jövőben a Ferencváros utánpótlását támogatja…




G.HD98 Creative Commons License 2003.05.20 0 0 406
Örülnék, ha a Szeged feljutna, most még esélyük is lenne rá (bár folytatni kéne a további 100%-os menetelést, ami azért sosem tart örökké) Szerintem az ő sorsuk nagyban függ attól, hogy Nyír1házán mit akarnak. Szerintem nincs szükségük 2 másodosztályú csapatra, de hát láttunk már sok értelmetlen dolgot a magyar fociban...
Előzmény: Muntanitz (404)
Shylock Creative Commons License 2003.05.20 0 0 405
Ha van egy kis ész az MLSZ vezetőinek a fejében,nem is gondolnak újra a 20 csapatos második vonalra. FELESLEGES!!!!!!! A 12 (max. 16) csapat bőven elég ide.

A bajnokság dög unalmas. Ahogy elnézem még a listavezető pécsiek is nagyon talán még vacilálnak a felkerülésen, mert azért nagyon nem vernek el senkit. Hogy a másik feljutó ki lesz, arra nagyon kiváncsi leszek. Kieső meg az lesz akinek nincs pénze. Sajnos bőven van rá jelentkező, két hely elkelt (Demecser, Vasas), de még lesz egy pár "áldozat"

Speciel Kecsón még kérdéses a folyt.köv, ha tényleg elmegy a főszponzor, akkor lehet hogy mi sem leszünk jelen az NB I/b-ben. Bár érdekes lesz egy új csodaszép, villanyfényes, beléptetőrendszeres stadionba NB X-es meccseket nézegetni.

Amúgy meg az elmúlt 4-5 évben kb. három-négy féle lebonyolítási rendszer volt errefelé érvényben. Majd csak lesz valaki, aki kitalál egy újabb variációt.

Előzmény: MÁV_szurkoló (403)
Muntanitz Creative Commons License 2003.05.20 0 0 404
A létszámról valú találgatásokat most mellőzve, csak nekem tűnik úgy, hogy az FC Szeged az NB II-ben hihetetlenül beindult, és a végén még itt kopogtat az NB I/B kapuján? Ugyanakkor egyelőre még a Kertváros vezeti a "Szabolcs Gabona"-csoportot. Ha a Kertváros nyer, szerintem az MLSZ fontolóra veszi, hogy Szegednek is felajánlja a másodosztályú indulás jogát, hiszen egy nagyvárosról, potenciálisan sok szurkolóról van szó. Ez viszont precedenst teremthet, megindítva a tavaly látott tragikomikus események láncolatát. Miért nem lehet már jó előre elhatározni a lebonyolítás menetét, megfogalmazva azokat az eseteket is, amelyek tömeges visszalépések esetén lépnek érvényben? Azáltal, hogy az MLSZ mindig alkalmazkodik a változó helyzethez, maga is tevékeny részese az áldatlan állapotok konzerválódásának. Na persze: fejétől bűzlik a hal!
Előzmény: MÁV_szurkoló (403)
MÁV_szurkoló Creative Commons License 2003.05.20 0 0 403
Valóban !

Csak nehogy a Liga - művi úton - megpróbálja 20-ra feltölteni a létszámot, mert akkor újra kezdődhet az egész "természetes szelekció" !!!!!!!

Előzmény: HT Miskolc (402)
HT Miskolc Creative Commons License 2003.05.20 0 0 402
mondom, szabályozza magát a piac :-)
még 1-2 év és ideális mennyiségű lesz a 2 osztály
Előzmény: MÁV_szurkoló (401)
MÁV_szurkoló Creative Commons License 2003.05.20 0 0 401
Még egy hét sem telt el az "eszmecserénk" óta, de már megint tovább bővült( sajnos!) a kör: a Fót már szinte biztos, hogy ősztől nem fogja folytatni az NB I/B -ben !!

Mostanság valami hasonlókat rebesgetnek a Celldömölkről is......

Ha még a Kecskemétet is számításba veszem, -az "esetleges" feljutókkal együtt is - valóban csak 14-16 csapat fog egyáltalán elindulni.

HAJRÁ VIDÉK !!!

Előzmény: HT Miskolc (392)
kaposvari Creative Commons License 2003.05.18 0 0 400
Idén én is kihagytam egy-két hazai meccset, és idegenbe is csak Pécsre jutottam el, de azért mostantól majd írok persze.
Előzmény: Muntanitz (399)
Muntanitz Creative Commons License 2003.05.18 0 0 399
Pedig idén augusztusban lesz a klub alapításának 80. évfordulója. Azt hittem, komolyan összeszedik magukat erre az évre! De legalább a stadion szépül, és nincsenek nagyobb anyagi nehézségek! Annyi pénz pedig úgy sincs, hogy olyan keretet hozzunk össze, ami az NB I-ben megállja a helyét! Bár a Siófokból sem néztem ki ennyit, de ott valószínűleg arról van szó, hogy Csank nem tűri a megalkuvó játékot. Idén, sajnos, kevés meccsre jutottam ki, jövőre sincs túl sokra kilátásom, hiszen már a második gyermek is édesíti az életemet, de remélem, többször felbukkansz már, és írsz a hazai meccsekről néhány sort.
Üdv,
Mun
Előzmény: kaposvari (398)
kaposvari Creative Commons License 2003.05.18 0 0 398
Sajnos így van. Ez az idei, az utóbbi évek egyik leggyengébb teljesítménye volt. Még Keszei sem tudott "csodát" tenni.
Előzmény: Muntanitz (397)
Muntanitz Creative Commons License 2003.05.18 0 0 397
Helló! Nem sikerült túl fényesre a visszatérésed :-(. Bár ez az egész szezon meglehetősen kiábrándító volt. Marad a bizakodás a következő szezonra. Immár sokadik éve...
Előzmény: kaposvari (396)
kaposvari Creative Commons License 2003.05.17 0 0 396
Végül 3-1 lett.
kaposvari Creative Commons License 2003.05.17 0 0 395
Számomra sajna nem. Bíztam a meglepetésben, de igazából pap0rforma lett.
Előzmény: GDávid (394)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!